- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Corel Draw topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
Aktív témák
-
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
Petiapó
tag
Tudom, emiatt elnézést is kérek.
Próbáltam keresni, hol lenne jó. Több kulcsszó alapján is, de nem találtam az otthoni wifis témakörökön kívül mást.
Ezt a topicot hogyan tudom törölni? Átírom a sima wifi témába. ;)[ Szerkesztve ]
...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
Petiapó
tag
Sziasztok!
Egy komolyabb problémával szembesültem a munkám során. Szakterület lényegtelen.
A gondom az, hogy nevezzük bázisnak a kiindulási pontot, ahol lefedettség nem kell, de itt található a központi egység, amihez elsőnek egy 400 méterre található területen kéne, kb. 400 méter átmérőjű kört lefedni, illetve kb. 1400 méterre egy második területen szintén 400 méteres területet lefedni. A bázistól a két végpont közötti szögeltérés szerencsére kb. 5-7°. Majdnem vonalban vannak.
Szabadtér, a távon jármű forgalom, tó, és erdő, ezért a kábelezés kizárva.
Szóval laikusként úgy gondolom, hogy a 7° miatt elég lenne a kiindulási ponton egy irányított wifi adóvevő, ami be tudja fogni mindkettő végpontot. A gond inkább az, hogy a végpontokon elég nagy területet kéne lefogni, illetve az, hogy időjárás állónak kell lenni mindennek amit használunk. (Nyáron akár 80-90 fok felületi hőmérséklet, télen mínusz akármennyi, és a kettő között az eső, meg ilyenek)
Nem tudom van-e olyan kombinált wifi eszköz, amely rendelkezik nagy hatótávolságú antennával, és emellett képes lefedni ekkora területet lokálisan. Vagy ezt csak területenként 2 eszközből lehet megoldani (nagy hatótávú+erősebb wifi router)?Sávszélesség, ping nem számít. Sőt! Nem kell 5G, meg 1TB/s. Percenként 100-200 Kbyte az össz adatmennyiség. Tudom furán hangzik, de tényleg. Zárt hálózat lenne, internet nélkül, eszközök közötti kommunikációra.
Ha valakinek van esetleg ebben tapasztalata, nagyon hálás lennék, ha hozzászólna.
Előre is köszi! Üdv: petiapo...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Micro Four Thirds
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Tőzsde és gazdaság
- E-book olvasók
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- PNY Quadro RTX A5000 24GB GDDR6 384bit
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest