Új hozzászólás Aktív témák

  • zskela

    lelkes újonc

    Sziasztok,

    aki olvassa a másik fórumot ( [link] ) már lehet látta, de itt is kérdeznék ha már ez lett a választott:
    QNAP TS-251D-4G: [link]
    Szeretném ezt is mellé: QNAP RM-IR004 (Remote Control): [link]
    HDD1: WD Purple 4TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA 3 Lila WD40PURZ [link]
    (szerencsére nettó árban megtudom venni az eszközöket)
    HDD2: plusz kötetként meglévő WD Green 3 TB.

    Kérdés: ha csak SD filmeket töltök le, és használom a NAS HDMI portját lejátszásra (akár QMedia, vagy Plex, esetleg Kodi), akkor nagymértékű teljesítményromlás lehet-e? (van egy Xiaomi Mi BOX, de ha beválik a NAS médialejátszónak, akkor az menne egy másik TV-re, ahol eddig a Samsung béna DLNA lejtászójával kellett megoldani)

    Igények:
    - 30-50 torrent seed (néha 100, de igyekszem törölni havonta a régieket, az arány nem érdekes), ezért is Intel alapú a keresett NAS.
    - 3-5 kliens kiszolgálasa filmekkel többnyire shared drive (laptopok), de van 1-1 régi TV és 1 MI BOX is, szeretnék Plexezni is. A filmek 99%-a SD, nagyon ritkán 720p, esetleg 1-1 FHD
    - Mivel 20 éve IT szakmában dolgozom így valószínűleg mindent kipróbálok majd vele amit lehet, GUI/CLI nem gond, angol doksik, videók segítene: pl VPN, Virutal Machine, Docker

    Mi a véleményetek a PCIe kártyahelyről? Konkrétan az M.2 SSD bővítés miatt, a gyári ajánlás a QNAP QM2, de az 40e HUF, viszont találtam 8e-t is: AXAGON PCEM2-DC PCIe NVMe+NGFF M.2 adapter [link] .
    Kérdés ha SSD-vel bővítem az csak cachenek vagy QTiernek lehet használni, vagy egyedi diskként is kezeli (pl oda menne az OS, és az alap letöltések, amik később szinkronizálva lennének a HDD-re).

    Biztos lesz még kérdésem, ha már elkezdem használni, de azért remélem az alapokkal egyedül is elboldogulok.

    Üdv, Aleksz.

Új hozzászólás Aktív témák