Új hozzászólás Aktív témák

  • #64791808

    törölt tag

    válasz rlazol #1419 üzenetére

    A világért sem szeretnék személyeskedni, de a raid-del kapcsolatos leírásodban annyi a csúsztatás, hogy meg lehet vele verni a jamaikai bobcsapatot.

    1., Amatőr RAID-vezérlőknél tehát - az Adaptec 80 ezres SATA RAID5/6 vezérlőket leszámítva - minden ATA alapú RAID-vezérlőnél eleve nem beszélünk sebességtöbbszörözésről, mivel egy mocskosul nem erre kifejlesztett technológiára húzzuk rá a RAID-et.

    2., Mi a RAID első betűje? Redundant. Innentől kezdve a RAID0-t ne vegyük a raidek közé, mert nem az, striping, és mint ilyen, teljesítménynövelő.

    3., Két merevlemez RAID-be kötésével duplázódik a meghibásodási esély. Ami 0,01% 3 éven belül. Duplázzuk meg, tehát akkor 0,02%. Hát azért ezen elmélkedjünk.

    4., RAID1 esetében az írási sebesség kicsit alacsonyabb a single módénál, ellenben párhuzamosan olvas két vinyóról, tehát olvasásnál 1,6-1,8x sebesség érhető el.

    5., RAID0 - rakjunk össze két kisvinyót, de ezt a windows nem szereti. Mi az, hogy nem szereti? Ő lát egy olyan eszközt, hogy XY Raid0 SCSI Disk, és tojik rá, hogy az konkrete mi.

    6., Amennyiben a RAID0 esetében az olvasás nálad processzorlimites kolléga, akkor cseréld le a 333-as celeront. Ehhez mást nem tudok hozzáfűzni. Alattam egy 3600-as P4 döcög, RAID0, és nem kimutatható a processzorhasználat full írás közben.

    7., Két 20-as vinyót RAID0-ba kötni marhaság? Hát szerintem gyorsabb, mint ketten szólóban. De mért kötnék két 20-as vinyót raid0-ba, ha megtehetem, hogy mást kötök abba? Két 120-as vinyó, és az elejére egy 8 gigás partíció. Ez azt jelenti, hogy mindkét vinyó elején használok 4 gigát. Az azutáni területet meg felosztom további részekre. EZ mért nem kivitelzhető?

    8., Egy dolog nem tiszta: a windows dinamikus lemezkezelőjével létrehozott raidről beszélünk, tehát softraidről, vagy raid kártyáról? A dolgok az utóbbira vonatkoztak. Előbbinél: Windows XP eleve nem tud tükrözni (RAID1). A rendszerpartíciódat meg hiába konvertálod dinamikus kötetté, nem tudsz RAID0-t létrehozni.

    Szóval két kérdés van: egyik, hogy mi a cél, másik, hogy mennyi a ráfordítható összeg.
    Ha a lóvé sok, akkor venni kell egy Adaptec U320 SCSI RAID vezérlőt, és 8 lemezzel RAID6-ot csinálni, jó kvázi mindenre. GOndolom nem ez a helyzet. Namost ha van NÉGY egyforma vinyó, akkor kell egy RAID5 képes kártya, az a legjobb. Ha van három, akkor is eljátszható, csak nem lesz bitanggyors. Ha meg össze-vissza vannak vinyók, akkor meg a RAID szóba sem jön, csak bonyolítja a helyzetet.

    Várom a kérdéseket.

Új hozzászólás Aktív témák