Új hozzászólás Aktív témák
-
efem
tag
exchange 2010 vs out of office > forward rule kulso cimre
inkabb csak informalisan, elb*sztam vele fel napot, ha out of office-ba meg van adva egy rule, hogy kuldje egy kulso/masik cimre, by default (security reason) tiltva van a forward
itt a megoldas ra:
http://www.howto-outlook.com/howto/automaticreply.htm
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
-
bobsys
veterán
válasz jerry311 #2605 üzenetére
(#2606) gaborbol - most inditottam a repairt, uj hotmail servert ha nem baj nem vennek, viszont uj gepet mar kineztem magamnak (Asus UX31)
(#2607) Hedgehanter - atnevezve lett, csinalt ujat, ment fel oraig aztan beakadt megint mind a ketto
(#2608) efem - jaja ez by defualt mindegyik verzioban
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
SZEC-et építek hyper-v alapon, ebbe kéne egy kis segítség (szegény ember cluster-e )
Van két Dell 2950 raklapnyi helyi storage-el, ide kéne valami olyasmit varázsolni, hogy a virtuális gépekből clustert tudjak építeni. Tehát a két host-on vagy két külön VM-ben fusson valami (openfiler? freenas?) ami hibatűrő megosztott disk-et tud adni a virtuális gépeknek és tudjam clusterként használni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Én eddig mindig migráltam, ha jól elő van készítve egy hétvége alatt át lehet pakolni mindent. Már csináltam vagy tizet, pár dologra érdemes figyelni (dhcp reservation-t nem viszi át a varázsló, public folderekkel mindig szívtam, a legegyszerűbben pst-be ki, pst-ből vissza megoldások működtek).
Semmiféleképp se raknám újra tiszta lappal, mert aztán egy hétig lehet vissza mászkálni minden kis kimaradt hülyeség miatt (Mancika nem fér hozzá a viccess levelek mappához, pedig régen tudta stb)| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
Ilyen esetben egy sbs 10-15 gep 24 orat szoktam az ajanlatba irni,ha minden uj,aztan ujrahuzok mindent. A migracio talan 16-18 oran keresztul tartott, nem volt speci program csak exchange meg megosztott könyvtárak.Mondjuk mire elfogadta a migration tool a régi szerver-t az nem volt egyszerű, tényleg minden szar fel kell, hogy legyen patch-elve rajta, még az is ami nincs a szerveren
Látok itt egy SQL 2000-et futtassa a frissítés,(de hát nincs) letölt frissit, SQL 2000 nem található...Szögelés->nem keresi többé...Annyi volt gogy a 2 GB-nál nagyobb fiókok elhasaltak migrálásnál azt át kelett billenteni, aztán megnövelni a storage limitet és akkor minden ment elsőre, annyi hogy én eddig sbs hez mindig mail.akarmit SSl-vettem, itt is rutinból.... aztán kértem egy újat remote.akarmi.com-ra és minden frankón ment is,nem érsdemes küzdeni ellene. Nem is volt panasz, a kliens gépekhez nem is kelett nyúlnom.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
ok, thx a válaszokat.
Igazából már a 2003-mat is én telepítettem, minden setup megvan. Én a tiszta lap mellett szoktam voksolni, ha nem lenne 4 távoli noti, most is ezt tenném...
Asszem belevágok, ezt is ki kell próbálni
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
bobsys
veterán
Valakinek van valami jol bevalt scriptje, hogy windows guest alol leltudjak loni szinten guest windows os-eket meg elinditani? ESX 4
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Valamelyikotok roll outolt mar thin clienteket? Terminal server rdp kapcsolat es hasonlo nyalankasagokkal? Tapasztalat, velemeny?
-
Nemrég csináltam egy 40 gépes wyse rollout-ot automata loginnel meg mittomén minden hülyeséggel
Egy kollega is segített, mindenki elvan két terminal szerveren, a következő min. 5 évben nem nagyon kell nekik vasra költeni, max új vékonykliensre ha bővül a csapat.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #2626 üzenetére
Hmm, ezek it HP partnerek. Oszt melo nagyon visszaesett a deploy utan? Mer az nem jo, itt vagyok minden heten 4 orat, fix bevetel, ha tul jora csinalom nem lesz munkam
Inkabb akkor csereljek le az osszes desktopot (5-6 evesek)[ Szerkesztve ]
-
Passz, konkurenciától vettük át őket, mindenféle szedett-vedett kókány gépeik voltak egy hekkelt XP terminal serverrel
Még nem olyan régóta raktuk be a cuccot, úgy havi 7-8 óra meló van a 40 felhasználóra, de ennek 75%-a általában user error (Outlook-ban nem találja az el nem olvasott levelet, desktop gépet nem tud bekapcsolni, felhasználó ügyes, átállítja thin klienst pppoe-re dhcp helyett aztán meg les hogy nem csatlakozik, meg ilyen értelmes dolgok)| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Ha eddig desktop-on voltak, simán el tudom képzelni, hogy 1-2 évig még kell a heti 4 óra. Ez a jelenlegi konfigtól, alkalmazásoktól, felhasználóktól és sokmindentől függ. Nem messiás a terminal server, ha nem elég érett az IT hozzá (levelezés össze-vissza, nincs group policy, nyomtatók mindenfelé kontroll nélkül stb) akkor lesz vele küzdés.
-
iwu
addikt
bakter, szopatom magam
faxláma kérdés, sbs2003 bpa sír , hogy nem sp4 az sbsmonitor msde.
akarom tenni az sp4-et, kiírja, hogy nem jó az instance név, holott az osql simán belép.
hogy kell megadni a nevet, hogy benyelje?ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
-
bobsys
veterán
2624? vmware script a guest os lelovesere/felelesztesere windows alol?
-
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #2638 üzenetére
Jaja, en is ezt talaltam csak meg nem volt idom foglalkozni vele, gondoltam talan van mas megoldas is
Illetve arra nem jottem meg ra, hogy oke, hogy irogatom be a parancsokat nade hogy hivon meg a a power cli-t amiben futtatni kene a scriptet?[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Csinálgattam én is anno, de sose működött a dolog, igaz engem csak shut down érdekelt, azt meg megoldottam favágó módon...
Sima batch file, fizikai szerver van arra megy az ups adatkábel, amikor 80-ra esik le a töltöttség, akkor kiküld egy emailt egy gmail script segítségével, amikor 30% akkor egy másik batch fájlt hív meg abba meg a :shutdown gépnév /f nyom le 14 szervert szép sorban és küld ki ujabb emailt.
-
-
gaborbol
őstag
Akkor majd jön a telefon és visszakapcsolgatom kézzel
Nem tudtam működő Ps Scriptet csinálni rá, pedig 5 millió példa van a neten rá, mégse ment. De annyi szerver van, így is úgy is be kell lépni rájuk át kell nézni őket, szóval nem gáz, a shutdown volt a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Az itteni témákhoz nem feltétlen kapcsolódó, de ezekhez képest mindenféleképp amatőr kérdésem lenne. (majd elzavartok a megfelelő helyre)
Adott egy kettő fős iroda (tulaj+asszisztens). Tulaj laptop, asszisztens PC. A PC-n van az iroda majdnem összes levelezése (4 fiókból 3), és a legtöbb dokumentum, amelyeken időközönként vagy ott helyben vagy távolról (logmein) közös munka folyik.
A PC már öreg, hangos, lassú, 24/7ben megy, szerintem sokat is fogyaszt, és a mentések nem kifejezetten megoldottak, ezért valahogy jó lenne korszerűsíteni ezt a picike irodát.
Segítségeteket abban kérném, hogy milyen megoldásban gondolkozzak, ami a fenti igények többségét kielégíteni első kanyarban, és minimális pénzbe kerülne.
Elsőre nekem egy régebbi üzleti laptop ugrott be (a későbbiekben lehet mobilisabbá kellene válnia az asszisztensnek is), vagy NAS (ez utóbbival még nem volt dolgom). Vagy egy picike HP proliant+később notebook verzió?
Bármilyen ötletelést nagy örömmel olvasnék! -
-
Van egy IBM szerver, az IMM logban látok egy ilyet:
Memory Logging Limit reached for "Memory Device 8" on subsystem "System Memory"
Ez mit jelent? A google már barátom volt, de csak hülyeségek jöttek
-
válasz ro_bert17 #2644 üzenetére
Egy Synology NAS, iscsi-n keresztül a gépek láthatják a NAS-t mint helyi vinyó, azon lennének a cuccok plusz a levelezés file-jai. A mentés pedig minden nap egy usb vinyóra amit naponta cserélnek.
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #2646 üzenetére
Ez az ibm doksi alapjan:
Memory Logging Limit
Reached for DIMM n Status
on Memory Subsystem
DIMM n Status.
(n = DIMM number)
Error The memory logging limit has been
reached.1. Update the UEFI to the latest
level.
Important: Some cluster
solutions require specific code
levels or coordinated code
updates. If the device is part of
a cluster solution, verify that the
latest level of code is supported
for the cluster solution before
you update the code.2. Reseat the DIMMs and run the
DSA memory test.3. Replace any DIMM that is
indicated by a lit error LED.Szolgalati kozlemeny: De durvan becsattiontottam hazaerkezesem oromere
[ Szerkesztve ]
-
-
DopeBob
addikt
Sziasztok
Exch-el még nem nagyon volt dolgom, most viszont egy másik meló miatt belefutottam egy SBS2008-ba és egy kis levelezés gondba.
Úgy tűnik, néhány postafiók se fogadni, se küldeni nem tud levelet, csak egyébként is működő belső címekre küldeni.
Ha kintről próbálok levelet küldeni, msn rögtön visszadobja, hogy kézbesíthetetlen, gmail unknown user-t ír.
Van esetleg valakinek tippje merre induljak?
Kb 15 fiók és mondjuk 10-el nincs baj :/
MZ/X
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- LG V30 - vezércsel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest