- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
tothzoltan #42 üzenetére
Azt én is észrevettem hogy speedtest hiába mutat 8 megabitet,mindig csak pár másodpercig jön annyival az anyag tehát valami burst érték amit megadnak. Olyan 750-800kb\s van meg stabilan ugye ami kb 7 megabit.De legalább a feltöltéssel nem trükköznek.
Nekem is nagyon sokáig szakadozott,ingadozott a sávszél aztán végre átraktak egy másik kiszolgáló toronyra amitől most jó,lekopogom.
Továbbra is 6\1 helyett -
tothzoltan
tag
válasz
davidcsaba93 #41 üzenetére
8 Megas statikus a varos sziveben, legjobb esetben:
nappal egy megat sem üti meg, szoval varjuk mi is a szerelöt.
egyebirant nagyon korrektek es keszegesek, abszolut meg vagyok velük elegedve (a szerzödesi feltetelek es kondiciok nagyon korrektek) es erthetö egy ekkora cegnel hogy a halozat idöszakos terheltsege miatt nem kell egyböl anyazni. ejszaka dolgozom, akkor azert vastagabba net, de nyolc megaval meg soha nem jött, ami nem feltetlenül baj, mert ahol en lakom oda csak T-home jöhetne meg, azonkivül semmi mas, de a T-home-tol a hideg raz. marad a Netsurf, a megelölegezett bizalom es a joindulat. -
davidcsaba93
aktív tag
Erre a hónapra a 6\1es csomagot fizettem be de elfelejtették levenni a sebességem
-
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #39 üzenetére
Látom azért még mélyen mindíg nem hiszed el hogy időjárástól független a technológia..
Mindenesetre cool h működik normálisan!
-
davidcsaba93
aktív tag
Úgy látszik végre tényleg megcsinálták:
Mióta kijött a szerelő azóta mindig ilyen.Most pl. esik az eső és villámlik de meg sem kottyan neki
-
davidcsaba93
aktív tag
Ma kijött egy szerelő és átrakott egy másik bázisállomásra mert állítólag amin eddig voltunk túlterhelt volt.Eddig minden jó de majd kiderül este..
Viszont kifaggattam egy kicsit,ha már kijött végre és állítólag fejleszteni fognak a közeljövőben.Hátha egy kis sávszél emelést is eszközölnek
-
speeki89
csendes tag
Szerintem eléggé felesleges betenned ezeket a méréseket, aki elolvasta idáig ezt a topicot látja hogy van egy olyan ember mint te, akinél nem jó és nálam pedig azt látják h jó. Én csak azért tettem be többször is az eredményem, hogy lásd h nálam bármilyen időpontban jó, ha villámlik és akkor is ha mindenki otthon van és netezik.
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
davidcsaba93 #35 üzenetére
-
davidcsaba93
aktív tag
8\2 es statikus csomag
,,Statikus csomagok azoknak ajánlott, akiknek állandó sebességű internetkapcsolatra van szükségük." FAIL!
Nem is értem miért árulnak külön dinamikus csomagokat. -
speeki89
csendes tag
Ugye azt magyarázod h szerinted időjárásra érzékeny a net. Most itt villámlik összevissza, és a net :
-
davidcsaba93
aktív tag
Magyarország 3. legnagyobb városa,2011:
-
válasz
davidcsaba93 #30 üzenetére
Ejnye, nem szép dolog más üzletét rontani.
-
davidcsaba93
aktív tag
Nem rágódok rajta mert már megszoktam hogy ilyen,inkább próbálom rontani az üzletüket.
Örömmel dobnám vissza de ez helyett csak hasonlóan jó 2 megás adsl lehetne sajnos :S
Biztos vagyok benne hogy nem csak nálam ilyen rossz mert van olyan amikor teljesen jól működik mégpedig pont olyankor amikor szerintem kevesebben használják és kicsi a terhelés.
Na de mind1 már ülnek géphez az emberek nekem meg ennyi jut: -
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #27 üzenetére
Abszolút nem tudlak megérteni. Ha azon a véleményen vagy h sz.r akkor mi a fenének van most ilyen neted? Azt megértem hogy elkezded újra tesztelni h jobb-e mint régebben, de ha nem akkor mit rágódsz rajta visszadobod és kész. Továbbá még mindíg azt tudom mondani h nálam márpedig jó a net. Most ez mitől lehet?
-
davidcsaba93
aktív tag
Nem kispályások,betartják és nem mennek 10% alá
-
davidcsaba93
aktív tag
Felesleges akárkit és kérdezgetni mert már jó pár éve ismerem ezt a bandát.Tudják ezek hogy szar netet csinálnak,találtam egy érdekes részt ÁSZF-ben:
1.7.1. Az átlagos csomagvesztési arány: =>10%(egyenlő vagy nagyobb mint 10 százalék)
Tehát én még örülhetek neki hogy csak ennyire szar?
-
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #25 üzenetére
Hidd el, hogy valóban időjárás álló!
Ha környékeden valakinek van hasolnló nete megkérdezném, hogy nála mi a helyzet.
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
davidcsaba93 #24 üzenetére
ja és időjárásálló is
Mit lehet csinálni ha tartósan a garantált alatt van a sebessége?
-
davidcsaba93
aktív tag
Elsősorban nem a sávszélességgel van a gond az általában nekem is megvan,bár nem ritka az sem hogy még a garantáltat sem éri el főleg a feltöltés.
Most nekem is ilyen:
Viszont a pinggel,csomag veszteséggel és szakadozással igazán kezdhetnének valamit mert mire lehet úgy használni ha játékokból kidobál,letöltések megszakadnak és oldalbetöltések állnak meg hibaüzenetekkel.
Ez az érték szánalmas főleg úgy hogy még nem is csúcsidő vagy hétvége,na akkor aztán tényleg használhatatlan.És mindig a fogadott csomagokkal van a gond,ebből is látszik hogy nem nálam van a hiba hanem náluk szar valami. -
speeki89
csendes tag
Más időpontban:
-
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #21 üzenetére
Erre én csak ezt tudom mutatni:
Statikus 3-as csomag szintén.
Reagálok akkor az írásaidra.
-non stop igen valóban non stop nálam.
-szélessávú helyenként 20mbit. nálam a kötés max 17,7 le és 7,7 fel, ennyit tudna.Nem tudom nálad mi lehet a probléma, de én akármikor megnézem speedtest-en stimmelnek a számok. Torrenten a letöltés mindig 780-840kb/s között fut ha teljesen kivan használva, feltöltésnél pedig 240kb/s.
Mindenesetre nem értem miért vagy ennyire felháborodva, nincs semmi hűségnyilatkozat akkor dobod vissza nekik amikor akarod.
-
davidcsaba93
aktív tag
Sziasztok!
Ezeket a sorokat azért írom le nektek hogy elrettentselek titeket attól hogy beköttessétek ettől a cégtől a netet,még a mobilinternet is sokkal jobban megéri.
Jelenleg a statikus hármas csomagban vagyok ami azt jelenti hogy 8\2 megabit sávszélesség havi 6 ezer forintért.Ez idáig nem is tűnik olyan rossznak,főleg olyan helyeken ahol csak adsl elérhető,vagy még az sem.Letöltési sebességnek valami burst értéket adnak meg tehát nekem még egyszer sem volt meg 10 másodpercnél tovább meg a 8 megabit,6-7megabit között megy amikor jó.Ez arra pont jó hogy amíg a parasztnak bekötik a netet és a szerelő lefuttatja a sebesség tesztet,elhitessék vele hogy ő tényleg azt kapja amire előfizetett.A feltöltés 2 megabit és a pingek is rendben vannak amikor jó.Az egyetlen probléma az hogy elég ritkán van az hogy jó...Hiába jelented be telefonon hogy hibásan működik náluk valami az ég egy adta világon semmit sem csinálnak.Amikor 3 éve először tőlük lett net már akkor is egy hulladék volt a minőség,és ezt a mái napig sem sikerült megoldaniuk.
Amikor nem megy rendesen (általában) a sávszél alulról súrolja a garantáltat,vagy csak éppen megvan,de ennek tetejébe még kapsz egy 15-20%-os csomag veszteséget,és még belföldre is pocsék pingeket.Hát ha már videót nézni meg letölteni sem lehet vele akkor az online játékot meg se merd próbálni.
Egy kis részlet hogyan jellemzik az általuk szolgáltatott ''internetet'':
-24x7
non-stop elérhető
ha összeszámolom a napi kimaradásokat,szakadozásokat én nem mondanám annak
-Szélessávú
letöltési sebesség helyenként akár 20 Mbit/sec
ha talán bérelt vonalat vásárolsz tőlük,egyébként kizárt dolognak tartom
-Vezeték nélküli
időjárásra nem érzékeny, speciális 3G technológiával
ez igaz,időjárástól teljesen függetlenül szar
-Korláltlan
minden csomag időben és adatmennyiségben egyaránt korlátlan
szerencsére erre még nem volt panasz..
-Tört hónap
fél hónap is előfizethető (pl. nyaralás esetén)
igen,amikor beköttettük 3 napra ki kellett fizetni a havidíj felét
-Minden előfizetői csomaghoz tetszőlegesen választható
3 db email cím (felhasznalo@netsurfclub.hu)
50 MB email, web és ftp tárhely (igény esetén növelhető tárterülettel)
kaptam tőlük email címet de ezekre semmit sem merek rábízniRemélem valamelyik ott dolgozó egyszer megtalálja és elolvassa ezt,hátha történik valami.
És ez még istenes napközben ennél sokkal rosszabb is szokott lenni. -
davidcsaba93
aktív tag
Nanostation 5 típusú antennát tettek fel. Azt nem tudom hogy mennyire tiszta a rálátás az ő antennájukra de a jelszint -71 és -69 dBm között van szinte mindig.
Következő hónapban az eggyel nagyobb csomagot fizetem majd elő,hátha akkor magasabb lesz a ''prioritásunk'' , a sebesség már eddig is elég volt. -
speeki89
csendes tag
Régen még másfél-két éve akartam először megrendelni de pont azért nem rendeltem, mert kb másfél kilóméterre volt az átjátszójuk, és valami 10 méter magas antenna oszlopot kellett volna állítanom, és mondtam hogy énnekem ugyan nem kell villámfogó ide..
Azóta telepítettek kb 100m-re tőlem antennát tökéletes rálátással, és semmi szakadozás nincs immáron 1 hónapja.
-
forrest85
senior tag
válasz
davidcsaba93 #17 üzenetére
Kíváncsi lennék a telepített eszközök minőségére illetve a jelszintekre és milyen akadályok vannak a jel útjában.
-
davidcsaba93
aktív tag
Ha már van ilyen téma akkor leírom én is a tapasztalataim.
Először kb 2 éve köttettük be a netet tőlük. Az 5k ft-os csomagra fizettünk elő akkor még 5\0.7 es sebességet tudott.Ez a sebesség mindig meg volt viszont random időpontokban, általában délután megbolondult,akár órákra is.Ping az egekben,csomag veszteség 20-30%os.Hiába jelentettük a hibát,ők megtettek mindent,szerintük,de továbbra sem változott.Egy nyári viharban belecsapott a villám,de mivel semmi garanciát nem vállalnak a telepített antennára ezért úszott az is.Utána egy ideig 2 megabites adsl horror áron,majd 2 hete újra rászántuk magunkat a bekötésre,más szolgáltató nem elérhető.
Most is az 5k ft-os csomagot fizetjük elő de a sebessége már 6\1 mega.Sajnos a korábbi probléma most is fennáll: szakadozás stb. Amikor rendesen működik minden rendben van vele sávszél megvan, p2p korlát nincs vagy én még nem vettem észre,oldalak pörögnek, pingek belföldön 20ms alatt,Európán belül sem vészesek.
Ha bejelentjük a hibát kijönnek megvizsgálnak mindent,persze hogy mindent rendben találnak,de gyakorlatilag semmit nem csinálnak és a 3500ft-os kiszállási díjat elkérik.
Nem tudom másnál milyen,lehet hogy ez csak egyéni hiba én csakis akkor ajánlanám őket ha nincs más szolgáltató. -
speeki89
csendes tag
Igen, sry elírtam
természetesen 8Mbil le és 2 fel
Sajnos a hálózati dolgokkal nem vagyok tisztában, így erre érdemben nem tudok válaszolni. De ha elmondod mit hol kéne néznem azt megteszem.
Azóta viszont vicces de amit írtam bekövetkezett, hogy olyan szinten lehet csak gond időjárás terén ha villámcsapás okoz kárt náluk. Hát szombaton jött este egy vihar és be is csapott valahova. Elment a net, de vasárnap délre már megvolt csinálva.
-
speeki89
csendes tag
Nem tudom érdekel-e valakit a szolgáltatásról infó még, de hátha, ezért leírom a tapasztalataimat.
Eddig vodafone mobilinternetem volt, mert kb csak erre volt lehetőségem. Utolsó postban itt látom felmerült hogy összehasonlítja valaki a mobilszolgáltatók netjével a netsurf-öt. Nos ping az pl mobilnetnél nálam 100-130 volt legalább.
128kbit-el netezni NEM lehet, ha van türelmed kivárni hogy egy szerencsétlen honlap 20-30mp alatt tölt be ami még ráadásul nincs is tele flash alapokkal akkor hajrá
Másik hatalmas hátránya az ugye hogy lekorlátoznak 128k-ra míg netsurfnél valóban korlátlan netet kapsz. Nekem vodánál ~15Gb-os csomagom volt és kevés. 1napra 400mega jut. Véletlen megakarsz nézni egy HD trailert és már 1/4ede legalább odavan. Stabilnak stabil volt a net (3 és fél év alatt szó se róla) de ha korlátozva vagy akkor az kegyetlen. További hátránya a mobilnetes témának a hűségidő..
Úgy építik ki a netet, legalábbis nálam ahol kertes házban lakok úgy csinálta a srác, hogy kint egy karóra kiraktuk a modemet ami tökéletes rálátással van az antennára, nyilván modem és PC közti kapcsolatot kábel biztosítja. Paneleseknek is jó alternatíva lehet pl ha olyan panelek közt ingázol ahol van szolgáltatása a netsurf-nek, mert ez esetben megoldható a hordozás. Nekem mondta a srác, hogy ha esetleg nem működne az azért van mert nem ahhoz az antennához akar kapcsolódni a modem amihez eredetileg regisztrálva volt. Ezt egy telefonos ügyintézéssel kb el lehet intézni.
Mivel 3G-s technológia alapján működik a rendszer így az időjárástól TELJES MÉRTÉKBEN független. Nem mikrohullámú és nem műholdas net vagy valami. Nyilván ha hatalmas vihar van és belevág a modembe vagy az antennára amire csatlakozol egy villám és az elfüstöl akkor nem lesz neted..
Kb 1 hete van meg. Jelenlegi statikus 3as csomagom van. 8mbit fel 2mbit le. Stabilan mindig hozta eddig ezt semmi ingadozás, tehát én maximálisan elégedett vagyok eddig. Ping értékem 5-8 között szokott lenni.
Belépési díj (modem ára) még mindíg 15 ezer Ft volt. Szerelési ksg ingyenes.
-
Poctar
senior tag
Hello!
Átolvastam e topikot és nem tudok dönteni. Ezért kérek egy kis segítséget.
Tehát: Szegeden lakom albérletben. Jelenleg csak kölcsön mobilnetem van, ami elég lassúcska...
Ez a Netsurf szolgáltató elég jónak látszik számomra.
- Kérdésem az, hogy a belépő még mindig 15eFt?
- Gondot jelent e, ha panelben lakom?
- Ha már nem kívánom használni a szolgáltatást, akkor visszavásárolják az antennát?
- Mennyire stabil a netkapcsolat (rossz időjárás esetén működik)?-Érdemes esetleg mobilnetet venni? A T-nél a relaxnet M 3Gb-t nézegettem. Mivel ~4eFt és a 3Gb után 128kbit/128/kbit -el lehet netezni. Amit nem tudok, hogy ezzel a sebbeséggel, mennyire lehet böngészni. (Átlagosan napi 1Gb az adatforgalmam.)
A Netsurf mellett van e olyan netszolgáltató, amelynél nincs hűségidő és, albérlőként beköttethető /saját névre/.
By
-
Thom!
veterán
up
-
hodigy
tag
Deszken használja valaki a szolgáltatást, tapasztalatok?
A vezetéknélküli előfizetéshez kapott kütyüt megfoghatom és elvihetem magammal vagy fixen telepítik? -
rezme
tag
köszönöm az eddigi infókat és továbbra is várom az észrevételeket
nekem eddig annyi a tapasztalatom hogy hétfőn bejelentettem az igényemet rá, de még nem kerestek meg időpontegyeztetéssel sem:S
elég rossz kezdés
akkor azt mondjátok a dinamikus is fasza és nem ingadozik? -
8nemesis8
veterán
Ha még érdekelne, akkor mi nemrégen kötöttünk faszán működik a dinamikus is mindig max sávszéllel megy. Jó ez a hűségidő nélküliség. Gyorsan megvolt a bekötés. 1nap a bejelentéshez képest. Eddig nem volt vele gondunk, nem szakad.
-
rezme
tag
válasz
Watercolour #7 üzenetére
és pingel hogy áltál?
most ha jól értelmezem akkor necces volt torrentezni rajta?
üdv -
Watercolour
aktív tag
Régen voltam Netsurf előfizető, 12 megabites "dinamikus" csomaggal. (Úgy látom, azóta sem emeltek.)
5 Ghzes wifit szereltek fel, de ez asszem helyenként változik, hogy hol milyen cuccot használnak.
Nagyjából hetente-kéthetente minimum félnapos netszakadás megszokott volt, közben is gyakran szakadt percekre.
Ha működött, általában közel 12 megabittel ment, de eleinte csak webről, hiszen a torrentet korlátozták, de később, ha jól emlékszem, ezzel a gyakorlattal felhagytak.
Ha jól emlékszem, egy időben gond volt a DNS szervereikkel is, vadásztam publikus DNS szervereket, de ez nem tuti, haloványak már az emlékek.
Nem bocsátottak ki csekket, személyesen be kell menni, és fizetni az internetet (vagy átutalással). (Lehet, hogy már van, amikor én voltam előfizető, még nem volt.)
Publikus IPm elviekben volt, gyakorlatban nem, hiszen a tetőre felrakott Ubiquity Nanostation5 eszköz routerként volt beállítva, ergo a lakásba bevezetett kábelre a routert rádugva csak egy belső hálós IPt kapott, átjárónak pedig a Nanostationt használta. Ebből kifolyólag nem lehetett aktívan torrentezni, játékszervert futtatni, stb.Egyébként a supportjuk elég korrekt, nem nézik le az előfizetőt, kikötéskor is normálisak voltak. Visszavásárolták a Nanostationt is, ha jól emlékszem féláron.
-
rezme
tag
ilyen sok netsurf felhasználó van szegeden?
-
rezme
tag
Én is most akarom beköttetni, csak nem akarok vaktába beleszaladni mert számomra túl jó ajánlatnak tűnik, és ami az azt már nehezen hiszem el hogy igaz
Többek között arra is kiváncsi lennék hogy statikus és dinamikus csomag esetén mekkora ingadozásra lehet számítani, illetve hogy tényleg időjárás álló e.
jah és még annyi hogy milyen technológiára is épül ez az egész?
Csak mert én úgy tudtam hogy 3g hálózat nem nagyon tud ilyen sávszélességet.
kb ennyi -
rankesz
veterán
A Speedtest.net oldal egyik mérőpontja a Netsurf kft, Általában egy kicsit nagyobb pinget kapok mintha pesti szerverre mérek, de korrekt eredményeket ad ez is...
-
rezme
tag
Sziasztok!
Szegeden a közelmúltban egy új szolgáltató kezdett el terjeszkedni Netsurf néven. Igéreteik szerint vezeték nélküli hálózaton keresztül nyújtanak olcsón gyors netet Szeged és környékén, hűségnyilatkozat nélkül, és a bekötésnél csak a modemet kell kifizetni, amit kikötésnél visszavásárolnak. Azért nyitottam ezt a témát hogy akinek van írja le tapasztalatait róla, pozitívokat negítívokat egyaránt.
Várom a kommenteket.üdv!
Rezme
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest