- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsa02
őstag
válasz
daniel2121 #227960 üzenetére
Én egyszerűen nem értem miért kezelik ezeket a hibákat itthon így...
Régebben találkoztam ilyen hibával, akkor sem volt hibatár, gateway hiba esetén előfordulhat, viszont más paraméterekből lehet következtetni...de ha a rohadt szerviz arra nem képes, hogy megreklamálja a gyár felé, hogy ránézzen ott egy applikatőr akkor sajnos ez van... az is lehet ismerek már hibát.
-
daniel2121
őstag
válasz
Corsa02 #227959 üzenetére
Hát nem vettek fel rá munkalapot pedig kértem őket. A jó ismeretségre való tekintettel soron kívül kidiagoltàk oszt ennyi. Nem találtak semmit. Mind a három kulcs ott volt náluk. Az autó használója nem nyugodt ha ez újból megtörténik az autópályán. Azt nem értem hogy miért nincs benne tárolt hiba?
-
Corsa02
őstag
válasz
daniel2121 #227956 üzenetére
Mindenképpen nyissanak rá hibajegyet és menjen importőr/gyár felé a panasz.
Ha van alvázszámod ránéznék milyen diagfájlt töltöttek fel. -
daniel2121
őstag
Olyan problémával találkoztunk,alany egy Superb 1000km futással 2025 évjárat., a használó elmondása alapján kb. 130km-es sebességgel haladt amikor egyszer csak a kijelzőn elsötétült minden az autó is leállt,lehúzódott a leállósávba bezárta kinyitotta az autót és onnantól megint jó lett. A márkakerben kidiagolták de nem volt benne semmilyen tárolt hiba. Mi lehetett vele vajon?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #227953 üzenetére
Mar aki... Kolleganak Nexen jutott csak.
Jah gyarilag benne van a matrica, hogy ha 4S gumid van ne menj 210 felett vele.
-
4D4M
senior tag
Megvolt az első sikeres vezérműszíj cserém. Illetve megtaláltam az első easter egget az előző tulajtól.. (: Hosszbordás szíj főtengely tarcsajanak 1 csavarja beletorve 2 imbusz elnyalva (összesen 4 lenne). A hármat sikerült kiszedni torx-szal, de a 4. bent maradt. Már nem akartam leszedni a vezérműszíj tárcsát, de az lesz a vége (hátrafelé kijonne a csonk)
Kerdesként merült fel, hogy milyen módon cserelhetném le a gyári imbusz csavarokat torxra? Hogy tudnám kideriteni a gyári specifikacióját?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #227948 üzenetére
Mk4 Superbhez kepest halkabb, jobban szigetelt. Ja es gyarilag jo gumit kapott (GY Eagle F1), legalabb ezen nem fillereskednek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #227946 üzenetére
Igen.
Hogy on is legyek: csere autonak egy uj A5 Avant-ot kaptunk. Sajnos a zongoralakk meg mindig megy... A kardanalagut feleslegesen nagy/szeles. Ezert hatul inkabb csak 2 szemyes. Elol egy fem betet van az elen, pont ott ahol a terded hozzaer. Miert nem parnazott az a resz is?
Az oldalso palacktarto/terkepzseb nincs burkokva filccel (az alja legalabb gumirozott).
Az ajto belul alcantara boritasu, finom/kellemes. Viszont egyedul ott van reszelos muanyag ahol a kezfejed hozzaer az ajtohoz. De mieeeeert???
Az elejen az audi logo muanyag. Meg csak nem is krom utanzat. Eleg kiabrandito. De legalabb nem vilagit, az a halalom kb.Az infotaintment: jo pofa, hogy az utasnak az anyoson sajat monitora van.
Az elektrokromatikus uvegteto meno! Gombnyomasra tejuveg es atlatszo kozott valt.
Ez a 2.0 tdi nem tepi le a fejed de 160 felett meglepoen jol gyorsul, nem fogy ki a szuflabol. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
2020-as, 1.5 TSI
MK4 Octavia kombi alja látható a képeken. Az egyik az első része, a másik a hátsó. Eső utáni felvétel.
Ez lehet olaj? Vagy ott az valami vízelvezető kivezetése?Motorolajhoz kissé hátul van még az első résznél is, az első kerék mögött, nem?
-
válasz
Tom1939 #227927 üzenetére
Az autó szervizmenüjében elvileg látod, mit ír most ki a következő olajcseréig. Illetve az appban is mutatja, a maszek szerviznél véletlenül se nulláztuk ki. [kép]
Szerk: az enyémben "dinamikus" az olajcsere intervallum, nem fix 2 év / 30 ezer km, utóbbi csak az elvi maximum.
-
válasz
focvis #227925 üzenetére
Az lehet, de azt pláne nem tartanám (a 30k részt). Mondjuk 1.0 tsi-re nekem 20k rémlik de ez kb semmit nem jelent, szerviz füzet meg már nincs
Leírás meg csak a neten alvázszámmal szívatva. Szép új világ...
Szerk: Hajlottam az embered számának elkérésére, de most sajna garis ügy is volt, gondoltam itt építek egy kis plusz jóindulatot (sajna az az érzésem itthon garis ügyintézésnél az is keményen számíthat).
-
válasz
Corsa02 #227920 üzenetére
Köszi, az időtartam nekem is fura (hogy vinni kell amikor 2 éves bármi is van). Mondjuk annyiban logikus hogy ezzel a hülye 2 év vagy 20k kilométerrel a 4 éves garira levetítve 1-szer vinné csak a kuncsaft gari időben... Amit én különben nem tartanék (1 év per 15k az én becsipődésem turbós benzinesre, de az is csak sok pályával, scross-t 10k után vittem mert sokat járt városban), csak így nagyon hülyén jön ki. Az beszélgettem az egyébként teljesen normális munkafelvevővel (elbeszélgettünk a hybrid fék berohadásról is) hogy én évente vagy 15k kilométerenként vinném de mondta hogy a 2 éves az kötelező gari miatt, legfeljebb előtte cseréljük (és akkor nem) az olajat ha a gép kéri.
-
szabonagyur
félisten
-
Sordoran
addikt
válasz
molnarpeter #227912 üzenetére
Ez sajnos korábbi, ahogy nézem pont a 1.4 TSI-hez (is) való DSG váltó a problémásabb, száraz fajta.
-
válasz
norrberth #227913 üzenetére
Nah lecserélted a golfot?
Miről maradtam le?
-
norrberth
addikt
😂 [link]
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Még keresési fázisban vagyok továbbra is, Golf VII vagy Sportsvan a kiszemelt, 1.4 TSI motorral. Most elém került egy ezen feltételeknek megfelelő Sportsvan a közelben, jó áron, egy probléma, DSG váltós. Mennyire kell tartanom ettől? Ugye a váltó javítás költsége miatt is inkább kézi váltósokat nézegetek, de mekkora költséggel kéne számolnom ha megvenném és pechemre javításra szorulna hamar?
-
válasz
Corsa02 #227875 üzenetére
69k volt az olaj/olajszűrő csere, Pesten végül is még az is mondható hogy nem drága.
Fényszóró hibának látták nyomát diagnosztikában, de kivülről ők sem láttak hibát. Még egyszer előjön ott kell hagyni 2 napra és szétkapják.Ami nekem érdekes hogy a kötelező szerviz 2 év 20k kilométer az nem vagy hanem és. Tehát ha jövő ilyenkor visszaviszem olajcserére akkor is vissza kell vinni kilométertől függetlenül decemberben is (akkor lesz két éves). Bár szerintük ha pályán megy és nem szól a gép az olaj miatt akkor az 15k kilométer és ok (én is hajlok erre, azért egy napot hazavág Zuglóból oda, munkanap nem megy el vele, de korábban kellni, munka után vissza már strapa nekem).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Flowtation #227903 üzenetére
rádión van aux in mód? Próbáld ki egy kábellel, erre a csatlakozóra lehetne kötni bármit, szivargyújtó körül van 12V is.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gippazoid #227905 üzenetére
Az is változó, mit értenek szelep alatt - a gumi csonkot, vagy a benne levő visszacsapó betétet, szerintem utóbbit szokták csak cserélni, a másik drága… Abból viszont van full fém, ott “csak” a tömítéseket kell figyelni. Nekünk is volt olyan, hogy a gumis fajtát megette a nap, aztán a repedéseken kiengedte a levegőt. A gumiért nem kár, szerencsére lassan engedett le aránylag. Nézni kell, oldalra elhajtva látszik a repedés már korábban is.
-
zuchy
őstag
Én azon gondolkozok, hogy nekem a téli már cserés, és egy prémium Pl. Pirelli Cinturato AS SF3-at rakok fel "télire", nyári meg maradna. Vizes úton jobban szerepel a legjobb télinél is, fékezésnél is. Szárazon is jobb mint a téli. Hóban lehet picit elmarad, de hol vannak már rendszeresen nagy havak?
Nem tudom Ausztriában a 3 havas csúcs jelzésnek elég kellen lennie mit téligumi...?
-
gippazoid
senior tag
válasz
szabonagyur #227904 üzenetére
Olvastam olyan sztorikat, hogy ezek a gagyi kínai szelepek amelyeket a gumisok használnak, hamar öregednek. Volt, akinek az utcán parkolva egyszer csak eldurrant az egyik - tehát durrdefekt de nem a gumi hibájából, hanem a szelep miatt, mert az a gyenge pont.
Namost ha nem parkolás közben történik, akkor kicsit veszélyes a dolog. Én már nagyon régóta sűrűn cseréltetem a szelepeket (TPMS-es autóm nem volt szerencsére). -
Flowtation
őstag
válasz
molnarpeter #227674 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, tegnap megcsináltam, igaz csak alátéttel, mert már nagyon idegesített, időm se volt rá nagyon. De a lényeg, hogy ez volt a hiba, most már rendesen csukódik az ajtó.
más, mindenkitől is kérdezném:
Milyen lehetőségek vannak az autó (fabia mk2, BZG) gyári rádiójának okosítására? Van a középkonzolon egy jack aljzat a szivargyújtó mellett, ez lenne az aux bemenet?
Köszi a válaszokat! -
gippazoid
senior tag
Én nem gondolok arra, hogy keveset megyek, mi baj érhet? Ha valaki, akkor én aztán nagyon nem. Csak feleslegesen dobálok ki két szett gumit 5-6 évesen (persze, megpróbálom eladni), mert elkopni nem fog nálam, 6 éves gumival pedig nem járok már, pláne nem télivel.
a forgatás nyilván megtörténne akkor, amikor 2 évente kihajítom a f.s kínai szelepeket. Amihez ugye gumishoz kell menni, mert szét kell szedni a kerekeket ehhez és akkor már centrír is kell.
szükségpótkerekem van
hó itt 1x van egy télen, nagyon maximum 2x, de mivel eleve tömegközlekedéssel járok dolgozni, az autó marad a garázsban nagy eséllyel
a legolcsóbb gumi eddig a Kléber téli volt a kettővel ezelőtti autómon. nekem bevált, 4-5 évesen éreztem, hogy már nem olyan mint előző télen, akkor el is adtam. a következő gazdája le volt nyűgözve, mennyire jók... természetesen a DOT számra felhívtam minden vevő figyelmét.
a gyermekem sajnos csak hetente 1 napon ül az autóban mert az anyjával él. télen amúgy se megyünk sehová, tanulás mellé már nem fér bele, hogy még el is utazzunk. Nyáron megyünk együtt hosszabb, autópályás utakra. Most viszont igen forró nyarak vannak már, az igaz. Tehát elgondolkodtató, hogy mennyire bírják a 40 fok feletti hőmérsékletet (meg az ahhoz párosuló aszfalt hőmérsékletet) a 4 évszakosak
-
siti
őstag
válasz
gippazoid #227891 üzenetére
A szomszédunknak falu határában volt halálos balesete. Ez a keveset megyek mi baj érhet, kicsit önbecsapás. Nem a gumi okozta, de ők is ebben a hitben éltek.
Ami miatt én maradtam végül a téli/nyári cserénél, ezek voltak a jó/rossz érveim:
- nem árt átforgatni előre, hátra, ezt nem lehet megúszni.
+ mehetsz szezonon kívül 4évszakkal, nincs sor, felénk olcsóbb is, mosolyogva dobják fel centrírozni.
+ ha négyévszakossal mész és négyévszakos a pótkereked, akkor nincs semmi korlátozásod. Viszont téli mellé nem rakhatsz a másik oldalra nyári gumit, és kevesen szokták a pótkereket is cserélni... mankókerekek és defektlötyik idején persze pótkerék sincs. Nem szóltak érte soha, de nem kell gumishoz rohanni egyből.
- nyáron vannak kánikulák, ami jobban eszi a négyévszakost.
+ enyhe telünk van, lassan teljesen felesleges a téli gumi, kivéve amikor ilyenek miatt lebénul a város.
- a kopott nyári teljes értékű nyári, a kopott négyévszakos teljes értékű nyári és nem fogadják el télinek. (egyelőre külföldön, de meg van az oka)
- ha mégis van hó, akkor nagyon nem mindegy, hogy 4-8mm között van a profilmélység, vagy 1-4 között. Ezt sokan elfelejetik.
+ Síelni havas (latyakos) úton megyünk. majdnem összkerekes lett emiatt.
+ a jó négyévszakos sokkal jobb mint az olcsó téli/nyári.
-/+ hamarabb dobod ki (ha nem várod meg hogy 1-2-3 mm-re kopjon) így nem 10 éves gumit használsz, ami mintában még jó, de öreg. A gyakoribb csere meg drágább, de új.
+ négy éves nyárival vettem, nincs elkopva (7mm), 240e egy új szett, hülye lennék nem elkoptatni, télit meg kaptam gyári alu felnivel (egy éves használt) gumi árban, így nem kellett árulnom a használt gumit gombokért és gumiztatni.
+ Suli járat vagyunk, az lefedi az egész telet, ha a légzsák és gyerekülés fontos, akkor a téli gumi is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest