- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- ASUS routerek
- TP-LINK routerek
- Bitcoin topic
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Mozilla Thunderbird
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter
addikt
válasz
Orient84 #2248 üzenetére
Alternatíva...
Bontott - 18.270Ft
Új - 24.090Ft
Teszt: [link] -
nokia123
aktív tag
válasz
King Unique #2246 üzenetére
Mikor ezt belinkeltem még semmi válasz nem volt,köszi.
-
Esqs
tag
válasz
Ciccuka #2240 üzenetére
Nem tartós?
Van egy A-Data PD7-esem, 2007 júliusa óta hibátlan.
Pedig alaposan meg volt/van hajtva.
-
Esqs
tag
Üdv!
16-32 gigás pendrive-ok közül melyek azok, amelyek várhatóan hosszú élettartamúak, mind az írási-, mind az olvasási sebességük kiemelkedő, és kupakosak? -
King Unique
titán
válasz
Drenadar #2234 üzenetére
Igen, nyilván jó, másnál is hasonló eredmények jöttek ki USB 3.X porton mérve. Meg ez igazából inkább már külső SSD, mint hagyományos pendrive, amit a SMART, UASP, TRIM stb. támogatása mellett a sebességértékek is szemléltetnek. Ugyanis még a leggyorsabb normál pendrive-ok is eleve lassabbak a szekvenciális és főleg a random 4K értékeknél: [link], [link].
-
Drenadar
veterán
Ez is csak ennyit ír, de való igaz lefelejtettem a GTX-et.
Ami meglepő hogy nagyon jó minőségi érzete van kézbe fogva és nem is melegszik annyira.
Nem volt olcsó, de nekem ennyit megért, remélem megbízható is lesz.
Az előd egy HyperX Savage 64GB volt, és igaz már 4 éves de a windows random eldobálja így pedig pl nem kezdenék bele egy alaplap bios frissítésbe vele, de igazából semmihez se jó már. kuka. -
Ciccuka
veterán
Patriot Memory
1985 óta -
Milka 78
nagyúr
ADATA S102Pro 128GB USB3.0 és ADATA S102Pro 32GB USB 3.0, NTFS, 3.88gb-s mkv fájl másolással.
Szódával elmegy kategória inkább az a gond vele, hogy folyamatosan ingadozik az írási sebesség (128gb 94-40mb/s, 32gb 25-11mb/s).
Mondjuk egy Silicon Power Blaze B50 32gb-s-hez képest mindkettő szélvés, míg a fent említett kimeríti az ipari hulladék fogalmát. -
-Gabesz-
senior tag
Patriot supersonic rage elite 256GB Win10 + Ntfs
A régi 8-16Gb-os kingston meg sandisk után megváltás a sebessége.
Az ára pedig elfogadható a 256Gb-os pendrive-ok között. -
Ciccuka
veterán
válasz
candle-light #2226 üzenetére
Kingstont???
én lebeszélnélek -
válasz
Digitalpimp #2223 üzenetére
Nem, ez 64GB-os. Nem tudom pontosan mitől függ, mert a SanDisk ultráim kb. ugyanolyan sebességet hoznak mindkét gépen, ennél az ultra flairnél nagyobb a különbség az Intel javára. Nálam inkább az olvasási sebesség lényeges, szoktam iso fájlokat használni/másolni róla. Mondjuk időben nem releváns 120 vs 150MB/s egy Ubuntu telepítőnél.
-
válasz
Digitalpimp #2221 üzenetére
Gépfüggő. Ma egy 7.gen i5-tel 145/55MB/s-mal másolt iso fájlokat. Én elégedett vagyok vele.
-
Multibit
nagyúr
válasz
candle-light #2217 üzenetére
Három pendrive-ot teszteltem másolással. A két nagyobbra egy 9.7 GB-os filmet küldtem, a kisebbre egy 7 GB-ost. Környezet: Win10 pro, másolás intézővel, az összes pen NTFS-re formázva (partíció típus MBR). Sebesség eredmények:
Kingston DataTraveler SE9 G2 16GB: folyamatosan ingadozik 8.3 és 12.5 MB/s között
Transcend JetFlash 710 32GB: folyamatosan ingadozik 16.6 és 22.5 MB/s között
Transcend JetFlash 780 8GB: sebesség stabil(!) 19.7 és 20.1 MB/s között -
SanDisk Ultra flair 64GB, Sincerity-től
Fat32Ntfs
-
Multibit
nagyúr
válasz
candle-light #2217 üzenetére
Az olcsó pendrive-ok írási sebessége nagyon gyakran katasztrofális. Van otthon több fajta penem (ide is betettem némelyik sebesség tesztjét). Este kipróbálom hasonló körülmények között a másolást néhány példányon. Ez a Te gondodon nem segít, de összehasonlítási alapnak - és típus ajánlónak - talán jó lesz.
-
HGTimber
tag
-
kopilaca
csendes tag
válasz
korcsillio #2212 üzenetére
A Maxell Speedboat 64GB USB 3.1 írási sebessége nálam 4-5MB.
Szívem szerint kidobnám. -
korcsillio
addikt
válasz
Digitalpimp #2213 üzenetére
Rendben,köszi a választ!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
korcsillio #2212 üzenetére
Szerintem ez ennyiért ennyit tud. Az a 75MB elég optimista adatnak tűnik.
-
korcsillio
addikt
Üdv
Platinet X-Depo 128GB Pendrive [USB 3.0]
Elég lassúnak találom: [kép] Vagy ne várjak többet tőle? -
Multibit
nagyúr
válasz
candle-light #2210 üzenetére
Olvasgattam róla kommenteket, másoknak másol sokkal többel is
Akkor azokban a kommentekben kell utánanézni, hogy milyen hardver- és szoftverkörnyezetben volt gyorsabb, milyen feltételek mellett (fájlrendszer, másolt fájlok mérete, stb.).
Nem írtál semmit:
- a gépedről (USB portok, háttértár típusa, állapota, sebessége)
- oprendszerről
- mekkora fájlokat másoltál -
candle-light
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Maxell Speedboat 128GB 3.1-es pendrive-ot filmekhez. Egyetlen gondom van vele, hogy NTFS-re formázás után sehogyse akar 2 MB/s-nél nagyobb sebességgel írni. Olvasgattam róla kommenteket, másoknak másol sokkal többel is. Ebben a topicban keresgéltem, lefuttattam két tesztprogrammal, mindkettő max. 2 MB/s-et írt. Két különböző géppel is ezt hozta. Mi lehet a gond? Köszi előre is. -
Sziasztok!
Ma érkezett meg a Xiaomi Jessis U Disk 128GB
A számok szépek, de engem ez aggaszt:
Ez egy 1,83GB fájl másolása az eszközre.
Ez egy 8GB fájl másolása az eszközre.
Ilyenért küldtem már vissza Sandisk-et pár hónapja.
ExFat-ra van formázva. Szerintetek ez hiba? (szerintem az, olyan mint a csendes óceán parti hullámzás...)
Reklamáljam meg? -
Hunner
senior tag
-
bul07
nagyúr
Előre jelezném hogy a pen fizikai méretére mentem rá mert a kocsiba kellet, és hogy lehető legolcsóbb
High speed USB 2.0 Super mini usb flash drive
[link]
32GB-> 2.43$Szépen teszi is a dolgát a kocsiba
-
Multibit
nagyúr
Tesztkörnyezet: ASRock J5005-ITX, 8GB RAM, Windows 10 Pro x64, USB3.0.
Tesztalany: Transcend JetFlash 710 USB3.1 32GB exFAT. -
King Unique
titán
válasz
Pioneer #2197 üzenetére
Igen, ez már komoly darab.
Illetve ez nem egy hagyományos pendrive. hanem egy pendrive-szerű külső SSD, amiről korábban az egyik társtopikban is volt szó. Meg ez abból is látszik, hogy ennél van UASP, SMART, TRIM, + vélhetően GC, WL stb., ami a hagyományos, vacak pendrive-oknál nyilván nem nagyon szokott lenni... Meg az utóbbiaknál még a leggyorsabb modellek is a 4K értékeknél rendszerint elég gyengék, ellenben ez a Corsair azoknál is remekel. Az ára viszonylag elfogadható, meg ugye nem a 2,5"-os SSD-khez, arra alapuló külső megoldásokhoz kell hasonlítani. Aztán az 5 éves gyártói garancia szintén előnyösnek mondható. Szóval összességében jól jártál vele.
"Ráadásul ez jobban kompatibilisebb pl. TV-el is, mint egy külső SSD. A külső SSD-k sokszor meg sem nyikkannak USB 2.0-án. (Némelyik még külön tápot is igényel...)"
Ha pl. PC-vel rendben működik az eszköz, ellenben a tévével nem, akkor az egyértelműen a tévé hiányossága, hibája, nem a külső SSD-é. Valamint az USB 3.X szabványok, azokra épülő eszközök eleve visszafelé kompatibilisek, normál esetben nyilván működniük kell USB 2.0 porthoz csatlakoztatva is. Továbbá egy 2,5" és M.2 külső SSD-nek alapesetben nyilván elég az USB-port tápellátása, külső tápellátást nem igényelnek. Max. esetleg a gyatrább USB 2.0 portoknál lehet szükség kiegészítő tápellátásra (Y-kábel), de USB 3.X portoknál nem.
-
zzolika
aktív tag
válasz
Pioneer #2202 üzenetére
Nem vitázni akarok, ezért írtam offban.
Elhiszem hogy fémből van az egész, ha a saját kezedben fogod, a gyártó marketingjének nem hiszek, szoktak ferdíteni.
Ha a méret számít, persze hogy kisebb, mint egy 2,5-es ssd, de ezt is leírtam.
Az usb 2-t nem tudom minek hozod fel, ott nem játszik a 440 MB/s sebesség. A tévéhez filmet lejátszani meg is nem kell ilyen sebesség, fél árban lehet venni 256-os pendriveot.
Azért a normálisabb ssd-kre is kapsz 5 év garit.
Egy hete vettem 31 ezerért Crucial MX500 1TB ssd-t, 5 év garral, a fórumban a legajánlottabb, szóval nem épp a legalja...
Nem tudom a pendrivokra mennyi a TBW, sehol nem láttam még erre hivatalos spect. De lehet hogy egy ssd jobban bírja.
De még egyszer: mindenki vegyen azt ami a saját felhasználására kell. Ha gyors, kicsi kell, és a pénz is megvan rá, akkor ez a tuti vétel. -
Pioneer
őstag
válasz
zzolika #2200 üzenetére
Mivel pendrive így sokkal kisebb mint bármelyik SSD, igen még a az M.2-es től is, ezért direkt nem azt vettem. Ráadásul ez jobban kompatibilisebb pl. TV-el is, mint egy külső SSD. A külső SSD-k sokszor meg sem nyikkannak USB 2.0-án. (Némelyik még külön tápot is igényel...)
Ráadásul erre 5 év hivatalos gari van, nem úgy mint az SSD-kre ahol csak 1-3 év általában.
A háza valóban fémből van, de még a kupakja is.30e Ft-os 1TB-os SSD a legajja, az tuti tízszer előbb tönkre megy mint ez, ráadásul annyiért még garit sem vállalnak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HP notebook topic
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest