- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ba cy lus
addikt
válasz chrisnagy13 #99799 üzenetére
Bár nem tudom, kire vagy mire célzol, tehát csak általánosságban: a technikai képességek és a zenei élmény nem mindig jár kéz a kézben. Szerintem tehát ebben semmi meglepő nincs.
-
Rebelf
aktív tag
Akkor te sem mész be a Ferrari boltba kipróbálni , hogy jobb-e mint egy Zsiguli ? Na mindegy , lerágott csont, de annak örülök vannak még földönjárók, realisták.
[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
válasz szaki58 #99771 üzenetére
Ehhez még annyit, hogy nyilván mindenkinek más a hallása az ízlése és mást keres a hangban, mások a prioritásai. Van aki részleteket keres, van aki az analitikus hangot szereti.
Én a minél természetesebb hangzást keresem és eddig az ANT+hangfalkimenet&Susvaránál jobbat nem találtam.
Az ANT-nak nagyon kell a bejáratás: kb. 200 óra után mondtam, hogy most már ok. És a hálózatot is szűrni kell, legjobb akksiról meghajtani mindent.
Mert nagyon érzékeny mindenre: én pl. azt is meghallottam (a mélyeken főként) amikor vaktesztben megfordították a dugót a konnektorban. És hát a forrás: laptop, pc, tablet, mobilteló... bocs, de ezek nincsenek vele partiban. A SOtM SMs 200-ról már egész jól tolta, de most a Naim ND5XS2-vel... hát, mit mondjak... álom.[ Szerkesztve ]
-
letoltobeze
aktív tag
Bár ez a hasonlat baromira sántít, de ha már: szerintem sok szempontból jobb a zsiguli: pl. fenntartási költség: a Ferrárikba -ismerős mondta, ha ő hazudott akkor én is - 1000 km-enként kell olajcsere. A szervíz egy vagyon, és hozzá se nyúlhatsz. Míg a ladát sokan a kertben/garázsban megjavítják. Aztán ha letértél az autópályáról, és mondjuk egy erdőgazdasági útra kellene menned, akkor a Ferrárit szépen otthagyod és séta, a zsigulival meg vígan mész tovább.
De akkor is mérhetetlen béna hasonlat. Legyen inkább az egyik oldalon egy BMW vagy Mercédesz (német mind), amik szipi-szupik, nagyon modernek, és gigantikus tőke áll mögöttük, és óriási marketing. Mégis, mikor lementünk Olaszba pár ezer kilómétert, akkor az autópálya és az utak mellett na találd ki milyen autók álltak sokszor felnyitott motorháztetővel?
Barátom öccse itt autómentőzik, csak BMW-hez megy ki, olyan a szerződése. Nem győzi a munkát, annyi vanA másik oldalon, meg álljon egy olyan autó, amit egy kis manufaktúrában készítenek olyan emberek, akiknek a hobbijuk az autó, az autózás, akiknek 30-40 éves tapasztalatuk van, de kb. zéró marketingjük, tőkéjük. Bár az autóiparban dolgoznak, de nem ez a fő bevételi forrásuk. Ezt csak szenvedélyből, kreativitásuk élvezetéből csinálják, és persze van belőle nekik egy kis mellékes, de nem abból élnek. Korlátozottak a lehetőségeik, de nem kell kitermelniük több százezer ember fizetését, csilliárdnyi marketingköltséget. A piacon elérhető legjobb és legdrágább anyagokat használják, egyedi és a gyakorlatban jól működő ötleteik, megoldásaik vannak. És mindezt baráti áron adják a mercihez, bömöshöz képest.
És bár egészséges mértékben törekszenek felfelé, a koncepció, a filozófia sosem lesz (remélem) pénzközpontú, hanem mindig autó- és emberközpontú marad...[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz letoltobeze #99805 üzenetére
"A piacon elérhető legjobb és legdrágább anyagokat használják, egyedi és a gyakorlatban jól működő ötleteik, megoldásaik vannak. És mindezt baráti áron adják a mercihez, bömöshöz képest."
.
Latod, itt van a hatalmas problema. Hogy azt gondoljatok, hogy ez lehetseges. Tudod egy bmw eppen azert CSAK 50millio forint mondjuk, mert tomeggyartjak. Ha ezt a kocsit pontosan ugyan ebben a formaban, ugyan ezekbol az anyagokbol, ugyan abban a kivitelben keszitenek, de nem napi ketezer darabot, hanem havonta 2 darabot, akkor nem 50millio lenne hanem 30 milliard. Mert pont ezt kene megerteni, hogy a bmw fejlesztesei, eszkozei kizarolag azert leteznek, mert a nagy eladott darabszam miatt megterul az erre iranyzott befeketetes. Amit leirsz, az a szo legszorosabb ertelmeben a valosagnak mond ellent. Azon tul, hogy onmagaban a mar a pic logikajanak is ellent mond. Ha mar TMP. Mennyi egy Ant ? Mondjuk 400k ? Nemtudom, mert nincs hivatalos arlista... mindegy is, legyen 400K. Ezt az eszkozt ebben a formaban egy multi, aki ebbol ertekesit mittudomen 13 ezer darabot havonta, szerint mennyiert tudna eloallitani es profittal eladni ? Szerintem nagyjabol mondjuk 55ezer forintert. Legyen 60. Pont errol beszelunk.Vegyunk egy peldat : az Antban hasamra utok, van 35 ezer forint alkatresz. Ennyibe kerul a nyak, az ellenallasok, mittudomen ami meg kell bele, tehat ennyibe kerul nagyon pongyolan "anyagaron". Namost minden ezen feluli koltseg az araba epitve az a belerakott emberi munka, a tervezes, a fejlesztes, az a munka amihez mondjuk Tamas kell.
Namost a valosagban (amiben Te is itt elsz velunk) ennek az anyagkoltsegnek egy tomeggyartott termek eseteben az ara maximum ugyan ugy pont 35ezer forint, de mivel minden korlmenyek kozott egyedu ar van NAGY darabszamu vasarlasnal, igy inkabb biztos, hogy alacsonyabb. A tervezesi koltsege ugyan annyi lesz, ugyan ugy ki kell fizetni a mernokot, de : a befektetett munka megteruleset sokkal sokkal sokkal nagyobb eladott darabszamon kell realizalni.
Hogy ertsd : BIZTOS, hogy nagyjabol ezerszer dragabb volt megtervezni a gyari 5ezer forintos Apple EarPods fulest, mint amennyibe az Ant tervezese kerult. De a vegtermek 5ezer forint, mert a megterulese nem 30 emberen oszthato el hanem 175millio emberen.
Ez az Ant. Az Ant nem azert 400ezer forint, mert az egy objektiven 400ezer forintos termek, az ahoz tartozo szolgaltatasokkal, miniseggel, hanggal es nem is kell hallani ahhoz, hogy ezt tudjuk. Ezt alapveto piaco dinamikakbol ki lehet kovetkeztetni, mert ha ezt kezmuves termekkent oda lehetne arazni OBJEKTIVEN ahova egy toneggyartott termek arazhato, akkor sokkal dragabbnak kellene lennie, hiszen a darabszamon realizalt profit egy Ant eseteben sokkal magasabb, mint mondjuk egy Adi2-nel (valami aki kb egy arban van vele), hisz az Adi2-nel eleg egy termeken mondjuk 50ezer forintot realizalni, ameddig egy Anton ezt nem eleg, hiszen akkor veszteseges a lete maga, hisz nem adja vissza a belefektetett energiat a vegtermek.
No offense, szerinted mondjuk bkercso cuccai ami mondjuk neked mint vegfelhasznalo 70ezer forint, azoknak az anyagara mennyi ? Ott ugyan ez van, bkercso nem tud sem gyartani, sem eladni ebbol 10ezer darabot havonta, igy neki nem opcio az, hogy 3700 forintot realizal egy eladott termeken, mert az uzleti ertelemben negativ teljesitmeny. Ezzel szemben egy FiiO K5-nel az anyagkoltseg az oriasi volumen miatt siman lehet, hogy nem magasabb mint egy fluentdac-nal, mert bkercso 5 darabot rendel a gyartotol valamibol a FiiO meg 150ezer darabot, mikozben a FiiO-nak a 3700 forint is realizalhato nyereseg, mert ezt minden honapban fel tudja szorozni 10.000-el, ameddig Tamas vagy bkercso lehet, hogy csak 13-al tudna felszorozni azt a 3700 forintot.
En ertem, hogy itt mindenki szerelmes ebbe a mufajba, de konyorgom ne gondoljatok mar, hogy az audio annyira mas vilag hogy meg a piaci mukodese is elter mas termekektol...Gondoljatok mar bele a valosagba, amikor mondjuk egy Sony azt mondja, hogy !!!!! VESZTESEGGEL !!!!!! arulja a PlayStationt, mert a jatekokkal hozza vissza a fejlesztes arat. A PlayStationt, ami egy negyedmillio forintos eszkoz, ezt a Sonynak TOBBE KERUL legyartani, mint neked a negyedmillios vegfelhasznaloi ar, ugy, hogy evente !!!! 20 millio darabot !!!! darabot ertekesit.
Es akkor idejosz, es teljes komolysaggal leirod, hogy valaki gyart neked a picon elerheto legjobb anyagokbol , a legjobb minosegben, csak tok jo arc mert barati aron. Komolyan ?Ezzel nem azt akarom mondanj, hogy egy Ant az egy szar termek. Hanem azt, hogy nem a tudasa miatt 400K hanem azert 400K, mert annyira alacsony darabszamban keszul, hogy uzletileg MUSZAJ hatalmas haszonkulcssal gyartani, mert maskulonben nem penzt keresel vele hanem te mint gyarto penzt koltesz el minden egyes darab letrehozasara. Ne legyen mar olyan nehez ezt belatni kerlek...
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz -Skylake- #99806 üzenetére
Egyebkent kikerestem neked, csak hogy ertheto legyen. A BMW atlagosan 5.000 dollar profitot realizal egy eladott jarmuvon ugy, hogy 30.000 es 130.000 dollar kozes esik a modellpaletta. Ha kiatlagolod azt kapod, hogy atlagosan 5.000 dollar profitot termel 80.000 dollarra. Tehat amikor egy BMW neked a boltba mai arfolyamon 35.000.000 azaz 35 MILLIO forint, azt a BMW ~32.000.000 millio forintbol ALLITJA ELO (ertelemszeruen mindennel,anyaggal,gepekkel,szellemi munkaval egyutt). Ugy, hogy ertelemszeruen a legalacsonyabb beszallitoi arakat kapja az oriasi darabszamu rendelesek miatt. 32 millio forintba kerul a BMW-nek egy 35 millio forintos auto. csakmondom. Tudsz ennel baratibb arat ? Szerinted mukodhetne a BMW mint cegcsoport, ha ezt a ~ 3 millio forint profitot evente 16 auton tudna realizalni ?
szerk : nyilvan ez a 80k dollar lefele elter, hisz valoszinuleg nem ugyan annyi megy el 7es bmwbol mint 1-2-3bol, de remelem a nagysagrendeket ertjuk.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz -Skylake- #99807 üzenetére
Logikus az érvelésed. El kell fogadjam. Ezt nem gondoltam át teljesen piacgazdasági szempontból. Annyi csak a hozzátenni valóm, ami talán árnyalja kicsit, hogy Tamás nem a Hifiből él, de a bmw az autóiból. A facebookon fent vannak Tamás árai is.
Az alkatrészek áráról lehet megkérdezem őt, mert nekem sojkal több rémlik, mint az általad említett 35 guriga.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz letoltobeze #99808 üzenetére
Teoretikus volt az a 35k, a nagysagrendeket akartam erzekelteni, hogy ha egy Ant 400ezer forint, akkor az anyagkoltsegen teljeseggel kizart, hogy 300ezer forint fole esik. Mert ugy nem johet ki a matek, szemben az teljesen hiheto, ha egy 300ezer forintos node2 anyagkoltsege 200k fole esik akar, mert nagysagrendekkel magasabb eladott darabszamon realizalodik es meg ugy is megerheti.
-
letoltobeze
aktív tag
-
s4tch
veterán
válasz -Skylake- #99809 üzenetére
Nem szeretnék konkrétan a TMP-vel kapcsolatban reagálni, csak általánosságban erősíteném meg azt, amit letoltobeze írt: gyökeresen más a hozamelvárás akkor, amikor nem elsődleges jövedelemforrás a gyártás, és akkor, amikor nemzetközi kis és nagy részvényesek hada üti a hátad tucatnyi KPI-ért.
A hifiben egyébként elsőre talán elképzelhetetlen haszonkulcsok is előfordulnak a piacon stabilan álló gyártóknál. Felejtsd el azt a hozamot, amit az autóknál levezettél, itt nem pár %-ról van szó. Nálam volt olyan eszköz, amit külföldön 1.700 euróért árulnak, bontott dobozos volt (gondolom, a 15 napos elállás miatt kerülhetett vissza, a fólia is rajta volt, a távirányítót és a kábelek zacskóját ki se bontották), és a hazai forgalmazó ideadta volna 340 ezerért. És még nyilván ekkor sem bukott volna rajta. A brexit előtt Lumin M1-et lehetett kapni féláron hivatalos angol viszonteladótól, tavaly a románoknál roppant alacsony áron dobálták a Monitor Audio, Kef dobozokat, a Hifiman bontott dobozos árai sem egyszerűek, stb. Teljesen más az árképzés, mint autóknál, vagy pláne a mobilok piacán, ahol előfordult az elmúlt években, hogy az iparági profit több mint 100%-a két gyártónál futott össze (igen, nem írtam el, könnyen belátható, hogy lehetséges ez). A kínaiak sem véletlenül fossák magukból a termékeket, legyen szó elektronikáról, drótokról vagy hangsugárzókról, fülesekről, és simán belefér, hogy egy elrontott szériát bezúzzanak. Az autógyártók meg vért izzadnak az esetleges visszahívásokkal, amit nem csak a szabályozók, hanem a pénzügyek is indokolnak. -
Ribi
nagyúr
válasz letoltobeze #99810 üzenetére
Aki ezeket az ellenállás forrasztásokat elkövette
-
-Skylake-
addikt
Rendben, de amikor most bebizonyítod nekem, hogy még a tömeggyártott termékeken is sokkal nagyobb haszonkulcs van, ergo még sokkal olcsóbb az anyagköltség/tervezi költség/előállítási költség mint amit én elsőre gondoltam , ezzel cáfolod azt amit én írtam vagy inkább megerősíted ? Mert szerintem ez egy megerősítés, hiszen akkor most eljutottunk oda, hogy egy maradva a példánál Ant-al megegyező áru termék előállítása még sokkal olcsóbb lett mint én mondjuk elsőre hittem, azaz a realizálható profit rajta még nagyobb mint hittem. Ebben a kontextusban akkor még kevésbé van lehetősége egy kézműves/kisipari megoldásnak árban versenyezni, hiszen a nagyobb gyártók mozgástere az előállítási ár és az eladási ár között még sokkal nagyobb, tehát tud úgy alá árazni, hogy még mindig több profitot realizál, mint egy kisipari megoldás.
Én nem érzem, hogy ezzel cáfolva lett volna amit én mondtam, nevezetesen, hogy logikailag nem áll meg az, hogy egy kézműves termék magasabb minőséget nyújtson mint egy azzal egy árú nem kézműves termék.
Érted ez olyan, hogy valószínüleg egy kézműves sör 1000forint/3dl-ért egy magasabb hozzáadott értékű termék, mint egy 200 forintos Arany Ászok. De ugye itt arról beszélünk, hogy egy szintén 1000 forintos NEM kézműves sör vajon tényleg alacsonyabb minőség lesz, mint a kézműves ? Ez a kérdés, nem az, hogy jobb-e egy drágábban előállított hobbyból, kisipari körülmények közt készült megoldás, mint egy 20ezer forintos tescós erősítő. Hanem arról, hogy ha kisiparosként minden alkotóelemhez drágábban jutsz hozzá (mert ez alapvetés, hiszen az ár a volumen miatt csökken a nagy gyártóknál) , akkor ha a végére azonos árú termék épül, akkor hol van a kettő közti különbség ?
A piac egyszerűen nem így működik, a piac úgy működik, hogy a termékek végsősoron magukat árazzák be. Te ráírhatsz akármit egy adott termékre, ha a termék egészét rosszul ítéled meg a piac azzal áraz, hogy nem lesz eladás. Egy Ant nem azért nem 2 millió, ahogy feljebb is írva lett, mert nem fér ki a cimkére az ár, hanem mert ezért az árért nem piacképes termék. Ha az lenne, 2 millió forint lenne, mert senki nem a saját pénze ellensége. Arról nem is beszélve, hogy ha ez igaz lenne, akkor 7 év lenne az előrendelés, hiszen 2 millió forintig bezáróan értelmetlenné tenné a konkurenciát, hiszen egységnyi pénzért nagyobb értéket vásárolnál.
De ez láthatóan nem így van. Az Ant jelenlegi ára pont oda van lőve, ahol el még lehet adni , azért kerül annyiba amennyibe. De továbbra is áll az, hogy ennek az eszköznek kilóra többet kell hoznia végeredményben mint egy nagy gyártó termékének, mert még a nagy gyártónak is szúk a piac, értelemszerűen a TMP piaca még sokkal szűkebb. Ergo nagyobb nyereséget kell realizálni / darab, mindezt úgy, hogy az anyagköltsége meg nagyobb mint ha teljesen, centiről centire ugyan ezt mondjuk egy FiiO megépítené, hiszen ő a volumen miatt minden alkatrészéhez jobb áron jut hozzá.Ezt az ellentmondást nem fogod tudni feloldani, az Ant-nak a helyzetéből kifolyólag drágábbnak kell lennie úgymond a "neve" miatt , mint ami az objektív értéke. Pusztán azért, mert kicsi a "gyártósor" amin készül.
De ismétlem : nem állítom azt, hogy ez egy rossz termék. Annyit állítok, hogy drágább mint amit tud, mert drágábbnak kell lennie mint amit tud, ez következik az előállításának körülményeiből. bkercso fluentdac-ja is drágább mint amit tud, mert ha bkercso ugyan azt a profitot szeretné realizálni rajta mint amit most, de nem 10et hanem 1000 darabot épít belőle, akkor alacsonyabb áron jut alkatrészhez ami teljesen = azzal, hogy 1 : ugyan azon az áron értékesítve nagyobb a haszon , 2 : vagy pedig ugyan akkora haszonnal értékesítve alacsonyabb a végfelhasználói ár. Mert módosul a komponensek ára, értelemszerűen ez a fent részletezett két végkimenetelt hozza magával. Ergo ha bkercso saját magával akarna versenyezni, akkor építhetne 1000 darabot és önmaga ára alá tudna lőni, ugyan akkor megtérüléssel. Ezért nehezen elképzelhető az, hogy egy 400ezres Ant valóban versenyzik egy 400ezres ADI-val mondjuk. Mert az ADI birtokolja a volumen előnyét , ami megint azt a két lehetőséget hozza amit pár sorral feljebb kifejtettem.
Egyszerűen ez nem jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz letoltobeze #99810 üzenetére
Szuper, csak a nagy ellenallatoknak nem latszanak valami jol a csikjai...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bitrograde
senior tag
Kivéve persze, hogy a tömeggyártás megtérüléséhez szükség van terjesztésre, marketingre, szállításra, minőség ellenőrzésre, szervizháttér biztosítására, meg ki tudja még mi mindenre, melyek szintén jelentős költséget jelentenek, melyek alaposan csökkentik a gyártó profitját, amit aztán az az árképzésben is realizál, ellentételez. Mindezek egy alapvetően bizalmi tőkére épülő kisszériás vagy éppen DIY kontextusban nem, vagy nem így adódnak. Ezek is beleszólnak, méghozzá elég erősen az ár/érték egyenletbe.
-
-NoVa-
addikt
válasz -Skylake- #99815 üzenetére
Ez audio, ne vasáron próbáld beárazni. Mintha az operaénekesnőknél csak a súly számítana, és egy egységnyi árért a legtöbb kg énekest szeretnéd hallani.
A BMW-nél is leragadsz az összerakott késztermék árrésénél, de minden egyes alkotóelem minden elemén ugyanúgy megvan az árrés, szóval felszínes kissé a hasonlat.
Pláne hogy a marketingje sportosságot és élmény ígér, amit fele pénzből egy Caterham sokkal sokkal jobban csinál. És mindkettőre lesz olyan, akinek csak ez, vagy csak az a megfelelő, mert emberek vagyunk fura motivációkkal. -
-Skylake-
addikt
válasz -NoVa- #99818 üzenetére
"Ez audio, ne vasáron próbáld beárazni."
tehát ismét ott tartunk, hogy nem mérhető, nem összehasonlítható, nincs semmilyen olyan paramétere semminek ami audio termék, amivel egymással szembe állíthatóak, de még a piaci definíciók sem érvényesek rájuk, amik az autógyártótól kezdve a ruhamárkákon át a sarki kifőzdékig mindenkire érvényesek. Csak az audióra nem érvényes semmi, ami a fizikai világban egyébként egységesen minden más létező termékre és termékkategóriára érvényes.
Azt soha senki nem kérdőjelezi meg, hogy ha veszel egy CNC gépet amivel alut marsz , akkor ha 3 megfaragott terméket adsz el nem jön vissza még az eszköz ára sem, ha ezen a gépen egy fejhallgató kagylója készül akkor egyből más logika mentén kezd el működni minden.Ezzel mondjuk nem tudok vitatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz -Skylake- #99815 üzenetére
Nem vitatkozom, beszélgetünk. Nem megerősítem vagy cáfolom, amit írtál, hanem hozzáteszem a saját információimat és sejtéseimet. Direkt a legelső mondatban leírtam, hogy nem az Anttal kapcsolatban szeretnék reagálni, és a tisztázó első mondatot követően egy szóval sem említettem az Antot...
És akkor magáról az Ant erősítőről egy gondolat. Nem drágább annál, amit tud, sőt. Nincs termék a piacon, ami így szól, rá lehet kötni hangfalat és fejest is, és ennyibe kerül. Számomra mindenesetre parádés volt az ár-érték arány, máskülönben nem adtam volna el miatta az ncore végfokot és a Little Dot Mk2-t. Ha szeretnél róla beszélni, vigyük át a megfelelő topikba, itt elvileg a fejhallgatókról kellene dumálni.
-
bitrograde
senior tag
válasz -Skylake- #99819 üzenetére
Szerintem arra vonatkozott a kérdéses mondat, hogy a késztermék a piacon többként jelenik meg, mint összelegózott alkatrészcsomag, s az ár kalkulálásakor ezt éppúgy figyelembe veszik, mint például a piaci pozíciót. (Miért kell az SE meg az LE, meg a KI kiadás, pl. Miért nem lehet eleve olyanra készíteni? Miért kerül annyival többe? Mit ad/jelez a különbség?) A piacnak van egy nem feltétlenül materiális alapokra visszvezethető logikája is.
-
szaki58
aktív tag
válasz letoltobeze #99803 üzenetére
Őszintén irigylem a hallásodat. Nekem sajnos már egy kicsit megfáradt, így azokat a részleteket, finomságokat, amit Te meghallasz én már soha nem fogom. El kell fogadnom az értékítéletedet, mert tudom, hogy megbízható. Már most én sem elemezgetek, hanem zenét hallgatok. A baj az, hogy a hifizésnek, útkeresésnek nagyon nehéz gátat vetni, mindig kíváncsi az ember az újdonságokra, én legalább is. Most is be vagyok sózva...
-
Ear001
addikt
"Vegyunk egy peldat : az Antban hasamra utok, van 35 ezer forint alkatresz. Ennyibe kerul a nyak, az ellenallasok, mittudomen ami meg kell bele, tehat ennyibe kerul nagyon pongyolan "anyagaron"."
Na innentől nem stimmel a dolog. Nézz bele egy Antba, van róla egy csomó fotó a Facebookon. A két Mundorf csatolókondit nem veszed meg ennyiből.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Pont az autónál semmi helye racionalitásnak, teljesen érzelmi vásárlás, különben lenne háromféle autómodell, ötféle színben. Lehet, hogy katalógusszámok alapján a BMW M3 és az Alfa Giulia GTA közel ugyanaz, mégis teljesen más karakter veszi a kettőt. Aztán kinek melyik az előnyösebb adat? 0-100? Vagy hogy melyik tud békés tranziensekkel finoman, rángatások és hirtelen ugrások nélkül vonulni akkor, amikor nem kell üvöltve menni? Mert az semmilyen mérésben nem szerepel, és semmilyen számon nem látszik előre, csak a végállapotokat rakják katalógusba.
És hiába marad le minden számadatban, azért egy patikaállapotú fél évszázados Alfa Romeo GTA Junior Autodelta Corsa magában jóval több pénzért cserél gazdát, mint egy M3 és egy GTA együtt. Drágább, mint amit tud? Apró 1300-as motorja van, meg lelke, történelme, hangulata, aztán összegszerűsödött.Audióban sem ugyanazt éli meg az ember minden zenével mindig a legjobbnak. végtelenül szubjektív. Eleve más fülformával, más fejformával és más komfortigényekkel nincs univerzális befutó. Attól még vannak általánosan jobb és sokkal jobb dolgok, abban nincs vita, csak teljes egyetértés nem lesz soha semmiben, amiben van humán faktor. És nem feltétlenül hülye az, aki mást preferál, csak más a nézőpontja.
-
Ear001
addikt
Végigolvasva még kevésbé kell, hogy egyetértsek.
A hifi készülékek piaca úgy működik, hogy a listaárnak nagyjából az 1/3-ért adja tovább a gyártó a kereskedelmi csatornába. Hogy ez most viszont disztribútor, nagykereskedő, vagy viszonteladó, majdnem mindegy, az az 1/3 ár viszont eléggé kőbe van vésve. Tehát egy 2000 dolláros készülék 660 dolláros áron hagyja el a gyárkaput. Ebbe benne kell lenni a gyártásnak, K+F-nek, bérköltségnek, haszonnak, stb. Ezért látod azt, és gondolod azt, hogy az alkatrész költsége elhanyagolható, és az is.
A TMP és még rajta kívül néhány cég másképp kalkulál. Egyfelől nincs viszonteladó, nincs a számára árrés. Itt előállítási költség + haszon adja az eladási árat. Ezrét van az, hogy az eladási árhoz képest elképesztően jók és drágák az alkatrészek a nagy sorozatban gyártottakhoz képest, ezért sem állja meg a helyét a kalkulációd. Mindez addig lesz így, amíg valaki bele nem invesztál némi pénzt, és el nem kezdi a nemzetközi kereskedelmi csatornákba való bevitelét. Onnantól ugyan ez a beltartalom legalább háromszoros árakon lesz elérhető. Erre példa az ANJapan/Kondo, a 47 Lab, a Shindo, a ZYX, amik ahogy kikerültek a saját belső piacukról, azon nyomban megugrották ezt az árazásukban, ott a Zu, ami mindenféle trükkökkel tud csak külföldre értékesíteni az amerikai legalább egy kicsit hasonlító árakon, de inkább még úgy se.
-
niof
addikt
válasz bitrograde #99824 üzenetére
A KI az a Ken Ishiwata verzió szokott lenni Marantzéknál...
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #99669 üzenetére
Ez a Type A párna nagyon hámlott mindenhol, így minden mindegy alapon kipróbáltam, hogy milyen teljesen megtisztítva, kimosva, velúrként: Nem jó. A mélyek kb. eltűntek.
Viszont a HiFiHeadphones UK pont most akciózott, így berendeltem 2db Type A + 1db Type E párnát lényegében egyet fizet hármat kap alapon. Nekem ennyit bőven megérnek ezek a Final Sonorous fejesek... Egyedül a NAD Viso HP50 maradt meg mellettük zártnak.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #99833 üzenetére
Igen, erre próbáltam célozni. Zártban én kinéztem 1More Tripple Driver Over Ear-t Amazonon 103€-ért, durván 50ezer lett volna "mindennel". Gondoltam, lesz ez még olcsóbb. Ekkor még 400 alatt volt az Euro. Mindegy, Black Fridayig terv szerint nem veszek semmit, akkor meg meglátjuk. Kicsit bánom, hogy nem cuppantam rá a Mezédre, bár a "nagyon mélybombák" már nekem se jönnek annyira be, inkább a "kicsit mélybombák"
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz bitrograde #99831 üzenetére
Én csak a cd6000-et hallottam egyszer. Az is KI volt. De régen is volt, meg igazából nem arra koncentráltunk akkor, hogy milyen hangja van, csak úgy szólt. Csak rácsodálkoztunk, hogy jéé! Egy haverom hozta németből, aki használt hifi cuccokkal seftelt anno.
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #99834 üzenetére
A Sonorous III-at szívesen elküldöm neked kipróbálni, ha megjön a pakk UK-ból. Sajna a nálam lévő bőrpárnákkal értékelhetetlen a hangja, de a Type A + Type E gyári párnákkal meghallgathatod. A Mezét meg ne sajnáld, sehol sincs a Finalokhoz képest...
Wherever you go - go with all your heart.
-
Ribi
nagyúr
válasz fehér_ember #99832 üzenetére
Nevidd át
De amúgy 8 ohm az, csak félrenéztem. -
btraven
őstag
válasz Gzula[HUN] #99834 üzenetére
Nem lehet vacillálni sajnos a mai világban.
Nekem azért nincs Fostex T40rp-m, mert akciós volt, de gondoltam majd holnap reggel megveszem. Erre másnap már nem volt akció és a forint is hatalmasat esett.
Aztán meg a készletről is eltűnt. -
lapalapa
senior tag
Idézet innen
"Árképzési módszerek
Az árképzési módszerek két csoportját különböztethetjük meg. A költség alapú árképzés
módszerei a vállalati kiadásokból indulnak ki. Míg a piaci alapú árképzés módszerei a piac
többi szereplőjének magatartásából indul ki.
Költségalapú árképzés módszerei:
Haszonkulcs elve
Tervezett hozam elve
Piaci alapú árképzés módszerei:
Elismert érték elve szerinti árképzés. Elismert érték az az érték, amennyiért a fogyasztó
elismeri a terméket, vagyis amennyiért hajlandó megvenni."
Szerintem nép hifiben a nagy cégek a költség alapút használják,
a minőségi hifiben, ahol a hangért fizetsz, ott meg a piaci alapú árképzés megy. (milyen árszínvonalú hangot állítottam elő).Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
contaxg
veterán
válasz Ear001 #99829 üzenetére
1/3 lehet, hogy volt régen, valamikor de ilyen égen-földön nincs. A Violectric pl 20%-ot ad amiből te még fizetsz szállítást a cégtől és ha nem akarsz drágább lenni mint a német kisker, akkor a +7% áfát is benyeled. Ne híreszteljünk csacskaságokat.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz Ear001 #99841 üzenetére
Nekem nem kell, tisztában vagyok a dolgokkal. Ezért is szóltam hozzá. Továbbá ameddig az állam többet keres egy eladáson (fix 27%-ot) mint egy kereskedő ne akarjuk azt elhitetni, hogy sajtból van a hold. Az értelmét sem tudom, hogy mit akarsz ezzel elérni. Furcsa lettél. Nem csak szerintem.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
btraven
őstag
Ilyenkor kapok kedvet egy kis fejes párna barkácsoláshoz a Gradohoz.
RAAL requisite CA-1a 2500$ -
letoltobeze
aktív tag
Grado RS1E
A Hifihangya nem nyugszik (meg mostanában egyre több hangya, meg mindenféle bogár van )
Szaki58 felkeltette az érdeklődésemet a Grado fejesek irányába, úgyhogy kerestem is egyet a haszált piacon.
Igaz, már korábban Ear001 is emlegette - ideje lenne megtanulnom, hogy hallgassak arra, amit ír
Ezek a fejesek valahogy mindig elkerülték a figyelmemet. Nincs akkora hype körülöttük, mint a Hifimanok, meg a Meze körül.
Kicsit gagyinak is néznek ki (képen)Ráakadtam egy szép állapotú példányra a használt piacon.
Majdnem lemaradtam róla, de végül is az enyém lett.
Németországból jött, és hogy olcsóbb legyen a szállítás egy határon lévő csomagközpontba vitettem, ami kb. fél órára van tőlünk. Brutális a német posta: másnapra ott volt a csomag Németország másik feléből.
Amikor átvettem a csomagot, kicsit meglepődtem, olyan könnyű volt, hogy azt hittem, nincs benne semmi.
Hazaérve, és kibontva természetesen megtaláltam benne a fejest plussz egy nagyobb méretű fülpárnát, aminek nagyon örültem, mert a nagy lapát füleimnek eddig csak a Hifiman Ananda és méretazonos rokonai voltak minden szempontból elégségesek.
Kézbevéve az RS1E-t, már lehetett látni, hogy milyen finoman és tökéletesen kidolgozott alkotás.
Az egy kicsit meglepett, hogy a kábel nem cserélhető, de a rajta lévő is elég komolynak tűnt, kicsit furcsa is volt a kis könnyű fejesen egy ilyen bumszli kábel.
Alig vártam, hogy megfülelhessem, de estig még várnom kellett, mert aznap sok volt még a meló.
Végre otthon; gyors fürdés és evés, és már ott is díszelgett a fejem a két meghajtó között. Mint szinte mindig, most is a TMP Antra kötöttem rá először, és nem voltam túlzottan elragadtatva. Bár éreztem, hogy ez valami egészen más, de az ANT-ról hajtva elég száraz, éles volt a hangja. Éreztem, hogy jót fog neki tenni a Niimbus finomabb hangzásvilága. Átdugtam és a pincéig esett volna az állam, ha lenne pincénk.
Én nem hittem a fülemnek! E valami elképesztő. A Susvara&ANT hangfalkimenet is „wáó" érzés volt, de ez... ekkora „WÁÓ"-m nem volt, mióta fejhallgatózok. Ez az igazi Flow!
Arról nem is beszélve, hogy 6 db ilyet lehetne venni egy Susi árából (mindkettőt használtan értem, de azz új áruk kb ugyanezt mutatná, ha lenne még új SR1E)
Aki eladta, azt írta, hogy függővé lehet válni. És igaza volt: tegnap (azaz az már ma volt) 1:00-kor mentem aludni 15 óra munka után, de már reggel hatkor a fejemen volt a Grado.
Erős, dinamikus hangja van, és nagyon élethű. Éreztem, hogy ehhez a fejeshez a Rockzene nagyon passzolna. Gyorsan össze is dobtam egy válogatás playlist-et a kedvenceimből: Alanis Morissette, Coldplay, U2, Pink Floyd, Stereophonics, The Airborn Toxic Event, Vertical Horizon, Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Guns'N'Roses
Az a mindenit neki!!! Az elektromos gitárt még soha nem hallottam ilyen igazinak! És a dob! Meg az énekhagok is mind!
Nem szeretek csúnyán beszélni és igyekszem kerülni a trágár szavakat, de ezt most nem tudom másként megfogalmazni: ez egyszerűen qurv@ jó!!!
Fél nyolckor a feleségem arra jött be a nappaliba, hogy Alanis Guardian című számara léggitározok a „hifitornyom" előtt. Nézett is nagy szemekkel, mert már rég nem látott ilyet tőlem 😁
Még nagyon friss az élmény, de most úgy érzem, ha hirtelen megszorulnék, és el kellene adnom a cuccok nagy részét, akkor a Grado maradna a Niimbus-al és az nd5xs2-vel.
Hiheteglen, hogy egy ilyen hanghoz hozzá lehet jutni 500 euróért!
Most dolgozok, de alig várom, hogy hazaérjek, mert a playlist-et még korántsem hallgattam végig...[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz letoltobeze #99846 üzenetére
Néha a technológiai határok feszegetése helyett egy kifinomult klasszikus mennyire jól tud esni az agynak.
-
Ba cy lus
addikt
válasz letoltobeze #99846 üzenetére
Az elektromos gitárt még soha nem hallottam ilyen igazinak! És a dob! Meg az énekhagok is mind!
(...)
Erős, dinamikus hangja van, és nagyon élethű.Na ez lehet a prezensz kiemelése miatt is. Ezeréves hifi trükk.
Valamennyire megvan ez a vintage DT440-emben is (talán nem véletlen, a Gradóhoz hasonlóan fekszik fel a fülre).[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Ba cy lus #99848 üzenetére
És akkor ugye univerzális hang vagy adott műfajokra specializáltan kirmelkedő, nincs lineáris jósági sorrend. Ezért van túlzónak tűnő IEM/Earbud gyűjteményem, meg ha nem is fejhallgatózok igazán, azért vagy 5 abból is akad :)
A Grado egyetlen hátránya hogy inkább hangfal, mint fejhallgató. Ha jól átható koncertélményt akarok kihozni belőle, akkor 20 méterrel, 4 szobával arrébb még érthető a szöveg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest