- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F-ECT$ #196493 üzenetére
Értem, hogy azt mondjátok, hogy így most 70%-ot elveszít a Sony. De azt kell látni, hogy ez egy trade-off a részükről. Ezt ugyan elveszítik, de cserébe sokkal többet nyernek azzal, hogy a platformon tartanak, és a havi keretedet náluk költöd el.
Az MS csak akkor nem befolyásolna, ha egyáltalán nem adnának ki játékokat. Ezzel nem tud mit tenni a Sony, konkurencia az van, és ezzel számolniuk kell.
-
válasz
F-ECT$ #196487 üzenetére
Az MS játékeladásai mindenhogyan vevőket vehetnek el a Sony játékoktól. Ezt próbáltam elmagyarázni.
Mert ugyan mondhatod, hogy nincs másod csak PlayStation, de ez azért van így, mert a konzolra meg tudod vásárolni az összes játékot amit szeretnél.
Talán úgy tűnhet, hogy vevőket veszít a Sony, de épp ellenkezőleg, vevőket nyernek vele. -
Wesder
titán
válasz
Kendek #196484 üzenetére
Igen, addig nagyon jó az a 30%, amíg nem a 1stparty jàték eladàsàt csökkenti a màsik eladott jàték, amiből megkaptàk a 30%-ot.
Nem véletlen nem tesznek 1stparty jàtékot màsik nagy jàték mellé, miközben minden egyes eladott darab szàmít, mert olyan mocsokdràga lett a AAA hogy a Sony is kénytelen remasterelni a Last of Us-t 4x, meg Days Gone-t is újra kiadni + PC-n is terjeszkedni folyamatosan, ami ugye a PS4 éràban elképzelhetetlen volt.
-
negyven2
veterán
válasz
pzstm #196486 üzenetére
A hivatalos hírben mindenhol így szerepel. viszont nincs a korábbi Windows PC (W10/11 MS Store) megnevezés. Vagyis itt igazából csak kezdik így hívni az egész (MS Store PC-s Xbox App) rendszert... vagy csak simán a cikket író gyakornok írta át így
...
Wesder: pontosan... ha utalni szerettek volna egy nexGen Xbox platformra, vagy egy új dologra, akkor ez pluszban lett volna ott. -
F-ECT$
titán
válasz
Kendek #196484 üzenetére
Nem tudom egyszerűbben leírni. Te csak a pozitív oldalát írod le az egyenletnek. Azt nem számolod, hogy egy MS játék eladása vevőket vehet el egy Sony játéktól.
Persze hogy melyik szám nagyobb, azon lehet vitatkozni, de a játékipar bevétele véges, és ha az MS többet zsebel be belőle, akkor a többieknek kevesebb marad majd.
-
balazs025
senior tag
válasz
Wesder #196483 üzenetére
Tekintve, hogy eddig nem adták ki PS-re a játékaikat, így még, ha nem is olyan mértékben, de lehetett beszélni róla. Plusz még ők is próbálkoztak vele, nem véletlenül jöttek ki a Series S-szel. Az ,,ördögi tervet" meg nem arra értettem, hogy így bevételt tudnak növelni, hanem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy tudnak, vagy kifejezetten pont a Sony-tól akarnak elszedni. (Jó nekik bárkitől).
#196484Kendek
Pont erre utalok én is. Nem lehet olyan egyszerűen nézni, mint ha két kiadó versengene egymás kárára. -
válasz
balazs025 #196482 üzenetére
Egyszerűen csak látni kellene a fától az erdőt. Ha a Sony csakis a saját gyártású játékaival lenne a platformján, akkor a játékosoknak vagy nem is lenne PlayStation-jük, vagy legalábbis lenne mellette más is amin játszanak.
Tehát ugyan lehet példálózni ilyen szituval, hogy most ki melyik játékot veszi a konzolra, de minden eladás csakis nyereség a Sony-nak. Különben ezt a 30%-ot is elbuknák, tehát ez az amit nyernek vele, és még a kisujjukat sem kell mozdítaniuk hozzá.
-
Wesder
titán
válasz
balazs025 #196482 üzenetére
"Persze a Sony-nál is jelen van (pl.: a PC-s megjelenésekkel), csak itt még van értelme olyanról beszélni, mint platform holder, az Xboxnál már nem különösebben."
2016-óta az Xbox nem csak a konzolt jelenti. Most vagy nincs értelme annak amit írtàl, vagy késtél vele 9 évet.
"De régebben sem értettem, hogy egyes emberek miért látnak az ilyesmi mögött valami ördögi tervet."
Nem feltétlen ördögi terv, max az apróért lehajolàs lett jobban kifejtve.
Egyszerübben: Ha a jàtékos nem hajlandó odamenni hozzàd hogy megvegye a termékedet, neked kell odavinni neki, legyen az bàrhol is.
-
balazs025
senior tag
válasz
F-ECT$ #196474 üzenetére
És azzal mi van, aki mondjuk az évi 2 Sony játék helyett most 2 Sony + 1 MS játékot fog venni?
De régebben sem értettem, hogy egyes emberek miért látnak az ilyesmi mögött valami ördögi tervet. Egyszerűen csak az utolsó centért is lehajolnak a MS-nál, főleg mióta ekkora befektetést csináltak, és jobban szemelőtt van az Xbox részleg. Persze a Sony-nál is jelen van (pl.: a PC-s megjelenésekkel), csak itt még van értelme olyanról beszélni, mint platform holder, az Xboxnál már nem különösebben.
-
Moby
veterán
válasz
F-ECT$ #196472 üzenetére
Azt az egyszerű dolgot nem látja valamiért senki, amit ők nagyon tisztán látnak: ez a nagyjátékkészítősdi amennyivel többet hoz, pont annyival kerül többe, és még a hatalmas rizikó is az övék, tehát ha nem adja ki minden alkalommal (és nem adja ki, ez is tisztán látszik), akkor meg valójában többe. Ezért van az egész gémingben az, ami van. A nagyok haldoklanak, aki meg nem haldoklik az meg horizontálisan terjeszkedik, mert a sűrű fillér értékesebb lett, mint a ritka forint.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
l.skywalker #196478 üzenetére
Mintha versenyt rendeztek volna, ahol az győz, aki a legértelmetlenebb és leglehúzósabb remasztert gyártja le. Eddig is szoros volt a Ninti és Sony között, de láthatóan Phil sem akar lemaradni.
-
negyven2
veterán
válasz
markknight #196477 üzenetére
Ez az a "drága" ár kérdés, egyszer már téma volt a FH5 esetében, és ahogy látjuk nem igazán érdekelte a felhasználókat, hogy egy 3.5 éves játékért teljes árat kértek...
Bad Pritt: Mondjuk akiknek a megvan az Xbox-os Ultimate Editon (lehet ebbe beletartozik az MS Store-os kiadás is), azoknak ez ingyen jár ha ma 18:00-ig megvették (illetve GP). Steam-re és PS-re meg most jelenik meg. -
válasz
F-ECT$ #196474 üzenetére
Igen, ugye abból próbáltok kiindulni, hogy ha egy játék nem jelenik meg PlayStation-re, akkor az a játékosok szemében nem is létezik. De ez nincs így, attól, hogy más platformra adnak ki valamit, még az ugyanúgy versenyzik a Sony játékaival.
A Sony játékeladások terén általánosságban versenyzik mindenkivel. Azért nyitott a platformjuk minden kiadó felé, mert nekik ez az érdekük. Így nem csak, hogy mások eladásaiból is részesedést kapnak, de magukhoz vonzzák a játékosokat is.
Vagyis túl kicsiben gondolkodtok, a felvázolt szituáció hosszútávon egyáltalán nem veszteség a Sony-nak.
-
F-ECT$
titán
válasz
Kendek #196473 üzenetére
Akkor konkrét példa: én most csak PS-en játszok. Eddig az MS nulla bevételt látott tőlem az évi átlag 3 teljes áras játékvásárlásom alkalmával (illetve a Plus előfizetésemből se nagyon kapott semmit). Tervezem megvenni az Indyt, ez azt jelenti, hogy a Sonytól max 2 játékot fogok venni, ha több is tetszeni fog, akkor azt később / olcsóbban fogom csak megvenni.
Én ugyanannyi költök idén is, mint tavaly, de a Sony kevesebb pénzt fog tőlem kapni.Persze, a Sony most olyan játékért fog tőlem pénzt kapni, amilyenért korábban nem, de cserébe tőle kevesebb játékot fogok venni.
-
válasz
F-ECT$ #196472 üzenetére
A Sony gyárt saját játékokat is, és ezzel versenyeznek a többiekkel. Nem csak az MS-sel, de velük platformszinten is. Hogy sikerült megnyerniük a vásárlókat, hogy mégis náluk költekezzenek, az mindenképpen győzelem.
Győzelem azért, mert a játékokat ugyanúgy elkészítenék a stúdiók, de nem mindegy, hogy hol fogják megvásárolni ezeket a játékosok. Nincs semmilyen vesztesége a Sony-nak, ők a nulla részesedés helyet kinyitott pénzcsapot kaptak. -
F-ECT$
titán
válasz
Kendek #196467 üzenetére
A legtöbb embernek fix ideje (és behatárolt pénze) van játszani. Ha valaki egy 1st party Sony játék helyett, aminek az ára 100%-ban a Sony zsebébe vándorolt, vesz egy MS játékot, és így nem jut már idő a Sony játékra, amit nem is vesz meg, akkor azon "veszít" a Sony 70%-ot.
Ennél persze a valóság bonyolultabb, de a torta véges, minél többet harap belőle az MS, annál kevesebb marad a Sonynak.
-
-
Wesder
titán
válasz
Kendek #196465 üzenetére
Rendben, megkapja a maga 30%-àt a Sony igen, viszont ha az adott hónapban megjelenő MS meg Sony jàték közül Béla az MS jàtékàt vàlasztja Day1, akkor az a Sonynak kiesés, mert nem minden Bélànak van pénze havi 2 Day1 jàtékra.
Ők is làtjàk hogy nem tudnak elszedni usert se a Sony-tól, se a Nintitől.
Innentől kezdve meg az marad hogy el kell érni hogy a user nàluk költse el a pénzét, meg az àltaluk kiadott jàtékokkal jàtszon, hisz a user ideje is véges.szerk.
Nem néztem utàna, de gondolom nem tett jót a Days Gone Remasternek hogy megjelent a közelében az Oblivion, a Forza, meg az Exp. 33.Persze mind màs műfaj, de csak azért is vàlasztàs elé àllítja a usert.
-
-
Szoke1982
senior tag
Early számoltad ?
Most Trokkánál inkább most Baka Andrásnál nézem youtube -on ,most nem akarok agyvérzést kapni xD Inkább tanulgatom egyelőre ,mert ez a stamina leszedösdi annyira nem tetszett, inkább most pihenőre raktam xD mivel kinn is esik, meg benn is esik Trokkánál, az embernek elmegy a kedve is . -
Wesder
titán
The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered and Forza Horizon 5 topped the PlayStation Store download charts in April. Check out the complete list:
-
TBT
addikt
AC Shadows Title Update 1.0.4 - Release Notes
Holnap érkezik az új patch, ingyenes sztori küldetést is tartalmazni fog!
"New Free Story Pack: The Works of Luis Frois"Plusz frissítik a kódexet, illetve rengeteg bugot is.
-
_drk
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #196434 üzenetére
Idegen szavaknál lehet használni a -val/-velt....
-
-
spleenszuru
őstag
Egyébként, ha már GTA téma, a Rockstar játékok mentései cross platformosak szoktak lenni, mondjuk PS és PC között?
-
-
-
S e t h
nagyúr
válasz
Szoke1982 #196433 üzenetére
Én most az AC Shadowsot folytatom ahonnan áprilisban elrángatott Khazan, sok buggal még nem találkoztam benne, pláne game breaking típusúval, ami nem zárja hogy nincs, de ezt az AC-t azért összekalapálták rendesen.
Nekem inkább az fáj, hogy itt gyakorlatilag zéró kihívás van még legnehezebb fokozaton is, ebben (is) az elődöket másolja.Az AI limit nálam fejvakarós, pláne egy Khazan után, mert annyira fapadosnak néz ki és a demo sem szippantott be úgy, mint a berserker.
Nézek majd róla pár videót hátha meghozza a kedvem hozzá.
-
Szoke1982
senior tag
válasz
S e t h #196351 üzenetére
Gratula !
Én még csak most értem be TrokkáhozÉn szépen lassan haladok, de így is a nálam szokásos hosszú (200+ óra) játék lesz ez is nekem.
Már 243(lol) és nem csak a bossok végett ,ha azt nézem idáig 2-3 boss volt ami 2 nap volt kb 6--6 óra 12 óra max (köcsög
akkor sem jön ki a matek órákra vissza nézve , én minden sarkon benézek farmolok gyűjtögetés stb, armorral szettek kombinációja stb.. de inkább játszom és élvezem minden percét ha tetszik és még nem unom. Bár Maluca -nál már kezdtem unni..(most az először)Maluca)
Ez után majd Mandragora talán , és majd jöhet Wuchang reméljük, hogy jó lesz. De azt lehet most lemezesen veszem meg hátha nem lesz annyira jó. Így el lehet még cserélni AC Shadows-ra!
Az meg addigra nem lesz bugos. (Olvastam valami fő küldi bugos és kifagy a játék vagy mi?)
Jah és tényleg még ott a AI Limit is, másnak az még jobban is tetszett mint Khazan, itt fórumon olvastam.Amúgy a demó tényleg jó én néztem, de szerintem Khazan azért jóval nagyobb játék, bár az is igaz az fele árban van mint Khazan. Akkor meg annyiért az ajándék! Már ha tetszik.
Meg egyszer gratula! -
ProEvoFan
nagyúr
-
Andris837
senior tag
válasz
Faresz29 #196421 üzenetére
Szia! Az, hogy hol, arra egyértelmű a válasz, a store-ban!
A melyik kiadásra pedig talán ebben a videóban kaphatsz részletes választ: [link]
Én - ha megveszem - akkor a legnagyobb "Premium Edition-t" fogom választani.
Ugyan, még kicsit várok vele, hátha akciózzák, addig pedig elvagyok a GT7-el.Üdv,
Andris. -
plejik
addikt
válasz
Faresz29 #196421 üzenetére
Ha szereted a kocsikat gyűjtögetni és minndet meg akarod szerezni + kellenek a DLC-k , akkor egyértelműen a legmullosabb kiadás, ha ezek nem érdekelnek, akkor az alap. Én a kettő köztivel nem is foglakoznék, bár mondjuk még úgy is kell egy kiegészítő amivel a plusz DLC -s kocsikat behúzod. Én megvettem mindent hozzá anno boxon is megvolt is berántottam, de ez alapján mérlegelje, me, hogy bele fér-e a keretbe természetesen.
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
A Forzával szemezgetünk, csak nem tudom melyik kiadást érdemes választani, és hol lehet a legkedvezőbben beszerezni?
-
Frod
addikt
válasz
F-ECT$ #196417 üzenetére
Olyan funkció talán még nincsen, de az általad követett játékokat meg tudod nézni milyen gyakorisággal kapnak kedvezményt, és utoljára mikor kaptak. Bár innentől már tényleg csak pár kattintás lenne egy jóslós-algoritmus jelző
(Plusz talán a szerdán esedékes Extra könyvtár bejelentést nem érintik az akciók, így a Monthly-val ellentétben oda nem csak full áras címek jöhetnek - bár ebben nem vagyok biztos)
-
Bad Pritt
félisten
El is felejtettem már, hogy a Last of Us Part 2 volt az egyik első fecske a Sony olyan játékainak sorában, ahol az NPC-k mutogatják meg nekem a szükséges dolgokat, esélyt sem adva arra, hogy magam találjam meg. Nem olyan vészes, mint a boi a Ragnarökben, de azért csak jobb lenne, ha pár perc keringés után inputra kezdenének pofázni.
-
GEIL
addikt
üdv srácok !
Pár napja nem voltam gépközelben, úgyhogy nem olvastam vissza annyira.
volt téma a GTA6 újabb "csúszása" ? .....2026 tavasza a legújabb kitűzött időpont....
-
F-ECT$
titán
Van hír róla, hogy mikor jön a váltás a leárazott játékoknál, azaz mikor jön a következő akció?
-
LÁZ
addikt
a kuta vmiért a grafikai beállitásoknál van elásva
balanced-be toltam végig, performance-ra állitva már legalább a dialógus elindult, de utána is kidobott párszor, viszont engedte végigpörgetni a párbeszédet...
sztem a hideout alatt, a világot is rendereli kétszer #crysis, vagy ntom...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gitáros topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- iPhone topik
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest