- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Videó stream letöltése
- Milyen routert?
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
válasz Multibit #68474 üzenetére
Szia!
A telekomos eszköz le tudta kényelmesen fedni az igényeimet mind sávszél mind távolság tekintetében, szóval annál többre nincs szükség.
A bejöveteli pont pont a ház közepén van, onnan egy ~8 méteres sugarú körben vannak az eszközök, téglafalak, 1 szint.
Ezen lógott 2 telefon, 1 tablet, 2 laptop, meg vagy 10-15 okoseszköz, ami folyamatosan bővülVan a kapunál egy másik wifi eszköz, de az másik hálózat, másik SSID, szóval az nem ide tartozik
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy Telekomos koax internet, ami egy Kaon routerbe érkezik, amin jelenleg a wifi-t is használom, onnan megy 2 buta switch felé (házban a vezetékes eszközökhöz illetve a garázsban a szerver-kamera pároshoz).
Azonban az okosotthon, egyre több wlan-os eszköz miatt sokszor tapasztalom azt, hogy a wifiről leszakadnak eszközök / nem csatlakoznak fel (ilyenkor látom a hálózatot, azonban csatlakozni nem tudok rá), nyilván a telekomos csoda nem ekkora terhelésre van tervezve
Kérdés, milyen AP-t (vagy routert?) vegyek, és miben módosítsak a topológián, ha egyáltalán? Gondolom rögtön a router mögé kéne dugni, és akkor az jó is lenne.
Igény nincs sok, lehet 2,4 vagy 5GHz is, sávszél se nagyon számít, a stabilitás a fontos
Árban nyilván nem akarok elszállni, de ha kell, szívesen költök rá.
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz Soma01 #66178 üzenetére
Köszi!
A régiben (v3) nem voltak ilyen úri huncutságok, minthogy AP mód, így ő LAN csatiba kapott egy UTP-t, csináltam rajta egy második WiFi-t, és az újabbik (v6) meg ment REX módba, és csatlakoztattam a másodlagos hálózathoz, és szépen megjelentek a LAN aljzatokon aminek kell
Köszi a segítséget!
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott a házban egy hálózat, amit szeretnék kivinni a kapuhoz, kábelezés híjján WiFi-s megoldással. Van itthon 2db TP-LINK WR940N routerem (egy régebbi és egy újabb), ezeket össze tudom valami olyan módon lőni, hogy UTP-WIFI-UTP módon működjenek?
Ha nem, akkor milyen hardware-t tudnátok erre ajánlani, aminek az egyik oldalon legalább 3 UTP aljzat van? (vagy ha csak 1, akkor sincs gond, marad egy kis switch a megoldás)
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Szeretnék tenni egy kamerát a bejárati kapuhoz, de a kábelezés elég nehézkes lenne. (kb 30 méterről lenne szó)
Arra gondoltam, hogy vagy kapna egy WiFi AP-t (ami épp "fordítva" működne, tehát nem a kábel lenne a forrás, hanem a wifi-n csatlakozna a ház wifijéhez, és a kábelen lógna a kamera)
Vagy powerline, ez is megoldás lehet.Ti melyiket ajánlanátok? A wifishez van konkrét eszköz, ami ezt tudja?
Előre is köszi,
Attila -
KrAt
veterán
Sziasztok,
bár talán nem ez a legjobb topic, de nem találtam témába vágót
Szomorúan olvastam, hogy megszűnik a dtdns aug. 1-től.
Kérdésem, ki milyen free szolgáltatást tudna mondani, amit linux alól scriptben is akár a tudtára tudom adni az új IP címem?
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
anyuméknál van egy DIR635 router, ami egyik napról a másikra azt csinálja, hogy pppoe csatlakozás után pár másodperccel újraindul. Reset, minden volt, semmi javulás.
Utolsó kenetet vegyem fel rá, és kuka?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy gép, elvileg közvetlenül jön rajta a net UTP-n (gondolom van előtte vhol egy router) és most oda kerülne be az UTP végére egy másik router (wlan-os).
Akkor ha azt simán nem WAN csatiba, hanem valamelyik LAN csatiba dugom, akkor teljesen jól osztja majd a netet, és még a WLAN is működni fog, ugye?
Atesz
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Olyan progi kéne nekem, amivel a kliensen lehet szabályozni, melyik program éri el a netet, és melyik nem.
Gyakorlatilag meg kéne szűrni, hogy csak 1-2 program érje el a netet (távfelügyelet, stb) és a többi meg nem (böngésző, torrent, stb) és mindezt jelszóval lehessen védeni, hogy az előtte ülő ember ne érje el a beállításokat.Létezik ilyen, ami ingyenes, és jól használható?
Előre is köszi,
Ateszu.i: gyakorlatilag olyan, mint a ZoneAlarm, hogy megkérdi, mehet-e netre vagy sem, de csak jelszóval lehessen a beállításokat módosítani és programot engedélyezni
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok Lenne egy nagy kérdésem
Történt, hogy egy suliban meg kell csinálnom egy kis hálózat kiépítést, és a ottani gondnok mondta, h megcsinálja a csövezést. Oké, meglett, de ő ki is húzta a kábeleket. De 2 helyen kissé rövidebb lett a kábel Most állhatok neki forrasztani, vagy lehet vmi spec megoldást (pl kis dobozt, aminek mind a két végén anya csati van) találni. Csatit még nem tettem rá...
Van vmi megoldás?
Előre is köszi: Atesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Politika
- Spórolós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nintendo Switch
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest