Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz McReay #94417 üzenetére

    Látatlanban ne vegyél sisakot! Mindenképp menj el egy boltba és próbáld fel, mert még márkán belül is lehetnek eltérések a különböző típusoknál fejformát illetően. A megadott méret is inkább jelzésértékű.
    Akkor jó a méret ha a pofazacskóidat picit nyomja a sisak, de csak annyira hogy beszéd közben még épp nem harapsz rájuk. Homloknál szintén passzentosnak kell lennie, de ne nyomjon. Ha 2-3 perc viselés után kényelmetlenül nyom akkor nem jó. Hátulról ha megtolod a sisakot alulról felfelé, akkor nem szabad hogy elmozduljon.
    De egy felkészült eladó ezeket mind elmondja és nem fog olyan sisakot rádsózni ami nem jó rád. Az is lehet hogy egy adott márkából egyáltalán nem lesz olyan ami jó rád.
    Egyébként meg az hogy milyet attól függ milyen motorral milyen stílusban fogod nyomni :D Meg milyen kényelmi funkciók kellenek. A 40-50 ezres ársávban többnyire ezek a márkák játszanak: Grex, Givi, Kappa, MT, LS2, Caberg, hirtelen ennyi jut eszembe.

    Kesztyűből meg a helyedben vennék egy valamilyen MugenRace vagy Shox bőrkesztyűt. 10 ezerért csak rövidszárút fogsz kapni, de arra pont jó hogy a jogsiszerzés ideje alatt nagyvonalakban kitapasztald hogy milyen kesztyű kéne neked, és később veszel egy jobbat. Nagy védelemre ezektől a kesztyűktől ne számíts, városi tempónál arra jó hogyha csúszol akkor nem a tenyeredről szedi le a bőrt. Kesztyűt egyébként használtan is nézhetsz, sisaknál rizikósabb a helyzet, abból én nem vennék használtat.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák