- Bitcoin topic
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Mozilla Thunderbird
- Facebook és Messenger
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
megint felületesen olvasol. nem adószámot írtam, hanem vállalkozói adószámot.
a vállalkozói adószám vállalkozást azonosít, így nem minősül személyes adatnak.úgy látom, kevered az informatikai biztonságot meg az információbiztonságot. ha rossz helyre küldenek egy számlakivonatot, akkor az nem informatikai biztonsági esemény, de információbiztonsági esemény.
"A bank velem szerződéses viszonyban van, de amikor utaláskor én megadom a te nevedet és számlaszámodat, akkor a bank a te adataid vonatkozásában is adatkezelő lesz, vagyis a személyes adataidat nem közvetlenül az érintettől, vagyis tőled, hanem tőlem felvéve kezdi kezelni.": na mégegyszer fussunk neki, mert ezt sem értetted meg: ha én azt akarom, hogy te nekem utalj, akkor:
1. az igaz, hogy a te bankod az én adataim tekintetében is adatkezelő lesz, valójában nem, hanem adatfeldolgozó.
2. a helyes kérdés az, hogy erre kapott-e a te bankod felhatalmazást, vagy nem. mert ha nem, akkor a te bankodnak értesíteni kell engem, ebben igazad van. DE:
3. az totálisan életszerűtlen, hogy azt mondom neked, utalj, itt van a számlaszámom, és közben nem adok engedélyt arra, hogy te átadd a számlaszámomat a számlakezelő bankodnak. ez veretes hülyeség. tisztában vagyok vele, hogy te csak akkor tudsz utalni nekem, ha az én azonosító adataimat megadod a bankodnak, következésképp nem tudom úgy átadni neked a számlaszámom, hogy ezzel egyidejűleg ne hatalmazzalak fel arra, hogy azt átadd a bankodnak. vagyis a bankodat felhatalmaztam az adataim kezelésére, így értesítenie nemigen van oka.
4. kérdés, hogy értesítésnek foghatom-e fel, hogy megjelenik a pénz a számlámon, és megjelenik az utalás ténye a bankszámla kivonatomon.
Új hozzászólás Aktív témák
it Minden magyar állampolgárt érint a GDPR, az unió új adatvédelmi rendelete. A legfontosabb tudnivalókat szedték össze a NETLOCK szakemberei.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest