Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz Teasüti #43176 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy ha belső hálón kívül akarom elérni a nextcloudot akkor még lassabb, wordpress az egy kicsit gyorsabb volt, de kellett általában 5-8 másodperc, hogy betöltsön. Pedig már cloudflare-t is használtam/használok, hogy kicsit levegye a terhelés a pi-ről. Persze én is ilyenbe gondolkoznék, amire nekem kellene egy wordpress oldal szintén csak pár promó erejére nem érdemes fizetni webszerver szolgáltatásért.
ESP32-vel sima html webszervert csináltam, azt csak belső hálóról próbáltam elérni, ott jó volt, de csak egy hőmérséklet kirajzoló google chart volt. Ha fényképeket szeretnél vele megoldani, ahhoz lehet szűkösebb lenne. Mondjuk egy próbát megér, ha van kedved tesztelni.
8GB ram-ot akkor szokták ajánlani, amikor desktop raspberry OS-t teszel fel és desktop pc-ként szeretnéd használni, több weboldalt megnyitsz egyszerre, youtube-ot használsz és még mellé pár szoftver is fut. Ha csak raspberry lite-ot teszel fel és nincs gui csak ssh-n csatlakozol rá, akkor az alapból 300-400MB max amit igényel. Nekem megy a nextcloud felhő, torrent, smb hálózati megosztás, minidlna. Ez mind dockerből, SSD-ről megy és így használ 1-1.1 GB ramot. Én jobban örülnék, ha a következő Pi 5 majd erősebb CPU-val jönne és elég lenne 4GB ram is, mert szerintem többször van CPU limit, mint ram.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Óra topik
- Legszebb nők!
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- HP Elitedesk 800 G2
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest