Új hozzászólás Aktív témák

  • masterful87

    senior tag

    Köszönöm a válaszaitokat! Még ha kicsit csalódtam is... már úgy belelovaltam magam, hogy az 1/2,3"-os szenzor miatt az f-értéket is meg kell szorozni kábé 5,6-tal, mint a gyutávot, és így rögtön kijönne a tükrös előnye, és elmondhatnám, hogy a kompaktok csak liba hajigálásra valók. ;]

    Az is újdonság volt, hogy az ISO szabványos, tehát minden gépen ugyanazt az értéket jelenti az ISO100! Csak a képzaj mértékében lehet különbség az eltérő technológiák, és a szenzorok méretéből adódóan

    Tehát hasonló ekv. gyutávon (336 vs. 300) és hasonló beállításokkal (ISO100) a kis kompakt és a kroppos gép is ugyanazt a záridőt fogja dobni a helyes expozícióhoz. Értem.

    ROBOTER írta le a tutit:
    A tükörreflex nem csoda, ugyanúgy a fizikai törvények vonatkoznak rá.
    Én mondjuk azt hittem, hogy a tükrös jobban "kitud tolni" a fizikával, mint a kompakt! :DDD Azt hittem, hogy nagy szenzor, hatalmas objektív, akkora mint egy kályhacső, nem igaz, hogy ugyanazokkal az értékekkel tudok fotózni, mint a 200 grammos, és 3 centi vastag kompakt.
    Még nem próbáltam a két kategóriát egymás mellett, de egyre valószínűbb, hogy kipróbálom élesbe, hogy lássam mindezt a saját szememmel! :)

Új hozzászólás Aktív témák