Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
A cipővásárlás már így is megoldott, nem kell ehhez Métaverzum vagy Alaverzum vagy micsoda.
Egyébként ki van zárva, hogy ezt a f*st használjam valaha is. Pláne nem munkára... de sok sikert hozzá![ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
kilua
senior tag
"ha majd lement az ára"
Elvileg 100-200 ezerért már lehet venni értelmes VR sisakot, a meghajtásához elég volt az alap PS4 ereje, szóval az sem teljesíthetetlen szint. Én inkább látok érdektelenséget mint az onlive/gaikai/stadia/3D tvk esetén. És úgy látom hogy a Facebook vergődése sem segít ezen. Főleg hogy olyan hírek jönnek hogy még maguk a fejlesztők sem szívesen használják a metaverzumot...
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Elvileg ilyen szakmák nem lesznek. Majd egyszer. De még úgy is bőven sikeres lehetne, ha csak a home office-os populációban elterjed, de hát jelen technikai szint mellett (drága, kényelmetlen) nem hiszem azt sem. Meg amúgy ez a VR meeting dolog amit mindig mutatnak... lehet öreg vagyok, de eléggé ciki szerintem, és elég infó nekem a hang is munkára. Az egész koncepció túl korai, és tippre VR mint tömeg termék csak szórakozásra lesz, ha majd lement az ára.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
A napi standup meetingre... Amennyire nekem átjön, adott, hogy egy VR/AR hardver hoz új lehetőségeket monitor + egér kombó mellé. Kihasználva azt, hogy ők fejlesztik és adják a hardvert, azt hozzákötnék egy szolgáltatás kupachoz (platformhoz). Tehát most vért izzadva próbálnak hardvert, és azt kihasználó konkrét alkalmazásokat kitalálni. Ebből láttunk néhányat... kb meeting, meg játék. Szvsz a technikai/biológiai korlátokon megbukik az ötlet. Mert annyi pluszt nem ad, hogy azért a tömegeket ilyen drága és kényelmetlen sisakokat viseljenek.
-
kilua
senior tag
Én is azt nézem, ha a valósághoz akar közeledni, akkor unalmas lesz, szerintem lehetne videojátékosabb vagy valami a kettő között.
Én egyelőre úgy vagyok vele hogy szívesen leülök a tv elé, és a tv hangszóróján nézek filmet, de általában nem veszek fel egy filmhez fejhallgatót a tökéletes 3D hangzásért szerintem a VR szemüveg is itt bukik meg a normál videojátékokkal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Csak akkor nekem kell 3D szkennelni a lábamat, nem egy AR rendszer számol.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Persze, csak nálam az van, hogy a talpam hosszához képest túl meredek a lábfejem, így lehet, hogy a Converse-ből a 44-es tökéletes, de mondjuk egy Adidasból vagy DC-ből a 45-ös is szorít kissé. Nike-ból (legalábbis azok közül, amiket próbáltam) pl. 46-os kell, ami a lábfejnél már jó, de abban meg ujjbegynyi hely marad a lábujjam és az orr között.
Már azzal is előrébb lennék, ha ezzel a kellően precíz rávetítéssel egy csomót alapból ki tudnék zárni.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ddekany
veterán
Attól még, hogy a legtöbb érzékekésedet nem utánozza, még nagy előrelépés egy monitorhoz képest, ami pedig még így is óriási siker lett. A gond inkább az, hogy mivel nem érzel gyorsulást, sokunknak (többség?) hamar hányinger lesz, és ez erősen korlátozza, hogy mit lehet csinálni ebben a virtuális világban. Na meg, hogy kétséges, mennyire elviselhető sok-sok órán át VR sisakot viselni. Illetve azt se tudni, mikor lesz ez megfizethető, de hát nem mostanában. Nagyon nagyot mert itt álmodni a Meta...
-
ddekany
veterán
Az biztos, hogy sokkal jobban lehetne a lábfej 3D-s modellje alapján tippelni, mint a puszta cipőméret alapján. De egy cipő nem merev, így a felpróbálás még mindig ad plusz információt.
De a megoldás ennél egyszerűbb. Mivel a metaversumos utópiában nem mész már sehova, nincs szükséged cipőre.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én csak cipőt akarok venni anélkül, hogy a fél világon átmegyek a semmiért, és ott szerintem működhet a rávetítés, ha elég precíz a rendszer.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Somatom
veterán
De, azzal is csak a szememet csapja be. A biciklizés, búvárkodás illúziójához ennél több kéne. Lebegés, nyomás, bőrérzékelés, stb. Közvetlenül az agyat kéne becsapni, de arra még nincs meg a technológia.
Ja, és mindezt wireless, realtime.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
AR-ral rávetíti áttetszőben vagy mittudomén.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Biztosan túl őreg vagyok, de én egyáltalán nem értem, hogy ezt hogyan akarja Zuki můködtetni. Aki érti, az elmagyarázhatná. Felveszem a szemüveget, felülök egy szobabiciklire és a szemem elé vetíti a tájat? OK. De ahhoz, hogy a kanyarban ne dőljek el, kéne a sebességből adódó centrifugális erò. Azt hogyan virtualizálja? Vagy, mondjuk úszásnál a vizet, mint közeget, amiben úszok? A padlóról ugrok fejest a padlóra?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez a cipőboltos történet mondjuk pont értelmes, ha online is felpróbálható, mert az az ember vagyok, aki egy délután alatt végigmegy a Westend és a Mammut összes ilyen üzletén, és 30 000 forintig nem talál egy pontosan passzoló, kényelmes cipőt...
A deszkás Converse persze más tészta, csak az meg kb. 1-1,5 évig hordható legfeljebb...SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- De mennyi az annyi?
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest