Új hozzászólás Aktív témák

  • LZs?!

    aktív tag

    Sziasztok,

    Egy jelenleg 2db Server 2008 alapú kiszolgáló csoportoból szeretném az egyik vasat kiváltani.

    #1 - Active Directory, DNS, DC, etc. functions

    #2 - DHCP, fileserver, printerserver functions

    A #2 cserélném: kevés a tárhely, illetve RAID10 van alatta, ahol már két drive cserére került; persze nem típusazonosra, hanem ami jutott, 'mert pénz'. A csere HW már megvan (fel nem használt 'maradékból', ofc.), server OS-re nem lesz keret (persze tudnék rá tenni és kiütni, de a lófaxnak is van vége..)

    Az elgondolásom az, hogy RAID1 OS + RAID1 Storage alapra rámegy WIN10Pro, ami ellátja a file share és printer share funkciókat, míg Hyper-V alól futna pfSense (DHCP, network control, firewall) és Debian w/ Webmin (Pi-Hole, network monitoring, etc.)

    Networking tekintetében az egyéb hálózati eszközöket (multi-WAN router, main switch) továbbra is meghagynám a már bekonfigurált 'passzív' szerepköreikben.

    Ez nem jó terv, de ez jutott...

    Az elvi megfontolásokon túl láttok benne valami gyakorlati kivetnivalót 24/7 működés tekintetében?

    Köszi szépen előre is.

    Note: a #1 is necces már, de az konkrétan migrálhatatlan, mivel az config be van állva, mint a cölöp: pl. a DC szerepkör átadás leáll, az AC szinkronizálás is leakad, stb. a #2-re próbáltam többször is mindent átköltöztetni, de ez van. Ráadásul AMD alapú, így a virtualizálás sem tűnt opciónak, mivel az Intel alapon álló Hyper-V-vel csak pislognak egymásra. Valószínűleg egyszer egyszerűbb lesz újra csinálni a domain-t (~20 kliens), mint ezzel szarakodni.

    Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák