- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoneHD
friss újonc
Sziasztok, Zsombón mennyire jó ez a Netsurf?
-
zoli121
aktív tag
Üdv!
Itt valaki használja a Netsurf által nyújtott mobil szolgáltatást?
-
namika
újonc
Én Szőregen több mint két hónapja használom a Szemernet szolgáltatását, IPTV+10Mbit Internet.
Egyelőre nagyon jók a tapasztalataim, minden nap mérem a sebességet és 9,4 Mbit alá nem esett, kivéve leöltés esetén. Az is igaz, hogy az adótól a távolságom nincs 1000 méter és tökéletes, zavarmentes rálátásom van az antennára.
Rövidesen két televízió fog működni a rendszerben, érdekelni fog történik-e negatív változás.
A településen az elméleti választási lehetőség nem rossz, jelen van az Invitel rézkábellel szerelt 5 Mbit sávszélességgel (lakóhelyemen sajnos ez csak rendszeres szerelői beavatkozással jön ösze), a T-Home a kábeltévés Internettel, a Netsurf a saját rendszerével. Nálam Invitel Adsl szolgáltatás volt, nagyon sok hibával, akadással, pár perces kimaradással, aminek forrása a felettébb elavult rendszer.
Mióta a Szemernet a szolgáltató még nem volt hiba, korrektül működik az Internet.
A társaság weboldalán lévő lefedettségi térképen meg tudod nézni hol van Hódmezővásárhelyen antennájuk és
abból talán már látható, milyen esélyeid vannak ezzel a céggel. -
Enzo_86
tag
Sziasztok!
Hódmezővásárhely Béke-telep részen szeretnénk új Internet és telefon szolgáltatást. (Kábelen sajna csak T van, de az aránytalanul drága)
Milyen ezen a részen a Netsurf? Esetleg Szemernet? Ti melyiket ajánlanátok? -
webman98
újonc
Ez egy semmitérő szolgáltatás, amióta a netsurfclub csinálja! Senkinek nem ajánlom!
December 14-től január elejéig nem volt net, de három hét alatt nem jöttek ki.
Hétszer hívtam őket, Karácsony előtt könyörögtem, hogy ne hagyjanak net nélkül, de
nem jöttek megcsinálni.
Januárban kicserélték a tápegységet, amiről kiderült, hogy nem is volt jó eredetileg sem,
mert 24 voltos helyett csak 12 voltos volt. Az új tápot ki akarták velem fizettetni, de
nagy kegyesen letudták a kimaradásra. Tehát a teljes havi előfizetést ki kellett fizetnem,A kapcsolat viszont annyira rossz volt a tápcsere után, hogy használhatatlan volt a net.
Januárt még kifizettem, de azonnal lemondtam a szolgáltatást.
Ma kaptam tőlük egy fizetési felszólítást (március 31.), hogy tartozok a januári számlával.
Elküldtem nekik emailben a befizetési bizonylatot, és valahogy azonnal meg is találták
a befizetésemet.
Ha valaki sok bosszúságot akar, és kidobott ezreket, akkor viszont a netsurföt tudom ajánlani!!! -
gigazo
csendes tag
sziasztok
Használ valaki Sándorfalván ilyen netet?
-
pumukli72
újonc
Sziasztok
Szatymazon milyen a Netsurf?
Nálam rendesen xar! 10megábol jó ha van 2mega! -
zoli121
aktív tag
Hosszú idő után megint jó nálam is
-
zoli121
aktív tag
Aki esetleg még olvassa ezt a fórumot az le tudná írni, hogy nála jelen pillanatba milyen a szolgáltatás minősége?
-
A_Jeges
csendes tag
Most találtam meg ezt a fórumot és bár már nem vagyok netsurf előfizető leírom a tapasztalataimat.
Amikor komolyabban elkezdtek terjeszkedni Szegeden kb akkor szerződtem velük.
Hozzávetőleg 3 évig teljesen és tökéletesen makulátlan szolgáltatást nyújtottak.
Azután kb 2013 nyarán napi szinten elkezdett szakadozni laggolni.
Hónapokat küzdöttem velük kb 60e ft értékben vetettek velem eszközöket mondván nálam van a gond.
A több év hibátlan szolgáltatás miatt úgy gondoltam tudják mit csinálnak.
DE nem ! Hatalmas előfizetői tömeget szedtek össze de a hálózatot nem fejlesztették hozzá sőt "saját fejlesztésű" eszközökkel,antennákkal szétbarkácsolták ! Borzalom...
Pár hónapja felmodtam a szerződést és átjöttem a szemernet-hez. Azóta nyugodt ember vagyok
Szóval nem ajánlom őket senkinek !!!!! -
tarmac
csendes tag
Sziasztok!
Zsombó vagy Szatymaz környékén használja-e valaki a szolgáltatást?
Köszi előre is.
-
zoli121
aktív tag
Megabitekben gazdag, Boldog Új Évet Kívánok!
-
zoli121
aktív tag
Ma meg tegnap déltől kb 2 óráig nem volt net. Még az ügyfélszolgálatot se tudtam felhívni. Miután lett net lett ügyfélszolgálat is (gondolom IP telefon). Most jó (lekopogom)
-
Lynx10
újonc
Béketelep !
-
Lynx10
újonc
Sziasztok. Még mindig szar a netem. Tegnap csak azért nem írtam mert nem tudtunk fellépni se. Telefonáltam minden nap de csak ígérgetik h megnézik de semmi.
-
zoli121
aktív tag
De hol laksz?
Csak mert például a Domaszéken a torony eléggé le van terhelve. De van egy másik például Dorozsmán amin meg nincsenek annyian és ott meg tökéletes a szolgáltatás
-
Lynx10
újonc
Minden nap telefonálok!
Kapok vmi 72 órás hibakódot, ami azt jelenti h ennyi időn belül kijavítják. De már pénteken is szóltam és ma kedd van. Röhejes. Komolyan mondom h 10 percet nem lehet netezni szakadás nélkül!
Hétvégén a szomszéd netjét használtuk(Ő ajánlotta fel) , egyszerre 5 géppel voltunk rajta és még úgy is gyorsabb volt! Szerintem holnap is írok!
-
Lynx10
újonc
Ez 1 hulladék! Le se szarnak
-
zoli121
aktív tag
November 1. és December 31. között ingyenesen kötik be a netet
-
Lynx10
újonc
4 nap után
kijött 1 srác vmit átállított, még rosszabb lett! Felhívtam őket azt mondták kb. 2-3 nap múlva talán ki tudnak jönni és megnézik. Nevetséges! De ha véletlen késünk 1 napot a fizetéssel akkor azzonal kikapcsolják.
-
Lynx10
újonc
Napi 10 óra netezésből minimum 2 órát töltök az újra csatlakozással!
Ennyit róla! Senkinek se ajánlom! üdv.
-
hodigy
tag
Július végén kötötték be a netet, Deszkre. Augusztusi számlafizetés után jött a figyelmeztető üzenet, hogy nem fizettem és haladéktalanul pótoljam, ezt telefonon tudtam tisztázni, megérkezett a pénz de nem találták elsőre...
Ezek a dinamikus csomagom jellemzői:
max. le-/feltöltési seb. garantált le-/feltöltési seb. havidíj (bruttó)
8192/4096 Kbit/sec 1024/512 Kbit/sec 4.990,- FtAmi aktuális problémám az 08.16 óta a következő:
A Netsurf saját weboldalán található Speedtest mindig a legkisebb statikus csomag értékeit (4096/768 Kbit/sec) hozza, sohasem kapom meg a 0.6MBit/sec feletti feltöltési sebességet. Ebből én arra következtetek, hogy rossz sebesség korlátozást állítanak be.
08.16-án telefonon jeleztem a hibát, 08.21-én személyesen az ügyfélszolgálaton jártam, és azt az igéretet kaptam, hogy 2 napon belül kivizsgálják és javítják a hibát, de azóta sem sikerült. Itt az aktuális sebesség: -
Flynn
csendes tag
én is netsurf-ös vok, én Domaszéken használom, sajnos az itteni torony teljesen telített, így aztán én sem mondanám stabilnak a netet. de beszéltem egy szerelővel aki náluk melózik, és mondta,h az itteni meg egy szegedi adó van ennyire fullon, ezeket fogják először lecserélni az új saját fejlesztésű antennával ami vmikor még a nyáron várható.
és egyből lenne egy kérdésem, ami csak részben vág ide, de ugye a net miatt elég speciális a helyzet. nemrég vettem egy új routert (TP-LINK TL-WR841N) és az vele a problémám,h nem igazán működik. ha közvetlenül a gépbe megy a kábel, akkor minden ok, de ha router WAN portjába dugom, és azon keresztül kapom a netet, akkor gyakorlatilag használhatatlan. nem tiszta,h a vevő az most tényleg egy router is, és akkor az enyémet csak switch-ként használhatom, vagy rendesen dinamikus ip-vel? és persze az is lehet a router rossz, mert nagyon sokáig tart néha amíg a gép felismeri a hálózatot, és sokszor akkor sem rendesen, van hogy nem érem el a beállítási oldalát, pedig ez a gép kábelen keresztül csatlakozik hozzá. valaki tudja milyen beállításokat érdemes használni, vagy mi lehet a gond?
(ez előtt évekig működött egy sima kábeles tp-link router, dinamikus ip beállítással)
-
zoli121
aktív tag
Akkor jó megnyugodtam
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok is meg szokott szakadni a net 2-3 percre? Azért írok ide először hogy ne az ügyfélszolgálaton reklamáljak. Lehet hogy nálam van a hiba
-
zoli121
aktív tag
Az a jó ha hasít
-
pappkarcsi
senior tag
Nálunk is csak egy kis beállítási probléma volt. A vevőnk olyan adó antennára volt csatlakoztatva amit idő közben leszedtek és mivel ez a télen történt, amíg nekünk nem volt előfizetésünk, nem látták minket, hogy használnák, így most állították át máshova. 4/1 korrektül szakít le és fel.
-
zoli121
aktív tag
Hiba egy szál se!
-
zoli121
aktív tag
Meg vagyok elégedve a szolgáltatással!
-
zoli121
aktív tag
Hello!
Én is dinamikussal csatlakozok szóval nem tudom
-
pappkarcsi
senior tag
Hello!
Érdekes.. tavaly tök jó volt, kisebb leállásokat leszámítva.. Most, hogy újra kiköltözünk a nyaralóba (subasa), újra bementünk, előfizettünk majd megígérték, hogy 28.-ától lesz net. Még ma sincs. A torony 100 méterre van a vevőtől, ez tök jó dolog, de nincs net.
amugy csak érdekességként kérdezem, hogy az ő netük nem pppoe-s? mert tavaly akárhogy probaltam csak dinamic ip-vel volt netem, pppoe-vel sehogy. most nem tárcsáztam be, csak bedugtam a kábelt, a hálózat neve: TP-LINK_EA4DC0.. ?!?!?!? és nincs rajta net.
4megás net volt tavaly, abból 410el tudtam tölteni
ami korrektnek mondható.
vettem egy tplink antennát, kültéri, irányítatlan, 12dBi-es, 1,2m..
kiteszem majd a tetőre és lefedem az egész nyaralókörzetet saját nettel.
Van ötlete valakinek ez kb mekkora távolságban használható?
üdv!
-
zoli121
aktív tag
válasz
davidcsaba93 #95 üzenetére
Ment a PM
-
zoli121
aktív tag
Nekem nem az van. Valami baj van vele?
-
davidcsaba93
aktív tag
Van valakinek itt dinamikus csomagja?
-
zoli121
aktív tag
www.pingtest.net.
-
zoli121
aktív tag
Ez így igaz szokták olvasni!
-
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #88 üzenetére
Én sem normál netezéssel kapcsolatban írtam a stabilitást. Mint írtam van amikor 5-10 óra folyamatos net kapcsolatra van szükségem (1 mp sem maradhat ki) , és nekem stabil szokott lenni az esetek 99.5%-ában.
Ha már lenyúltad a felhasználónév/jelszó párost legalább annyi eszed lehetne hogy nem rakod ki ezt egy publikus fórumra ezt az információt, amit lehet hogy olykor ők is megnéznek, és pillanatok alatt átállítják a jelszót..
-
davidcsaba93
aktív tag
Nekem az utóbbi időkben (is) elég pocsék volt a szolgáltatásuk minősége.
Azt tudni kell hogy nálunk 2 bázisállomásuk jelét lehet fogni,de egyik rosszabb mint a másik.
Eddig az 5g3 nevű állomásukra voltam kapcsolva de szakad a net állandóan mint az állat. Viszont kb. 1órája megállt az egész. Mondom oké,már megszoktam, megy a telefon az ügyfélszolgálatra. Azt mondja a csaj hogy látják a hibát, megpróbálnak intézkedni. Annyi esze már nem volt hogy amíg kimaradás van átrakjon a másik állomásra. Még jó hogy amikor utoljára itt volt a szerelő megszereztem az antenna felhasználónév-jelszó párosát egy keyloggerrel pont az ilyen helyzetekre
speeki89:
Egyébként normál netezés közben nem igazán lehet észrevenni a kisebb szakadásokat de ha pl. játszol valami online játékkal rájössz hogy nem is olyan stabil a kapcsolat. -
speeki89
csendes tag
Én mégis mit védek szerinted mit?
1.Azt hogy valaki írja a bődületes baromságot a pici agyával hogy a technológiára hatással van a vihar meg stb amellett nem tudok elmenni szó nélkül. Nem védem én őket még alkalmazott sem vagyok, viszont nálam már 1 éve minden tökéletesen működik... mást nem tudok mondani...
2.Az hogy nekem egyből jöttek kötni, neked meg nem arra nem tudok mit mondani, így jártál.
3.Hol van leírva szerződésben az hogy villámkár esetén cserélik az eszközöd hmm? Mikor megkötötted ezt a szerződést gondolom tisztában voltál vele hova kerül a modemed, mivel magas helyre kell rakni h legyen rálátás ideális villámfogó. Ha te ennek ellenére mégis úgy döntöttél h kell és besz.ptad akkor ugyan ne őket hibáztasd már olyanért amit nem vállaltak el.. LOL.
Nekem még mindig nem megy el a net, pedig van hogy akár 5-10 órára is folyamatos internet kapcsolatra van szükségem és NINCS vele gondom.
Továbbá nem árt abba is picit belegondolni hogy hova van értelme ezt a netet beköttetni. Ugyanis a technológiából adódóan ha egy bázisközpontra túl sok felhasználó jut akkor fognak jelentkezni a gondok stb, mivel te a város közepén laksz biztos elég telített bázisközpontra tudsz csatlakozni csak. ez lehet azoknak a hibáknak az oka amit írsz.
Mielőtt valamiről elkezdtek beszélni nem ártana tudni a technikai háttéről pár dolgot + logikusan gondolkozni azokról amit elolvastál és megértettél, és ezután elvárásokat megfogalmazni a szolgáltatással kapcsoaltban. Megértem h gondod van vele. De továbbá is tartom azt h semmi hűségidő, semmi kötelezettség. Senki nem szabja meg h nekik fizess számodra fos szolgáltatásért. Vegyél mobilinternetet. Az majd stabil lesz.
Az meg hogy másnál az ügyintézés lassú.. hát az tényleg szívás de nem tudok mást mondani minthogy nekem nem volt az.
ui: vicces amit írsz újra elolvasva
attól szerinted hogy én netsurf alkalmazott lennék attól nekem hogy a fenébe lenne stabil az internetem? szerinted bevan állítva egy profilba hogy ennek sz.r netet adjunk a másiknak meg jót, vagy ezt te hogyan gondoltad el?
-
bombiván
csendes tag
-
bombiván
csendes tag
csak azért regisztráltam be ide h elmondhassam a véleményem,tapasztalatom.
speeki89@ te tuti netsurf alkalmazott vagy ha ennyire véded illetve ha nálad tökéletes
davidcsaba93 véleményét tudom csak alátámasztani.
sacc fél éve van nálam netsurf net.az első 2 hónapban isten tudja miért tökéletesen ment,aztán jött a feketeleves....többször volt rossz,mint jó...napsütésben is.reggel 7-től szinte hajnalig gép előtt ülök.a 24X7 nem igaz.sokszor percekre elmegy a net.többször látom lassan a"HOPPÁ a google chrome nem tudta megnyitni az oldalt"mint nem.hónap közepén meg jön a kék ablak h lejárt az előfizetésem...és hasonló bakik.a speedtest-nél nem a sávszélesség a lényeg.hanem annak ingadozása.azt kell mondjam,véleményem szerint megbízhatatlan és nagyon gyatra net.MIÉRT használom ezt?volt már ilyen kérdés.jelen pillanatban ez ami elérhető számomra.
3 hónapja könyörgök nekik telefonon,emilben,személyesen,h b....anak vmit vele,mert nem jó.a válsz:ő bent a gépen jónak látja
szal amikor banki átutalás ,vagy éppen egy fontosabb levél elküldéséhez,drukkolni kell,h sikerüljön az gáz.a múltkor belehülyült az egyik progim a 34563674-szer megszakadt frissítésbe aminek az lett a vége h újra kellett telepítenem majdnem mindent a gépre.
tagadhatatlan h időjárás álló(villámkárra nem cserélik az eszközt),tagadhatatlan h amikor beköttettem,(1 hónapot vártam a csávóra...kmhh)2 hónapig sacc élvezhető volt.de mostanra valami minősíthetetlen ............................ <----- ez itt a cenzúra síp...
na szal aki teheti...válasszon mást. -
zoli121
aktív tag
Nálam nem volt ilyen probléma. Hívtam őket akkor felvették a hibát és kb 1 hét múlva már jött is a szerelő. Sőt olyan is volt hogy még bejelentés napján kijöttek. Én meg vagyok velük elégedve!
-
fodrom84
csendes tag
Én a bejelentés óta már több mint 2 hete várok arra, hogy egyáltalán felvegye velem valaki a kapcsolatot.
Felhívtam őket erre a válasz csak annyi volt, hogy biztos fog jelentkezni a héten a kolléga.Ígéretes kezdés!!!
-
davidcsaba93
aktív tag
Remélem a nagyszabású hálózatfejlesztés nem annyit takar hogy egy puccos irodát építettek a tesco-ban
-
zoli121
aktív tag
Úgy nézem lesz egy kis sávszélesség emelés.
Weboldalon olvastam.
-
Nhorbee
aktív tag
-
zoli121
aktív tag
Az 1-2mbit hiány ellenére nagyon korrektek. 4-kor bejelentettem a hibát és 7-re ki is jöttek.
-
zoli121
aktív tag
Azt észre vettétek hogy csak az oldalbetöltésig van meg a maximális sávszélesség? Letöltésnél egy 1-2Mbit-el kevesebb.
-
zoli121
aktív tag
Köszönöm a tájékoztatást
-
speeki89
csendes tag
Igen, hatással van a vihar erre a techológiára, gondolom a topicot is legalább végigolvastad.
De ha nem írok egy összegzést.
Ha 19,4 °C van, és 13 másodpercenként 0,7 villámlás tapasztalható 6 mérföldes körzetben a bázisállomáshoz, és ráadásul még a szél erőssége is meghaladja a 37km/h sebességet, akkor néha-néha de nem mindig bekövetkezik egy kis üzemzavar,minthogy a vihartól számított 193 órán keresztül felcserélődik a le-, ill feltöltési sebességem..
-
zoli121
aktív tag
Örülök neki mert jövő héten jönnek bekötni
-
cija
csendes tag
Baj nélkül vészelte át az erős viharokat.
Én inkább majd az erős, ködös időjárásra leszek kíváncsi. -
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában milyen a szolgáltatás? Gondolok a mostani nagy viharokra. Bajok voltak a nettel?
-
cija
csendes tag
Én 5megás kábelnetet dobtam kukába. Nem is a szolgáltatással volt gond, hanem inkább az ügyfélkezelésük és az áraik miatt váltottam.
Érdekes ez az észrevétel, a böngészőről. Nekem kőkorszaki gépem van de nem tapasztaltam ilyet, kivéve ha max-on megy le- vagy a feltöltés. -
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #49 üzenetére
.
-
tothzoltan
tag
válasz
davidcsaba93 #61 üzenetére
először én is, bár több mint 3Ghz-en a két mag és négy giga ram ritkán fogja vissza a böngészőt.
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
tothzoltan #60 üzenetére
Nekem is vannak ilyenek. Azthittem hogy csak a gépem lassú
-
tothzoltan
tag
nekem mostanában egy komoly fenntartásom van:
speedtest-en 10-12ms ping, és a garantált sávszélesség is megvan (6mega helyett csak 4-5 de ezzel még csak megelégszek), ám böngészésnél kell 3-10 másopercet míg a kívánt oldal el nem kezd betölteni, aztán meg folyamatos sebességen ahogy kell; betölt, de borzalmasan bosszantó.
azthittem először hogy tűzfal vagy router probléma, de nem, mert mac-en is ugyanez tapasztalható, böngészőtől függetlenül.
valakinél volt hasonló szívás?ui.: amikor kéthetente hazamegyek vidékre az 5megás kábelnet csak úgy süvít ehhez képest, a böngésző meg olyan gyorsan dobálja a betöltött oldalakat hogy majd bele szédülök. értekelném ha itt is így menne.
-
cija
csendes tag
Sziasztok!
Nekem kb. másfél hónapja van netem tőlük.
Kimaradás egyszer volt(elmondásuk alapján rajtuk kívül álló ok miatt).
Nagyon korrektek és ügyfél centrikusak.Valahányszor zargattam őket a kérdéseimmel mindig türelmesen tájékoztattak.
A szolgáltatás tényleg időjárás független.
A sávszélességet stabilan tartja.
Szívesen ajánlom őket. -
davidcsaba93
aktív tag
válasz
tothzoltan #42 üzenetére
Azt én is észrevettem hogy speedtest hiába mutat 8 megabitet,mindig csak pár másodpercig jön annyival az anyag tehát valami burst érték amit megadnak. Olyan 750-800kb\s van meg stabilan ugye ami kb 7 megabit.De legalább a feltöltéssel nem trükköznek.
Nekem is nagyon sokáig szakadozott,ingadozott a sávszél aztán végre átraktak egy másik kiszolgáló toronyra amitől most jó,lekopogom.
Továbbra is 6\1 helyett -
tothzoltan
tag
válasz
davidcsaba93 #41 üzenetére
8 Megas statikus a varos sziveben, legjobb esetben:
nappal egy megat sem üti meg, szoval varjuk mi is a szerelöt.
egyebirant nagyon korrektek es keszegesek, abszolut meg vagyok velük elegedve (a szerzödesi feltetelek es kondiciok nagyon korrektek) es erthetö egy ekkora cegnel hogy a halozat idöszakos terheltsege miatt nem kell egyböl anyazni. ejszaka dolgozom, akkor azert vastagabba net, de nyolc megaval meg soha nem jött, ami nem feltetlenül baj, mert ahol en lakom oda csak T-home jöhetne meg, azonkivül semmi mas, de a T-home-tol a hideg raz. marad a Netsurf, a megelölegezett bizalom es a joindulat. -
davidcsaba93
aktív tag
Erre a hónapra a 6\1es csomagot fizettem be de elfelejtették levenni a sebességem
-
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #39 üzenetére
Látom azért még mélyen mindíg nem hiszed el hogy időjárástól független a technológia..
Mindenesetre cool h működik normálisan!
-
davidcsaba93
aktív tag
Úgy látszik végre tényleg megcsinálták:
Mióta kijött a szerelő azóta mindig ilyen.Most pl. esik az eső és villámlik de meg sem kottyan neki
-
davidcsaba93
aktív tag
Ma kijött egy szerelő és átrakott egy másik bázisállomásra mert állítólag amin eddig voltunk túlterhelt volt.Eddig minden jó de majd kiderül este..
Viszont kifaggattam egy kicsit,ha már kijött végre és állítólag fejleszteni fognak a közeljövőben.Hátha egy kis sávszél emelést is eszközölnek
-
speeki89
csendes tag
Szerintem eléggé felesleges betenned ezeket a méréseket, aki elolvasta idáig ezt a topicot látja hogy van egy olyan ember mint te, akinél nem jó és nálam pedig azt látják h jó. Én csak azért tettem be többször is az eredményem, hogy lásd h nálam bármilyen időpontban jó, ha villámlik és akkor is ha mindenki otthon van és netezik.
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
davidcsaba93 #35 üzenetére
-
davidcsaba93
aktív tag
8\2 es statikus csomag
,,Statikus csomagok azoknak ajánlott, akiknek állandó sebességű internetkapcsolatra van szükségük." FAIL!
Nem is értem miért árulnak külön dinamikus csomagokat. -
speeki89
csendes tag
Ugye azt magyarázod h szerinted időjárásra érzékeny a net. Most itt villámlik összevissza, és a net :
-
davidcsaba93
aktív tag
Magyarország 3. legnagyobb városa,2011:
-
válasz
davidcsaba93 #30 üzenetére
Ejnye, nem szép dolog más üzletét rontani.
-
davidcsaba93
aktív tag
Nem rágódok rajta mert már megszoktam hogy ilyen,inkább próbálom rontani az üzletüket.
Örömmel dobnám vissza de ez helyett csak hasonlóan jó 2 megás adsl lehetne sajnos :S
Biztos vagyok benne hogy nem csak nálam ilyen rossz mert van olyan amikor teljesen jól működik mégpedig pont olyankor amikor szerintem kevesebben használják és kicsi a terhelés.
Na de mind1 már ülnek géphez az emberek nekem meg ennyi jut: -
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #27 üzenetére
Abszolút nem tudlak megérteni. Ha azon a véleményen vagy h sz.r akkor mi a fenének van most ilyen neted? Azt megértem hogy elkezded újra tesztelni h jobb-e mint régebben, de ha nem akkor mit rágódsz rajta visszadobod és kész. Továbbá még mindíg azt tudom mondani h nálam márpedig jó a net. Most ez mitől lehet?
-
davidcsaba93
aktív tag
Nem kispályások,betartják és nem mennek 10% alá
-
davidcsaba93
aktív tag
Felesleges akárkit és kérdezgetni mert már jó pár éve ismerem ezt a bandát.Tudják ezek hogy szar netet csinálnak,találtam egy érdekes részt ÁSZF-ben:
1.7.1. Az átlagos csomagvesztési arány: =>10%(egyenlő vagy nagyobb mint 10 százalék)
Tehát én még örülhetek neki hogy csak ennyire szar?
-
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #25 üzenetére
Hidd el, hogy valóban időjárás álló!
Ha környékeden valakinek van hasolnló nete megkérdezném, hogy nála mi a helyzet.
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz
davidcsaba93 #24 üzenetére
ja és időjárásálló is
Mit lehet csinálni ha tartósan a garantált alatt van a sebessége?
-
davidcsaba93
aktív tag
Elsősorban nem a sávszélességgel van a gond az általában nekem is megvan,bár nem ritka az sem hogy még a garantáltat sem éri el főleg a feltöltés.
Most nekem is ilyen:
Viszont a pinggel,csomag veszteséggel és szakadozással igazán kezdhetnének valamit mert mire lehet úgy használni ha játékokból kidobál,letöltések megszakadnak és oldalbetöltések állnak meg hibaüzenetekkel.
Ez az érték szánalmas főleg úgy hogy még nem is csúcsidő vagy hétvége,na akkor aztán tényleg használhatatlan.És mindig a fogadott csomagokkal van a gond,ebből is látszik hogy nem nálam van a hiba hanem náluk szar valami. -
speeki89
csendes tag
Más időpontban:
-
speeki89
csendes tag
válasz
davidcsaba93 #21 üzenetére
Erre én csak ezt tudom mutatni:
Statikus 3-as csomag szintén.
Reagálok akkor az írásaidra.
-non stop igen valóban non stop nálam.
-szélessávú helyenként 20mbit. nálam a kötés max 17,7 le és 7,7 fel, ennyit tudna.Nem tudom nálad mi lehet a probléma, de én akármikor megnézem speedtest-en stimmelnek a számok. Torrenten a letöltés mindig 780-840kb/s között fut ha teljesen kivan használva, feltöltésnél pedig 240kb/s.
Mindenesetre nem értem miért vagy ennyire felháborodva, nincs semmi hűségnyilatkozat akkor dobod vissza nekik amikor akarod.
-
davidcsaba93
aktív tag
Sziasztok!
Ezeket a sorokat azért írom le nektek hogy elrettentselek titeket attól hogy beköttessétek ettől a cégtől a netet,még a mobilinternet is sokkal jobban megéri.
Jelenleg a statikus hármas csomagban vagyok ami azt jelenti hogy 8\2 megabit sávszélesség havi 6 ezer forintért.Ez idáig nem is tűnik olyan rossznak,főleg olyan helyeken ahol csak adsl elérhető,vagy még az sem.Letöltési sebességnek valami burst értéket adnak meg tehát nekem még egyszer sem volt meg 10 másodpercnél tovább meg a 8 megabit,6-7megabit között megy amikor jó.Ez arra pont jó hogy amíg a parasztnak bekötik a netet és a szerelő lefuttatja a sebesség tesztet,elhitessék vele hogy ő tényleg azt kapja amire előfizetett.A feltöltés 2 megabit és a pingek is rendben vannak amikor jó.Az egyetlen probléma az hogy elég ritkán van az hogy jó...Hiába jelented be telefonon hogy hibásan működik náluk valami az ég egy adta világon semmit sem csinálnak.Amikor 3 éve először tőlük lett net már akkor is egy hulladék volt a minőség,és ezt a mái napig sem sikerült megoldaniuk.
Amikor nem megy rendesen (általában) a sávszél alulról súrolja a garantáltat,vagy csak éppen megvan,de ennek tetejébe még kapsz egy 15-20%-os csomag veszteséget,és még belföldre is pocsék pingeket.Hát ha már videót nézni meg letölteni sem lehet vele akkor az online játékot meg se merd próbálni.
Egy kis részlet hogyan jellemzik az általuk szolgáltatott ''internetet'':
-24x7
non-stop elérhető
ha összeszámolom a napi kimaradásokat,szakadozásokat én nem mondanám annak
-Szélessávú
letöltési sebesség helyenként akár 20 Mbit/sec
ha talán bérelt vonalat vásárolsz tőlük,egyébként kizárt dolognak tartom
-Vezeték nélküli
időjárásra nem érzékeny, speciális 3G technológiával
ez igaz,időjárástól teljesen függetlenül szar
-Korláltlan
minden csomag időben és adatmennyiségben egyaránt korlátlan
szerencsére erre még nem volt panasz..
-Tört hónap
fél hónap is előfizethető (pl. nyaralás esetén)
igen,amikor beköttettük 3 napra ki kellett fizetni a havidíj felét
-Minden előfizetői csomaghoz tetszőlegesen választható
3 db email cím (felhasznalo@netsurfclub.hu)
50 MB email, web és ftp tárhely (igény esetén növelhető tárterülettel)
kaptam tőlük email címet de ezekre semmit sem merek rábízniRemélem valamelyik ott dolgozó egyszer megtalálja és elolvassa ezt,hátha történik valami.
És ez még istenes napközben ennél sokkal rosszabb is szokott lenni. -
davidcsaba93
aktív tag
Nanostation 5 típusú antennát tettek fel. Azt nem tudom hogy mennyire tiszta a rálátás az ő antennájukra de a jelszint -71 és -69 dBm között van szinte mindig.
Következő hónapban az eggyel nagyobb csomagot fizetem majd elő,hátha akkor magasabb lesz a ''prioritásunk'' , a sebesség már eddig is elég volt. -
speeki89
csendes tag
Régen még másfél-két éve akartam először megrendelni de pont azért nem rendeltem, mert kb másfél kilóméterre volt az átjátszójuk, és valami 10 méter magas antenna oszlopot kellett volna állítanom, és mondtam hogy énnekem ugyan nem kell villámfogó ide..
Azóta telepítettek kb 100m-re tőlem antennát tökéletes rálátással, és semmi szakadozás nincs immáron 1 hónapja.
-
forrest85
senior tag
válasz
davidcsaba93 #17 üzenetére
Kíváncsi lennék a telepített eszközök minőségére illetve a jelszintekre és milyen akadályok vannak a jel útjában.
-
davidcsaba93
aktív tag
Ha már van ilyen téma akkor leírom én is a tapasztalataim.
Először kb 2 éve köttettük be a netet tőlük. Az 5k ft-os csomagra fizettünk elő akkor még 5\0.7 es sebességet tudott.Ez a sebesség mindig meg volt viszont random időpontokban, általában délután megbolondult,akár órákra is.Ping az egekben,csomag veszteség 20-30%os.Hiába jelentettük a hibát,ők megtettek mindent,szerintük,de továbbra sem változott.Egy nyári viharban belecsapott a villám,de mivel semmi garanciát nem vállalnak a telepített antennára ezért úszott az is.Utána egy ideig 2 megabites adsl horror áron,majd 2 hete újra rászántuk magunkat a bekötésre,más szolgáltató nem elérhető.
Most is az 5k ft-os csomagot fizetjük elő de a sebessége már 6\1 mega.Sajnos a korábbi probléma most is fennáll: szakadozás stb. Amikor rendesen működik minden rendben van vele sávszél megvan, p2p korlát nincs vagy én még nem vettem észre,oldalak pörögnek, pingek belföldön 20ms alatt,Európán belül sem vészesek.
Ha bejelentjük a hibát kijönnek megvizsgálnak mindent,persze hogy mindent rendben találnak,de gyakorlatilag semmit nem csinálnak és a 3500ft-os kiszállási díjat elkérik.
Nem tudom másnál milyen,lehet hogy ez csak egyéni hiba én csakis akkor ajánlanám őket ha nincs más szolgáltató. -
speeki89
csendes tag
Igen, sry elírtam
természetesen 8Mbil le és 2 fel
Sajnos a hálózati dolgokkal nem vagyok tisztában, így erre érdemben nem tudok válaszolni. De ha elmondod mit hol kéne néznem azt megteszem.
Azóta viszont vicces de amit írtam bekövetkezett, hogy olyan szinten lehet csak gond időjárás terén ha villámcsapás okoz kárt náluk. Hát szombaton jött este egy vihar és be is csapott valahova. Elment a net, de vasárnap délre már megvolt csinálva.
-
speeki89
csendes tag
Nem tudom érdekel-e valakit a szolgáltatásról infó még, de hátha, ezért leírom a tapasztalataimat.
Eddig vodafone mobilinternetem volt, mert kb csak erre volt lehetőségem. Utolsó postban itt látom felmerült hogy összehasonlítja valaki a mobilszolgáltatók netjével a netsurf-öt. Nos ping az pl mobilnetnél nálam 100-130 volt legalább.
128kbit-el netezni NEM lehet, ha van türelmed kivárni hogy egy szerencsétlen honlap 20-30mp alatt tölt be ami még ráadásul nincs is tele flash alapokkal akkor hajrá
Másik hatalmas hátránya az ugye hogy lekorlátoznak 128k-ra míg netsurfnél valóban korlátlan netet kapsz. Nekem vodánál ~15Gb-os csomagom volt és kevés. 1napra 400mega jut. Véletlen megakarsz nézni egy HD trailert és már 1/4ede legalább odavan. Stabilnak stabil volt a net (3 és fél év alatt szó se róla) de ha korlátozva vagy akkor az kegyetlen. További hátránya a mobilnetes témának a hűségidő..
Úgy építik ki a netet, legalábbis nálam ahol kertes házban lakok úgy csinálta a srác, hogy kint egy karóra kiraktuk a modemet ami tökéletes rálátással van az antennára, nyilván modem és PC közti kapcsolatot kábel biztosítja. Paneleseknek is jó alternatíva lehet pl ha olyan panelek közt ingázol ahol van szolgáltatása a netsurf-nek, mert ez esetben megoldható a hordozás. Nekem mondta a srác, hogy ha esetleg nem működne az azért van mert nem ahhoz az antennához akar kapcsolódni a modem amihez eredetileg regisztrálva volt. Ezt egy telefonos ügyintézéssel kb el lehet intézni.
Mivel 3G-s technológia alapján működik a rendszer így az időjárástól TELJES MÉRTÉKBEN független. Nem mikrohullámú és nem műholdas net vagy valami. Nyilván ha hatalmas vihar van és belevág a modembe vagy az antennára amire csatlakozol egy villám és az elfüstöl akkor nem lesz neted..
Kb 1 hete van meg. Jelenlegi statikus 3as csomagom van. 8mbit fel 2mbit le. Stabilan mindig hozta eddig ezt semmi ingadozás, tehát én maximálisan elégedett vagyok eddig. Ping értékem 5-8 között szokott lenni.
Belépési díj (modem ára) még mindíg 15 ezer Ft volt. Szerelési ksg ingyenes.
-
Poctar
senior tag
Hello!
Átolvastam e topikot és nem tudok dönteni. Ezért kérek egy kis segítséget.
Tehát: Szegeden lakom albérletben. Jelenleg csak kölcsön mobilnetem van, ami elég lassúcska...
Ez a Netsurf szolgáltató elég jónak látszik számomra.
- Kérdésem az, hogy a belépő még mindig 15eFt?
- Gondot jelent e, ha panelben lakom?
- Ha már nem kívánom használni a szolgáltatást, akkor visszavásárolják az antennát?
- Mennyire stabil a netkapcsolat (rossz időjárás esetén működik)?-Érdemes esetleg mobilnetet venni? A T-nél a relaxnet M 3Gb-t nézegettem. Mivel ~4eFt és a 3Gb után 128kbit/128/kbit -el lehet netezni. Amit nem tudok, hogy ezzel a sebbeséggel, mennyire lehet böngészni. (Átlagosan napi 1Gb az adatforgalmam.)
A Netsurf mellett van e olyan netszolgáltató, amelynél nincs hűségidő és, albérlőként beköttethető /saját névre/.
By
-
Thom!
veterán
up
-
hodigy
tag
Deszken használja valaki a szolgáltatást, tapasztalatok?
A vezetéknélküli előfizetéshez kapott kütyüt megfoghatom és elvihetem magammal vagy fixen telepítik? -
rezme
tag
köszönöm az eddigi infókat és továbbra is várom az észrevételeket
nekem eddig annyi a tapasztalatom hogy hétfőn bejelentettem az igényemet rá, de még nem kerestek meg időpontegyeztetéssel sem:S
elég rossz kezdés
akkor azt mondjátok a dinamikus is fasza és nem ingadozik? -
8nemesis8
veterán
Ha még érdekelne, akkor mi nemrégen kötöttünk faszán működik a dinamikus is mindig max sávszéllel megy. Jó ez a hűségidő nélküliség. Gyorsan megvolt a bekötés. 1nap a bejelentéshez képest. Eddig nem volt vele gondunk, nem szakad.
-
rezme
tag
válasz
Watercolour #7 üzenetére
és pingel hogy áltál?
most ha jól értelmezem akkor necces volt torrentezni rajta?
üdv -
Watercolour
aktív tag
Régen voltam Netsurf előfizető, 12 megabites "dinamikus" csomaggal. (Úgy látom, azóta sem emeltek.)
5 Ghzes wifit szereltek fel, de ez asszem helyenként változik, hogy hol milyen cuccot használnak.
Nagyjából hetente-kéthetente minimum félnapos netszakadás megszokott volt, közben is gyakran szakadt percekre.
Ha működött, általában közel 12 megabittel ment, de eleinte csak webről, hiszen a torrentet korlátozták, de később, ha jól emlékszem, ezzel a gyakorlattal felhagytak.
Ha jól emlékszem, egy időben gond volt a DNS szervereikkel is, vadásztam publikus DNS szervereket, de ez nem tuti, haloványak már az emlékek.
Nem bocsátottak ki csekket, személyesen be kell menni, és fizetni az internetet (vagy átutalással). (Lehet, hogy már van, amikor én voltam előfizető, még nem volt.)
Publikus IPm elviekben volt, gyakorlatban nem, hiszen a tetőre felrakott Ubiquity Nanostation5 eszköz routerként volt beállítva, ergo a lakásba bevezetett kábelre a routert rádugva csak egy belső hálós IPt kapott, átjárónak pedig a Nanostationt használta. Ebből kifolyólag nem lehetett aktívan torrentezni, játékszervert futtatni, stb.Egyébként a supportjuk elég korrekt, nem nézik le az előfizetőt, kikötéskor is normálisak voltak. Visszavásárolták a Nanostationt is, ha jól emlékszem féláron.
-
rezme
tag
ilyen sok netsurf felhasználó van szegeden?
-
rezme
tag
Én is most akarom beköttetni, csak nem akarok vaktába beleszaladni mert számomra túl jó ajánlatnak tűnik, és ami az azt már nehezen hiszem el hogy igaz
Többek között arra is kiváncsi lennék hogy statikus és dinamikus csomag esetén mekkora ingadozásra lehet számítani, illetve hogy tényleg időjárás álló e.
jah és még annyi hogy milyen technológiára is épül ez az egész?
Csak mert én úgy tudtam hogy 3g hálózat nem nagyon tud ilyen sávszélességet.
kb ennyi -
rankesz
veterán
A Speedtest.net oldal egyik mérőpontja a Netsurf kft, Általában egy kicsit nagyobb pinget kapok mintha pesti szerverre mérek, de korrekt eredményeket ad ez is...
-
rezme
tag
Sziasztok!
Szegeden a közelmúltban egy új szolgáltató kezdett el terjeszkedni Netsurf néven. Igéreteik szerint vezeték nélküli hálózaton keresztül nyújtanak olcsón gyors netet Szeged és környékén, hűségnyilatkozat nélkül, és a bekötésnél csak a modemet kell kifizetni, amit kikötésnél visszavásárolnak. Azért nyitottam ezt a témát hogy akinek van írja le tapasztalatait róla, pozitívokat negítívokat egyaránt.
Várom a kommenteket.üdv!
Rezme
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest