Új hozzászólás Aktív témák

  • fericske

    addikt

    válasz Ba cy lus #99525 üzenetére

    Egyfelől a tuningoláson is múlik, hogy mennyire gyorsnak érezzük az adott fejest, ezt talán szoktad is emlegetni.
    Másfelől meg az erősítés is bejátszik. Nem feltétlenül csak a nyers erő, mint inkább a szinergia. Egyikkel lehet elég és pont jól is illeszkedik, a másikhoz meg kevés.
    Mindenesetre az alulerősítettség a lassú érzetű hangzáshoz vezet.
    Az erősítő nem képes rendesen fogni a membránt, nem tudja pillanat alatt alaphelyzetbe rántani egy impulzuslöket után, hanem lifeg még a membrán egy darabig, ami terjengős mélyeket, meg nyivákolós magasokat eredményez, meg ezektől lassabb hang érzetet persze.
    Ugyanaz a fejes egy hozzáillő erősítővel egy gyengébb után, elsőre azt hozza mintha kevesebb mélye lenne vele, mert nincs az utóvibráció. Kis hallgatózás után lehet észrevenni a viszont jóval tagoltabb, nagyobb felbontású, informatívabb mély szekciót és a kevésbé sziszegő, pontosabb magasokat.
    A tuning meg az alulerősítettség nagyobb szerepet játszik a lassúság érzetben mint a membrán minősége. Utóbbi már akkor érdekesebb mikor az első kettő már rendbe van téve.
    S ekkor eljutunk ahhoz a dologhoz ami többször is említve van - és valamiért vitába torkollik -, hogy nem mindegy, hogy mi hajtja.

Új hozzászólás Aktív témák