Új hozzászólás Aktív témák

  • jlaudio

    tag

    válasz Fotonhámozó #27395 üzenetére

    Köszi most már világos, sajna a FF optikák elég drágák és ha nem akarsz a közeljövőben FF vázat nem nagyon éri meg ilyet venni croppos vázra (kivéve talán a fix obikat).
    Momentán én is vacilálok, hogy hogyan tovább, gyüjtögetem a pénzt egy új obira, most egy Nikon d5100 van a 18-105 obival, kb 2 éve vettem egy Tokina 11-16-ot amivel nagyon meg vagyok elégedve és most akarok egy fényerős obit, a nagy kérdés, hogy mit vegyek?
    Fixet vagy zoomot, legyen e FF kompatibilis ha majd valamikor vázat akarok/kell cserélnem? A Nikon kihoz végre egy normális milc-et (ami kompatibilis marad a jelenlegi obikkal vagy dobhatjuk ki a drága pénzen megvett obikat)? Ha beszállnak a milc piacra milyen szenzort választanak APSC vagy FF?
    Hobbi fotós vagyok aki csak a maga örömére fotózgat a pénz sem vet fel, hogy évente teljes rendszert cseréljek tehát hosszútávú döntés előtt állok.
    Ami nagyon bejön az a Sigma 18-35 f1,8 egyedüli hátránya talán a kicsit rövid átfogása és a kicsit nagy súlya és persze az ára. Én általában ebben a tartományban fotózom, néha 50mm is de a nagy része a képeimnek az 18, 24, 35mm. Már próbáltam és nagyon tetszik ezért ez a favorit. De másrészről ha FF vázra váltanék a jövőben azon már nem használhatnám... Ha FF obit vennék pl 24-70 (ami azért jóval drágább is mint a 18-35) itt meg ugye APSC-n kimaradna pont az a tartomány amit én a leggyakrabban használok. De mi van ha a Nikon olyan milcel jön ki ami nem lesz kompatibilis a meglévő obikkal? Egyesek szerint azért jönnek sorra az olcsó APSC AF-P obik, mert ezek lesznek a közeljövőben megjelenő milc obijai? Ha igy lenne akkor sokan (köztük én is) megszivják a régi obikkal. Még 1-2 évig talán kihúzom a jelenlegi vázzal, de a kérdés, hogy mit vegyek utána? Jelenleg már a milc-ek elérték azt a szintet, hogy megfelelő alternativák egy hobbi fotósnak. Szóval én a Nikontól egy olyan APSC milcet várok ami kompatibilis a jelenlegi obikkal is, akkor nyugodt szivel megvenném a Sigma 18-35 1,8-at és jó pár évig ellenék vele és a Tokina 11-16-al.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák