Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
Szerintem tévedsz, de a példád jó, kiegészítem.
Van egy sokkal vastagabb vízcsöved, mint amit használhatsz. Mivel nem a teljes víznyomásért fizetsz, kapsz egy nyomáscsökkentőt. Később kapsz külön vízcsapot a vendégeknek is. A szolgáltató csinál neked egy leágazást, amire egy kisebb nyomáscsökkentő kerül, végén egy külön vízcsappal. Ebből ihatnak a vendégeid. A te csapjaid megmaradtak belső használatra, a már korábban is meglévő, külön, nagyobb áteresztőképességű csökkentővel.Hidd el, igazat írok, a UPC féle megoldást egy éve használom, leteszteltem. A vendég net ott 10 Mbit, az enyém 60. De nyilván maga a fizikai kábel ennek a sokszorosát bírja, ritkán cserélik az egészet, ha sávszél növelés van, elég nagy tartalék van benne, ha lehet kérni 240 Mbitet is (gondolom, hogy fizikailag messze nem az a vége).
-
Keem1
veterán
Szerintem ez később kissé át fog alakulni. 5 GHz lesz az otthoni, közeli eszközöknek, a 2,4 GHz pedig a nagyobb távolságú eszközöknek (pl. az ilyen "publikus" wifik). Az én eszközeim közül szinte már minden tudja az 5 GHz-et, egyedül a UPC-féle routeren nem lehet bekapcsolni mindkettőt szimultán, bár lehet, később egy FW frissítéssel elérhetővé teszik. Ha a tippem bejönne, szerintem simán megoldaná az interferencia problémáját. Az 5 GHz kisebb hullámhossza és rosszabb terjedése miatt szerintem sokkal jobb lesz lokalizált használatra (szoba, vagy két szoba, nem pedig szomszédokon átívelő, egymást zavaró hálózat).
-
Keem1
veterán
Nem értem a problémát. A szolgáltatói router nem a tiéd. A szolgáltató indított ügyfeleinek egy extrát: további költség nélküli wifit. Ehhez nem szórta még jobban tele a légkört rádiófrekvenciás eszközökkel, hanem a már kiépített infrastruktúráját (értsd: lakossági, céges, saját végponti eszközök) használta fel.
Semmi köze az ügyfél nethozzáféréséhez, stb. Ha egy külön eszközt, külön kábelt vitt volna a bejárati ajtó fölé, azt kevésbé éreznétek problémának? Ugyanez most is, csak egy fizikai eszközzel.
De ugye ilyenkor mindenki köpköd. Tipikus magyar hozzáállás, örök elégedetlenség.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Kedves elégedetlenkedők. Ez is olyan lesz, mint a UPC. NEM a te sávszélességedből vesz le és semmi köze a te hálózatodhoz. A te hálózatod ugyanúgy megmarad privátként, az egyedüli dolog, hogy a szolgáltató a többi ügyfelének a saját routerén (ami épp a te lakásodban van, de NEM a tiéd) nyit egy külön hálózatot.
UPC-nél már egy ideje használom. Nem alternatívája a mobilnetnek, de amúgy teljesen jól működik. Ismerősöknél, akik szintén UPC-sek, nem kell már wifi jelszót kérnem, mert a saját UPC jelszavammal a saját netemhez kapcsolódik a telefonom (csak az ismerős routerén keresztül).Kár összeesküvés-elméleteket gyártani meg előre parázni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest