Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz szpeti40 #1894 üzenetére

    Köszi mindkettőtöknek! Igen, ha ki akarom váltani a routert, az rögösebb út.

    Amúgy nem én váltok IP-t, hanem újraindítás után, ha az LXC-nek nem állítok be konkrét IP-t, akkor valahonnan kapni fog egy randomot, és gondolom, más nem tud neki adni, csak a router.

    Nem a DHCP-hez ragaszkodnék amúgy, hanem ahhoz, hogy nevekkel szólíthassam meg a szolgáltatásokat, ne kelljen IP címeket megjegyeznem. Meg pl. ha database, akkor az egyes szolgáltatások, pl. a Home Assitant configjába megadom, hogy influxdb, és akkor az éppen bármilyen IP-n van, ott a HA meg fogja találni. Grafana dettó, az meg kiolvassa az adatokat. Ha átköltözök, cserélek, tesztelek, bármi, akkor átirányítom a név mögött az IP-t pl. az új adatbázis LXC-be, és akkor oda mennek az adatok.

    De értem, hogy ehhez egy jobban menedzselhető környezetre lenne szükségem, nem a router kényére-kedvére lenne bízva, hanem akkor pihole és társai.

    És még egyszer, minden más szint gyönyörűen tud neveket feloldani, kivéve az LXC-n belül bármelyik docker, azok csak konkrét IP-vel csatlakoznak másik LXC-hez. Tehát nem tűzfal gátolja meg a kapcsolatot, vagy ilyesmi - egyszerűen nem érti a nevet, IP kell neki.

Új hozzászólás Aktív témák