Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    válasz Balinov #2195 üzenetére

    Ha a tanulás is cél, akkor hajrá, könnyebb lesz komolyabb vason összerakni az igényeidnek megfelelő rendszert, ha már van tapasztalatod. Ha itt visszaolvastál pár napot, láthatod, hogy én a tiédnél is gyengébb gépen kezdtem ismerkedni a proxmox-szal. 2. gen Celeron, 2 mag, nincs HT sem, 1,1 GHz(!).

    Ma sikerült megvalósítani, amit korábban célnak írtam, azaz 1-1 vm-ben omv és headless debianon qbittorrent. Az omv-n 2 könyvtár, egy letöltések és torrent, mindkettő megosztva nfs-sel és sambával is. Mindkét mappa nfs-sel felcsatolva a headless debianra, a qbit figyeli a torrent mappát, ha oda bekerül egy torrent fájl, automatikusan letölti a letöltésekbe.

    Ha HT-s i3-ad van, akkor azért az elég sokat elbír, de ahogy te is megjegyezted, gombokért van bele i5 is, talán még az i7 se túlzás. Alapvetően a 16 giga ram se kevés, inkább az a baj, hogy olcsó 8 gigás ddr3-ról én még nem hallottam... :U Nálam a fent leírt 2 funkció momentán 2 terrenttel kb 40%-át viszi el a 8 giga ramnak.

    A 3 sata se katasztrófa szerintem, az sff házba úgyse tudsz sok lemezt belepakolni. Ha sok tárhelyet akarsz, vagy mt-re kell válts, de abba is kell bővítőkártya plussz portoknak. A másik megoldás az usb-s külső vinyó.

    Ha ilyen sok funkciót szeretnél egy gépre bízni, akkor a proxmox szerintem jó alap, kezdésnek minden funkciót külön vm-mel próbálnék megoldani, amit csak lehet, headless deviannal. A sajátommal így csinálom, mások is írták itt, hogy így csinálják. A docker nekem nem szimpatikus, az lxc-ben látok fantáziát, de a hsz-od kicsit elriasztott.

    Ja, és én is tök kezdő vagyok virtualizálásban úgy általában, proxmoxban, és linuxban is messze vagyok a profitól. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák