Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz Frigetrus #45713 üzenetére

    Én nem hallottam még olyan lopásról amikor valakinek a hátán lévő táskájából lopták ki a gépet/optikát. Persze nyilván volt ilyen, de sokkal inkább az egész táskát lopják, vagy ha magára van hagyva a táska, akkor lopnak belőle.
    Egyébként meg ha valaki annyira figyelmetlen mint a videón szereplő fickó, annak meg tökmindegy mit csinál. De én ösztönösen vigyázok a felszerelésemre, nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy a hátamon lévő táskámból kilopják a gépem. Biztos van aki képes rá de annak az esélye, hogy találkozom vele kb annyi lehet, mint hogy egy hamis táska miatt sérül a felszerelés.
    Sőt, az is lehet hogy az utóbbinak több az esélye. Nyilván extrém eset, de akár az sem elképzelhetetlen, hogy rossz varrás átment a hamisítók ki tudja milyen minőség ellenőrzésén. Te mászkálsz a városban, beleakadsz valamibe és kipottyan az egyik optikád. Vagy a világ másik felén egy esőerdő kellős közepén adja meg magát a cipzár és nem tudod bezárni. Vagy egy anyaghibás csat miatt a tengerbe zuhan az egész táska, vagy 3 év után el kezd rongyolódni a kevésbé minőségi anyag, stb...
    Meg szinte biztos hogy hamarabb nyúlnak egy éles pengéhez és kivágják, mint hogy valaki szarakszik a táska kinyitásával és a cucc kiügyeskedésével. És mint ahogyan te is írtad, ez ellen a hátul nyíló sem segít.
    Persze arra is van egy pici esély, hogy eredeti táskához jutottál baromi olcsón, de azért ne bízz benne. ;) Attól még biztosan sokáig elégedett leszel vele, hiszen a Lowepro is elismerte már a mai hamisítványok feltűnően jó minőségét.
    Az árakról meg annyit, hogy egyrészt fizetsz egy márkanévért, ami garancia a minőségre, és fizeted a mögötte álló fejlesztéseket, kutatásokat, technológiákat, anyaghasználatot, a gyártósorok tervezését, építését. Mert ha mindenki az olcsó változatot venné akkor megállna a fejlődés is. ;) Ezen kívül a bolti árat növeli a mögötte lévő infrastruktúra, terjesztő hálózat, üzletek, szállítás, marketing költsége és persze a haszon. A kínai változatnál ezzel szemben, jó eséllyel másodkézből, de még az is lehet, hogy közvetlenül a gyártótól vásárolsz.

Új hozzászólás Aktív témák