Új hozzászólás Aktív témák

  • orosziem81

    tag

    Üdv a kedves fórumtársaknak!

    Ablakemelős tapasztalatom szeretném megosztani veletek. (Lagu 2 ph2)

    Egy szép nyári napon egy bevásárlás kezdetén a bolti parkolóban felhúztam az ablakokat, a felső holtponton való megállással egy időben egy nagy reccsenés rázta fel a kocsi forró levegőjét. Nem vagyok minden gonddal szerelőhöz rohangálós, így elkezdtem kutatni a neten. Szerencsémre temérdek infó állt rendelkezésemre. Később szétszedtem az ajtót, és az ablakemelő szerkezetet is sikeresen kivettem. Ekkor láttam, hogy 2 műanyag alkatrész is megadta magát. Gyorsan találtam is pót alkatrészt amihez jó nagy budapesti dugóban araszolgatással jutottam csak hozzá de végül meglett. A beépítéskor vettem észre, hogy az egyik szegény utángyártottkám igencsak ferde. Ezt követően kisebb reszelgetés vette kezdetét majd zsírzás és összerakás.

    Aki hasonlót fog csinálni az ne ijedjen meg, hogy az ablaküveg csak szakaszosan fog menni a gomb folyamatos nyomására. Ez a tanulómód. Amint megtanulta az alsó és felső holtpontokat, már megy is robotmódban.

    Még annyi, hogy a csuszka pecke végére ne feledjük feltenni a lezáró „klipet”. Ez nyugtat meg, hogy az ablak nem valószínű, hogy lesétál a csuszkáról.

    Szétszedés:
    Az ajtókárpitot legalul 2 és a belső kilincsnél 1 rejtett torx fogja. Ezek ki, majd a cucc lepatentolható. Óvatosan a ráncigálással, mert vezetékek hada rejtőzik benne. Ezeket lecsatolgatjuk egyenként, az ajtóban lévő jelzőizzót is egy tekeréssel ki lehet venni. Az ablakemelő kapcsolóház szintén pattintós. Kis csavihúzóval alá lehet szépen nyúlni és a karmokat kiakasztani, vezetékek ekkor lecsatolhatóak.
    Ha minden biztonságban lentvan, benyúlunk a fémvázba, leakasztjuk az ablak"klipet", és az ablakot is. Figyelem! Az ablak ha nincs rögzítve, súlyánál fogva leeshet.. Nálam a felső állásban maga a tömítés megfogta. 3 anyát le kell tekerni és már ki is vehető az ablakmozgató. Innen már csak a hibás részeket kell cserélni.

    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák