Új hozzászólás Aktív témák

  • (ex)Cat

    senior tag

    válasz _NCT #20775 üzenetére

    Én épp nem rég váltottam Venu2-ről AW7-re, de én tisztában voltam nagyjából mindennel. Volt már AW ezelőtt, amikor iPhone XS-em volt (AW4-gyel)

    Szóval amit mondhatok erről a kettőről.

    Amiben egyértelműen jobb az Venu2 az egyrészt az üzemidő, másrészt a hozzáadott sporttal kapcsolatos támogatás. Ha megnézed a Connect oldalát, sokkal több és részletesebb adatok állna rendelkezésedre mint amit az AW/Health képes ezen a téren, ráadásul ha pl. szinkronizálni akarsz valahova máshova, az szinte biztos, hogy menni fog. (A Helath-ból pl. elég nehézkes uez., legtöbb esetben csak egy külsős app segítségével lehet)

    Sokszor, sok helyen leírták már, de még1x. Az AW egy sport funkciókkal felruházott okosóra, a Venu2 az kb. pont fordítva. Ezzel együtt a sport tevékenységek mérésében - természetesen a limitál üzemidőt figyelmen kívül hagyva - lényeges különbség nincs a két óra között. Mindkettő elég jól méri a pulzust - már amennyiben a csukló alapú mérés pontos lehet - jó a GPS, mindkettőben van kismillió féle sport rögzítési lehetőség.

    Ez utóbbiban pl. a konditermi edzéseknél a Garmin annyiban sokkal jobb, hogy ha akarod, akkor edzés közben rögzíteni tudod - gyorsan, könnyen - a megmozgatott súlyokat, sorozat számot, sőt a mozgásból az óra megtippeli - nem túl jó hatékonysággal - hogy épp milyen gyakorlatot is végeztél. Én azt anno használtam, mert követni akartam, hogy mikor mit csinálok, mekkora súlyokkal, stb, de a vége az lett, hogy igazából sosem néztem, épp csak az összesítő statisztikákban néha átfutottam az adatokat.

    Az AW önmagában ilyet nem tud, de tölthető rá külön app, ám az sem ismeri fel, hogy mit csináltál, viszont van lehetőség itt is az edzés közben rögzítésre.

    Amúgy ezen a téren a connect-nek is vannak idegesítő hülyeségei, pl. hogy ő gyűjti az egyéni rekordjaidat 8pl. hogy mennyi a maxod feklvenyomsnál) , de azt nem adhatod meg, hogy te melyik gyakorlatot akarod figyelemmel kísérni, hanem lesz valami és kész. (Már a kondi gyakorlatokra értve, mert futásnál, bringánál más a helyzet)

    Azt már írtam, hogy a pulzus, a gps mindkettőnél nagyjából egyformán jó, bár nekem az AW7 jobbnak tűnik ezen a téren.

    Az alvás követésnél számomra szintén az AW győzött. Egyrészt pontosabban detektálja - szerintem/érzésre - azt hogy mikor aludtam/voltam ébren, másrészt, ha épp napközben szunyókál az ember, azt is észreveszi, ellentétben a Venu2-vel.

    Az SPO2 mérés szerintem mindkettőnél - de ez igaz az összes többire is - felejtős., de amúgy ebben is az Apple órája jobb nekem, mert ez legalább megközelítőleg jó értéket ad - nem kaptam még 95 alatt - ellentétben a Venu2-vel, ami nekem simán mért 85-öt is, ami ugye képtelenség.

    Az üzemidőt és a napi töltést meg lehet szokni. Nekem az AW7 napi 1-2 órás edzésekkel, kibírna bő 1.5 napot, de csalóka a helyzet, mert hiába bírná már ki az éjszakát az óra, ha alváskövetést is akarok, akkor minimum 40%-on kell legyen a töltöttség. (a f.sz se érti miért, hiszen közel se merül ennyit éjszaka) Szóval cseszhetem a hosszabb üzemidőt, ha az alvásmonitor miatt úgyis muszáj tölteni. Ezzel együtt számomra ez már elfogadható, mert anno az AW4 uezekkel a használati feltételekkel, estére már néha épp csak lélegzett. No meg elég gyorsan töltődik az óra, szóval tényleg nem okoz akkora gondot, mint amennyire zavaró volt ez anno.

    Ezzel együtt a Venu2 üzemidőben egyértelműen jobb. Nekem az 3 napot bírt kb. ami persze még mindig nem sok, de jobb mint a fele :) Viszont nem annyival jobb, hogy komoly lelkiproblémát okozzon az, hogy most már naponta töltöm.

    Amiben sokkal jobb az AW - és én ezért váltottam - azok az okos funkciók. A venu2-őt bő 1 évig egy Samsung S20-szal használtam, és a kettő közti kommunikáció, ill. az óra által adott lehetőségek számomra elegendőek voltak, még ha - ez ugye az alap Venu2 volt, nem a Plus, amivel már lehet beszélni is - voltak is hiányosságai. Aztán amikor megvettem az iPhone-t, már zavart az, hogy az iOS zártsága miatt, sokkal kevesebb lehetőségem van az óráról reagálni bármire is, ráadásul - ez lehetett persze egyedi probléma is - de az S20 - Venu2-höz képest, sokkal rosszabb volt a BT kapcsolat az iPhone-nal. pl. Rövidebb volt a hatótáv, néha lassabban kaptam meg az értesítéseket, ilyesmi. Így aztán egyértelmű volt, hogy bár imádtam a Connecet-en gyűjtögetni a kitűzőket, de mivel számomra fontosabb volt ennél, hogy az óra jól kapcsolódjon a telefonhoz, hogy az értesítéseket mindig, mindenhol megkapjam, hogy tudjak rá reagálni, hogy extrém esetben telefonálni is tudjak, így megvettem az AW7-et és nem bántam meg egy pillanatra sem.

    huh, de k.sokat írtam, bocsi..

Új hozzászólás Aktív témák