Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
- Windows 11
- OpenWRT topic
- Mesterséges intelligencia topik
- 3,2 tonnát is elrepít az új teherdrón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
Mindenki rá van kattanva erre a win7-re. Természetesen nem hiába.
Viszont az xp-t kiűni szinte lehetettlen lesz. Maximum hacsak sokkal jobb nem lesz a win7-es simuláció."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
sfdrakex
nagyúr
-
smkb
őstag
még OS X-ből is több van mint linuxból , pedig nem egy apple fellegvár magyarország
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Két oka van:
- Magyarországon sokan azt sem tudják mi az a GNU/Linux project, ez tapasztaltam már sokszor.
- Nem analfabétáknak való, mert nem olyan egyszerű sokszor használni, mint egy Win.-t vagy OSX-et bár már van számtalan olyan disztri ami már könnyen használható (pl. *buntuk, Puppy Linux, Mint stb.)
Szóval ebben semmi meglepő nincsen. Azt még hozzá lehet tenni, hogy itt Mo.-n sokan törött Win.-t használnak így nekik ugyanúgy ingyenes a Win, mint nekem a Linux.A hírhez meg én -1 vagyok, mivel marad a Vista SP2 még sokáig, mivel játékhoz tök 8 mi van fent, egyébként meg mást használok általában játékon kívül. (Meg eredeti és nem fogok venni több Win.-t ) lásd aláírás
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
addikt
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a Win7 nekem nagyon tetszik, és jól kihasználja a gépet.
Egy középkategóriás laptopom van, gondoltam megpróbálom ezt a rendszert (eddig WinXp, majd később Vista futott rajta), de a Win7 mindegyiknek odaver. (igaz, 3 giga memóriát tettem alá, de volt már, aki 1 gigán is vígan használta)
Csak pár programmal volt gondom a kompatibilitás miatt, de időközben kiadtak újabb verziókat, és ezek már támogatják a Win7-et teljes mértékben.A Linuxról...hát...nekem mondták már páran, hogy a Linux ilyen meg olyan jó, illetve annyira de annyira stabil rendszer, hogy nem lehet megfagyasztani...erre kérdeztem, milyen OP-rendszert használtok? Elkezdik: WinXP, Win7...na, mondom, ennyit a nagy Linuxotokról.
Szóval kb sohasem fogja utolérni a Microsoft oprendszereit, és ez így is van jól. Nekem nagyon nem szimpatikus, de én erre csak azt mondom: "Én nyilván egy buta felhasználó vagyok, akinek túl bonyolult a Linux, így Windows-t használok!"Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Mania
senior tag
Megnézném mi lenne az arány ha csak a legális verziókat vennénk figyelembe.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz csabyka666 #6 üzenetére
Az, hogy pár idióta mit mond nem jelent semmit. Az átlag ember annyit ért a gépekhez, mint egy csirke. Be tudják kapcsolni és elindítani a kék e-betűt, azt ennyivel kifújt a nagy "szakértelem".
Linux-szal kapcsolatban ha megkérdeznéd tőlem egy tucatot fel tudnék sorolni, hogy mit próbáltam ki, és még mit fogok későbbiekben. A közvéleményre nagy ívben kell tojni. A Vista is állítólag rossz lett, de ezt nekem senki sem mesélheti be mivel több, mint 2 éve használom, bár egy ideje már napi szinten. Az XP-nél meg már minden jobb, annyira elavult, nem beszélve a sok hibájáról amit SP-kkel sem tudtak kijavítani. Az agyonhypolt 7-nek is vannak hibái úgyhogy azt sem kell ajnározni, tökéletes OS nincsen, érzelmi kérdést csinálni belőle meg hülyeség. (Ezért totál idiotizmus ragaszkodni az elavult XP-hez.)#7 Kíváncsi lennék én is. Ha annak a %-át adnák meg, hogy az adott fajta OS-en belül mennyi az eredeti akkor jönnének ki furcsa arányok. Gyanítom, hogy Apple-re több eredeti OS van, Hackintosh kicsiny felhasználói köre nem átlag felhasználói, ahhoz túl sokat kell tökölni, hogy használható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Márciustól valszeg én is -1 leszek ebben a statisztikában...lejár a win7 RC kulcsa, uh valszeg visszarakom a vista-t (HP 32-bit)...aztán majd ha már 4 giga kell a gépembe a játékok miatt veszek egy win7 vagy annak utódjából 64-biteset...
Aztán lehet a végén 0, mert a netbookon xp-van...azt meg sajnos másra most hirtelen nem tudnám cserélni, max osx-re...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
csabyka666
addikt
válasz D4rkAv3ng3r #8 üzenetére
Van benne igazság.
Nekem csak az nem tetszik - amint az írtam is - hogy miközben istenítik a Linuxot, "érdekes módon" ők sem azt használják, hanem Win-t. Max a merészebbek tesznek a gépre egy Linuxot, de mellette a Win ketyeg ugyanúgy. Majd ha csakis Linuxon él (azon netezik, játszik, dolgozik...vagy amit akar), akkor elfogadom a dolgot.
Amúgy egy másik gondolat: ugyebár sokan jönnek azzal, hogy nem lehet kiakasztani a Linuxot, csak azt nem veszik figyelembe, hogy a programok nagy része Windows-ra íródik, így sokkal kevesebb jut az előbbire. Az lenne a szép, ha ki lehetne fagyasztani még így is.
Na, ennyit Linuxos eszmefuttatásomról, mindenkinek saját dolga, mit használ.
Mania: akkor más lenne a helyzet.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
törölt tag
Azt hiszem, hogy én duplán számítok, mert van vásárolt OEM és Dobozos Windows 7 -em is
KÉPPont ma érkezett meg a Dobozos, ami majd az új géphez lesz
-
negyedes
addikt
válasz csabyka666 #10 üzenetére
Van itt a forumon par emberke aki linuxon el teljesen. De egy windowsos hirhez, hogy jon mar megint a linux?
Ez varhato volt, hogy megelozi. RAM csere utan mar nekem se volt bajom a Vistaval, bar haver Aceren csinal erdekesegeket.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Killing
addikt
A Windows 7 nagyon jó rendszer, én is egy x64-es Ultimatet nyüstölök már lassan 2 hónapja.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Sweet Lou 6
addikt
,,Majd ha csakis Linuxon él (azon netezik, játszik, dolgozik...vagy amit akar), akkor elfogadom a dolgot." - Én mondhatni Linuxon ,,élek", mégsem hypeolom, tehát ellenpélda vagyok. Win7-em is fenn van, de csak havonta 1x 2x indítom csakis játék miatt. Jó lett a Win7, de az én gépemet sajnos eléggé megfogja (kevés neki a proci).
sweetlou6.wordpress.com
-
Killing
addikt
válasz Sweet Lou 6 #14 üzenetére
Egy 3Ghz-re húzott 4800+ kevés neki? Én egy 4400+-szal hajtom (alapon) és még a játékokra is van benne elég szufla, nemhogy a windows 7-re.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
negyedes
addikt
válasz Sweet Lou 6 #14 üzenetére
Ott valami hiba van. Nalam 1.6 ghz turion x2-el szepen megy(eleg kemeny multitaskingot csinalok).
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
WonderCSabo
félisten
válasz D4rkAv3ng3r #8 üzenetére
"Az, hogy pár idióta mit mond nem jelent semmit. Az átlag ember annyit ért a gépekhez, mint egy csirke."
Lehet, hogy nem ért hozzá, de ez nem is számít. Az a lényeg, hogy melyiket tudja könnyebben, gyorsabban, és egyszerűbben használni. Nem mindenkit érdekelhet a számítástechnika, a legtöbb embernek a szgép csak eszköz, nem úgy, mint Neked.
És ha adhatok egy tippet, ne nézd le így az embereket. Biztos van olyan terület, ahol te is "csirke" vagy, és mások értenek hozzá nagyon jól.
-
Sweet Lou 6
addikt
Igazából nem a műkődéshez kevés neki, még játszani is tudok rajta. Érzetre kevés, pl.: boot lassabb, programindulások lassabbak. Mihez képest? Most egy Xfce-s felületű Ubuntut nyúzok, ami amellett, hogy sztem ugyanolyan szép mint a Win7, jóval gyorsabb. A boot kb. fél perc, a programok meg mint a villám. Persze tudom, a Win7 is tud ilyen gyors lenni, láttam bátyámnál. Csak nekem nincs 4magos procim, mint neki.
Persze lehet mondani, hogy finnyás vagyok, de ha van olyan, ami nekem megfelelőbb, akkor miért ne azt használnám.[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
caizzz
senior tag
Kíváncsi lennék, ebből mennyi az OEM vagy BOX vagy MSDNAA, mert saccra a 70% szerintem warez és RC.
marakujás kőbányai
-
veterán
Ahogy utáltam a Vistát úgy megszerettem használni a win hetet.
Szerintem igazán jól sikerültduree54
-
veterán
-
acélkemény
csendes tag
Nem ertem minek kell az asztali OS-ek versenyebe belekeverni egy szerver OS-t (2003). Semmi helye a cikkben szerintem.
-
Polllen
nagyúr
Tudom flame, de a vista és win 7 között a kinézet a különbség, meg a hálózatfigyelés pofásabb...Kicsit finomított vista, de hüde nagy különbséget én nem látok...Pedig vista-t is még RC-vel kezdtem, aztán tavaly nyáron tértem át win7-re, miután már nem rugdosott ki a PB a cod4-ből...
Szóval nem tudom, szerintem a két rendszer között nincs akkora különbség, hogy az egyiket utálni, a másikat meg szeretni lehessen...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Sweet Lou 6 #18 üzenetére
Nálam 50-55 mp a boot ami majdnem a duplája a linuxos 30mpnek de azért ne molyan vészes szal kevesebb mint 1 perc és teljesen használható a gép fel állt minden az azért nem vészes sztem. Gépen kicsit gyengébb mint a tied.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
negyedes
addikt
Arra ertem, hogy mikor megjelent a Vista nem mindenkinek volt sok ram a gepebe(atlag 512M-1Gb), most azert mar az atlag 2Gb. Nalam is a ram volt a "szuk keresztmetszet" annak idejen(1gb), upgrade utan vigan futott.
-
Sweet Lou 6
addikt
Valószínű nálam azért ennyi, mert ott az AHCI is (nvidia driver tököl sztem). Egyébként ez nem flame akart lenni. Mint előbb írtam is, a Win7 szvsz egy nagyon jó OS. Igazából Linuxozni szeretek, ott nagyobb a kihívás ha valami gond van
Egyébként az 1 perc az teljesen elfogadható. Nálam a Gnome/KDE-s Linux disztrók bootolnak annyi ideig kb.sweetlou6.wordpress.com
-
törölt tag
válasz csabyka666 #6 üzenetére
ne haragudj, nem szoktam ilyeneket írni, de igazad van: te "nyilván egy buta felhasználó vagy, akinek túl bonyolult a Linux, így Windows-t használ". de igazából nem is ezért vagy buta, vagyis nem is te vagy az, hanem a véleményed,ezek fényében: "nekem mondták már páran, hogy a Linux ilyen meg olyan jó", "Nekem nagyon nem szimpatikus". tehát pont semmit nem tudsz róla, de elítéled. na ez a butaság. de neked legyen mondva.
és persze nem az ismerőseidet ítélted el.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"miközben istenítik a Linuxot, "érdekes módon" ők sem azt használják, hanem Win-t. Max a merészebbek tesznek a gépre egy Linuxot, de mellette a Win ketyeg ugyanúgy."
1: Aki játszik, annak így, vagy úgy kell lennie Windowsnak, akár virtualboxban, akár külön partíción.
2: Aki munkájából kifolyólag kénytelen only-win szoftvert használni otthon is, annak szintén szükséges, hogy legyen fent Win valamilyen formában.WonderCSabo: "Az a lényeg, hogy melyiket tudja könnyebben, gyorsabban, és egyszerűbben használni."
Nyilván azt, ami a munkahelyén/ szomszédnak is van, vagy amit iskolában is tanítottak neki. Ettől még nem lesz egyszerűbb, ahogy pálcikával enni sem az, de ha gyerekkorodtól azt tanulod, akkor a másik lesz a szokatlan.
Ahogy megfigyeltem, rengeteg ember van, főleg a már játékból kinőtt 35-40+ korosztály, akiknek kb a 90%-ának bőven kielégítené az igényeit például egy Ubuntu.
"És ha adhatok egy tippet, ne nézd le így az embereket. Biztos van olyan terület, ahol te is "csirke" vagy, és mások értenek hozzá nagyon jól."
1: A számítástechnika akár tetszik, akár nem, már nem "csak egy szakma", hanem erősen egybeforrt az életünkkel, az élet minden területén találkozol vele.
2: Én például nem nézek le senkit, de úgy vagyok vele, hogy nem kell ahhoz autószerelőnek lenni, hogy valaki visszategyen egy gyertyát, vagy kereket cseréljen, nem kell villanyszerelőnek lenni, hogy biztosítékot vagy égőt cseréljen és nem kell szakácsnak sem lenni, hogy összeüssön egy tojásrántottát, vagy egy egyszerűbb kaját a szakácskönyvből.
Ugyanígy nem kell ahhoz informatikusnak sem lenni, hogy képes legyen egy GUI-n keresztüli OS telepítést, nem next-next-finish programtelepítést meg ilyesmit megcsinálni.A cikkhez: Jó látni, hogy lassan, de kezdenek az emberek áttérni. És ahogy a grafikonon is látható, a Vista alig veszített valamit, tehát a többség XP-ről tért át.
-
Morden24
nagyúr
Ahogy megfigyeltem, rengeteg ember van, főleg a már játékból kinőtt 35-40+ korosztály, akiknek kb a 90%-ának bőven kielégítené az igényeit például egy Ubuntu.
Ebben amúgy teljesen igazad is lenne, viszont azt ne felejtsd el, hogy nálunk azért kisebb az aránya a többgépes családnak, és nem jut apunak egy Ubuntus munkagép, a gyereknek meg egy Windows-os játékgép. Ha az a 35-40+ ember nem egyedül él, akkor ez gond lehet.
Amúgy végülis lehet szarakodni Wine-al is, ha már linuxon akarsz játszani.[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
zoli62
addikt
Lassan úgy érzem, hogy a Vistában már keresem a Win7 "finomabb", egyszerűbb megoldásait. Ami számomra minden rendszernél az elsőrangú szempont, a memóriakezelés, az sokkal hatékonyabb a Windows 7-nél.
Egyetértek azzal, hogy manapság már annyira beivódott a számítástechnika az életünkbe, hogy egy lépésenkénti programtelepítés már mindenkitől elvárható.
Amúgy a desktop linuxok előretörésével már ott is ebbe az irányba megy el a fejlesztés.
Már nem nagyon kell forrásból fordítani ahhoz, hogy valamit használni lehessen. -
Penge_4
veterán
"Már nem nagyon kell forrásból fordítani ahhoz, hogy valamit használni lehessen."
Kivéve, ha meg szeretnél olyan dolgokat határozni, mint:
- Hova települjön
- Hova rakja ki az ikonjait
- Milyen fájltársításokat végezzen.
- Mely context menükbe épüljön be.
- Ha programcsomagról van szó, akkor milyen összetevőit szeretnéd telepíteni.Ezekhez a Windows alatt szintén triviális műveletekhez Linuxon már komolyabban bele kell nyúlni a rendszerbe. Például nem tudsz telepíteni csak úgy simán egy ugyanazon szoftverből egy dev/alfa/béta és egy végleges verziót.
[ Szerkesztve ]
-
Atos23
senior tag
Még érdekelt volna, mennyien voltak Milenium-W98-W95 felhasználók
A hetes kb. 2 éven belül behozza szerintem az XP-t is. Nem azért, mert annyival jobb, hanem mert a egyre több notit adnak el gyártói hetessel. Mellesleg sokan csak azért újítják meg a gépeik hardvereit, mert kíváncsiak az újra, a hetesre. Amikor már mindenkinek lesz egy DualCore és 2GB, akkor lesz általánosabb a hetes, mint az XP.
-
ruzsabazsa
aktív tag
az xp behozhatatlan...a win 7 meg elég jól sikerült,miután sz@rrá fikázták a vistát anno
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz ruzsabazsa #43 üzenetére
Nem behozhatatlan az xp, hamarosan át áll mindenki win7re vagy az utodjára, mivel újabb gépeket xp-n képtelenség lesz kihasználni.
-
Hali!
"...hamarosan át áll mindenki win7re..."
Ide azért ne számoljuk a warez és egyéb nem legális usereket(akiknek csak úgy van, nem pedig megvették) a W7-et. Gépeket telepítek többek közt, legutóbb egy nagy cég egyik gépén kellet megoldani valamit, de ami a lényeg, hogy azon DOS-os progi futott, a szoftverfejlesztő cég azt is kikötötte, hogy csak és kizárólag DOS 6.22 lehet rajta, még csak XP sem.
Persze ez egy extrém példa, de én úgy gondolom, sokan maradnak az XP-nél, akik megvették a Vista-t anno, azok sem feltétlenül váltanak W7-re, és itt elsősorban vállalati, közintézményi, stb stb felhasználásra gondolok, hisz hihetetlen, hogy még napjainkban is milyen "kőkorszaki" szoftvereket használnak, nyilvántartásra, könyvelésre, stb stb.
(Sok olyan szoftver van, ami csak pl DOSBOX-ban futna Vista/W7 alatt, míg XP alatt meg simán)Szóval az, hogy egy XP mennyire használja ki a gépet, az ebből a szempontból lényegtelen.
Biztosan érdekes számok születnének, ha ma kis hazánkban csinálnának egy felmérést, hogy ki-milyen OS-t használ ÉS abból mennyi a jogtiszta példány. Meggyőződésem, hogy ez alapján az még odébb van, hogy az XP-t megelőzze.
(A W7 meg nem más, mint egy jól optimalizált Vista, ha nem siették volna el a kiadását, és nagyobb hangsúlyt fektettek volna az erőforrások optimális kihasználására, akkor a Vista is egy sikersztori lehetett volna)Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
VS461
tag
válasz Fire/SOUL/CD #45 üzenetére
Üdv!
"... hihetetlen, hogy még napjainkban is milyen "kőkorszaki" szoftvereket használnak, nyilvántartásra, könyvelésre, stb stb..."
Nem beszélve az állami "cégek" kőkor előtti hardvereiről, amelyeknek 10-20 perc egy XP boot és login, 10 perc egy 2 megás Excel újraszámolása. ~700 MHz CPU, 192 MB RAM és társaik...
Bár a mi általános iskolánkban már 7 ugrik a gépekre, Vista után. Az igaz, hogy a rendszergazda csajszi a tőlem származó RC telepítő révén hallott először a 7-ről, kábé másfél hónappal a kiadás után ...
Cs!
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
Penge_4
veterán
"ha nem siették volna el a kiadását, és nagyobb hangsúlyt fektettek volna az erőforrások optimális kihasználására, akkor a Vista is egy sikersztori lehetett volna"
Épp a késedelem miatt nem lehetett volna. Az XP nagyon sokáig egyeduralkodó volt a Vista pedig új alapokra lett helyezve biztonság és sok más terén, így nyilvánvalóan nagy volt az inkompatibilitás. Emlékezz az XP-t is anno mennyien szidták, hogy így szar, úgy szar. Csak akkoriban egyrészt nagyobb volt az ösztönzés, mivel a 98 hulladék volt, a ME méginkább a 2000-nél hasonló inkompatibilitási problémák voltak, mint az XP-nél, plusz lassabb is volt a boot és nem is volt olyan csilivili, így azért másabb volt. Az XP viszont egy aránylag jól használható rendszer, így a userek nem érzik annyira ösztönözve magukat, hogy váltsanak.
-
sfdrakex
nagyúr
Vállalati szinten főleg a sok szoftver cseréje miatt úgy van ahoyg mondod, tényleg sok még a dosos program is orovosknál, gyógyszertárakban, könyvelőknél egyebek. Viszont otthoni usereknél szerintem a w7 előre fog törni, új gépekhez márt azt veszik, és az otthoiakra értettem hogy kihasználja, könyvelő program efut 1200 es p3 ason 256-512 rammal is meg még gyengébb gépen, meg a legtöbb irodai cucc is, viszont tervező studiók, fejlesztők, otthonra játszani w7 sztem jobb, mert ott van értelme annak hoyg tudja használni a 4+ giga ramot a 64 bites procik is esetleg jobban teljesítenek 64 bites osen mint 32 esen, azokban a progikban amik kihasználják.
-
sfdrakex
nagyúr
Mostmég nem érzik annyira ösztönözve, de aki gépet cserél, annak már nincs értelme xpvel bütykölni, laptopoknál is sokszor alig lehet összevadászni xp-s drivert az újabbakhoz. Rá lesznek kényszerülve hogy váltsanak, akkor pedig xp után w7 jjön Vistára már minek váltanának. Persze aki nem cserélget ia gépet és csak netezik az még el lesz egy darabig az xpvel.
-
sNORh
addikt
én is most váltok 7-re Ultimate 64 lesz az utód
a betat prószáltam eddig és beadta[ Szerkesztve ]
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky Small Office Security aktív: 2025. június. 30.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! - STEAM kulcsok / Aragami, Transformers, Oddworld, stb. - 2024.08.08.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen