- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMI911
aktív tag
"Milyen kaliberű programnál van értelme az lfs szerinti elhelyezésnek?": amelyiket egynél többen használnak az adott gépen.
-> Miért zárnánk ki a lehetőségét, hogy egy gépen többen használnának abevjava-t?
"Ki vállal ebben a folyamatban SLA-t?": senki, pedig neked kellene.
-> SLA-t a NAV sem vállal, én miért tenném?"Ha elérhető a nyomtatvány belekerül a tárolóba is.": mikor?
-> A tároló 2 óránként frissül. Ebből még nem volt gond. Ha lenne, a frissítés akár fél óránként is megoldható."Ha nagy baj van a home-ba még mindig feltehető.": ha feltette a home-ba, akkor a többi varázslás értelmetlenné válik.
-> B-tervnek írtam"Az automatikus frissítés elleni példáid windowsosak.": nyilvánvaló. az isc-dhcp, a freeradius, a debianos kernel marhaságai, mind-mind tipikus windowsos példák. gondolkodjunk már egy kicsit.
-> A hozzászólásod elején csak windosos példáid voltak. A közepén lévő Linuxos példák biztos hogy upgarde-ra vonatkoznak s nem dist-upgrade-ra? Én ekkora változásokkal nem találkoztam egy suma update && upgrade frissítés során."Te hogy teríted a frissítéseket Windows": ezt nagyon egyszerűen megoldottam: nincs windows a környékemen. egy se. még a coa matricát is levakarom a gépről, nem fogok én szégyenkezni.
-> Windows erre se sok van"Mellesleg a NAV oldaláról sem tudod leszedni a régebbi verziókat. Így ha hiba van, akkor ott is hiba van.": a régebbi verzió, amiről tudom, hogy működik, fent van a gépemen. nem akarom leszedni. majd ha a tapasztalat azt mutatja, hogy az új jó, felrakom. persze ha kilépünk az abevjava körből, akkor meg van régebbi verzió is, az apt cacheli a fájlokat. Szerintem nem csak az abevjava automatikus frissítése hiba, hanem általában az automatikus frissítés az.
-> Ez esetben kézzel is tudod frissíteni a rendszert, saját apt-cache tárolóból. És így a saját tárolóból akár kézzel akár automatikusan frissíthetsz. Erről írtam előzőleg is, nem értem, hogy nem érted ezt"A nem rolling disztrókban az java nem frissül verzió szerint, csak biztonsági update-t kapnak.": ami sok esetben biztonsági downgrade.
-> Nos a Java-t tényleg érdemes frissíteni, kliens oldalon (a böngészőben) számtalan sechole köszönhető nek. Ahol meg nem kell ott le kell tiltani."Te ilyen agresszív vagy a kollégáiddal?": ha valaki téved, és kijavítom, az mindig agresszívnek hisz és trollnak nevez. már régen nem érdekel.
-> A megütős hozzállás számomra agresszívnak tűnik. A megbeszélés vagy a vita nem az. Te írtad az előbbit."Miért lenne baj az automatikus frissítés. Részemről saját mirror van...": ugye érzed, hogyha te saját mirrort meg tesztrendszert meg hasonlókat üzemeltetsz, és ezzel kikerülöd az automatikus frissítések hátrányait (ja, ettől már nem is automatikus a frissítés), akkor te is tudod, hogy bajok lehetnek, és aki nem tart fenn erre infrastruktúrát, az időnként szívni fog. Tehát akkor te is tudod, hogy az automatikus frissítés rossz, csak kötözködsz, amikor én ezt hangosan is kimondom. q.e.d.
-> Te meg a felhasználó kezébe adnád, hogy az abevjava-t frissítse, teszt nélkül. Na gratula.
"Miből gondolod, hogy csak vidót nézek a gépemen? Meg hogy jön a tárgyhoz.": implikáció nem megy? általános alany probléma?
-> Téves következtetést vonsz le a dolgokból."Akik használják elégedettek. Ennek én örülök.". Most még. addigis hurrá.
-> Így van! Hurrá! Azon vagyok, hogy ez így is maradjon -
Rickazoid
addikt
Kiválóan értem a folyamatot és pont ezért mondom, hogy bizony túl van bonyolítva és nagyon sok hamis állítás hangzott el a fórumban, például, hogy nem működik. Ha megvan a JRE és az IcedTea, ami minden disztribúcióra elérhető, csak rákattintasz a NAV oldalán a kellő fájlra (Google-lel a megkeresésük öt másodperc) és már telepítheted is, a keretrendszer meg minden indításnál keresi a frissítést és felajánlja a telepítéseit.
Ráadásul ez mindig a hivatalos legfrissebb példány, nem pedig egy ismeretlen személy által fenntartott ismeretlen tároló (egy felhasználónév semmit nem mond).
Megjegyzem semmi baja az abevjava-nak az openjdk-val. Valamit nagyon rosszul csinálhatok, ha nálam 4 éve gond nélkül működik minden, op.rendszertől függetlenül, de elsősorban Arch Linux alatt, aminél a rolling release adhatna okot instabilitásra, de nincs ilyen. -
bambano
titán
Sokat gondolkodtam, hogy egy ennyi tévedést tartalmazó hsz-t megválaszoljak-e, teszek egy próbát.
"Milyen kaliberű programnál van értelme az lfs szerinti elhelyezésnek?": amelyiket egynél többen használnak az adott gépen.
"Ki vállal ebben a folyamatban SLA-t?": senki, pedig neked kellene.
"Ha elérhető a nyomtatvány belekerül a tárolóba is.": mikor?
"Ha nagy baj van a home-ba még mindig feltehető.": ha feltette a home-ba, akkor a többi varázslás értelmetlenné válik.
"Az automatikus frissítés elleni példáid windowsosak.": nyilvánvaló. az isc-dhcp, a freeradius, a debianos kernel marhaságai, mind-mind tipikus windowsos példák. gondolkodjunk már egy kicsit.
"Te hogy teríted a frissítéseket Windows": ezt nagyon egyszerűen megoldottam: nincs windows a környékemen. egy se. még a coa matricát is levakarom a gépről, nem fogok én szégyenkezni.
"Mellesleg a NAV oldaláról sem tudod leszedni a régebbi verziókat. Így ha hiba van, akkor ott is hiba van.": a régebbi verzió, amiről tudom, hogy működik, fent van a gépemen. nem akarom leszedni. majd ha a tapasztalat azt mutatja, hogy az új jó, felrakom. persze ha kilépünk az abevjava körből, akkor meg van régebbi verzió is, az apt cacheli a fájlokat. Szerintem nem csak az abevjava automatikus frissítése hiba, hanem általában az automatikus frissítés az.
"A nem rolling disztrókban az java nem frissül verzió szerint, csak biztonsági update-t kapnak.": ami sok esetben biztonsági downgrade.
"Te ilyen agresszív vagy a kollégáiddal?": ha valaki téved, és kijavítom, az mindig agresszívnek hisz és trollnak nevez. már régen nem érdekel."Miért lenne baj az automatikus frissítés. Részemről saját mirror van...": ugye érzed, hogyha te saját mirrort meg tesztrendszert meg hasonlókat üzemeltetsz, és ezzel kikerülöd az automatikus frissítések hátrányait (ja, ettől már nem is automatikus a frissítés), akkor te is tudod, hogy bajok lehetnek, és aki nem tart fenn erre infrastruktúrát, az időnként szívni fog. Tehát akkor te is tudod, hogy az automatikus frissítés rossz, csak kötözködsz, amikor én ezt hangosan is kimondom. q.e.d.
"Miből gondolod, hogy csak vidót nézek a gépemen? Meg hogy jön a tárgyhoz.": implikáció nem megy? általános alany probléma?
"Akik használják elégedettek. Ennek én örülök.". Most még. addigis hurrá.
-
d.j
csendes tag
Működik. Nincs különbség ilyen tekintetben. Sőt, most kipróbáltam egy új suse 13.1-en. Azon alapból az openjdk 1.7-es települ fel, icedtea böngésző pluginnel. És simán működik a webstartos telepítés is, ami régebben nem ment, és úgy néz ki, hogy a fontok is jók. Nyomtatvány küldést és nyomtatást még nem próbáltam, de van rá esély, hogy az is jól működik.
Az is érdekes, úgy látszik rendszer vagy java függő a dolog, hogy a telepítésnél engedte a telepítési könyvtárat átírni, amit arch-on és oracle java-val nem engedett. -
Dhampir
félisten
Sziasztok, érdekelne, hogy RPM-alapú rendszereken használta már valaki a hivatalos verziót és az vajon kifogástalanul működik, a nyomtatványokat is hibátlanul telepíti?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Rickazoid #18 üzenetére
Azért, mert nem működik.
JRE ugyanis nem csak egyféle van, és az abevjava annyira remek program, hogy nem megy openjdk jre-vel böngészőből. ( Próbáltam )ÉÉSS
Igazából nincs túlbonyolítva. Egyszer megérted a folyamatot ( amúgy ubuntu alatt normál esetben egyszerűbb ám ), és kész, nincs túlbonyolítva, csak nem szabad lustának lenni 1, azaz 1 alkalommal megtanulni. -
KAMI911
aktív tag
Milyen kaliberű programnál van értelme az lfs szerinti elhelyezésnek?
Ki vállal ebben a folyamatban SLA-t? Ha elérhető a nyomtatvány belekerül a tárolóba is.
Ha nagy baj van a home-ba még mindig feltehető.Az automatikus frissítés elleni példáid windowsosak. Most Linuxról beszélünk. Persze hiba ott is lehet. Te hogy teríted a frissítéseket Windows alatt és Linux alatt? Miket tesztesz frissítés előtt?
A bevallásokat most mér benyújthatod ügyfélkapunk keresztül. Mellesleg a NAV oldaláról sem tudod leszedni a régebbi verziókat. Így ha hiba van, akkor ott is hiba van.
A nem rolling disztrókban az java nem frissül verzió szerint, csak biztonsági update-t kapnak.
Te ilyen agresszív vagy a kollégáiddal?
Miért lenne baj az automatikus frissítés. Részemről saját mirror van 2 naponta frissítve ez megy ki a teszt rendszerekre, ha ott okés az éles gépek is ezt kapják. Ha nem tetszik az automatikus frissítés valahol tesztelni kell. De ez nem lesz suha sem teljesen automatikus. Ha meg gyorsan kell, akkor marad az automatikus frissítés, amelyet az abevjava bár nem csinál, de a felhasználót arra bíztatja.
Miből gondolod, hogy csak vidót nézek a gépemen? Meg hogy jön a tárgyhoz.
Nem mellesleg, ha neked nem tetszik, akkor nem kell használnod. Akik használják elégedettek. Ennek én örülök.
-
bambano
titán
igen, az automatikus frissítés jó, ezt magyarázd meg azoknak, akiknek elvitte a gépét rákászni egy rossz víruskergető update, stb. stb. stb millió ilyen hír van a neten. ha már jáva, a jáva automatikus frissítésével se húztak le egy rakás szemetet a gépükre, akár az újabb, elődeinél nagyságrendekkel bugosabb jre-t, akár a mellé erőszakosan feltelepített oracle-s sz.rokat nézzük...
vagy magyarázd nekem (megmagyarázni nem fog menni), hogy nekem tényleg nagyon jó, hogy tegnap még ki tudtam tölteni abevjava-val egy bevallást, ma meg rátolt egy frissítést automatikusan és ettől a8-as méretben nyomtatott minden oldalt és vertem a fejem a falba, hogy semmivel nem lehet kinyomtatni. tudod, milyen remek dolog ilyenkor bátyust feltelefonálni, rábeszélni, hogy menjen már haza, szedje már elő az ócska xp-s notebookját és az általam átküldött xml-ből csináljon már pdf-et az ő abevjávájával, mert neki működik, pdf-et meg már én is tudok nyomtatni...
az én fizetésem egy programtól is függ jelentősen, amihez egy konkrét jdk verzió kell. ha valaki ezt lecseréli, lőttek a fizetésemnek. ennek megfelelően fogok rá reagálni (szétpofozom az agyát, ez biztos).
de emlegethetnék verzióváltástól lerohadó szolgáltatásokat, mert más lett a program neve (pl. dhcp-server->isc-dhcp-server), más lett a konfig formátuma (freeradius 1.x->freeradius 2.y), őrjöngő ügyfeleket, mert más lett az alapértelmezés (bind rekurzív feloldási engedély), megrohadó webes programokat (mert a firefoxban 8.0.1-után változtattak a js motoron), stb. stb.
ha te csak <>-s videót nézel a gépeddel, akkor neked jó az automatikus frissítés. ha komolyan dolgozol rajta, akkor nem.
szerk: még egy példa: majd te is hajkurászd a kocsikulcsodat, mert okos debian csomagolók kitalálták, hogy az ethernet firmware nem lehet benne a debianos kernelben... milyen remek ötlet ilyenkor automatikusan upgradelni, pláne rebootolni is hozzá.
-
bambano
titán
Az abevjava nem milyen???
én nem láttam mostanában olyan pc-t, amit többen használnának. ergo egy abevjava kaliberű programnál teljesen mindegy, hogy root rakja fel az lfs-nek megfelelő helyre, vagy az user nyit egy könyvtárat a home-ján belül és oda rakja fel. Ha a root rakja fel, akkor az usereknek várniuk kell rád, hogy csinálj frissítést, becsomagold az új verziót, legyen sávszélesség a szervered felé, ahonnan letöltheti, stb.olyan előfordulhat, hogy bugos a nyomtatvány, a nav az utolsó pillanatban ad ki javítást és azt kell alkalmazni. ebben az esetben te vállalod sla-val a rendelkezésreállást, hogy például egy könyvelőnek, akinek be kellene adnia éjfélig 5-10 vállalat mérlegét, időben odakerül a gépére a cucc? aligha.
ezzel szemben ha egyszer felrakta rendesen a saját home könyvtárába (nem egy nagy durranás), akkor az abevjava frissíti magát is, meg az űrlapokat is, és mivel van joga írni a diszkre, ezt végre is tudja hajtani.
melyik a jobb az egyszeri könyvelőnek? biztosan nem az, hogy megvár téged, míg hazaérsz a nyaralásból.
-
KAMI911
aktív tag
AZ automatikus frissítés jó. Jobb mint nem frissíteni a rendszert. Persze az a legjobb hogy ha egy rendszeren ki tudod próbálni és úgy frissíted a többi helyen. Kérdés, hgy egy mirror repo létrehozása otthon nem nagyon nyűg mint mondjuk egy 10-1000 gépet tartalmazó szerverparkban.
-
KAMI911
aktív tag
A csomagkezelően pont az a lényege, hogy központilag megy a frissítés, egy eszköz segítségvel. Az abevjava alapból nem ilyen, de sokkal kényelmesebb, hogy nem kell vadászni a honlapon a megfelelő telepítőre, hanem ugyanott van ahol a többi frissítés. És nem csak azok, hanem a többi más szervezet nyomtatványai is.
!! Ha hiáényozna valami, nyugodtan írjátok meg és felveszem a tárolóba !!Ez alapján a Firefox és LibreOffice is külön frissülhetne, elvégre arra nekik is van mechanizmusuk. De nem, ez nem jobb megoldás, és vélem az AbevJava esetén is csak egy kényszer megoldás, mert nem tudnak a windows alatt ilyet biztosítani. Nem véletlen, hogy minden platform a szoftverboltok és a Linuxhoz hasonló tárolók és automatiksan is frissülő megoldások felé mozdult. Egyszeűen ezt könnyebb ilyen módon kezelni. Az AbevJava esetében is.
Ha van igény -- gondolkodtam már róla -- RPM alá is megcsinálom, mert ott is van megoldáés, de ott sincs tároló.
-
bambano
titán
"az irónia kedvéért laikusnak neveztem magam": az nem irónia volt, hanem comingout
"jön egy jelzés, hogy elérhető a frissítés, rákattintasz, frissít": a szerteszéjjel szórt frissítési rendszereknél vagy akkor jön frissítés, ha fut a program és az ellenőrzi magát, vagy akkor, ha csináltak hozzá service-t, ami nézi a frissítőszájtot.
debianon meg akkor is értesülsz a frissítésről, ha nem használtad a programot. egyébként azért nehéz a jáva példáján elmagyarázni, hogy miért jobb, mert a jáva egyébként rossz példa.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
#40553216 #19 üzenetére
Mint írtam az egész telepíthető a böngészőből, ráadásul beépített frissítéskeresője van, ami a keretrendszert is frissíti. Ez a leírás igenis túl van bonyolítva. Sikerült úgy összehozni, hogy a Linux disztribúciók legnagyobb előnyét a Windows-zal szemben óriási hátrányként mutatja egy nem Linux felhasználó számára.
Főleg, hogy ez disztribúció-függő leírás, holott az abevjava disztribúció-független. -
Tim82
félisten
a java-nál éppen működik a frissítés dolog, de ez csak a fejlesztőkön múlik, nem kényszeríti őket semmi erre hogy pl. a jövőben is így menjen a frissítés.
Szigorúan véve: Windows-on a Java frissítés pont ugyanúgy megy, hogy jön egy jelzés, hogy elérhető a frissítés, rákattintasz, frissít. Ez nyilván százszor rosszabb, mint Linuxon, mert ugyanezt ott csomagkezelő végzi. Nem tudom, érzed-e, érzitek-e, hogy miért rossz a példa -> a végfelhasználó szempontjából tök mindegy, hogy maga a Windows-os Java, vagy a Linux csomagkezelője dobja fel a frissítést, utána meg ugyanúgy rákattint, a Java frissül, a végfelhasználó örül. Persze sok-sok program egyéni frissítésével szemben sokkal jobb a központi megoldás, de a konkrét példa, ami a kiindulópont, nem erről szólt, hanem egy darab csomag frissülése Linux alatt vs egy darab program frissülése Windows alatt...
Lehet, hogy megtévesztő volt, hogy az irónia kedvéért laikusnak neveztem magam, de ez azért nem egészen így van - ahogy nem is a kérdésemre válaszolt a fórumtárs, hanem az ironikus kérdésem volt reakció az ő példájára.
Az MS hatred bizonyos fokig mindenkiben ki fog alakulni, aki eltölt egy kis időt nem MS oprendszeren, mert rájön hogy mennyi mindent lehet sokkal értelmesebb módon megoldani.
Mindenki, aki átül Linuxhoz Windows-ról, egy idő eltelte után vágyódó hangnemben fogja emlegetni egy több ezer emberi életet elpusztító célzott atomcsapás szükségességét (csak mert az általa éppen utált oprendszert írmagostul ki akarja irtani)?
-
bambano
titán
az, hogy szerinted a win nem rosszabb, mint a linux, nem kicsit annak köszönhető, hogy az ms minden normális ötletet lenyúlt a linuxokból és a unixokból.
egyébként meg állj neki üzemeltetni sok gépet out of the box. nagyon gyorsan ki fog derülni, hogy melyik oprendszer van megcsinálva rendesen és melyik nem. és ez régebben még inkább jellemző volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Remélem nem Ubuntu volt...
Amúgy miért lenne nevetséges utálni az MS-t? Vendor lock-in, üzleti hozzáállás, állami szerződések adópénzekből, hozzáállás a világ dolgaihoz pl. Win8 első verziójánál elhangzott nyilatkozatokkal stb... az én gyomrom nehezen veszi be ezeket a dolgokat.
-
Alexios
veterán
dehogy alakul. éveket használtam csak linuxot, mert az akkori gépemen jobban ment mint a win7, nem volt bajom sem vele, de neméreztem azt, hogy eljött volna a kánaán, utálni a microsoftot meg eleve nevetséges, eleve azt feltételezni, hogy ami linuxon másképp van, az úgy jobb objektíven, és kész. Most win-t használok leginkább, és nem utálom egyiket se, mindkettő használható(bár a csomagkezelés tényleg jó dolog), és megvannak a maguk erősségei ennyi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az MS hatred bizonyos fokig mindenkiben ki fog alakulni, aki eltölt egy kis időt nem MS oprendszeren, mert rájön hogy mennyi mindent lehet sokkal értelmesebb módon megoldani.
Ha a #19 utolsó harmadát nem veszed figyelembe, akkor pont arról ír, amit kérdeztél. Azért kapcsolódik hozzá, mert a java-nál éppen működik a frissítés dolog, de ez csak a fejlesztőkön múlik, nem kényszeríti őket semmi erre hogy pl. a jövőben is így menjen a frissítés.
-
Tim82
félisten
+ dabadab:
Nem a "Linux jobb-e a Windows-nál ebben" témakörhöz szóltam hozzá. Sikerült egy teljesen hülye példát írnia (nem véletlenül mutattam arra rá), ami éppen pont ugyanilyen egyszerűen működik Windows-on is. Mondjuk az utána következő "Atomot az MS-re!" hate rant is rendesen minősíti a fórumtársat.
Ettől függetlenül persze igazatok van, jobb volna a központilag ellenőrzött programfrissítési metódus, de nem is ahhoz szóltam hozzá érdemben.
-
dabadab
titán
1. Egyetlen egyseges, kozponti resz van a frissitesnek. Nem az egyes szoftverek fejelsztoinek kell ezt megoldania, ezert nem fog elofordulni az, hogy egyszerre otezer "frissitesmanager" fut, vagy eppenseggel valami egyatalan nem frissul azert, mert a program iroja nem foglalkozott ezzel es persze remekul lehet automatizalni az egeszet.
2. A frissitesek azonos teszteken mennek at, van egy nagyjabol garantalt minosegi minimum.
3. Mivel rendes csomagkezelessel a konyvtarakat kulon lehet kezelni, ezert az egyes programok akkor is a legfrissebbeket hasznaljak, ha a program iroja nem frissiti a programot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Honnan tudod, hogy mit csinál a gépeden egy program Windows alatt amikor frissít? Sehonnan.
Azért van csomagkezelő és azért használják, hogy az végezze el az adott program / csomag frissítését ellenőrzött módon. A csomagkezelő tárolóiba meg ellenőrzött cuccok kerülnek be.
Ha fontos a biztonság egy rendszerben, akkor egyértelműen ez a követendő eljárás, nem az a halom eltérő módszer, amit Windows alatt csinálnak. -
Tim82
félisten
-
törölt tag
Emlékeim szerint úgy működött. Ha tévedtem, bocs.
"úgy látom, az a mítosz"
Egyrészt nem írtam, hogy automatikusan, másrészt az automatizmus nálam legfeljebb annyit jelent, hogy automatikusan ellenőrzi, vannak-e frissítések, és jelez, ha van."másrészt meg egy debianra nem felkészített programot félig-meddig debianizálni mérsékelten jó ötlet."
Te így gondolod, meg sokan a Debianosok közül. Sokan mások meg nem. Változik a világ. -
bambano
titán
válasz
#40553216 #19 üzenetére
úgy látom, az a mítosz, hogy az automatikus frissítés jó, még mindig él az emberekben.
másrészt meg egy debianra nem felkészített programot félig-meddig debianizálni mérsékelten jó ötlet.
"minden egyes szutyok kis programnak a frissítésével magadnak kell foglalkoznod,": ugye elolvastad a topicot, ahol megbeszéltük, hogy az abevjava automatikusan frissíti magát, tehát nem kell vele foglalkoznod?
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #18 üzenetére
Miért lenne túlbonyolítva? Egyszer telepíted a tárolót a fent leírt módok egyikével. Ha ez megvan, akkor csak a telepítendő csomagokat jelölöd ki, mint BÁRMELYIK másik program telepítése esetén. És ezután nem kell külön foglalkozni a frissítéssel, hanem az egész rendszer frissítésekor az ABEV és minden hozzá tartozó csomag is frissül. Mi ebben a bonyolult? Szemben azzal, ha jar-ból telepíted, -- mondjuk még néhány programmal teszel így, -- akkor lassan ugyanott vagy, mint a Windowsnál: minden egyes szutyok kis programnak a frissítésével magadnak kell foglalkoznod, külön eltölteni ezzel jelentősen több időt.
Nálam most éppen -- eme hozzászólás írása alatt -- az Oracle Java 8 frissítése megy hasonlóan csomagkezelő által, mert valakik úgy gondolták, egyszerűbb így, mint minden egyed alkalommal külön frissítgetni. A rendszer jelezte: egy csomag frissíthető. Rákatt, elindul, frissít. Mi ebben a bonyolult?
*********************[ Módosította: Kalandor ]
-
Rickazoid
addikt
Na ezért nem szeretik az emberek a Linux alapú rendszereket. Mindig a túlbonyolított módszerek vannak bemutatva.
Miért jobb ez, mint telepíteni a jre-t, majd szimplán böngészőből telepíteni az abevjava-t és a nyomtatványokat is? Ez utóbbi ráadásul disztribúció-független megoldás. -
törölt tag
Évek óta használom KAMI tárolójából, pár évig csak SZJA-bevallást készítettem, mos' má' vállalkozó vagyok, így az ehhez tartozók is így mennek.
Köszi. Csak így tovább! -
d.j
csendes tag
Az a probléma, hogy a telepítési könyvtárat nem lehet megváltoztatni, /usr/share/abavjava. Tehát természetesen létre kell hozni és jogot is kell adni, mert alapesetben a /usr/share alá nem tud a felhasználó könyvtárat létrehozni. Ez van. Nyomtatási problémával sem találkoztam a sun java-nál.
-
PistiSan
addikt
Azt gondolom, hogy amíg ezet egy kezdő user felrakja a leírás alapján, addig kb windows alatt letölti, telepíti, és kitölti!
Használok én is linuxot, de a tárolón kívüli csomag telepítéssel kezdhetnének valamit!
Nem csoda a windows részesedése. -
d.j
csendes tag
Az abevjava_install.jar csomagot letöltve a "java -jar abevjava_install.jar" paranccsal egy mezei felhasználó is tudja telepíteni, csak a telepítési könyvtárt létre kell hozni rootként és írási jogot adni a felhasználó(k)nak a könyvtárra. Ha így telepíti valaki, akkor a frissítés is menni fog a programból, ami az elég sűrű nyomtatvány változások miatt nem egy hátrány.
Sajnos a legtöbb disztróban levő openjava vagy mi a fenével nem teljesen működik jól a program. Jelesül nem lehet elküldeni a kitöltött nyomtatványt, meg font problémák is rémlenek. Ajánlott az oracle java használata, úgy hogy előtte azt is fel kell hegeszteni.
Azt hiszem erről kellene egy cikket írnom. Ja meg is írtam, mostA képernyőképeket, meg mindenki gondolja hozzá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Több ilyen cikket. Riszpekt.
-
Tamás88
őstag
Ubuntunál gondolom a terminálos megoldás lesz a jó (ha esetleg nincs külön csomagtelepítő)?
-
KAMI911
aktív tag
Szia,
Eredetileg a rpm-ből akartam, de aztán megváltoztattam az irányt. Igazából a letöltött jar és az elérhető információk alapján érzelemezi és újracsomagolja a rendszer, azaz jar fájlból felépíti a Debian csomagot. Ez utána bekerül a tárolóba. Mivel viszonylag standard az eljárás, ezért többféle űrlapforrást is bele sikerült rakni a tárolóba, így nem csak a NAV csomagok érhetőek el.
-
dabadab
titán
Ezek mibol keszulnek? Mert az mondjuk feltunt, hogy a NAV-nal az .rpm csomagoknal szoktak hibak lenni, a csomag elvileg X verzioszamu, az is a neve, de a belseje meg X-1.
Illetve ez mennyire mukodik egyutt az ANYK beepitett frissitesevel (mert itt gondolom csak a NAV csomagjai vannak, de onkormanyzatok meg egyebek is adnak ki ANYK formanyomtatvanyokat)? -
lapa
veterán
hát most épp nem kell, de jó tudni, hogy van tárolós verzió. köszi az írást.
Új hozzászólás Aktív témák
it Hogyan telepítsük egyszerűen és gyorsan az Általános Nyomtatványkitöltő keretprogramot és a hozzá használható űrlapokat és kitöltési útmutatókat Debian-alapú Linux rendszereken?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest