Új hozzászólás Aktív témák

• Exian

addikt

Múltkor kértem tanácsot tőletek mosogatógép ügyben, kaptam is jó támpontokat, úgyhogy most ismét kérdezek.

Most olajsütővel kapcsolatos tapasztalatokat várnék :) Milyet, mekkorát érdemes-szabad venni?

Meg úgy egyáltalán pro-kontra jöhetnek vélemények, tapasztalatok.

A lényeg az, hogy mi elég sokat sütögetünk olajban, serpenyőben. Sültkrumpli, rántott húsok. A feleségem fő problémája az olajfröcsögés, meg hogy állandóan úszik minden az olajtól. Mert hát én szoktam ezeket a dolgokat sütni és mindig kilötykölöm :) Amikor fordítom, stb.

Nagyon régen volt olajsütőnk, úgy emlékszem annál nem volt ilyen gond, zárt rendszer volt.

Szóval a fő kérdés, hogy mekkora az ideális, ami már nem túl kicsi, de nem is kell bele 10L olaj?

Aztán: ha vásárlás mellett döntünk, milyen olaj javasolt bele? Én azt hallottam, hogy sima napraforgó olaj nem jó bele, mert nem gazdaságos, hamar megég, nem szűrhető le többször, stb. Ez igaz? Valaki azt mondta, hogy kókusz olajat használ, mert sokáig bírja. Még is mi az a sokáig? Hány sütést lehet elvégezni ugyanazzal az olajjal? Én boltokban ilyen fémkannás pálmaolajat szoktam látni 2000 Ft körül, ami fritőzolajként fut.

Szóval?

Új hozzászólás Aktív témák