Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz Kolondrum #53 üzenetére
70-es években terjedtek olyan pletykák, hogy katonai műholdak akár egy nyitott napilapot is úgy tudtak lefényképezni, higy az eredmény olvasható maradt.
Mondjuk ezt felnőtt fejjel, némi fotós ismeret birtokában már hülyeségnek tartom, de azt nem, hogy mostanra már valóban van ilyen felbontású eszköz az űrben.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
winhate
őstag
Van pénz , van hatalom , van megfigyelés...
Remek.A nép örvend kezét az égnek emelve magasztalja őt.
Dehát ingyen van az csak jó lehet ?...majd telefonját két kézzel szorítva ül a metrón nehogy ellopják (az adatait) pedig már megtörtént.
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
-
TeeJay
félisten
válasz scarabaeus #74 üzenetére
thnx erre gondoltam
valahogy éreztem hogy az új google maps óta nem látom ezt a nézetet
mondjuk 18. kerület amúgy is pocsék de a belvárost legalább rendesen lehet látni
reméljük hamarosan egész Magyarország ilyen részletes felbontásban fog megjelenniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
scarabaeus
őstag
Amit te akkor több irányból láttál, az a Google 45°-os felvétele volt. Repülőről.
Az elveszett az új Google Maps felülettel (sok minden mással, pár dolgot már visszaadtak azért). Ha meg akarod nézni pl. Budapest 45°-os nézetét, egy ideig talán még él a következő lehetőség (aztán vagy beépítik az újba, és lesz, vagy nem építik bele az újba, és nem lesz - a Bing Bird's Eye viewja viszont megmarad ilyennek, hogy Budapestre mikor jön el, ki tudja, a lehetőség benne van).Az új Google Mapsben zoomolj Budapestre, pl. Oktogon. A jobb alsó sarokban van egy kérdőjeles súgó ikon*, a sárga ember mellett. Azt megnyomva válaszd a "Return to classic Google Maps" pontot, majd az erre megjelenő ablakban ismét a "Return to classic Google Maps" linket. A fenti kérdésre ("You have switched back to classic Google Maps for this session. Remember this choice for next time?" Yes/Dismiss) válaszd a "Dismiss"-t. Így következő alkalommal ismét az új felület fog látszani, most viszont látod az Oktogon 45°-ból fényképezett képét, ha egy kicsit belezoomolsz a műholdképbe.
*Akiknek nincs ez az ikon, azoknak meg amúgy is a régi Google Maps van beállítva, ott csak egy kis zoom, és kész.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
TeeJay
félisten
válasz scarabaeus #70 üzenetére
1-2 éve BP 9. kerület körúton simán bármelyik irányból tudtam nézelődni most meg lapított gagyi felbontás mind
déli kerületek egy része meg már elmosódott izé
azért kérdeztem hogy miért nincs jobb kép mert régen sokkal részletesebbet láttam most meg tiszta gázazért ha egy ilyen műhold naponta 7magyarországnyi területet lefotóz, de jó lenne ha 1év alatt eljutna oda hogy az ország összes részéről legyen értelmes felvétel rendes felbontáson
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
scarabaeus
őstag
válasz scarabaeus #70 üzenetére
Mutatok egy példát is. Magyarország, Kópháza. Fenn balra és jobbra kétféle Astrium műholdkép 2012-ből (egy hét különbséggel, teljesen más színvilággal), lenn légifelvétel. Google Maps
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
Mert Magyarország (egy-két kivételtől eltekintve) tényleg műholdképekkel van megjelenítve. Ennyi a fél méter. Amit jobb felbontásnak látsz más országokban, azok légifelvételek. Mondjuk Budapest esetében a jelenlegi Astrium képek nem a legjobbak, valóban, a 2009. júliusi Digital Globe képek nekem is jobban tetszettek, de csak egyik szempont a minőség, a Google megpróbál néha frissíteni is, ha tud. Aztán a frissebb néha csúnyább. Néha megszívja egy-egy város, terület, pl. a régebben még a Google-lel szerződésben fellőtt GeoEye-1 műhold felvételein ugyan tavaly óta DigitalGlobe a copyright, megvette őket az a cég, de attól még nagyon szépen fel lehet ismerni a randa barnás vagy lilás, deszaturált képeit.
Ha mondjuk a FÖMI beszállna a dologba, akkor lehetne légifelvétel is, gondolom. De akkor ki venne tőlük légifelvételt[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
az nem tudja valaki megmondani nekem hogy a google maps térképen magyarország miért ilyen gagyi minőségű műholdképekkel van megjelenítve?
Budapest ahogy nézem elég siralmas pedig nem hiszem hogy ne lenne sokkal jobb minőségű képükSiófokon néztem még de ott is gyúrhatnának rendesen
ja és a 3D-ről már nem is beszélek, ott alig van használható rész amit nem értekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Zola007
veterán
válasz #84221696 #64 üzenetére
én azt nem tudom hogy csinálják, hogy abból a magasságból is ilyen tiszta a városok képe.
Mikor már néha az alacsonyabban szálló gépeket is alig látni a szmogtól, hogy a fenébe csinálnak ilyen tiszta és éles felvételeket?
expozíciós idővel nincs túl sok lehetőségük variálniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
bambano
titán
válasz #84221696 #64 üzenetére
felveszik ugyanazt a területet sokszor, átfedésekkel és abból kimatekolják, hogy mi az igazság.
például egy körbefordulás alatt is lehet úgy fotózni, hogy mondjuk egy 10kmx10km-es négyzetet 3 km-es ugrásonként vesznek fel, és akkor rögtön lesz 3 kép, kicsit más szögből. vagy amikor egy körülfordulás után megint ott van a műhód, akkor nem 10 km-es raszterrel csinálják a következő sorozatot, hanem 2.5 km-essel.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Persze, van megoldás. Ez az adaptív optika! Egy lézersugarat vetítenek fel az égre, amit egy kisebb távcső figyel, számítógépes rendszer elemzi a légkört és annak változásaira reagálva módosítja a szegmensekből felépülő főtávcső felületét.
De, hogy ezt egy műholdon hogy fogják megoldani, az jó kérdés. A műholdak türeit még nem szegmensekből rakják össze, hanem egy darabból csiszolják őket. De persze, attól még megépíthető lehet. -
azbest
félisten
-
törölt tag
Én arra vagyok kíváncsi, hogy mekkora fénygyűjtő alkalmatosság van ezekben a műholdakban?
A KeyHole kémműholdcsalád aktuális tagjaiban már 3-4!!! méter átmérőjű tükrök találhatók. De ezek azok a műholdak, amikről már van némi információmorzsa. A legújabbakban talán még nagyobb. Azokkal meg nem lesz nehéz a 10 centis felbontást elérni.
Már csak a légkör zavaró hatását kell kiszűrni valahogy, de ugye az a nehezebb feladat. -
Zola007
veterán
680,000 km2 naponta azért elég becsületes terület
2 év alatt egy ilyen hold behúzza a Föld területét, egy 24-es flotta már havonta refreshelni tudja, ami azért elég jóMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
Terület fotózásra van "optimalizálva". Legjobb részletességet ~617Km vagy kisebb távolság mellett tud.
Ahhoz hogy "benézz vele egy ablakon" 60...45° alatt, jóval nagyobb távolságból kellene éles képet adnia.
Ez nem egy kémműhold, ha értékesebb információkat s lehetne szerezni vele nem lett volna belőle "bulvárhír"Csak a szenzációhajhász cím "valóságtartamára" reagáltam
-
sztanozs
veterán
Viccet félretéve: cikket ugyan nem tudtak olvasni (40-50 éve), de azért a mai műholdak minőségét hozták filmen: [link]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
dajkopali
addikt
válasz Kolondrum #53 üzenetére
persze hogy van, itt a kereskedelmi fotózásról van szó, a hadseregnek jóval fejlettebb eszközei vannak - vannak halvány emlékeim - most nem nézek utána -, hogy talán már 20-25 évvel ezelőtt is akadtak olyan kémműholdak, amikkel a padon ülő ember újságjának címeit el lehetett olvasni
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Sztem van ami most is elolvassa, csak nem nekünk van szolgálatban.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
KisDre
senior tag
válasz adi mester #15 üzenetére
Csak aztán nehogy egy nagyobb lagg vagy delay miatt elüssön egy autó
KisDre.artstation.com
-
Fontos?
tag
"A rendszámokat még nem lehet leolvasni, de már majdnem"
Hát igen, marhára fontos dolog magunkat kukkolni
...gyík és sáskafaj vagyunk, ez van : )
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest