- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHenis
senior tag
válasz
G.I.JOE #3853 üzenetére
Szia,
0 linux tudással kezdtem, én így csináltam, ezek vannak a jegyzetemben, hátha segít:
- Privileged LXC legyen mert csak úgy megy a mount
- qbittorrent-nek sok ram kell előbb utóbb, 8GB
- kell az nfs flag is container optionsnál
- LXC-n belül mountolunk ahogy qqcqqc is írta
- linux alapú cuccok között NFS megosztást illik használni
- qbittorrent lxc-ben: apt install nfs-common
- mkdir /mnt/Downloads
- mountolás nekem így néz ki: mount -t nfs 192.168.2.103:/mnt/wdhdd/Download /mnt/Download
- be kell írni az fstabba, hogy insuláskor automatikusan mountolja: nano /etc/fstab és oda beteszel egy sort, nálam így néz ki: 192.168.2.103:/mnt/wdhdd/Download /mnt/Download nfs defaults 0 0
- mount ellenőrzés, hogy sikerült-e: showmount -e 192.168.2.103
- cd /mnt/Downloads és ott nyomsz egy ls parancsot, ha látod a filéket amik a nas-on vannak akkor kész vagy
- ha nem akarsz portot írni mindig a qbittorrent ip után, hogy elérd a webuit-t akkor nano /etc/systemd/system/qbittorrent-nox.service és itt átírod a portot, utána így néz ki a sor:
ExecStart=/usr/bin/qbittorrent-nox --webui-port=80Az ip-ket és a könyvtárakat nyílván írd át a saját rendszered szerint. NFS megosztás legyen a NAS-on ehhez a megoldáshoz. Kb ennyi, nekem így megy egy ideje... még egy kis hekkelés volt a qbittorrent konfigban mert a webui hülyén viselkedett a loginnál: WebUI\CSRFProtection=false WebUI\HostHeaderValidation=false WebUI\SecureCookie=true
Ha hülységeket írtam, javítsatok ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest