Új hozzászólás Aktív témák

  • olajbogyo

    aktív tag

    Sziasztok!

    Skacok, segítsetek már légyszíves, mert fogalmam sincs melyik obit vegyem meg. (Van egy D5100-as gépem, a vele vett 18-55 kit obival....vettem már hozzá egy fix 35/1,8 as obit+egy Tamron 70-300-at) Nos, most szeretnék egy nagylátószögű obit venni, ami egyrészt jobban rajzol mint a kit obi, és ami lényeges lenne még az a fényerő(beltérben nem ártana), és itt dőlök a késbe a rengeteg utánaolvasgatás után is. Miket is néztem ki? Íme:
    A Nikon 10-20-át f/4,5-5,6,( 128 ezer) ami most jelent meg...igaz, még nem sokat tudni róla.
    Tamron 10-24 f/3,5-4,5 (kb: 145 ezer)
    Tamron 17-50 f/2,8 fix (kb: 149 ezer)
    A Nikon mellett a gyártón túl a széles, érdekes perspektíva szól, de itt a Tamron hasonló obija jobb fényerőben(5 év garancia, csak bónusz).
    Az igazán jó fényerővel a Tamron 17-50 rendelkezik, de itt meg nincs meg az a látószög, ami a másik kettőnél igen. Felmerül vele kapcsolatban egy érdekes kérdés csöpp agyamban :F .......nevezetesen, minek nékem fényerős obi, ha a tesztek szerint igazán jól f/4-5,6 nál karcol? Ráadásul 50-es állásban elég gyenge, gyengécske szegényke (igaz ezt csak olvastam a tesztekben) Tudom minden obi jobban rajzol szűkebb blendével, mint teljesen nyitottal, de ennyire? Nos szóval nem ragozom tovább, ha nektek most lenne elkölteni való 150 rugótok, melyik obit vennétek meg? Ha van más, amelyik szintén jó, vagy jobb is, akkor ne tartsátok magatokban.
    Köszönöm, ha válaszoltok! :R

    Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!

Új hozzászólás Aktív témák