Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz radi8tor #11455 üzenetére

    Csak egy vélemény (nem esküvőfotós).
    Az esküvőfotózás egy üzleti vállalkozás. Mint olyan a megtérülés is szempont kell legyen.
    Mint pro aligha hivatkozhatsz arra, hogy azért nincs fotód a drága pénzért vállalt megbízatásból mert ez meg az elromlott vagy kevés volt a fény stb. azaz rögtön (min.) két váz, két vaku és jópár fényerős fix és zoom kell (mondjuk 3 2.8-as zoom és 3 fix).
    Ezt vázzal simán 2 és 3 milla közzé teszem (nem az általad felhozott, hanem egy jóval olcsóbb vázzal...).
    Ugye az utómunka is annyira fontos mint a felszerelés. Megfelelő PC, színhelyes monitor, rengeteg tárhely (fizikailag több helyen), SW stb.
    Nagyságrendileg még egy egy milla.
    Rengeteg apróság, egyébb költségek.

    Elfogadom, hogy nagyon tehetséges a párod, de ugye itt több cucc profi kezelését utómunkát stb. kell megtanulni és el kell adnia magát (talán ez utóbbi a legnehezebb, lesz elég megbízatása?).

    Ennek a többségének kell megtérülni kb. 5 év alatt.
    Mit szeretnének az emberek? Szerintem elsősorban olcsó fotóst (az olcsó mindenre igaz).

    Biztos vagy abban, hogy egy 500D+kittobis tapasztalatra+néhány ismerős véleményére (akik már csak udvariasságból sem fogják leszólni a párod alkotását és egyébként sem feltétlen tudják hogy kellene kinézni az eredménynek ill. mindenkinek kicsit eltér eről az elképzelése) kellene egy ilyen komoly befektetésre vállalkozni?

    Egyébként nem értem, annak ellenére, hogy mi is itt többen ill. mások rengeteg helyen leírták, hogy annyi minden más van mint a váz ami meghatározza a végeredményt ennek ellenére kinéztél egy jó drága vázat és még odáig sem jutottál el, hogy mi van akkor, ha megáll a zár vázban...(vagy az 500D lesz a másodváz? De akkor mihez is veszel objektívet?)
    Mi történik spéci akkor, ha az adott időpontban lebetegszik a párod? Akkor ki lesz olyan tehetséges, hogy megcsinálja amire vállalkozott?

    Néha van olyan érzésem, hogy ilyen és hasonló az irrealitás határán álló kérdéseket néha csak azért dobnak be ilyen fórumokra, hogy feldobják a topikot.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák