- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
"Nem aruljak, mert az USA-ban, nyugat Europaban se tudjak kielegiteni az igenyeket. Barmennyire is faj neked, de veszik, mint a cukrot az iPad-et . (Es jo par szegeny, szerencsetlen sorsu magyar honfitarsunk is rendelkezik ilyennel. Nekik megerte, neked meg ugyse kell... .)"
Hagyjad már a demagóg baromságaidat, biztos nem állna át hirtelen fél távolkelet apple termékek gyártására, ha az apple nem lenne ilyen pénzéhes cég. Persze már annyira apple fan lettél, hogy nem gondolod át miket írsz le. Persz, és vajon, ha ki tudná elégíteni, itt ki a francnak kellene 300 000 Ft-os telefon kb pont annak, akinek most a 600 000 Ft-os MB Pro, vagy a 360 000 -es 13" colos MB pro, azaz annak a nagyon szűk fanboytábornak akik villogni szeretne hogy ezt a "fantasztilus" átlagterméket is meg tudja fizetni.
Ja ezért az Acer az első, az Asus, a második, de a jó hír, hogy az Apple lehet, hogy az Alienware előtt az utolsó előtti kb .
Ja és ez akkor sem fog változni, ha modi után követőlőzöl. Inkább gondold át mit írsz le.
[ Szerkesztve ]
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
alamuszi
senior tag
Nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy ilyeneket írsz le, hogy csúcsot döntenek az eladások igen, és itt bármiben is mikor döntött csúcsot az apple egy dolgot mondj! És akkor itt hirtelen ami eszembe jut ja semmiben. Az pedig, hogy USA, mert kizárólagos alapon nem kötöszködésképpen, de hol döntöget csúcsokat az eladásokban? Akkor erről ennyit, nem kell félreérthetően fogalmazni és akkor nem lesz mibe belekötni ennyi kb erről a véleményem. Ja és nem azért mert nem tudnak eleget gyártan, ez meg egy akkor hülyeség, szerintem is ha az apple nem lenne zsugori cég, akkor biztosan nem állna át fél távolkelet apple termékeket gyártani.
Majd, ha itt is minden ötödik notebook apple termék lesz, vagy minden második telefon iphone lesz akkor lehet ilyen dolgokat előadni, mint amit te is, de addig sajnos hülyeség amit leírsz, mert bocs de nem egy ország fogja egy termék elterjedségét megmutatni. Kb akkor badarság amit leírtál, mintha azt írtam volna, hogy a kubai szivar eladásai csúcsokat döntöget. Vajon itt is?, Nem.....Szóval gondolkodni utána írni, mert nem kell elcsodálkozni, ha jön valaki, és megkérdezi, hogy hogy gondoltad.
-
Ijk
nagyúr
Direkt kötsz bele az írásomba? Ki beszélt itt USA piacról vs. magyarról? Mutass már rá hol beszéltem magyar eladási rekordokról? Te hozod fel állandóan. Van egy külföldi cég, amelyik legfőképpen a fejlett országokra koncentrál és jössz a magyar piaccal. Szólj már fel a Mercedesnek, Audinak, Volvonak, hogy álljanak már ugyan le a gyártással, mert az itteni piacon úgyis Szuzukit meg Opelt vesznek.
Mutass már nekem egyetlen IT céget, amelyik direkte a kelet-európai fizetésekhez gyártja a készülékeit. Azt mondod nem döntöget egyáltalán eladási rekordokat az ipad itthon, hát jóhogy nem mivel még nem is kapható. Valószínűleg nem is fog, de garantálom hogy jó sokat el fognak adni belőle. Nemtudom Iphone-al hogy állunk, de már rengeteg embernél láttam, ahhoz képest hogy itt mennyire szegény mindenki.
Azt hiszed más gyártók termékei olcsóbbak? Persze, náluk van alsó kategória, de a közép-felső kategóriás cuccokat bizony ugyanúgy meg kell mindenkinél fizetni, nemcsak az applenél.Nekem nincs tőlük termékem és egyelőre nem is lesz, mert nem tudom megfizetni. Az iPad tetszik de néhány hiányossága miatt még várok, hátha a köv. generáció, vagy egy másik gyártó piacra dob egy jobbat. De ettől függetlenül nem fogom minden topikban az applet fikázni, csak mert nekem túl drágák a termékeik.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Alex91
félisten
íigen persze a demygog baromsagaid, meg nem is aruljak ertem, vajon miert? Mert nem is lenne ra kereslet? Ja igen pontosan azert?
Te most politikusnak keszulsz, vagy mi van?
Nem aruljak, mert az USA-ban, nyugat Europaban se tudjak kielegiteni az igenyeket. Barmennyire is faj neked, de veszik, mint a cukrot az iPad-et . (Es jo par szegeny, szerencsetlen sorsu magyar honfitarsunk is rendelkezik ilyennel. Nekik megerte, neked meg ugyse kell... .)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
alamuszi
senior tag
íigen persze a demygog baromsagaid, meg nem is aruljak ertem, vajon miert? Mert nem is lenne ra kereslet? Ja igen pontosan azert?
"(Es ha az uj Mini arabol indulunk ki, amire idekerul lehet, hogy tenyleg draga lesz. De szerintem azert lehet, hogy itt is elkapkodjak az elso napi keszleteket "Tenyleg Na Azt az 5 db-ot, amit majd aranyarban hoznak be, Na ja valoban el fogjak kapkodni 2*szeres usa aron. Akar a macprokat is, mikor felvetette, akkor a kollegaid, azzal jottek, hogy de van szurkeimportos mac is 2/3-ad aron. Mert az eredeti ar mar nekik is kriminalis volt, de gondolom, neked olcso, de a mini is csak most draga, mert holnap mar olcso lesz, mert mac, Nem?
Remeljuk feldaraboljak az apple-t.
ljk:
"Ja és tudod miért nem kapható itthon még? Mert a nyugati piacokra nem tudnak eleget gyártani, hogy kiszolgálják a keresletet.
Nézhetsz itt mindenkit alma fannak, de én csak a tényekről beszélek."Igen de nem a magyar valosagrol, hanem az USA valosagrol, ami nem itt van. Teny, hogy itt barmelyik apple terme ók vezetne, attol fuggetlenul, hogy pl az IPHONE az okostelefonok piacan 58 % usaban itt is?, piacvezeto. vagy az, hogy itt az apple forgalma 1 % alatt van, ez piacvezeto statusz? nem hiszem. Az hogy USA-ban mi van miert erdekeljen engem?
"Nézhetsz itt mindenkit alma fannak"
A mondatbol egyertelmuen kiderul, hogy nem nezlek annak, csak akkor ertelmes magyarazattal gyere, ne azzal, hogy itt Magyarorszagon barmelyik apple termek is eladasi rekordokat dontogetne, mert ez egy eros csusztatas.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Hát apám nem semmi vagy. Elég nehézkes eladásokból statisztikát készíteni olyan országban, ahol nem kapható a termék. Ja és tudod miért nem kapható itthon még? Mert a nyugati piacokra nem tudnak eleget gyártani, hogy kiszolgálják a keresletet.
Nézhetsz itt mindenkit alma fannak, de én csak a tényekről beszélek./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Alex91
félisten
En meg mar egy moderatort varok... .
Mivel ithon meg nem aruljak az iPad-ot hivatalosan, igy valoban, rekordokat nem dontoget . (Es ha az uj Mini arabol indulunk ki, amire idekerul lehet, hogy tenyleg draga lesz. De szerintem azert lehet, hogy itt is elkapkodjak az elso napi keszleteket . Az uj iPhone-ert meg olni fognak !)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
alamuszi
senior tag
Na ja es te hol elsz az usaban, mint a magyar apple fanok 99%-a. Mert itt beszelsz hulyesegeket, szoval, akkor europaban, afrikaban, es foleg magyarorszagon rekordokat dontoget az ipad, tenyleg, mutass mar statisztikakat, hogy itt tobb ipadet adnak el mint netbookot, megint egy demagog marketing f@szsag, amit egy hozzaerto magyaraz el. Koszi, elmondom neked, ha nem vetted eszre itt nem fogy az ipad, es nem dontoget csucsokat. Nem is fog, mindaddig, amig ilyen hozzaallassal aruljak az apple termekeket mint itt.
De most gyorsan jojjon es linkeljen be valamelyik almaboy 5 db $ arat, hogy mennyire olcso az ipad macbook, macbook pro , meg a tobbi tularazott atlagtermek, atlag feletti designal. Vagy esetleg jojjon mar valaki azzal, hogy most rossz az arfolyam, es ezert emeltek meg az amugy is 'olcso' apple termekek arait.
Mar varom...[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
Tokeletes alatt ertem hogy nem kompromisszumos netbook-al. 10", 1024 szeles kepernyo, a PH! teljes egesze latszik. Van billentyuzet (kelloen kenyelmes, nem picik az ujjaimnak - Asus 1000H) is a gyors szovegbevitelhez. De probald ki, meglatod...
iPhone-al betojok mire begepelek egy mondatot... Tul apro a kijelzo.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
Alex91
félisten
, meg telefonnal is, akar... De szerintem ezzel is, azzal is kicsit kompromisszumos . Kicsi bill., kicsi kijelzo... De ugyanigy a tablaval is tokeletesen lehet forumozni, megszokas kerdes, meg ramondom, hogy igenis qrva jo .
-
edward2
addikt
Emberek fölös összeveszni, szerintem nem látjátok, de ez a "felmérés" almával lett támogatva. Tipikus blőd baromság. Tableten nem lehet gépelni Samsung NC10em meg vígan használom. Sőt pici a billentyűzet idő után nekem kényelmesebb volt azon gépelni mint nagy billentyűzeten. Ennyit erről.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább az alap Ion éri meg. Az Ion 2 videólejátszásra és flashgyorsításra gyengébb. Akadnak az 1080p-s filmek a PCI Express csatorna szűkössége miatt. Ráadásul az új Ion többet is fogyaszt.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
kézíráshoz elég precízek. nézd meg az ipad kijelzőjét, azon rajzolni is simán lehet. asszem utoljára egy palm tx-en próbáltam latin betűvel kézírni, meg egy motorola a780-on, de borzasztó volt, nem ismerte fel rendesen a dolgokat. kínaiul és japánul persze tökéletesen működik a dolog.
-
-
Roxbury
őstag
válasz #06658560 #47 üzenetére
Az szép. Ahogy nézegettem a fórumokat, írnak róla hideget meleget. Mondjuk 60 papír a legolcsóbb is itthon majdnem. Annyiért mondjuk kapok egy ilyet [link] 160-as vinyóval, amire aztán tudok tenni xp-t is simán, aztán korlátlan a felhasználás az androidhoz képest legalábbis...
-
törölt tag
-
törölt tag
Ilyet mutatott be a Lenovo, ami 2 in 1 megoldás volt, kijelző alatt egy teljes értékű tábla, asszem androiddal, amúgy meg notiként funkcionált, klavival, meg az előző kijelzővel.
IttenvaneMost erre kattantam rá, mert kezd afelé mutatni, amire egy tbálát használnék:[link]
sheratan: megelőztél.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
"Azaz akár jövőre lehetne ilyen gépet venni, amikor az iPad még a kamerát próbálja extraként eladni. "
Nem vagyok apple fan, de mindig ez megy, hogy ők mennyire le vannak maradva, közben elméletben már mennyi lehetőség adott. Az összes ipadverőről annyit tudni, hogy majd talán valamikor kijön, jó esetben van egy koncepció, ami alá már csak hw-t meg szoftvert kell legyártani. Az Apple ellenben letette az asztalra, kész van, működik. Persze alig várjuk, hogy betömjék a hiányosságokat, de akkor valaki csináljon jobbat.
Kijött az iphone és rögtön kezdődött a fikázás. Itt a fórumokon próbálják elmagyarázni miért szar az adott készülék, hogy túl van árazva. Közben pedig rekordokat döntögetnek az eladásokban. Persze, tudom a marketing gépezet. Ki akadályozza meg a többi gyártót ebben? Nem tilos nekik sem a parasztvakítás, csinálják ők is. Szóval nem tudom akkor hol van a kutya elásva.
Nem neked szántam, csak már kikívánkozott/人◕ ‿‿ ◕人\
-
veterán
-
Roxbury
őstag
És ha nincs wifi a környéken? akkor mi a helyzet? mert én pl. 90 %-ban netre használnám a tabletet (pl Acrhos 5), de wifi nélkül sok értelme nincs.
-
-
erdoke
titán
Szerintem egy moduláris megoldás lenne ideális. Egy 11-13" átlójú érintőkijelző, amire fel lehet csattintani billentyűzetet, és be lehet dokkolni egy külső VGA-s otthoni állomásba is. Ezt viszont egyelőre nem az ARM-től várom, hanem az x86 procik energiahatékonyságának további javulásától. A most kijött Atom platform teljesítménye megfelelőnek tűnik, a fogyasztás pedig már a következő generációs gyártástechnológiával eljuthat arra a szintre, hogy a koncepció valóra váljon. Azaz akár jövőre lehetne ilyen gépet venni, amikor az iPad még a kamerát próbálja extraként eladni. A kérdés, mennyire ismerik az igényeket a gyártók, és milyen gyorsan tudnak ezeket lefedő termékekkel előállni.
A legjobb aláírás a héten
-
veterán
Ha nem tömegközlekedés, el sem tudom képzelni, miért állnék néhány percnél többet egy géppel a kezemben.
"Ha lesz jo arban tabla, akkor azt fogjak venni az emberek."
Ebben egyet is értünk. Én csak a nagy netbook-ellenességet nem értem. Jó az is. Nem notebook és nem is tablet. -
Alex91
félisten
Mert a multkor a kezembe nyomtak egy ilyen netbook-ot, es meglepo de alltunk. 1 perc mulva mar kerestem, hogy hova tehetnem le, hogy kenyelmesen lehessen hasznalni . En ugy erzem, hogy agyban, kanapeban hasznalni jobb lesz a tabla. Tomegkozlekedest meg minek ide bekavarni? Gondolom netbook is annyira hasznalhato ott, mint a tabla...
Mondom, netbook es tabla is "jatekszernek" jo alapvetoen. Produktiv munkara egyik sem jo. Ha lesz jo arban tabla, akkor azt fogjak venni az emberek. Mint ahogy latom, mar lassan az osszes gyereknek touch-os mobilja van. Jo, nem igazan iPhone , de latszik, ha meg tudjak fizetni, akkor csak az erintokepernyos kell... (Tudom, lesz akinek isten ments, mielott barki szolna .)
-
veterán
válasz julius666 #30 üzenetére
"Kövezzetek meg, de nekem kevés lenne. Egyrészt a teljesítménybeli okok miatt (tudom, vannak izom laptopok, de annak az árából még izomabb gépet veszek, és videós dolgokra - tömörítés, effektezés - a minnél combosabb annál jobb elv érvényesül)."
De nem erről volt itt szó, hanem arról, hogy a laptopot ellenzők szerint egy laptop semmire nem való munkán kívül (de még azt sem tudjuk, milyen munkára értik... favágásra például tényleg nem jó ). Nyilván a te igényeidhez kevés, de ez szerintem egyértelmű mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Nekem az asztali gép mellé nem kell egy teljesértékű notebook, csak amit könnyen magammal vihetek, vagy bárhol netezhetek. Sajnos a netbookok miniatűr szélesképernyője nekem nagyon nem jön be, az ipad 4:3-asa ami ugye forgatható, szerintem sokkal inkább használható.
Viszont a 3G-s változatért talán kifizetnék 100k-t, de a duplájáért felejtős.Pár éve az asztali gépek halálát jósolták az otthoni felhasználóknál. Most sem fog semmi történni, csak mégjobban szétdarabolódik a piac. Lesz akinek a tábla a legjobb, valakinek a netbook a bill. miatt. Nem értem miért kell feltételezni két kategóriánál, hogy az egyik kipusztítja a másikat, miközben alapvető pro/kontra különbségek vannak.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
ülve nem tudom miért rosszabb egy netbook. leteszed az öledbe, vagy akár asztalra, és máris milliószor gyorsabban lehet rajta gépelni. állva meg sok esetben a tablet sem jó, mert mindenképpen kétkezes.
olvasni jobb egy netbooknál, mert könnyebb forgatni, meg az olvasáshoz nem kell billentyűzet. de mondjuk amint egy twitter bejegyzésnél hosszabbat kell gépelni, már rögtön érdekesek lesznek a tapintható gombok.
meg kifejezetten jó az IPS panel miatt, hogy bárki az utcán látja, hogy mit csinálszjulius666: de miért tartanál két gépet? mert ha szükség van a mobilitásra időnként, akkor ugye kell laptop, és akkor csak kétfelé kell szortírozd az adataidat. egyik helyen frissíted, akkor másik helyen is frissíteni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Arra egy okostelefon is
Tudásban lehet elég az okosteló is, de szerintem az erre kicsi, nekem legalábbis biztosan. Lehet csak én vagyok ilyen maradi hogy telefonon csak telefonálni szeretek.
itt a PH-n nem szivesen forumoznek tablan.
Én mi az hogy, nagyon is
Csak legyen ócsó.
A kényelmesség meg borzasztóan szubjektív.A többieknek az otthoni gépre való alkalmasságra:
Kövezzetek meg, de nekem kevés lenne. Egyrészt a teljesítménybeli okok miatt (tudom, vannak izom laptopok, de annak az árából még izomabb gépet veszek, és videós dolgokra - tömörítés, effektezés - a minnél combosabb annál jobb elv érvényesül).
Ez a probléma persze átlagembernél nem áll fent, neki elég a kisebb teljesítmény is.
Viszont nagyon kéne a monitor + külön bill (egér ugye alap laptophoz is), akkor meg már ott vagyok mint egy "dobozzal" (tudom, mobilitás meg minden, de itt nem ez volt a kérdés, hanem hogy otthoni gépnek elég-e), csak drágábban.Számomra az optimálisnak a PC+tablet kombó tűnik, de akinek útközben kell melóznia, annak persze a laptop jobb.
-
veterán
Használtál már netbookot? Miért ne lehetne jobban fórumozni vele, mint egy táblával? Elhiszem, hogy most a netbook nagyon ellenszenves neked, de azért ez így egy erős elfogultság már.
(#28) Alex91:
Miért állnék vele? Ez lenne a táblák egyetlen felhasználási területe? Mint írtam, teljesen másra jó a kettő, állva nagy valószínűséggel táblán se fogok sokáig tapicskolni... nem is nagyon értem, ezt a példát hol lehet az életben elképzelni. Tömegközlekedési eszközön 10" már a halálos (és nevetséges) kategória, különben se a tömegben használnám, amikor állni és kapaszkodni kellene.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
"amire meg hasznalhatonak tunik, arra a tabla jobb lesz."
Ezt kifejthetnéd, mert így nem jut eszembe semmi, amiben annyival jobb volna.Mondjuk olvasni, bongeszni allva, vagy ulve IMHO jobb lesz a tabla. Persze, ha vacak TN kerul belejuk, akkor az se lesz jobb . Azert megnezlek, hogyan tartod ALLVA egyik kezedben a netbook-ot egyensulyozva a tenyereden, es ugy mozgatva, hogy a TN panelen lassal is valamit, majd nyomogatod a gombokat a masikkal, es hasznalod a tapipadot. Es ha 10 perc utan nem szakad le a karod, akkor neked tenyleg ez valo .
-
-
erdoke
titán
válasz julius666 #20 üzenetére
"a laptop fő gépnek szvsz alkalmatlan"
10 hónapon belül laptopra fogom cserélni az asztali gépemet. Mivel FullHD és WUXGA felbontást is elbírnak már a mai erősebb laptopos VGA-k, így okafogyottá vált a bazi nagy doboz.
"punnyadós gépnek alkalmatlan"
Attól függ, milyen laptop. Van 1 kg körüli erőgép is, akár külső VGA-val. Replikátorra rányomod, fő gép, leveszed, "punnyadós" gép. Ha nagyon elfeküdni akarok, megteszi a 4-5" kijelzős PDA is, ahhoz legalább nem kell két kéz.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"punnyadós gépnek alkalmatlan (nekem kényelmetlen)"
Szerintem ez inkabb laptop kerdese, a most divatos, tescos 15"-os tepsik persze, hogy kenyelmetlenek, a 14"-es Thinkpadem meg a szubnotik nem azok.
"Viszont twitterezésre meg ilyen pársoros szövegek blogolására bőven elég egy jól megcsinált táblagép."
Arra egy okostelefon is, viszont pl. itt a PH-n nem szivesen forumoznek tablan.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
shev7
veterán
2003 ota csak laptopom van. Igen nem jatszom a gepemen. De nem erzem hogy fo gepnek alkalmatlan lenne...
a masodik gondolattal viszont egyetertek. Arra amire az ipad valo tenyleg tul draga.
remotingot meg mar reg kitalaltak, nem hiszem, hogy ez olyan nagy durranas lenne...
#22 Tildy: egyre gondolunk. Csak jeleztem a felreertesek elkerules vegett, hogy nem attol lesz komoly egy gep, hogy sok a megahertz. a macbook pro sem attol jo
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
tildy
nagyúr
Azert pl. a macbok prok sebessegben is ott van, meg akkuidoben is ha mar "laptop" ....Es tokeletesek gepelesre. Nekem ket diplomamunkat kellett irnom laptopon, tokeletes volt ra
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ntomka
nagyúr
"a laptop fő gépnek szvsz alkalmatlan, punnyadós gépnek alkalmatlan (nekem kényelmetlen), az egyetlen igazi értelmét ott látom, ha valakinek komolyabb teljesítményre van szükségre illetve hosszabb szöveg gépelésére utazás közben (tehát melóra). Arra valóban a legjobb."
Én erre mindre használom, alkalmasan...
ツ Headphones on - World off
-
julius666
addikt
pontosan, szerintem is.
a laptop fő gépnek szvsz alkalmatlan, punnyadós gépnek alkalmatlan (nekem kényelmetlen), az egyetlen igazi értelmét ott látom, ha valakinek komolyabb teljesítményre van szükségre illetve hosszabb szöveg gépelésére utazás közben (tehát melóra). Arra valóban a legjobb.
Viszont twitterezésre meg ilyen pársoros szövegek blogolására bőven elég egy jól megcsinált táblagép.Tehát mint már sokan más topikokban is leírták, a táblagép 2. (vagy akinek laptopra is szüksége van 3.) gépnek tökéletes, többre már kevés. Erre a kategóriára meg iPad árnyi összeget normális átlagemberember nem szán, amint (jelentősen) lejjebbmegy az áruk, lesz akkora durranás mint az okostelók.
Én gyébként remélem hogy kitalálja valamelyik gyártó, a táblagépet lehessen wireless a fő PC-hez otthon monitorként (és beviteli eszközként) csatlakoztatni, az nagyon űber lenne ha tudnék az ágyból/kertből ügyködni
-
veterán
Rossz példát hoztál, mert azt a "komoly" munkának titulált szövegszerkesztést az iPad kb. a lehetetlen kategóriába sorolja, míg azért egy netbookon megírni akár egy pár oldalt vagy egy könyvet összehasonlíthatatlanul jobb.
"amire meg hasznalhatonak tunik, arra a tabla jobb lesz."
Ezt kifejthetnéd, mert így nem jut eszembe semmi, amiben annyival jobb volna.
glutamin:
"Kanapén /ágyon döglés közbeni olvasgatásra lesz kiváló a táblagép."Csak úgy, mint egy netbook. azt is ölbe lehet venni.
Egyébként ez az egész téma olyan, mintha azt mondanánk, hogy az alma népszerűbb lesz a körténél, mert annak is van szára, de legalább piros. Másra való a netbook és a táblagép. Vagy mint a PC vs konzol a játékok terén vagy a HTPC vs lejátszók. Ez az egész piacról kiszorítósdi hülyeség...
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
ezek szerint meg nem volt szerencsed komoly laptophoz (komoly nalam nem a minel nagyobb szamokat jelenti az adatlapon, azt meghagyom Ver Istvannak)
Persze vannak olyan felhasznalasi teruletek ahol nagy kijelzo kell a kenyelmes munkahoz. De azt kijelenteni, hogy normalisan nem lehet szoveget szerkeszteni egy laptopon finoman szolva is...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Alex91
félisten
. ezt nem vonom ketsegbe, de meg mindig azt mondom: komoly munkara alkalmatlannak tartom (igen, meg sima szovegszerkesztesre is), amire meg hasznalhatonak tunik, arra a tabla jobb lesz.
-
glutamin
őstag
válasz #16820480 #14 üzenetére
Pontosítok laptop ügyben. Természetesen felhasználói szokásoktól függ, hogy kinek mi a kényelmes. Számomra egy laptop nagyon jól használható, ha lecsukva figyel az asztal sarkán és egy külső egér, bill, monitor van rákötve (a laptop előnyeiből ezáltal több is megmaradhat). Így a bill és a monitor is kényelmes távolságra van. Ha a laptopét használom garantált görnyedés van belőle, de a bill monitor egymáshoz való fix távolsága biztosan nem lesz kényelmes.
Kanapén /ágyon döglés közbeni olvasgatásra lesz kiváló a táblagép. (ha majd reális ára lesz)
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
tildy
nagyúr
Kenyelmesebb, mint erintokepernyon. Nem hiaba billentyusek a normal billentyuzetek is, erintofolia/vetitett billentyuzet helyett. Ergonomiailag meg mindig jobb.
En buntetem magam laptoppal, otthon. Fel nem adnak azt a kenyelmet, hogy agybol, vagy a kedvendc fotelembol gepezhetek. Akar fekve is. En amugy kb 6 eve "buntetem" magam notival.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
törölt tag
szerintem Apple nélkül is elég jó startot vettek a netbookok, nem hiába kattant rá minden gyártó. csak mivel ott nincs ilyen hype, így nem nem köpköd mindenki, hogy ezt vagy azt utánozzák. ahogy az Asus kijött az első eeepc-vel, utána szépen sorban jöttek a többiek is. kvázi ahogy most az ipad után jönnek a tabletekkel. most mégis minden ipad másolat lesz majd egy ideig...
glutamin: én három éve "büntetem" magam itthon is laptoppal, és soha egyetlen másodpercig nem kívántam vissza az asztali gépemet. nagy, hangos, nem fér el, nem hordozható, stb.
Duree: én a laptopomból is ki fogom szedni az optikai meghajtót, amint lesz rá pénzem, hogy ssd-t tegyek a helyére, mert az utóbbi hónapokban egyedül egyszer használtam, amikor kiírtam dvd-re a win7 recovery partíciót...
-
glutamin
őstag
Egyetértek.
Amúgy meg otthonra kell egy asztali gép is. Játszani, vagy komolyabb dolgokra kell egy nagyobb monitor és normális billentyűzet. Laptoppal meg büntessék magukat a többiek otthon.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
dabadab
titán
"A netbookok nem érik meg az árukat,alig olcsóbb mint egy notebook,és nagyságrendekkel lassabbak,és optikai drive sincs"
Egyreszt nem lassabbak nagysagrendekkel, masreszt a hasonlo meretu es sulyu notebookok aranak a toredekebe kerulnek (es eleg gyakori, hogy a felmillios subnotikban sincs ODD).
DRM is theft
-
erdoke
titán
A netbookok is fejlődnek, az N550 egy Ion 2-vel már egészen tűrhető, 20 %-os CPU load 1080p kódoláskor. Maga a CPU:
Aki nem tud normálisan billentyűzeten gépelni, annak biztosan "nem sokkal rosszabb" az iPad. Úgy tűnik, az Apple ventilátorok mind ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Szerintem ezek a számok inkább azt mutatják, hogy az Apple - szokásához híven - baromi hatásos reklámot nyomott az iPadnek. Biztos vagyok benne, hogy ha ha anno csinálnak netbookot, az is hasonló, brutális startot vett volna.
Egyébként én is csatlakozom azok táborához, akik szerint a csetelős, gépelős világban a tablet nem éppen nyerő. Inkább amolyan wow fílinges a dolog. Aztán majd jön a sírás, amikor nem tudnak ráklikkelni a júzerek egy szóra tett linkre, mert annyira kicsi, és megetegszik a csuklójuk a kijelző taperolásától.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
veterán
A netbookok nem érik meg az árukat,alig olcsóbb mint egy notebook,és nagyságrendekkel lassabbak,és optikai drive sincs,akkor inkább a táblagép,persze ha jó ára lesz.Sajnos az Ipad nem ez a kategória
duree54
-
fasirTTT
őstag
válasz DeltaPower #1 üzenetére
ez pontosan így van.
de mondjuk ha kezdi kiszorítani a notebookokat, akk lehet lemegy az ára ami jó hír lenne -
Alex91
félisten
Amint esik a tablagepek ara a netbook kategoria meg fog szunni... (Egyszeruen amire jo, arra a tabla jobb lesz, a tobbire meg ugyis erosen kompromisszumos a netbook.)
-
DeltaPower
addikt
elvileg web2+ korszakban élünk, jelszó: a web legyen közösségi. ennek szellemében a nép blogol, twitterezik, emailt küld, fórumozik stb, ezek mind szövegbevitellel járnak, a táblagép pedig pont arra nem jó. olvasni, youtubet vagy filmet nézni még oké, a többihez az ember átül a billentyűzetes géphez.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külpolitika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Szólánc.
- EAFC 25
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.