Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz mickemoto #22037 üzenetére

    Ez nem lesz egyszerű.

    A házassági életközösség során szerzett javak nagyon kevés kivétellel eredményeznek különvagyont. Az Általad elmondottakból csak a szülőktől örökölt ház értéke ilyen, tehát a végtörlesztés arányában a ház számíthat a ingatlan különvagyonnak -- de ehhez azt is bizonyítani kell, hogy ténylegesen a szülői ház értékesítéséből befolyt összeg ment a végtörlesztésre.

    Az, hogy a házassági életközösség fennállása alatt a másik fél egy fillérrel nem járult hozzá az ingatlan megszerzéséhez, nem igazán számít.

    Ha a hölgy az ingatlantulajdonát most a gyermekének ajándékozza, akkor (amint legelek helyesen jelezte) 10 éven belül a helyzet a következő:

    Ha a hölgy meghal, az ingatlantulajdon mint ingyenes adomány a kötelesrész szempontjából a hagyaték részét fogja képezni. A helyzet viszont ennél is faramucibb: a hölgy ugyanis nem rendelkezhet az egész ingatlannal (ezért is írok ingatlanTULAJDONt), ugyanis annak csak felerészben (plusz a fentiekben a végtörlesztésért esetlegesen hozzáadott részben) a tulajdonosa, eladni/elajándékozni pedig csak a saját tulajdoni részét tudja.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák