- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
-
-
szaki58
aktív tag
-
szaki58
aktív tag
válasz chrisnagy13 #99158 üzenetére
Biztosan nem fogad. Majd úgy lesz ez, hogy elcsórom tőle, a többit megoldjuk valahogy, de nem tudok ígérni semmit. Én megpróbálom...
-
fattyu
veterán
válasz btraven #99153 üzenetére
nem hallod.
látod mi az tudod mi az az agyad pedig becsap. ez még akkor is megtörténik amikor tényleg a fejeden van....hogy a jó istenbe tudnád meg mit tud egy csúcs csúcs planar egy középszerű dinamikuson hallgatva vissza amit egy valamilyen mikrofon felvett?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Remus389
veterán
válasz HUNNIA1920 #99134 üzenetére
Igen, végül én is erre jutottam, hogy maradnak a hagyományos tisztítási módszerek, plusz valami hagyományos bőrápoló. Mielőtt neki esek, azért kipróbálom egy kis felületen, nehogy a Focal Clear-ből Focal Dirt legyen.
Focal Dirt vs Focal Clean [link]
Sok sikért a tisztításhoz
A fransziákkal vigyázni köll[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Remus389 #99163 üzenetére
Abból még simán lehet párnát csinálni. Mármint a bal oldaliból. Kötelező mosás (mosózsákban) után textilborotva, és kész. Ha nincs kiszakadva, nincs nagy probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz HUNNIA1920 #99167 üzenetére
"azon már az ima se segít"
1. De. (Ha egyébként nincs kiszakadva, de egy jó varrónő azt is megoldja.)
2. Nem kellett volna megvárni, hogy ennyire szöszös legyen. Van itthon kb. 10 éves napi szinten használt RF810R. Régebben enyém volt, pár éve a nejem használja, hogy vasalás közben tudja a híreket hallgani másik helyiségből. Évente átmegyek rajta szösz eltávolítóval, és újszerű lesz.
Bőrrel (mondjuk autó kárpit) én azt csináltam, hogy elmentem ahhoz a cipészhez, és kértem tőle olyan áplószert, amit javasol. Bevált.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Nagyon érzéketlen a HE6 (83,5 dB, 50 ohm). Az egyik legnehezebben hajtható fejhallgató.
Egy ismerős ilyenről hajtja: Audio-GD – R28 2022 [link]
(Ez olyan 7W körül hajt 50 ohm-os fejest.)Szerk. Közben leesett, hogy te a HE400se-ről írtál. Mindegy, most már itt hagyom...
Én nem mondanám más világnak a planárt a dinamikushoz képest. Esetleg másik ország, másik földrész. A jól meghajtott kétutas hibrid driver, na az más világ.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #99172 üzenetére
Ha meglenne még a HE560, akkor néznék is hozzá valami komolyabb cuccot... Szerencsére a Final Sonorous fejesekhez a CompositeAmp is bőven elég.
Gzula[HUN]: Ilyet próbáltál már?
Nekem most lett elegem a műbőr párnák foszlásából. A szivacs az minden esetben sértetlen, még 5-10 évig bírná, de a műbőr már pereg. Egy Sonorous párna meg 55-85 GBP + VAT + shipping. (Már amelyik kapható) [link] A jó édes anyátokat... Hirtelen felindulásból rendeltem is ebből a kínai takaró csodából 4 pár nagyot meg 1 pár kicsit.
-
Dorien
veterán
Közben a bécsi Kopfhörerboutique-os Andreas válaszolt, tőle a fenti UK shop-hoz képest azért korrektebb árakon szerezhetőek be a Final Sonorous párnák (és ugye +ÁFA sincs):
"Hi Gabor,
Danke für Deine Anfrage.
Type A: 47 €
Type B: 54 €
Type C: 72 €
Type D: 47 €
Type E: 54 €
Welche in Wien lagernd sind - kann ich dir aktuell noch nicht sagen aber bestellbar sind alle. Versand nach Ungarn kostet 12 €
liebe Grüße Andreas"Wherever you go - go with all your heart.
-
-
niof
addikt
válasz fattyu #99162 üzenetére
De tételezzük fel, hogy a világ legjobb mikrofonjával, szabványos körülmények között lett rögzítve a hang, a lehető legjobb minőségben. A másik végén meg ideálisak a lehallgatási körülmények. A YouTube audió kódolása akkor is elcseszi. Maximum a fő karakterét esetleg kihallani, mást nem.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
:AMF:
senior tag
válasz letoltobeze #99171 üzenetére
-
Dorien
veterán
válasz letoltobeze #99179 üzenetére
Email címet inkább:
andreas.pohnitzer@kopfi.atEz a weblap: [link]
HELLAFLUSH: Van jóval drágábban is valami Japánban gyártott cucc: [link]
Egyelőre tesztelem a kínait, ha megjön. A szövet biztosan kitakar valamit a hangból, de lesz elég belőle, hogy próbaként akár szétvagdossam, ha nem válik be...[ Szerkesztve ]
-
-
HUNNIA1920
őstag
válasz bala6120 #99185 üzenetére
A TMP + Hifiman általában működik. Sajnos nekem mire lett Ant erősítőm, addigra eladtam az XS-t. Bár annyiból nem baj, hogy minden mással kiérződött időnként a sok magasa, tehát lehet jobb is így. Egyébként az Ant erősítő + Focal Clear is elég jól kijönnek egymással.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
bala6120
senior tag
Nem tudom milyen kábellel használtad, de a gyári kábel , Fapaci kábele helyre rakta a magasakat is.
Viszont, ha nem tetszik elsőre valami, akkor szerintem azon semmi nem segít. Nekem bejött az XS, így kapott egy új 3 méteres kábelt.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz bala6120 #99187 üzenetére
Én is lecserélem a 400SE kábelét. Igazából nem azért, mert különösebben bajom lenne vele, csak nekem a gyári egyszerűen rövid. Rendeltem hozzá Sennheiser HD 650 kábelt, meg Neutrik 3,5-ös Jack csatikat. Azért kíváncsi leszek, hogy változik e majd vele!
Amúgy maga a fejes is napról napra jobban tetszik. Hazaérek a melóból, és beülök a gép elé 2 órát zenét hallgatni. Ilyen már rég volt! Hát még ha elég hosszú lesz a kábel is, hogy hátra is tudjak dőlni, hogy kényelmes is legyen!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bala6120
senior tag
válasz letoltobeze #99188 üzenetére
Valóban, hihetetlen, pedig kb. 2 órája megy, Tamás szerint kell a 200 óra.
niof XS-nek kellett 150-200 óra
Zoliee . Nagyon jól adagolható , finoman szabályozható alacsony fokozaton is
[ Szerkesztve ]
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy mit ajánlanátok az alábbi használatra, 20.000 Ft-ig?
Hobbi szinten szeretnék zenéket alkotni, és egy USB-ről működő fejhallgatót szeretnék.
Programok a Mixxx és az Ableton lenne főleg, Macbook Air 2015-ön.
Fület teljesen körbeölelő és zárt típusra gondoltam. -
HUNNIA1920
őstag
válasz bala6120 #99187 üzenetére
3.5mm-es Jack-ből gyári, Kácsa szín ezüst, 4.4mm-es Pentaconn-ból Neotech tömör monokristályos réz, XLR-ből Bordor réz.
Eszközök: Xiaomi Mi 9T, Xiaomi Mi Pad, Bodor Audio PC, Fiio M11 Pro, CompositeAmp+DAC, Audio GD NOS-11. Ezután feladtam.Megoldottam a párna huzat kérdést. Szétvágtam 3db használaton kívüli zoknit, az egyiket ráhúztam a fejpántra, a másik 2-ből meg akkora darabot vágtam, hogy pont rámenjen a fülpárnára. Szépnek nem szép, de legalább ronda és ingyen van. Csináltam képet is, de inkább nem sokkolok vele senkit.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
fericske
addikt
Na, ha a 400se is úgy viselkedik mint az "átlag" planár, akkor a mélyekre még várni kell mennyiségileg ameddig bejáródik, az meg kb. annyi idő amit bala6120 írt az XS-re.
Aztán mehet majd a dijumdisum rendesen. Jó meghajtás mellett akár új értelmet nyerhet a mennydörgő basszus kifejezés, bár nem ismerem az adott fejest. -
Ba cy lus
addikt
válasz btraven #99193 üzenetére
Pont úgy módosul a hang, ahogy neked szubjektíve tetszik.
Nem nehéz belátni, hogy technikailag nem lesz jobb egy felvétel, mert egy akármilyen láncon lejátsszák, azt újra felveszik, s hát azt sem nehéz belátni, hogy minden egyes ilyen demo alkalmával a saját cuccaid hallgatod.
Hogy ez mennyire jó összehasonlításra? Összbenyomásra - ami a lényeg - semmiképp, ahhoz egy az egyben kell hallanod őket. Mikor arról beszélünk, hogy egy kábel képes elrontani az élményt?
Kiragadni egy-egy szempontot: pl. tonalitás. Ez az, ami működhet. Ebből több, abból kevesebb, de azért ennek is megvan a buktatója: mi van, ha te másképp tennéd fel a fejedre? Vagy sokszor elég, ha csak a fejformád más.[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
válasz HUNNIA1920 #99194 üzenetére
Így van, csinálhatunk bármit, ha nem tetszik. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz oliwire #99192 üzenetére
ITT a helyes fórum a kérdésedhez. Egyébként meg HyperX Cloud 2.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest