- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen routert?
- Tomato firmware
- Python programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
komoly név és minőség volt régen a név mögött, a brandet vagy az egész ágazatát adta el az IBM?
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
Youri
veterán
-
burgatshow
veterán
FYI:
A Think eredetileg még az IBM-es múltból jön, ugyanis a Think szó az IBM mottója. Erre épült fel anno a hardver/notebook ágazat, amit aztán eladtak a Lenovonak. -
VaniliásRönk
nagyúr
"a másik meg az, hogy valójában senki sem látja, hogy az igen szisztematikusan építkező cégnél vajon mi van a boszorkánykonyhában"
Micsoda kérdés ez, hát sárkányfű...
Komolyra fordítva, azért ezt nem olyan nehéz kitalálni, ha bevallottan az Apple-lel akarnak konkurálni, akkor egyszerűen megpróbálják profitba fordítani a márkanév értékét. Ez nem olyan hűdehúha amit még soha sem láttunk. Majd meglátjuk van-e még abból a goodwillből amit annó az IBM-től vásároltak. Bármi másra számítani naivitás.
#12 fordfairlane: Nincs ebben semmi zsenialitás, pusztán kapzsiság és hideg számítás, amíg lehetett kihasználták a Thinkpad márkanevet, amikor meg kezd szertefoszlani a mítosz gyorsan előadják, hogy a minőség mennyire fontos nekik... puszta profitmaximalizálás, én a magam részéről inkább megvetem mint csodálom, az ilyen hozzáállás nem viszi előrébb az emberiséget, csak spirálban rohannak mint az anyag egy fekete lyuk akkréciós korongjában.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
fordfairlane
veterán
Nem tudom, hogy termékek szintjén mire készülnek, de ha sikerül a szegmentálás, akkor ez a húzás az egyik legprofibb, amit az iparágban láttam. Először felvásárolják a brandet, ezután húzónévként használják, kiterjesztik az olcsóbb modellekre is. Az olcsó modellek sikeresek, az Lenovo csak nő, csak nő. Majd a folyamatot kvázi lezárva ismét szegmentálják, így növelve tovább a jövedelmezőséget.
Egyszerűen zseniális, tanítani kéne.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
Nagyon helyes, még időben lépnek, mielőtt végleg leamortizálnák a Thinkpad brandet az integráció oltárán.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
FlekkeN
aktív tag
Think ... Think again before buying this.
Remélem nem ez lesz belőle.
-
dajkopali
addikt
ő sem állított semmit, ami tényeken alapulna, csak a korábbi pletykákat vette elő, melyek szerint elképzelhető, hogy a Lenovo nagyon komoly, a piacot megrendítő termékeket tesztel Kínában
ez csak spekuláció, de ha Rudi elgondolkodott rajta, akkor én őt komolyan veszem
és amúgy a nagyon aktív vállalatátszervezés - aminek csak a legfontosabb, de messze nem az egyetlen része a kettéosztás - is arra utalhat, hogy erősen készülődnek"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
dajkopali
addikt
némileg igazad van, de a lényeg szerintem itt egy roppant fontos koncepcionális döntés: a Think - mivel így hívják az új üzletágat - önállóvá, a tömegtermékeket felügyelő Lenovótól elválasztottá válik
a másik meg az, hogy valójában senki sem látja, hogy az igen szisztematikusan építkező cégnél vajon mi van a boszorkánykonyhában
Rudi kollégám a PH!-tól azt sejti, hogy könnyen lehetséges egy, a Samsung robbantásához hasonló dobbantás"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
.mf
veterán
"Think üzletágban a jól csengő márkanévre építve"
Az vagy csak egy elírt Thinkpad lesz, vagy a hír ezen részének nincs értelme.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla