Hozzászólok Aktív témák

 • D.Orion

  veterán

  Nem írom be a monogrammom. :D Haverok ezzel fogadtak.

  Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp Dö Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp

 • juliabrilke

  addikt

  Ha pár napig nem lépsz be PH-ra, akkor úgyis tudjuk, hogy te voltál. :DDD

  Csóringer srác, nem igazán értem mi volt ezzel a célja.

 • orion1025

  őstag

  Hatalmas hír... Ki az isten kíváncsi más facebookjára? Én még a sajátomra sem, így akár fel tudom ajánlani közhasznú célokra...

  "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

 • MaCS_70

  nagyúr

  Attól, hogy Számodra nem jelentős, szerintem nagyonis van hírértéke.

  Kis hazánkban ugyanis szinte nemzeti sport a Facebook és hasonló fiókokba, illetve eleve számítógépekbe belépegetés -- más nevében.

  Nem baj az, ha végre a köztudatban is elterjed végre, hogy ez bűncselekmény.

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • saelin

  veterán

  Ha valaki belépne a Facebook-odba és olyan dolgokat kezdene terjeszteni ami rád rossz fényt vet, akkor nem ezt mondanád... Én ugyan csak a messenger-t használom, de azt magánéletben és munkában is.

  "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

 • orion1025

  őstag

  Kinek terjesztene? Annak a 200 ismerősnek akikkel egyébként sem beszélek? ;]

  "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

 • -Skylake-

  őstag

  Udito latni, hogy ilyen merteku korlatoltsaggal is lehet teljes eletet elni.

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • cog777

  senior tag

  Hat... ha valakik feltennenek par kozel keleten keszult kepet, amit a titkosszolgalat is erdekesnek tarthat, akkor lehet hogy nem venned kitoro orommel az ejjel megjeleno kommandos osztagot.
  Termeszetesen ez csak egy pelda, de mutatja hogy igen kifinomultan lehetne valakit tonkretenni.

  HP Elitebook - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

 • Fred23

  veterán

  Facebookom nincs, ettől függetlenül sokkal jobban nézett volna ki 200 óra közmunka, hírértéke is nagyobb lenne! Így minden kis hülyegyerek tudni fogja, hogy ő is megússza majd ennyivel, ha elkapják, ha ügy lesz belőle.

  [ Szerkesztve ]

 • Gave

  őstag

  Nekem sincs. Viszont gyakran bíznak meg külső profilos oldal integrációval, eztán ki kell állítanom papírt, vagy hozzá kell adnom a szerződéshez, hogy ebbe Ők explicit beleegyeztek, ez csak akkor lesz gond mikor már egyébként is 80% a lemorzsolódás a vidéki ügyfelekkel, ha bármilyen szikrányi erőfeszítést igényel az oldalukról egy munka teljesíthetősége :(((

  Vagy meg kell tanulniuk kiszedni a nyamvadt API kulcsokat, amihez általában a link amit adok nem elég.

 • Fred23

  veterán

  Simán bele kell írni szerződésbe, meg egyébként sem a normális embereket akarják és fogják szankcionálni, szóval nem hinném, hogy bármi gondod lesz a jövőben ezzel!

 • Timer

  addikt

  "... és munkában is"

  Édesfasz@m. Ne vedd személyesnek, nem személy szerint ellened irányul a megjegyzés, és az sem, amit most írok, de kérlek, árulj el valamit: mégis mi a mákos lóf@szért kell messengeren kommunikálni céges ügyekben? Az csak arra jó, hogy elmossa az otthon/munkahely határait. Persze, elég menő trend volt ez néhány éve (pláne a multik szemében, akik élvezték, hogy a sok fontoskodó kispöcs (nem, ezt sem rád értem, csak általános megfigyelés) a céges telefon miatt még 1 csatornán át b_sztatható 0/24-ben), de szépen lassan csak rájönnek a munkavállalók, hogy aki nem teszi le a lantot munkaidő után (legyen bármennyire is fontos ember, vagy még inkább, gondolja magát bármennyire is annak), azt egy idő után a pszichiátrián fogják a gumiszobában ütni.

  Elképesztően nagy baromságnak tartom, hogy egyre többen használják cukrosbácsi platformját úgy, mint elsődleges kommunikációs csatornát, akár cégen belül is. Emailt írni már derogál a népnek, mert abban van név, tárgy, törzsszöveg, meg aláírás. Chatbe meg elég beböffenteni egy üdvöt, és csöcs. A gond csak az, hogy így nagyjából mindenki házhoz megy a lószerszámért, és önként profiloztatja nem csak saját magát, hanem a céges kapcsolatrendszer miatt az üzleti környezetét is.

  Ha cégvezető lennék, a HR-n kívül nagyjából mindenkinek tiltanám a FB üzletszerű használatát.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • MaCS_70

  nagyúr

  Tudod, a világnak van egy Rajtad kívüli része is...

  MaCS

  [ Szerkesztve ]

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • MaCS_70

  nagyúr

  Ez gyakran nem a munkavállalókon múlik. Rengeteg munkahelyen és még több iskolában (általánostól a doktori iskolákig) a Facebook az hivatalos és kizárólagos kommunikációs csatorna. Nem lehet választani: vagy megszokik vagy megszökik.

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • orion1025

  őstag

  Miért is? Párom miatt van csak facebookom, hogy ki tudja tenni, kapcsolatban van. Akik menet közben bejelöltek, azok az "ismerőseim" hidegen hagynak, a valódi haverokkal/barátokkal akkor tartom a kapcsolatot a való életben/telefonon, amikor akarom. Engem nem érdekel más fake élete és illúziói, ennyire lehet komolyan venni az ottani ténykedést.

  "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

 • MaCS_70

  nagyúr

  Ha ennyire nem vagy érintett Facebook-ügyben, és nem is érdekel, akkor, ha szabadna kérdeznem, miért érzed szükségesnek a megnyilvánulást egy Facebook-témában?

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • orion1025

  őstag

  Mert úgy gondolod, csak olyan vélemény jöhet szóba jelen esetben, ahol mindenki bűnösnek kiáltja ki a szóban forgó illetőt, és mindenki retteghet, mit csinálhatnak egy nem létező virtuális holmijával?

  "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

 • MaCS_70

  nagyúr

  Bármilyen vélemény szóba jöhet, akár egy emberölési ügy esetén is, nemi erőszaknál meg rendszerint meg is jelennek a kárörvendő erkölcscsőszök.

  Csakhogy Te itt most már nem az ügy lényegét érintve érvelsz, hanem simán a Facebook-használókat ekézed (beleértve a párodat is), holott szemmel láthatóan nem sok fogalmad van arról, hogy mire is lehet használni a Facebookot. (vö.: "Engem nem érdekel más fake élete és illúziói, ennyire lehet komolyan venni az ottani ténykedést.")

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • Timer

  addikt

  "... és még több iskolában"

  Ja, igen. Ez pedig a nettó köcsögség teteje. Imádom, hogy a világ mindig a debilekhez (IT szempontból nulla szülők, tanárnénik, stb.) alkalmazkodik, ahelyett, hogy megpróbálná a hiányosságokat pótoltatni az érintettekkel. Érdekes módon volt élet a Facebook előtt is, csak sokan erről már tudomást venni sem hajlandók. Egyszer csinálhatna valaki egy tanulmányt arról, hogy vajon milyen hatása lenne annak, ha megszűnne az összes közösségi oldal. Gyanítom, nem egy ember lenne öngyilkos, és ez az, ami igazán félelmetes.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • Depression

  veterán

  LOGOUT blog

  Nem léptem be, csak nyitva hagyta. Ennek 7 éve. Azóta új menyasszonyom van, ő meg már elvált. Egy pillanatig sem bánom, hogy ránéztem. Le lehet csukni, akkor is megérte.

  Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

 • MaCS_70

  nagyúr

  Őszintén, milyen egyéb, létező, használható megoldást javasolnál egy közösség kapcsolattartására, különösen, ha még tétje is van a dolognak?
  Az iskolák nagy részében szerintem nem feltétel a Facebook használata, de elképesztően hasznos. Mi lenne jobb helyette?

  A Facebook egy eszköz, amit végtelenül sok módon lehet használni. Az okosok okosan, a hülyék meg idióta módon használják, számtalan módon és célra.

  Legfőképpen összekapcsolja az embereket, amiből nagyon sokat ki lehet hozni. Nekem éppen vizsgaidőszakom van, és felbecsülhetetlenül nagy segítség, hogy jönnek-mennek a jegyzetek, friss tapasztalatok, tanácsok, működik az on-line közös készülés. 25 év 11 éve is voltak vizsgaidőszakaim, pontosan látom, hogy egy Facebook-szerű lehetőség milyen hatalmas nagy pluszt jelent -- és ez csak egyetlen pici példa.

  Várom az ötleteket, hogy mi lenne jobb?

  MaCS

  UI: Az iWIW a maga idejében speciel jobb volt... :)

  És nem, nem a Facebook vezetőségét és módszereit védem, mert felháborítónak tartom, amit művelnek. De maga a Facebook fantasztikus lehetőségeket biztosít, aminek egyenes következménye az, hogy igenis hozzá tartozik az intim szféránkhoz. Nekem ugyan semmilyen olyan adatom nincs ott, ami kellemetlenséget okozna, ha nyilvánosságra kerülne, ráadásul jellemzően én vagyok az, aki a vitákban túllihegettnek tartja a jelenlegi adatvédelmi hisztériát, mégis fontosnak és védendőnek tartom a belső világunk ezen szegmensének a védelmét is.

  [ Szerkesztve ]

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • Atomgeszi

  veterán

  " hogy vajon milyen hatása lenne annak, ha megszűnne az összes közösségi oldal. Gyanítom, nem egy ember lenne öngyilkos, és ez az, ami igazán félelmetes."

  Ezt már én is elképzeltem, hogy mi lenne egy két emberrel a világban, ha élőben is kellene valamiről beszélni..

  Nálunk pl. a baráti társaságban kifejezetten bunkó az, aki előveszi a telefonját. Nyilván nem az 1 perces barátnőnek/anyának/nagymamának/macskának/kutyának életjelet küldő üzenet a baj és bunkó, hanem amikor végig nézel társaságokon és csak a telefont nyomják. Ennyi erővel maradhatna otthon is.

  [link] Ez pl. baromi vicces, de egyben szomorú is.

 • MaCS_70

  nagyúr

  Én nem loptam, csak elvettem, amit ott hagytak...

  :W :W :W

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • Timer

  addikt

  Egy jó öreg phpbb fórum? Egy RSS feed? Egy levelezőlista? Egy Google Drive tárhely, ami alapból támogatja a csoportmunkát? Ja, igen, ezekhez az egységsugarú IT balf@szoknak olyan bonyolult dolgokat kellene tenniük, mint létrehozni egy email címet, és azzal meg egy jelszóval belépni egy oldalra. Sok esetben még ennyit sem. Bezzeg a facse, az már ott van a telefonon, és csak egy gombnyomás, és máris regisztrált a telefonszámmal, aztán mehet a lájk meg a pityergő kiskutya szmájli.

  Értem én, hogy hasznos, ezzel nincs gond, használja, aki akarja. A pofátlanság az, hogy az előbb nevezett analfabéta népcsoport miatt már a normális, egyébként többre is képes embereknek is alkalmazkodni kell a slepphez, mert az információk zöme csak és kizárólag az ovis-sulis csopiban van jelen, meg ott üzenget a tantinéni is (akik zöme ugyebár legendásan művelt IT téren), ugyebár. Csak azért, mert ingyen van, még fizetnek érte. De hát kit érdekel, adjuk át a kontrollt, dobjunk el minden önállóan létező megoldást, mert mindenre (is!) jó a Facebook.

  Aztán, ha egyszer cukroska bevezeti a havidíjat, nem lesz hova menni, mert se konkurens, se alternatív termék nem lesz már évek óta.

  @Depression: ne is kezdj bele, néhány hónapja erről volt már egy topik itt, amiben mindenkit felfaltak az erkölcsi piedesztál tetőfokán ücsörgők, akik nem hagyták hülyére venni magukat, ezért volt pofájuk utánajárni a tényeknek, olyan módon, ahogyan csak tudtak.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • A.K.

  tag

  Neked meg mi a bajod? Felsorolsz egy rakás alternatívát amelyek közül párat vagy üzemeltetni kell vagy ugyanúgy átadod a kontrollt valamelyik cégnek (pl. Google vagy a jó ég tudja kinek) és alapvetően semmivel sem egyszerűbb használni őket mint a Facebookot. Közben sleppezel meg balfaszozol pusztán azért mert rajtad kívül léteznek a világon emberek akiket nem az foglalkoztat, hogy milyen, szerinted kifinomult IT megoldások léteznek csoportmunkára hanem végzik az egyéb teendőiket (pl. tanítják a gyerekedet).

  Egyébként meg ha annyira zavar a dolog akkor állíts üzembe valamilyen általad szeretett rendszert, üzemeltesd 0-24-ben, természetesen funkciónálisan tudja ugyanazt mint a Facebook ide vonatkozó része és ajánld fel a közösségnek.

 • Gave

  őstag

  Kellő mennyiségű Hype+OCD után a legtöbb platform "kényelmes" alternatíva lesz :)

  Rengeteg elődje volt, csak hát sorra dőltek ki mert aránylag sporadikus volt az érdeklődés kezdetben, a rendszer fenntartása pedig nagyon költséges. Szerintem egyik sem vol technikailag rosszabb mint a Fb.

 • MaCS_70

  nagyúr

  "Egy jó öreg phpbb fórum? Egy RSS feed? Egy levelezőlista? Egy Google Drive tárhely, ami alapból támogatja a csoportmunkát? Ja, igen, ezekhez az egységsugarú IT balf@szoknak olyan bonyolult dolgokat kellene tenniük, mint létrehozni egy email címet, és azzal meg egy jelszóval belépni egy oldalra. Sok esetben még ennyit sem. Bezzeg a facse, az már ott van a telefonon, és csak egy gombnyomás, és máris regisztrált a telefonszámmal, aztán mehet a lájk meg a pityergő kiskutya szmájli."

  De mégis mi a fenéért fektessen bele az ember egy csomó energiát és pénzt abba, hogy a meglevő, működő, egyszerű, és mindenki által használt Facebooknál gyengébb, kevesebb szolgáltatást nyújtó megoldást alkalmazzon??? :Y :Y :F :F

  A Facebook ott van, mindenki használja, kész szolgáltatásokat nyújt, amelyek ráadásul pont megfelelnek az igényeinknek (még ha nyilván nem is tökéletesek).

  Sok esetben valóságos megváltás volt levelezőlistáról Facebookra váltani, mivel sokkal többet nyújt és egyszerűbb használni.

  Miért használnánk a gyengébbet, kevesebbet, körülményesebbet egy csomó extra erőfeszítés árán?

  MaCS az egységsugarú IT balf@sz

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • Timer

  addikt

  Nem kell megsértődni, nem a jelenlévőket minősítettem, hanem az átlagos usereket, akik nyilván nem egy tech fórumon fognak olvasgatni. A platform népszerűsége nem abban rejlik, hogy adott feladatra az a legjobb. Nem is abban, hogy technikailag a legjobb. Egyetlen dolog a titka, hogy annyira le van pusztítva a használatához szükséges feltételek köre, hogy egy mocsári zsurló is tudja használni. Ember, már regisztrálni sem kell hozzá, csak belépsz a telefonszámoddal, aztán a többit már a szádba rágja a rendszer!

  Ami az üzemeltetést illeti: egyrészt, rohadt nagy szakértelem kell egy WordPress vagy Joomla üzemeltetéséhez (Ja, nem...) , és kerül is vagy 5 ezer forintba évenként. Másrészt, pont én voltam az, aki null forintért megoldotta ezt a csoportjának a főiskolán anno, pedig átlagos műszaki érdeklődésű diák voltam, nem szakember. Aki nem tudott beregelni egy email címmel, az meg is érdemelte, hogy lemaradjon a segédanyagokról. Szóval, továbbra sem látom azt a fenenagy indokot, ami miatt a FB-ra kellene MINDENT alapozni ebben az elcseszett életben ezután.

  Miért használnánk a gyengébbet, kevesebbet, körülményesebbet egy csomó extra erőfeszítés árán? Mondjuk, hogy ne egy olyan cégtől függjünk, amit lassan már hetente hoznak kapcsolatba adatlopással, manipulációval?

  Végül válasz a kérdésre: hogy mi a bajom? Az, hogy sokaknak nem megy az értő olvasás. Leírtam az elején, az a gondom, hogy a FB kizárólagos platformmá vált az utóbbi években olyan helyeken is, ahol alapesetben semmi helye. És nem, nem azért, mert jobb lenne, mint bármi addig, hanem mert egyégsugarú user is tudja használni. Tette mindezt úgy, hogy azoknak esélyt sem ad, akik nem akarják használni, és ehhez az emberek zöme még tapsol is. Csak ennyi.

  [ Szerkesztve ]

  Azt kapod, amit adsz.

 • orion1025

  őstag

  De, van elég sok fogalmam. A facebookozás egy "betegség", a legtöbb ottani lakos függő, ezt nem kell szépíteni. Igaz a fénykora már lecsengett, de akkor is egy káros szenvedély, semmi több. Az meg ne az én problémám legyen, hogy általános iskolás osztályoknak van egy zárt csoportja, ahol tudnak kommunikálni egymással, tanárokkal, egyebekkel, de itt a feltörés/majomkodás lehetősége szinte nulla. A "felnőtt" ember meg semmi másra nem tudja használni azt a szart, csak a munkahelyi idő elütésére, plusz az elképzelt világának kibontakoztatására, kis emberi százalék meg arra használja amire kitalálták, de ők vannak ultra kevés számban. De akkor áruld el mégis mire tudja kötelezően használni egy 20-99 év közötti ember. Az egyik munkahelyemen mindenkinek volt céges szifonja, azon ment a kommunikáció, azt sem lehetett megkerülni sajnos, ezért léptem is onnan, mert nem vagyok senki bohóca munkaidőn kívül. Tehát értelmes érveket várok, mi olyan fontosra lehet használni azt a közösségi csodát.

  "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

 • MaCS_70

  nagyúr

  A facebookozás egy "betegség", a legtöbb ottani lakos függő, ezt nem kell szépíteni.

  Azt mégis honnan veszed?
  Lehet, hogy én forgok rossz körökben, de 30-40 Facebook-használóból eddig csak egyetlen egy függő idiótával találkoztam.

  Igaz a fénykora már lecsengett, de akkor is egy káros szenvedély, semmi több.

  Ha ez gondolod, akkor biztosan így is van. Jó tudni, hogy van egy káros szenvedélyem...

  Az meg ne az én problémám legyen, hogy általános iskolás osztályoknak van egy zárt csoportja, ahol tudnak kommunikálni egymással, tanárokkal, egyebekkel, de itt a feltörés/majomkodás lehetősége szinte nulla.

  Miért lenne ez bárkinek a gondja, a használóknak jó az a csoport. Egyébként ezeket is próbálgatják feltörögetni, ami persze bűncselekmény.

  A "felnőtt" ember meg semmi másra nem tudja használni azt a szart, csak a munkahelyi idő elütésére, plusz az elképzelt világának kibontakoztatására, kis emberi százalék meg arra használja amire kitalálták, de ők vannak ultra kevés számban.

  Ez a logikád szerint eleve a számítógépre is igaz. Sokan használják hülyeségre, az arányokat meg ugye úgyis Te határozod meg.
  De ismétlem: én alig ismerek Facebook-idiótát, bár sokat hallok róluk. Azt viszont nagyon tisztán látom, hogy "felnőtt" emberek és gyerekek milyen baromi hasznos, nagyszerű dolgokra használják a Facebookot.

  De akkor áruld el mégis mire tudja kötelezően használni egy 20-99 év közötti ember.

  Már elárultam, olvass vissza! De segítek: baromi hasznos az egyetemen -- nem kötelező, de brutálisan nehéz lenne nélküle boldogulni. Sok munkahelyen pedig de facto kötelező.

  Az egyik munkahelyemen mindenkinek volt céges szifonja, azon ment a kommunikáció, azt sem lehetett megkerülni sajnos, ezért léptem is onnan, mert nem vagyok senki bohóca munkaidőn kívül. Tehát értelmes érveket várok, mi olyan fontosra lehet használni azt a közösségi csodát.

  Kaptál értelmes érveket, és meg sem próbáltad értelmesen megcáfolni őket.
  Egyébként megsúgom: Rajtad kívül is van világ! Sokan nem tudnak lelépni olyan munkahelyekről, ahol jogellenes dolgokat követelnek meg. Te megtehetted, mert olyanok voltak a körülmények, örülj neki. A többség kiszolgáltatott helyzetben van és nem engedheti meg magának, hogy akkora hős legyen, mint Te.

  De áruld már el, hogy mi bajod van azzal, hogy létezik egy közösségi platform, amin keresztül emberek kapcsolatot tarthatnak egymással! Még akkor is, ha valóban sok a függő idióta!!!

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • Depression

  veterán

  LOGOUT blog

  Nem én kezdtem a "csalást", és 7 éven át rá sem néztem, hogy miket beszélt másokkal.

  A pénzen kívül, mennyivel lett volna erkölcsösebb egy magánnyomozót fogadni?

  Ez hasonló (nem olyan, csak olyan, ami engem qrvára zavar), hogy itt a csodás EU-ban szinte tilos a dashcam használata, mert csont nélkül kiderülne az igazság, de hát a személyiségi jogok...

  Személyiségi jogai itthon azoknak vannak, akik sz@rnak a törvényre.

  És inkább kapnám a büntit, minthogy most egy másvalaki gyereke után fizetném a gyerektartást! Csak mert neki joga volt mással összebújni, de én vagyok a bűnös, aki a párom fiókján láttam, hogy hogy ez megtörténik.

  Lesz@rom az összes erkölcsvédőt, lesz@rom az összes ügyvédet, meg politikust, és az ilyen ellen fellépőket, mert az én szerelmem előtt nyitott minden beszélgetésem, és ha ránéz, legfeljebb a születésnapi meglepetésbulija lesz elb@szva.

  És innentől kezdve nincs az a hülye törvény, ami felülírná az erkölcsömet.Mert vállalom, hogy lehugyozok egy eldugott bokrot, mivel egyetlen egy nyilvános WC van a 200k-es városban, és vállalom, hogy lesz@rok mindent, ami nem egy épeszű ember gondolkodása ellen szól.

  Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

 • csiby222

  aktív tag

  Kicsit fura ez nekem már mint amit a cikk ír, hogy megváltoztatta a jelszavát és ezzel ellehetetlenítette az élettársát, hogy belépjen. Van egy olyan funkció, hogy jelszó emlékeztető nem? Ha meg ugyan azt az jelszót használta a nő a emailjéhez is tudom, hogy ez áldozat hibáztatás de akkor eléggé egységsugarú user lehetett a csaj.

  [ Szerkesztve ]

  Ha valaki fél a megfigyeléstől az használjon egy C64-t faraday kalitkában aggregátorról és hálózat nélkül. Ha nincs Nvidia Control Paneled itt leszedheted: https://www.microsoft.com/en-us/p/nvidia-control-panel/9nf8h0h7wmlt?activetab=pivot:overviewtab

 • aprokaroka87

  veterán

  Pl ha telefonszámmal van regisztrálva a Facebook fiók, jelszó elfelejtése esetén a telefonszámra küld egy kódot.

 • EmberXY

  addikt

  Akkor végül közérdekű munkára vagy közmunkára ítélték? Utóbbi nem egy kiszabható büntetési forma.

  Up the Irons!

 • arnyekxxx

  addikt

  Szerintem kicsit higgadj le és próbáld meg a világot nem IT-szakbarbár szemmel nézni.

 • csiby222

  aktív tag

  Én csak gépről használom szóval ezekhez az új hullámos felhasználási módokról nem tudok :)

  Ha valaki fél a megfigyeléstől az használjon egy C64-t faraday kalitkában aggregátorról és hálózat nélkül. Ha nincs Nvidia Control Paneled itt leszedheted: https://www.microsoft.com/en-us/p/nvidia-control-panel/9nf8h0h7wmlt?activetab=pivot:overviewtab

 • Timer

  addikt

  Ha úgy nézem, sem tartom egészségesnek, hogy milliók alapozzák lassan a TELJES életüket egy, azaz 1 darab szolgáltatásra. De lelketek rajta, élvezzétek, amíg lehet.

  Azt kapod, amit adsz.

 • Reggie0

  nagyúr

  Buszon se olvasd el, hogy mi van a szembenulo ujsagjanak hatuljan, mert az lopas. Es mas fullhalgatojabol se halljad a zenet.

  (Ha vmit elolhagynak a kepernyon es elolvasod az nem illegalis.)

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Myn

  senior tag

  +1 :C

  Pl. nálunk a szűk családban (feleségem, két tizenéves gyerekem és jómagam) TILOS a facebook vagy bármilyen más közösségi média használata, bármit mondjon az iskola vagy a munkahely (volt olyan amikor a gyerekek iskolájában írták a tanárok, hogy felrakják a facebook-ra a tananyagot, mi meg visszaírtuk, hogy azt k* gyorsan felejtsék el, mert nekünk olyan nincs). Ja, hogy ki tiltotta meg nálunk? Én... :B

  "War does not determine who is right - only who is left."

 • orion1025

  őstag

  Több szempontod nem értem, de ettől függetlenül nem tekintek rád "ellenségként", sokszor jó a másik oldal véleményét is megnézni. Én nem vagyok hős, se senki, de a munkahely az munkahely, én oda nem jópofizni meg haverkodni járok, illetve egyéb hülyeségekben részt venni, hanem kitölteni a munkaidőm, lehetőség szerint egyedül. Az említett cégem volt szifon buzeráns, ők egy teljesen más dimenzióban éltek, kb. mint egy nagy család, hétvégéken is mentek a körüzenetek, és ha nem válaszoltál rá, meg voltak sértődve. Na ilyen türhőkkel én nem vagyok hajlandó dolgozni, de szerencsére senki fejéhez nem tartanak pisztolyt, így bárki szabadon dönthet a sorsáról. Tehát számomra csak életképtelen ember van, vagy Stockholm-szindrómás, vagy tudom is én mik ezek az emberek, akik csak rinyálni tudnak, de tenni nem. És az nem indok, hogy ott a hitel meg a gyerek meg a tököm, mert én is léptem meg egy olyan helyzetet, hogy lövésem sem volt róla mi lesz holnap, mert éppen olyan anyagi helyzetben voltam, csak az aktuális munkahelyről lépnem kellett, mert betelt a pohár, és tök jól meg tudtam én is oldani azt a kis átmeneti időt életminőség romlás nélkül. Na ezek a betokosodott gyökerek verik egész nap a telefonjuk képernyőjét, és a faszbukon élik ki a titkos vágyaikat. Gyárban szerencsére diákként dolgoztam utoljára, de amiket hallok az ott dolgozó ismerőseimtől, én biztos lezúztam volna pár embert. Párom is folyton panaszkodott amíg gyárban ténykedett... Szóval ez az egész egy fertő, semmi más. Ha arra lenne használva, amire kitalálták, nem lenne vele semmi baj, de csak egy képzeletbeli világot tár az ember elé, közben meg nincstelenek pózolnak és próbálják magukat nagynak mutatni.

  Az egyetem meg ismét egy más világ. Apropó. Akad olyan ember a világon aki nem egyetemista? Hogy az istenbe van ennyi belőlük? Akármit látok meg olvasok cikket, a legtöbb ember IT szaki meg egyetemista...

  "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

 • Reggie0

  nagyúr

  Mert aki nem egyetemista az mar elhuzott kulfoldre fizetesert dolgozni :)

 • orion1025

  őstag

  Hülyeség, nem vagyok/voltam egyetemista, mégis többet keresek mint az átlag ember, pedig lófaxt sem tanultam, lusta voltam hozzá...

  "...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

 • Reggie0

  nagyúr

  Ugy ertettem, mar befejezte az egyetemet azert huzott el, tehat az egyetemistak maradnak itthon. Tehat emiatt megno az egyetemistak aranya a szakman belul.

  [ Szerkesztve ]

 • MaCS_70

  nagyúr

  Ehhez hasonló történet nálunk is volt, iskolában és ismerősi körben is -- pár éves történetek:

  1. Posztgraduáli képzés: Amikor meghirdették az évfolyamcsoportot a Facebookon, az egyik évfolyamtárs közölte, hogy, ő elvből nem Facebookozik. Semmi gond, majd beszerzed az anyagokat máshonnan... Egy idő után a többieknek elege lett abból, hogy neki külön küldözgessenek anyagokat, őt külön értesítsék az eseményekről. Miután lemaradt két konzultációról, lett Facebook-profilja.

  2. Ugyanez gimnáziumban, friss történet. A kedves szülő az első szülői értekezleten bejelentette, hogy a családban tabu a mobiltelefon és a Facebook. Az osztályfőnök erre megmondta, hogy ő generál egy levelezőlistát az osztálynak, és ő azon fog hirdetni, de hogy a gyerekek mit csinálnak, abba ő nem szól bele. A gyerekek Facebookoztak -- tanulásra és szabadidőre is. Szegény gyerek meg egy csomó dologból kimaradt -- próbálták nem kihagyni, de óhatatlanul is előfordult, hogy kifelejtették, vagy egyszerűen nem érte utol időben az információ. Volt pár elszalasztott mozi, közös tanulás, és meg nem kapott dolgozati segítség -- és főként az, hogy szegény gyerkőc egyszerűen nem volt képben az osztályban körülötte folyó témákban, ami komoly hátrányt jelentett a közösségben, teljesen a perifériára került és elesett egy csomó tanulást segítő lehetőségtől is.
  A kedve szülő balhézott, a helyi újságot is megkereste, de finoman felhívták a figyelmét arra, hogy amikor 25 gyerekre akarja ráerőltetni a saját mániáját, akkor nem a többi 25 a hülye.

  3. Sima tágabb baráti társaság, felnőttekből. A nem facebookozó tag lemaradt egy komoly utazásról, mert nem jutott el hozzá egy utolsó pillanatos információ. Lett is balhé, de eztán tisztázták: ha mindenki más képes arra, hogy másfél perc alatt létrehozzon egy profilt, akkor ő ne várja el azt másik tíz embertől, hogy rá külön figyeljenek és ennek az időnek havi szinten a többszörösét áldozzák rá. Nem azért, mert ne lenne bárkinek ennyi ideje, hanem azért, mert még ennyi időt is rohadt nagy önzés a többiektől elvenni, gyakorlatilag nulla erőfeszítés megspórolásáért.

  Tetszik, nem tetszik, a Facebook része lett az életünknek, és egyre többször konkrétan hátrány ér minket, vagy alkalmasint az akaratunk alá kényszerített gyerekünket a mellőzése miatt.

  MaCS

  Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

 • janeszgol

  veterán

  Ez meg már a ló túloldala. Alattad van Macs három története, tanulságos. Igen sok mindenről lemarad az ember. Az a baj, hogy a mennyiséggel nincsenek tisztában az emberek, állandó frusztráció van bennük, hogy jó-e az, amit csinálnak.
  Miért ne lehetne a gyereknek FB profilja az iskola miatt? Nem kell azt állandóan lesegetni, jön értesítés is, ha van valami akció. A te írásod és Macsét is belinkelem az öcsémnek, akinek szintén van gyereke, 8 éves. Egyiket sem elrettentésként, hanem ez a két példa nagyon jó gondolkodási alapot ad azoknak, akik szintén nem tudják, mi a bánat van, mit kell csinálni, hogy kell helyesen csinálni.

  [ Szerkesztve ]

 • mekka_kola

  tag

  Nálunk is FB csoportban értesítenek az iskolai eseményekről, nincs ebben semmi különleges ma már. A 8 éves gyermekemnek is van FB profilja, mert a buta kis játékai elsősorban azt használják a játékállások automatikus elmentésére. Persze kívülről nem megkereshető, ez volt az első dolog, amit letiltottam nála, csak ő vehet fel ismerősöket. Nem igazán izgatja a FB, szerintem fogalma sincs egyébként róla, hogy mi az, max. a Messengert szokta használni, ha anya még nincs itthon és üzenni akar neki.

  [ Szerkesztve ]

 • Lord Myn

  senior tag

  #46-47-48-ra:

  Informatikus vagyok, tisztában vagyok pontosan a közösségi média előnyeivel és hátrányaival és biztonsági szempontból ítélve (jóval) több a hátránya, mint az előnye. (Egyébként SZVSZ szociális szempontból is, de ebbe most ne menjünk bele).

  Eddig mindig meg tudtuk oldani a FB hiányát (suli/munkahely szempontból). Az olyan baráti társaság amelyik meg azért hagyna ki minket egy kirándulásból/buliból, mert nincs FB profilunk, arra meg nekünk nincs szükségünk, hiszen szerencsére még mindig megvannak a "kőkorszaki" eszközök (telefon, SMS, email), amin lehet.

  Tetszik, nem tetszik, a Facebook része lett az életünknek, és egyre többször konkrétan hátrány ér minket, vagy alkalmasint az akaratunk alá kényszerített gyerekünket a mellőzése miatt.

  Nem tetszik, így az én családom életének biztos nem lett része...

  Miért ne lehetne a gyereknek FB profilja az iskola miatt?

  Biztonsági szempontból egy min. 100-as listát sorolhatnék fel, hogy miért nem lehet. Egyébként meg, mert se időnk/se kedvünk +1 fiókot nézni minden nap az iskola miatt (mert ugye egyértelmű, hogy nekünk, szülőknek kellene nézni, mert nálunk csak a nagyobbik gyereknek van számítógépe, szigorúan meghatározva, hogy mikor/mennyi időre kapcsolhatja be és a fiókja is szülői felügyelet alatt van, minden lépését látjuk, hogy mit csinál, okos telefonja meg, egyelőre, egyik gyereknek sincs - tudom-tudom, újabb felhördülés, hiszen az okos telefon is "életünk része". :W

  "War does not determine who is right - only who is left."

 • janeszgol

  veterán

  Nézd, te eldöntöd, a gyereked pedig elszenvedi. Minek maradna ki a jó bulikból? Itt a bulit nem szó szerint a partira értem. Megcsinálod, felveszed a társait, a tanárait, aztán ennyi. Egy csomó biztonsági megoldás van arra, hogy ki lásson, ki kereshessen, ki jelöljön be stb. Az FB a legjobb ebben. Utána már csak az új tanárokat kell felvenni, meg az új társait, csoportjait.
  Én 10 éves kortól adnék okostelót, előtte nem. De természetesen nem szeretném meghatározni, mit csinálj, semmi közöm hozzá, mindösszesen csak beszélgettünk erről egy picit. Érdekes a téma, sok technológia vesz körbe minket és erről beszélni kell.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák