Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Látom EU témában sok helyen halna éhen az agyrák
-
tskó
tag
válasz waithEard #45 üzenetére
mert naiv vagy, esetleg buta. az eu nem más, mint amit hitler akart, a harmadik birodalom. amit nem tudtak elérni két világháborúval elérték lassan gazdasági háborúval. szerinted az angolok miért akarták tüzzel vassal megakadályozni az német újraegyesítést? és miért nem vezették be az eurót? mert nem idióták..illetve azok de az másik történet aki bevezette beszopta kivéve a németeket... és most "megsegítik" a szorult oszágokat, közben kilóra megveszik mindet. a hülye ukánok meg ölik egymást, hogy bemásszanak ebbe a szargödöbe. merkelhez mennek tárgyalni az ukrán "ellenzékiek" az ukrán helyeztről? ki ő az eu elnöke? igen. az.
a nacionalistákat meg nem hívták meg, mert gondolom őket nem ők pénzelik és nem feküdnének le nekik.. -
derive
senior tag
Azert azt is vedd bele, hogy a nemeteknek van a legtobb titkolnivalojuk is Europaban.
Mert ugye az NSA nem csak titkoszolgalatkent mukodott, hanem ipari kemkedest is segitette (ha a szar jenki szoftverek nem voltak elegek). Azert van egy diszkret baja a dolognak, ha a nemet ceg milliokat ol valami kifejlesztesebe, erre egy amerikai piacra dobja negyedaron... -
GP-Sz
senior tag
válasz waithEard #45 üzenetére
Pedig ez így van. Kissé megtévesztő pusztán az ilyen-olyan támogatásokat vizsgálni, az EUnak nem ez a lényege, az csak arra kell, hogy a hozzánk hasonló lúzerek befogják a szájukat. Mit gondolsz, miért csinálják ezt az egészet a németek? Gyakorlatilag ők a motorjai. Azért csinálják, mert a német ipar betegre keresi magát az egészen és általában is a német befolyás masszívan erősödik egész Európában. Az a kis apró, amit közben szétszórnak, az ehhez képest lényegtelen.
-
Blindmouse
senior tag
Inkább azt oldanák meg hogy legyen a google és a microsoft online tartalmainak eu-s megfelelője. Mert a kis fejükbe az nem esik le, hogy amíg a gmaps a telefonodon 3 percenként frissíti a koordinátáidnak megfelelő térképet a google szervereiről, akkor egy ovodás programozó is össze tud egy követőszoftvert rakni.
Vagy amíg a gmail-el küldünk levelet, mert az európai megfelelője a citromail, addig az az adat bizony eljut az USA-ba. Van már @grossedeutstlanüberaales.eu végződésű e-mail 99.999% megbízhatósággal?
Vagy 2 betűt beírsz a böngészű címsorába, már a google rákeresett hogy mit akarsz megtalálni.
Lehet nem ezzel kellene foglalkozni?3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
waithEard
őstag
solaris17:
"Országuk, (Németország) az eu elsőszámú haszonélvezője"Rég nem röhögtem ekkorát.... köszi, még ilyen hozzákat!
[ Szerkesztve ]
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
Geller72
veterán
Egy kicsit kizárnám őket büntiből. Mondjuk úgy két évre. Meg lehetne oldani, hogy létezni tudjunk nélkülük, ha nem is lenne egyszerű.
-
ripla
addikt
zártabb világhálók lesznek? na puff. több lesz a spicli, és a világ forog tovább.
-
bambano
titán
válasz adi mester #35 üzenetére
mert ha leülsz egy desktop elé, legnagyobb valószínűséggel windows lesz rajta, a frissítéseket amcsiból kapja, a felhasználója pedig inkább lesz facebook tag, mint nem, keresni vagy bingen vagy guglin fog és a levelezésére is jó eséllyel ms szerverfarmon vagy gmailen fog zajlani.
ha pedig telefont vagy tabletet veszel elő, azon is olyan oprendszer lesz, ahol kémkedhetnek és olyan szolgáltatásokat használnak rajta, ahol szerveroldalon kémkedni lehet.
ezért amcsi az internet ma. a windows-gugli-facebook trió annyira beette magát az átlaguser életébe, hogy hihetetlen. ezen a kémkedési lehetőségek szempontjából semennyire sem változtat, ha instagramozik, twitterel, bingel, hotmailezik gugli szolgáltatások helyett, egykutya mind.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
solaris17
aktív tag
Mond ugyanezt a világon élen járó külpolitikai elemzőknek és kiszivárogtató szaktekintélyeknek. ( soroljak neveket: Harlan K. Ullman, Aaron Russo , Karen Hudes a világbank jogtanácsosa... Hosszú a lista, de én csak egy idióta vagyok. )
Lehet, inkább te tájékozódsz az atv-ből, és ez a probléma gyökere Ja énis kiszálltam, mert a demokratikus jogok a véleményformálás lehetőségét minden témaidegen egyénnek teret adnak betűket csépelni, ebbe pedig belefájdul a fejem 5 percen belül.
Jó vitatkozást az óvodásoknak. Akinek van esze, az amúgy sem itt értekezik erről.
[ Szerkesztve ]
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
kkf
aktív tag
hádejóhogynem majd az USA bezárja az NSA-t, csak mert itt Európában nekünk nem szimpi a tevékenysége.
nem is ők lennének. emlékeztek hányféleképp feszegették anno, hogy 911-et is ők maguk okozták, ahhoz képest ez semmi."Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
sh4d0w
félisten
Akkor nézz utána az ICANN nevű szervezetnek...
https://www.coreinfinity.tech
-
adi mester
aktív tag
Nem tudom, miért lehetne amcsiháló a világháló, de odabizom. Attól, mert most róluk és az NSA-ról szól minden hir, nem lesz több beleszólásuk a dologba, mint eddig. A kémkedés meg eddig is jelen volt, ezután is jelen lesz, csak kellett egy hir, amit hamar felkap a sajtó. Ez meg van. Fognak változtatni valamin is? Nem hinném. Érdekli őket a dolog? Ezt is kétlem. Nem csak a mi adatainkat figyelték, hanem az ott élőkét is. Ellenben az NSA még mindig működik, tehát azért akkora felháborodást nem váltott ki a dolog...
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
kkf
aktív tag
szerintem az USA kérjen bocsánatot, és ígérje meg, hogy többet nem tesz ilyet
"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
fordfairlane
veterán
válasz hibavissza #31 üzenetére
Ez az nsa ügy csak arra jó, hogy betolja a szelet a "szabad" internettől félő, azzal mit kezdeni nem tudó korlátolt politikusok vitorlájába.
Hát akkor piszok jól csinálják, mert szerintem a többséget felháborítja az NSA ezen gyakorlata, meg úgy általában az, ahogy a szövetségeseivel bánik az Usa. Ha te tudtad Snowden előtt is, hogy az NSA kiket és milyen módon figyel meg, engem az hol kell, hogy érdekeljen? Én nem tudtam, és pofátlannak tartom ezt a módszert.
Ja és azt is tudod, hogy majd a németek így meg amúgy, meg egyébként is gonoszak, hisz nácik, az megint nem érdekel.
Kiszálltam a témából, nincs türelmem a mindenhezértőkkel vitatkozni.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
hibavissza
veterán
válasz fordfairlane #14 üzenetére
Ez az nsa ügy csak arra jó, hogy betolja a szelet a "szabad" internettől félő, azzal mit kezdeni nem tudó korlátolt politikusok vitorlájába.
15 éve mindenki! tudta - aki kicsit is képben volt -, hogy az internet (mobiltelefon) közelébe jutott adatok kockázata eltér a megszokott módon kezeltekétől.
Mindent a helyén kell kezelni. Nem helyes reakció a lokális hálózatokra bontás, mert ezzel az nsa dolga nem nehezebbé, hanem könnyebbé válik. -
GP-Sz
senior tag
Amíg a német titkosszolgálatok röhögve együttműködnek az NSA-vel és használják annak szolgáltatásait, addig én erre azt mondom, hogy parasztvakítás
-
solaris17
aktív tag
Volt is mire építenie a gazdaságát. Hogy itt-ott mennyire volt etikus ez az őket övező szuverén nemzetekre nézve, más kérdés. ( nem a holoszarságra gondolok itt, csak simán a gazdasági törekvéseikre )
Azért elég szép kivéreztetésekhez asszisztáltak az euroatlanti érdekcsoport hátszelével. Így szerintem nem nehéz. Az más kérdés, hogy ez a generált elhatárolódás az usa politikájától szinte egybecseng a dollár bedöntésével, dehogy ellenségek, egy húsostálból zabálnak évtizedek óta, egymás disznóságához asszisztálnak.Nem mondom, hogy nem ébreszt szimpátiát az emberben németország mostani külpolitikája a laikus emberben, de azért ne felejtsük el, hogy a háttérben közös érdekek és egyezmények menték halad előre ez a mesterkélt szekér is.
[ Szerkesztve ]
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
solaris17
aktív tag
válasz Stauffenberg #25 üzenetére
Az mobileszközök RF chip-je hőleadását a készülékek burkolata végzi, wifi, gps, mobilnet használatakor ezek komolyan feltudják melegíteni a készüléket, de ez mind konstrukciófüggő. Egyértelmű, hogy a kolléga ezt vélte démoni jelenésnek. Az RF sugárzás eleve hőt termel a környezetében. Igen, lásd mikróhullámsütő. Nem véletlen lehet kipattogtatni egy kukoricaszemet, pár mobiltelefon pár tized watt/nm -nyi rf sugárzásával. Nincs ebben semmi ördöngősség. Az egészségre gyakorolt hatása már más kérdés, de a nemzetközi egyezmények egyenlőre nem tiltják, nincsen ésszerű szabályozása, mert az elvágná a mobilkommunikáció forradalmát.
-
solaris17
aktív tag
A merkel-ben meg mindjárt megbízok, báránybőrbe bújtatott spicli. Az európai egyesült államok főkolomposa. Országuk, az eu elsőszámú haszonélvezője, a többi pedig a pénzszivattyú rossz oldaláról csak hallgatja a magasztos kinyilatkoztatásait ennek a nagyszerű politikusnak.
Az antiamerikanizmus egy újdonsült politikai fordulat, mely egy bevett szokást használ fel a tengelyhatalom elmozdítására "trójai faló" formájában. Tudjátok melyik nemzeti szerv ( nemzteinek álcázott ) a leg amerika ellenesebb ma? Maga az usa, a kívülről írányított bel és külpolitikájával. Szép nagy gyarmat, ideje lerombolni ott is, a nemzeti eszméket. Ehhez asszisztál az obama adminisztráció ( kiválasztott iszlámi báb kulcsfigura ) és ugyan ehhez a paprikajancsi színjátékhoz bólogat az eu is. Mindez miért? A dodó dollár bedöntéséért, a terület újra felosztásáért, és a nemezeti ellenállás letöréséért. Modern gyarmatosítás kontinens szinten. Nagyon sok pénzt és időt öltek bele, lassan a végére is érnek a kis ördögök.
-
solaris17
aktív tag
Gyönyörű hozzászólás volt
"ne játszák már el a CIA-t vagy az FBI"
Szerinted a National Security Agency , a Central Intelligent Agency és a Federal Bureau of Investigation, nem azonos felügyeleti szerv tengelyét képezik?Én nem szoktam beleszólni olyan dolgokba, amiről gőzöm sincs, mert hülyét csinálnék magamból. Lovász sem vagyok, lovaim sincsenek se lovardám, ezért nem beszélek lótenyésztésről.
-
bambano
titán
kik találták ki a kereskedelmi internetet? a franciák. európai találmány, nem amcsi.
(#13) zrubi: az interneten sosem volt teljesen korlátozásmentes információáramlás.
(#18) adi mester. marhaság. ez most szolgáltatás szempontjából amcsiháló, nem világháló.
(#19) sh4d0w: a problémákat még mindig 8. rétegbeli hibák okozzák. ezek ellen nem tudsz alsóbb rétegekben tenni semmit.
-
sh4d0w
félisten
Ja, még egyébként a témához. Ha létrejönnek a nemzeti internetek, akkor csak erősödni fog a lehallgatás. A németeknél már most is nagyon erős, a franciáknál szintén és a magyar állam sem különb. Ha be van szorítva a forgalom egy jól meghatározható földrajzi helyre, még könnyebb dolga lesz az állami erőszakszervezeteknek.
-
sh4d0w
félisten
Én nem azt mondtam, hogy a lehallgatási problémákat megoldja, hanem egyéb támadásokból nagyon sokat kivéd, ha nem lehet csak úgy ripsz-ropsz átirogatni a flageket egy csomagban.
Egyetértek, amit az application rétegben kell megoldani, azt ott kell, de ha lehetőségem van alacsonyabban kivédeni egyéb problémákat, akkor ott célszerű.
-
adi mester
aktív tag
"az is elképzelhető, hogy az egy ideig hallatott hangzatos nyilatkozatok után tényleges változás nem várható"
Nem csak hogy elképzelhető, hanem valószinű is. Nem hinném, hogy nagyon nagy összegeket akar belefeccölni a dologba az EU, az amcsik meg csak röhögnek a markukba. Ha ténylegesen el akar az EU válni az amcsiktól, az nagyon nagy pénzekbe fog fájni, szinte az internet alapjait kellene megváltoztatni ehhez. Ráadásul az ott lévő szerverfarmok leválasztása is elég nagy sebesség visszaeséshez vezethet, rengeteg adathoz nem férhetnénk hozzá, az ottani fejlesztések se kerülnének át, hülyeség az egész, semmi se lesz belőle és igy van ez jól. Nem véletlenül hivják világhálónak...
NSA nem fog visszavenni a kémkedésből, Merkel csak a száját jártatja, aki fontos adatokat tárol, az gondoskodjon a combosabb védelemről, ennyi.
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
DithenS
senior tag
NSA-t én is utálom,csoda hogy nem robbantották még fel...
Nem tudom Amerika annyi mindenkitől fél hogy nem igaz,bár amennyi szart csináltak már nem is csodálom hogy félnek mindenkitől,de szerintem akkor se kellene lehallgatni,ne játszák már el a CIA-t vagy az FBI-t.
Őszintén örülnék már ha nem leskelődnének utánnunk az amcsik,például a a tesóm telefonja kint volt az asztalon,meg akartam nézni mennyi az idő erre szinte eldobtam a telefont mert forró volt,mondom ez biztos nem mindennapi dolog meg utánna meg előtte se csinált ilyent ezért kutakodtam kicsit az interneten,és olyant halottam hogy lehet lehallgaták a telefont,persze először nem hittem el de most tényleg simán elképzelhető a dolog mert azóta sem csinált ilyent a telefon. -
BatchMan
senior tag
Merkel nem az internet elvágását javasolja, csak azt, hogy az eu adatok ne az amerikai szervereken legyenek. Neki csak az fáj - és ebben teljes mértékben osztom a véleményét - hogy ha Európában bárki guglizik, facel, twittel, stb. azt ott Amerikában látják. Ha ezt egy amerikai teszi, abból mi semmit sem látunk. Ez nem fair.
-
zoli62
addikt
A Arpanet honnan indult el? Az USA-ból. A mostani internet ebből jött létre.
-
fordfairlane
veterán
Támogatom. Az NSA kissé elpofátlanodott, ideje lépni.
x gon' give it to ya
-
zrubi
senior tag
Bírom amikor politikusaok akarnak döntést hozni, olyan technikai kérdésekben, amiről fingjuk sincs.
Az Internet lényege pont a korlátok NÉLKÜLI szabad információáramlás.
A probléma nem a hálózattal van (persze azzal is van, de a lehallgatásokhoz azoknak semmi köze), hanem a szolgáltatókkal/szolgáltatsáokkal és azok politikai csoportokhoz való hozzáállásával/viszonyulásával.
Megkérdezném a kedves hozzáértő politikusokat, milyen oprendszer fut a gépükün?
Microsoft? Apple?Innentől pedig a leg szegmentáltabb diktatúra alapú internet sem menti meg a *** adataikat a "lehallgatástól".
Továbbmegyek, milyen telefont használnak a kedves hozzáértő internet reformáló politikusaink?
Ezesetben mindegy mit válaszolnak (amennyiben telepítve van rájuk, Google, Facebook, Skype, vagy egyéb hasolnó cucc) a rajta lévő adataikat több nagy szervezet számára is önkéntesen adják át a mai napig...zrubi.hu
-
hibavissza
veterán
tiszta rezsicsökkentés meg békamenet feeling...így ország világ előtt kiplakátolja saját korlátolt hülyeségét az öregasszony....ciki
-
Osibaa
senior tag
"az amcsi törvények viszont nincsenek benne az internet protokollokban, ez is alátámasztja, hogy nem a protokollal van a baj, hanem teljesen máshol."
Ez egyrészt igaz, de az USA törvényekre az EU-nak nincs ráhatása. Megpróbálták és válaszként azt kapták, hogy az NSA dolga kémkedni, az EU dolga ez ellen védekezni. Ezért akkor az EU védekezik...
Szerintem viszont más szempontok is érvényesülnek itt. A hálózati eszközök gyártóinak nagyrésze amerikai vagy kínai. A szerverek gyártói ugyancsak. A felhőszolgáltatók is ezek. Gyakorlatilag most van lehetősége arra az EU-nak, hogy ez ellen tegyen valamit. Akár úgy, hogy törvényi és gazdasági retorziókkal korlátozza ezeket, akár úgy, hogy támogatást nyújt az EU-s cégeknek felzárkózni ezekhez.
És ezen kívül lehet még vagy száz másik szempont is, amit mi nem látunk.
Mindenesetre nekem szimpatikus, ha felső szintről nyomják az internet biztonságosabbá tételét. Ahogy mondod, ezek kizárólag technikai oldalról nem biztosíthatók, de szerintem a technikai oldal erősítésére is szükség van.
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
bambano
titán
az ft-nek max. abban van igaza, hogyha felnyílik az európaiak csipája és megcsinálják maguknak azokat a szolgáltatásokat, amiket most valóban amcsi fennhatóság alatt álló cuccok csinálnak, akkor az az amerikai cégeknek komoly érvágás lesz.
de ez szerver oldali szolgáltatás kérdés, nem internet, pláne nem internet protokoll.
az internet protokollok "mókolásával" meg az a baj, hogy amit az usákok elkövettek, az az amcsi törvények szerint törvényes volt. az amcsi törvények viszont nincsenek benne az internet protokollokban, ez is alátámasztja, hogy nem a protokollal van a baj, hanem teljesen máshol.
-
bambano
titán
az ft informatikai kérdésekben igenis bulvárlap.
az más kérdés, hogy szerintem közgazdasági kérdésekben is, erről most ne nyissunk vitátaz arpanetet eredetileg is úgy tervezték, hogy decentralizált legyen, az is lett. ezen az alapvető elven nem változtattak akkor sem, mikor kitalálták a kommerciális internetet. akkor most mit rinyálnak, hogy ha ezmegaz történik, olyanná válik a net, mint amilyennek *eredetileg tervezték*?
ezt max a blikk olvasói hiszik el, szakemberek nem. de az ellenőrzése egyszerű, traceroutold meg a ph szervereit. átmegy amcsin a csomag? nem. q.e.d.
-
dajkopali
addikt
a bulvármédia számodra oly kedves fordulata helyett inkább a cégeket vádold:
"US tech companies have also warned that a move to build secure regional networks would fragment the internet, turning it into a series of isolated regional data systems." - Financial Times (mint vezető bulvárlap)
a lapok csak elismétlik ezeket a véleményeket"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
bambano
titán
"A jelenlegiekkel valóban nem, de ha szükséges, kifejleszthetők protokollok és szabványok, amelyekkel ez a probléma orvosolható.": a jelenlegi problémáinkat nem hálózati rétegbeli protokollok okozzák.
A jelenlegi problémát az okozza, hogy van egy oprendszer, amiről soha nem tudod, hogy mi fut rajta.
A problémát ott kell megoldani, ahol valóban van, következésképp nem a hálózati rétegben.
A hálózati protokollok buherálására vonatkozó ötletek abból a nézőpontból nézve, hogy majd megold minden problémát, alapvetően tévesek. Ha eltörted a lábad, az ibuprofen semmit nem ér.
-
bambano
titán
"Ugyanakkor mindkét javaslattal az a probléma, hogy nemcsak hogy a jelenleginél sokkal töredezettebb világháló kialakulásához vezetne, de – és ez a fontosabb – az igazi gond az, hogy az internet globális jellegének megőrzésével, az erre alapuló technológiák, szoftverek, szabványok fenntartásával gyakorlatilag meg sem valósítható – elég csak a netes forgalommenedzselésre gondolni, aminek az alapja a hatékonyság, és nem az országhatárok vagy a szolgáltatói fenségterületek biztosítása. "
ez mindenképpen politikusi taktikázás, mivel a jelenlegi internet sem megy át amerikai szervereken, tehát amiről merkel azt hiszi, hogy meg kellene valósítani, az eredetileg is úgy van.
következmények:
- a világháló töredezése csak bulvármédia hangulatkeltés
- "gyakorlatilag meg sem valósítható": ez annak a fényében igaz, hogy már nincs mit megvalósítani, tehát az ég kékké varázsolására tett erőfeszítéseim nem megvalósíthatóak, ha az ég egyébként kék.
- az tény, hogy a netes forgalommenedzsment alapja a hatékonyság, aminek következménye, hogy a hiedelmek, miszerint átzavarják "amerikai szervereken" a forgalmat, tévesek.no de össze tudom én egy szóval is foglalni a cikket és a politikusi törekvést: marhaság.
-
Csabro
tag
Nem baj az elzarkozas az USA-tol.... Sajnos az egyesul allamok nem valami pozitiv dolog. Ha rajta mulna vilagkormany lenne, az o uralmaval az elen.
-
sh4d0w
félisten
"...az igazi gond az, hogy az internet globális jellegének megőrzésével, az erre alapuló technológiák, szoftverek, szabványok fenntartásával gyakorlatilag meg sem valósítható..."
A jelenlegiekkel valóban nem, de ha szükséges, kifejleszthetők protokollok és szabványok, amelyekkel ez a probléma orvosolható. Egyébként is bőven időszerű a teljes infrastruktúra átgondolása és cserélése, mert iszonyatosan sérülékeny (gyakorlatilag egy TCP headerben csak azt a bitet tudom átírni, amelyiket akarom). Láthatjuk, hogy az IPv4 nyomdokain kifejlesztett IPv6 is az, tehát igenis szükség van új szabványokra és protokollokra.
Egyébként már korábban is leírtam párszor, hogy lehetséges következmény a külön "nemzeti internetek" megjelenése. Észak-Koreának sajátja van, Kína erőteljesen szűri a forgalmat, a brazilok is gondolkodnak hasonlóban (ahogy a cikkben is írva van) - ebben az újfajta háborúban az egybesült királyság szívhat megint nagyot. Csatlósai az usákoknak, ugyanakkor közelsége miatt európainak számít. Ha őket beveszik az összeurópai internetbe, akkor meghívták az NSA-t is a GCHQ-n keresztül, ha nem, akkor viszont csúnya világ várhat mind a britekre, mind Európára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hú, ez a nő mindenbe bele akar szólni!
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
Nem volna néha baj.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest