Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bringasisti #48563 üzenetére
Közvetlen fizetési beszedési megbízás lesz belőle (rendszeres fizetés), a Samsung automatikusan vonja majd a díjat. Ha csak egyszeri alkalom akkor meg miután le lett könyvelve a banknál is, törölni kell a rendszeres fizetések közül.
Ha nem léptél tovább akkor ugye pénzt sem vittek el, így nincs semmi. -
válasz
bringasisti #48560 üzenetére
Igen, 12 hónap inaktivitás után 3600,00 HUF. Havonta egyszer belépsz és már nem vagy inaktív.
-
-
Adalena
csendes tag
évek óta használom és sosem volt egymással problémánk, ez teljesen random jött, semmi előzménye, semmi mást nem csináltam mint eddig
sajnos lejárt a személyim és nem állt módomban eddig megújítattni
szerinted elfogadják az új, ideiglenes plasztik kártyás személyit is?
az még beleférne az időbe -
válasz
Adalena #48556 üzenetére
Nem igazán értelek. A PayPal-ra is vonatkoznak a pénzmosás és terrorizmus elleni jogszabályok, elő van írva nekik hogy ellenőrizzék okmányok alapján az ügyfelek személyazonosságát, ha nem teszik meg bírságolni fogják őket. Ez nem szórakozás a részükről, a jogkövető magatartást várják el tőled, ami egyébként az általad elfogadott felhasználói megállapodás is tartalmaz. Ez alapján törölhetik a fiókot.
Add meg a kért adatokat. -
Adalena
csendes tag
sziasztok!
egyszer csak kaptam egy emailt random hogy 30 napon belül erősítsem meg a személyazonosságomat, de nem tettem, aztán küldtek egy újat hogy korlátozták a fiókomat, és 15 napon belül erősítsem meg a személyazonosságomat a további korlátozások elkerülése végett.
mik lehetnek ezek a további korlátozások, mi jöhet meg? 30 napos lezárás, vagy valami hasonló?
remélem nem perma ban lesz..köszi előre is
-
válasz
bringasisti #48553 üzenetére
Az MM-nél a hónap 01-12-ig oké, YY-nál az év utolsó 2 számjegye, lehet hogy ezután kerül elő a CVV2 kód 3 karakteres ablaka vagy nem kell nekik. Esetleg az app gyorsítótár törlése vagy az app eltávolítása és a legújabb telepítése megoldja a gondot
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #48552 üzenetére
-
válasz
bringasisti #48550 üzenetére
Nincs oldal fordítás vagy reklámblokkoló bekapcsolva? Felugró ablak még esetleg kikapcsolva? A lejárati dátumnál 2*2 karakter írható vagy választani kell, a cvv2 kód az mindig 3 szám. Úgy tűnik hogy te a lejárati időt tudod írni és el van csúszva a képernyő, nem látod a cvv kód beíró mezőjét.
-
-
válasz
bringasisti #48548 üzenetére
-
bringasisti
őstag
Üdv. Hogy lehet a regisztrálásom törölni? Nem használtam, és nincs rá szükségem. Nem szeretném ha valamilyen költséget a nyakamba zúditanának
-
Vladi
nagyúr
Srácok!
otp-ről ha utalok saját számlára, akkor az mennyi idő, míg odaér? Tegnap este 21 órakor utaltam és még nincs fenn a paypalomon.
Minden adato ellenőriztem, vagy 10 éve ugyan így utalgatok.
-
-
embe
nagyúr
Köszi!
Sok-sok évvel ezelőtt Erste virtuális kártyával kezdtem. Még megvan, de pár éve már a Wise virtuális kártyát használom. Egyszer nagyon kiakadtam az Erste bankra, a pénzváltása miatt. Ugyanis a forint számlámról vásároltam Németországból, és emiatt 2x váltottak. Legalábbis ezzel indokolták a zárolt és végül terhelt összeg közötti különbséget. Mondták a Visa dollár elszámolású, így volt egy forint - dollár - euró váltás.
Na akkor kezdtem valami alternatíva után nézni. -
-
hzx0
aktív tag
Elöző alkalommal is ugyan ez volt. Akkor is megbeszéltük van pénz böven engedélyezve. Deviza német eddig sem allitgatam nem is találom hol kellene. PP tanácsodra azóta Angolul használom. Vissza néztem a vasárlásaimat több féle pénznembe vannak. $, €. Ft. Úgy gondolom ez nem okozhat problémát. A #48473 hozzászólásotol volt elözöleg ugyan ez a kalvariám.
-
válasz
Beretvás #48532 üzenetére
Nem lehet feltörrni a PayPal fiókot, főleg ha aktiváltad a kettős hitelesítést. Ahol olvastál ilyenekről ott a saját hibájukat nem szokták megosztani a tapasztalat megosztók. Marhaság az egész.
Nem tartom feltörésnek ha valakinek hozzáférhetővé teszed a belépési adataidat és a kétlépcsős azonosítás eszközét. Az sem a PayPal fiók feltörése hogy mobilodról , a számítógépedről lelopják az azonosítókat - de a két lépcsős azonosítás miatt ezért nem könnyi ezeket használni- és ha bedőlsz valami kamu oldalnak és megadod az adataidat, azt szintén nem számolom feltöréshez, hiszen érvényes adatokkal léptek be.
2011 óta normál, virtuális kártyákat adok meg itt és semmi visszaélésbe nem futottam bele.Régen hozzáadtam a kártyát majd a tranzakció után töröltem a kártyát a paypal fiókból.. működik ez még? Ez marhaság.
Kártya adat nem megy ki a PayPal-ról fizetéskor, ők szedik le a pénzt de kifelé már tőlük megy, még akkor is ha a könyvelésnél látsz bankkártyaszámot akinél landol a pénz azt sem tudja hogy az PayPal egyenlegről, társított kártyáról vagy ahol van, társított bankszámláról megy.Azonos kártya hozzáadás és levétel folyamatosan technikai gond forrás minden alkalommal minimális terheléssel ellenőrzik az érvényességét a kártyának és nem egészen logikus lépésnek tűnik egy fizetés után eltávolítani. Ahogy írtam akinél fizetsz ahhoz nem kerül kártyaadat így nincs semmi indoka az eltávolításnak, amit nem tud azzal nem is tud visszaélni.
-
Beretvás
veterán
Sziasztok.. 2023 ban használtam utoljára a Paypalt, most megint szükségem lenne rá, de olvastam fiók feltörésekről stb.. Elég nagy összeg van a kártyán amit társítanék, és nem lenne jó ha feltörnék..
Régen hozzáadtam a kártyát majd a tranzakció után töröltem a kártyát a paypal fiókból.. működik ez még?
-
embe
nagyúr
Ezt találtam.
De itt ezek vannak:
"Nem kaptam meg a vásárolt terméket.
A termék vagy szolgáltatás nem a leírásnak megfelelő.
Számlázási problémám van"
De számlázási probléma lehetőséget nem láttam. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Elszúrtam egy aprós vásárlást, rossz email címet adtam meg, rossz helyre ment a kifizetés. természetesen termékvásárlással, ügyfélvédelemmel történt.
Írtam a PP felületén a címzettnek, hogy téves kifizetés, ne fogadja.
Próbáltam a PP-nál mint problémát jelenteni, de nem tudom melyik menü pontnak felelne meg. Olyat hogy elcsesztem az címzést nem találtam. Persze nem fog tudni küldeni ilyen terméket a címzett.
Hogyan tudnám a folyamatot felgyorsítani, melyik menü pont felelhet meg az én "problémámnak"? -
Hegyirabló
veterán
válasz
envagyok #48527 üzenetére
Még januárban, pont akkor kérték, hogy igazoljam magam, amikor kórházban voltam. Ennek ellenére nekem úgy rémlik, hogy megcsináltam, mert annyi volt csak a levélben, hogy nem kell mást tennem, mint bejelentkeznem a fiókomba. Erre tegnap nem tudtam utalni. Feltöltöttem nekik a személyimet, a lakcímkártyát és egy bankszámlakivonatot, mára jóvá is hagyták, megy az utalás gond nélkül.
-
envagyok
veterán
válasz
Hegyirabló #48526 üzenetére
Mi volt?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #48525 üzenetére
Meglepően gyorsan és rugalmasan megoldotta a Paypal támogatás. Azt hittem nehezebb és hosszabb lesz.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Valamiért korlátozták a fiókomat, és nem tudom az okát. Egyrészt minimálisan használom a Paypalt, mióta egy éve megvan, talán négy tranzakcióm volt, másrészt nem nagyon tudok mit kezdeni az indoklás nélküli korlátozással. Ha azt mondják, hogy adatok hiányoznak, vagy nem igazoltam magamat, vagy donateltem valakit, aki később t*****istákat donatelt, akkor értem, hogy miről van szó. De így nehezen tudok mit kezdeni vele, ha nem tudom az okot.
Mit tegyek?
Köszönöm! -
válasz
envagyok #48522 üzenetére
Többször idéztem, de egyértelműen benn a felhasználói szerződésben és ez már amikor megindultak azóta így van kb 25 éve, persze aki nem olvassa fel a felhasználó megállapodást annak ez új. Csak a vonatkozó tételt és az előtte lévőt másolom hohgy könnyebb legyen megtalálni, a VPN használat tiltása is ezen a részen van.
A magyar nyelvű rész linkje
Webhelyünk, saját PayPal-számlája vagy a PayPal-szolgáltatások használata, illetve a PayPallel, más PayPal-ügyféllel vagy harmadik féllel lebonyolított műveletek során tilos:
.......
- Olyan tevékenységet folytatni, elmulasztani, illetve ezekre irányuló kísérletet tenni, amely megzavarhatja a PayPal-szolgáltatás, a szolgáltatások részeként végzett műveletek, illetve a jelen felhasználói megállapodás értelmében végzett szolgáltatások és egyéb műveletek megfelelő működését.
- Kereskedelmi természetű tranzakciók esetében személyes tranzakción keresztül küldeni vagy kérni a kifizetést.
- Lehetővé tenni, hogy a PayPal-szolgáltatás Ön általi használata következtében felmerüljön annak a kockázata, hogy a PayPal nem tudja teljesíteni a pénzmosás elleni, terrorfinanszírozás elleni és hasonló rendelkezések előírásait (ez például akkor fordulhat elő, ha nem tudjuk megerősíteni az Ön személyazonosságát, vagy Ön nem teljesíti a küldési, fogadási és átutalási korlát megszüntetésére vonatkozó lépéseket, vagy felmerül a kockázata, hogy az Ön tranzakcióinak feldolgozása miatt a PayPalt európai, egyesült államokbeli vagy más hatóságok szabályozással kapcsolatos bírsággal sújtják).
....Az angol nyelvű linkje
PAYPAL USER AGREEMENT
In connection with your use of our websites, your PayPal account, the PayPal services, or in the course of your interactions with PayPal, other PayPal customers, or third parties, you must not:
.........
- Do, or omit to do, or attempt to do or omit to do, any other act or thing which may interfere with the proper operation of the PayPal service or activities carried out as part of PayPal services or otherwise than in accordance with the terms of this user agreement. - - - Request or send a personal transaction payment for a commercial transaction.
.......Német nyelvű linkje
PayPal-NutzungsbedingungenIn Verbindung mit der Nutzung unserer Website, Ihres PayPal-Kontos, der PayPal-Dienste oder in Ihrer Interaktion mit PayPal, anderen PayPal-Kunden oder Dritten dürfen Sie nicht:
........
- Maßnahmen oder Eingriffe vornehmen oder unterlassen (oder dies versuchen), die den ordnungsgemäßen Betrieb von PayPal-Diensten oder Aktivitäten, die als Teil der PayPal-Dienste oder anderweitig ausgeführt werden, gemäß den vorliegenden Nutzungsbedingungen stören könnten,
- eine persönliche Zahlung für eine geschäftliche Transaktion anfordern oder senden,
....... -
envagyok
veterán
Többször írtátok, hogy barátként pénzküldést vásárlás esetén tiltja a paypal.
Kerestem a szabályzatban, de nem találtam.
Esetleg németül, angolul jó lenne linket kapni erről. -
válasz
fulton #48519 üzenetére
Revolut téma hogy miként működik náluk a devizák kezelése.
Lényeg az ha a PayPal-on a kártyának beállított alap devizában fizetsz (USD az alap és USD, vagy EUR az alap és EUR) akkor az adott deviza összeg megy a kártya felé.
Ezután a kártyakibocsájtó azt váltja át a rendelkezésre álló devizára.
Ha neked van pénzt a Revolut USD zsebben és USD-ben jött a terhelés akkor onnan szedi. Ha nincs az USD zsebben vagy kevés akkor meg arról szedi ahol van elegendő.
Kiegészítés, olyan is előfordulhat hogy nem akarod el állítani fizetés előtt a kártya alap devizáját mert más devizában kell fizetni ezzel a kártyával, akkor fizetéskor van lehetőség azt választani hogy ne a PayPal váltson hanem a kártyakibocsájtó. Ez ezért van mert a vásárlás összegét a kártya felé az alap devizában kell küldenie.
De ezeket leírtam az Összefoglalóban is.
Én több virtuális kártyát adtam a PayPal fiókomhoz eltérő alap devizával és fizetéskor azt választom amiben kell fizetni, a Wise meg a bankom meg adja mögé a megfelelő devizát. Így sosem jön elő hogy a PayPal váltana.
Egy javaslat ne egyszer használatos Revolut kártyát használj itt a PayPal-on, amikor fizetsz a kártyaadat nem jut ki a PayPal-ról, védve van és nincs minden fizetéskor kártya ellenőrzés + tranzakcióval. -
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kis segitséget szeretnék kérni, nem egészen tiszta előttem.
Paypal fiókom van, ha hozzá társitok egy revolut virtuális kártyát, (és a revolut-omban létre van hozva USD számla azon egyenleg is) akkor ha paypal-on keresztül paypal cimre utalást inditok (USD), mindenképp először forintal fogja megterhelni a revolut kártyát?
Ilyen esetben is él az hogy a revolut átváltását használja, vagy a paypal fogja váltani? Ha előbbi lehetséges, ezt hogy tudom beállitani?
a paypal pénztárca menüpontban, beállitottam hogy alapértelmezett pénzneme a kártyának usd legyen. -
balu1977
senior tag
Mitől lehet hogy az eddig már többször használt és működő számláról nem tudok fizetni vagy küldeni mert érvényes címet kér. Persze a cím érvényes és nem volt változtatva. Ráadásul olyan valakinek szeretnék akinek már többször küldtem.
-
válasz
envagyok #48513 üzenetére
De szolgáltat adatot a számlákról mert 2017-től előírták a pénzmosási és terrorizmus finanszírozási elleni törvény alapján és ezt vonatkoztatták a PayPal-ra is.
Azt nem tudom hogy más országokban létezik-e tranzakciós illeték, ilyen néven nálunk fut.
A NAV ellenőr majd megmondja, nem tudom hogy milyen ismérvek alapján minősítik adozás eső jövedelemnek egy bankszámlára, PayPal számlára érkező pénzt. Gondolom aki küldte az tudja egy jogi nyilatkozatban igazolni a NAV felé hogy ajándékként küldte, maradjunk annyiban hogy annyira nem életszerű hogy mindenki az ajándék pénzt utalja, főleg PayPal számlára. -
envagyok
veterán
Idéntől fizetni kell tranzakciós illetéket paypal küldésnél, fogadásnál is?
Gondolom csak nekünk Magyaroknak.
Akkor ha jól értem, alapból nem küld a paypal infót senkinek, de ha megkeresi a Nav, akkor adatot szolgáltat.
És azt hogyan igazoljam, hogy valaki family/friend küldéssel mondjuk ajándékba küldött pénzt nekem? -
válasz
envagyok #48511 üzenetére
A DAC7 szabályozás más típusú cégekre vonatkozik.
A PayPal a pénzügyi számlákkal kapcsolatos adatszolgáltatás, átvilágítás és automatikus információcsere keretében teljesít adatszolgáltatást ami lényegében 2017-től él. Illetve idéntől jön a tranzakciós illeték kiterjesztése erre a szektorra is (a Wise és Revolut már írta is) az is azért számla adat téma lesz
Hogy mit ne tekintsen bevételnek azt neked kell igazolni, nem nekik. Ami jövedelemszerzésnek minősül függetlenül attól hogy a PayPal technikailag minek könyvelte, azt jövedelemnek veszik.Csak bankszámlára lehet kijuttatni, magyar viszonylatban nem ad a PayPal bankkártyát, mert akkor azzal lehetne pénzt felvenni, de persze ez náluk sem ingyenes.
Esetleg érdemes revolut/wise és hasonlót használni erre/illetve kártyás fizetésre? Ezt nem egészen értem, én Wise és Erste digitális kártyákat raktam a PayPal alá, mert a Wise árfolyama kedvezőbb, az Erste meg jó a forintos fizetésre, de ilyenkor a PayPal az átjáró, amit rajtuk keresztül fizetek az a kártyakibocsájtó, - a bank, a Wise - számlaforgalmi jelentés alá tartozik hiszen a pénz az általuk vezetett számláról kerül a kártyára. A kártyás vásárlás - még - nem jelentési köteles tranzakció.
-
envagyok
veterán
Azt hittem ha áruért, szolgáltatásért kapok paypal utalást, akkor azt ugyanúgy jegyzik, mint az ebay.
A paypal kinek, mikor, miről ad jelentést?
És ha a NAV vizsgálat alá von egy magánszemélyt/forgalmat, akkor ugyanúgy bevételnek veszik a barátként küldést, mint a termékért küldött pénzt?Van mód paypal számláról valahogy direkt euróban/forintban pénzhez jutni, vagy csak számlára küldéssel?
Esetleg érdemes revolut/wise és hasonlót használni erre/illetve kártyás fizetésre? -
válasz
envagyok #48509 üzenetére
Nem jól érted, a PayPal ezzel nem foglalkozik, azokra vonatkozik akiknél eladsz. eBay, Vinted, Allegro, Jófogás, Vatera stb. a PP nem digitális platformüzemeltető a DAC7 szerint.
Csak arra utaltam hogy üzleti tevékenységekre vonatkozik, nem személyes tranzakciókra, de a PayPal felhasználói szerződés azért tiltja hogy valaki üzleti tevékenység esetén személyes tranzakcióval fogadjon pénzt.
A PayPal a náluk vezetett számlákról ad jelentést egy másik szabályozás alapján, de az sem közvetlenül a NAV-hoz fut be, ők meg majd ha célvizsgálat alá esik az cég, az illető akkor fogják vizsgálni a pénzforgalmat. -
válasz
envagyok #48507 üzenetére
Amit kapnál, szó szerint a digitális platformokon keresztül szerzett bevételek, ami személyes tranzakció az nem ide tartozik, az üzleti tranzakcióra vonatkozik.
Akik jelentenek rólad azok keresni fognak előtte. Nem biztos hogy a PayPal ezt jelenti, mert ide más vonatkozik, nem a DAC7, a PP lényegében nem a digitális platformüzemeltető.
A Vinted ezt írja:
Jelentéstételi kritériumok
Automatikusan felvesszük veled a kapcsolatot, ha az alábbiak közül legalább egy teljesül rád nézve a Vinteden történő eladás során:
Legalább 30 eladás az adott naptári évben, 2000 euró felett adtál el az adott naptári évbenJófogás esetén
A jogszabályban meghatározottak a Jófogást is kötelezik arra, hogy olyan esetekben, ahol végigkövethető, hogy adott naptári évben megtörtént az eladás: 30 eladott termék vagy 2000 euró összegű bevétel elérése után, a felhasználók adatait bekérjük, összegyűjtsük és továbbítsuk a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak. A jogszabály 2023. január 1-jétől alkalmazandó, az adatszolgáltatást abban az esetben kell elvégezned, ha a naptári év folyamán, vagy a következő Háztól-Háziggal vagy Foxposttal történő eladásoddal átléped a fent említett mennyiségi vagy összegbeli határt.
Mielőtt továbbítjuk adataid a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak, az érintett naptári évet követő év január 31. napjáig e-mailben tájékoztatunk, hogy pontosan milyen adatok kerülnek átadásra.Más cégek is előzetes tájékoztatást emlegetnek, szóval addig nem kéne vele foglalkozni, amíg nem keresnek.
-
Rájuk is vonatkoznak a pénzmosás elleni törvények így kérniük kell az azonosság igazolását, valójában vagy 5-6 éve megy a dolog. A feltöltési oldalon leírva hogy mit kell beküldeni. Úgy emlékszem a szig (mindkét oldala), a lakcím igazolása közüzemi számlával( a lakcímkártyát magyarázni kell, mert olyan csak nálunk van) és bankkártya tulajdonlás igazolása volt amit kértek.
-
Ka_
csendes tag
Kaptam egy mailt a PayPal-től, hogy "Please confirm your identity" és hogy 30 napon belül igazoljam magam. Ez valami új dolog, vagy mióta van ilyen, hogy igazolványt kérnek? Gondolom egy kép a személyiről elég, nem?
-
Érdekes, sem a BG sem a Tomtop esetén 10 évre visszamenőleg nem merült fel olyan dolog hogy hozzáfértek volna a kártyaadatokhoz, más lehet a téma, főleg hogy a PayPal semmi kártyainformációt nem ad át, de akkor csak a bank tud segíteni hogy honnan jön a terhelés, az sms nem mindig bőbeszédű.
Gondold végig hogy ez a kártya még hol lehet eltárolva ahonnan hozzáférhettek, pl. valamelyik böngészőben megadva, valamelyik Play-en megadva vagy a mobilon eltárolva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- RAM topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest