Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    Hát nem is tudom, felborult egy világ ez.. elmentek az arányok, illetve olyan változások vannak amit nehéz felfogni is.

    Pl. tartós fogyasztási cikkek, árai, illetve hozzá állásunk.
    Régen: mosógép, tévé, drágák voltak, szüleim éveket spóroltak, de tényleg tartósak voltak, egy egy mosógép kiszolgált egy emberöltőt.
    Ma: a tv-ket, mosógépet, hűtőt gyakrabban kell cserélni, az áruk sem olyan amire különösképpen hónapokig kell spórolni, tönkre megy, másnap veszünk helyette másikat.

    Telefon régen nem volt, ma egy újabb iPhone, Samsung, stb fél millió felett is lehet és dobálják, egyáltalán nem vigyáznak rá, 2 évet elmegy az akkuja már jónak érezzük, az ára hiába sorolná a tartós fogyasztási cikkek közé, mégsem az, fogyóeszköz.

    Nem sorolom tovább...

    Egyéb arányok: motoros túra, vezetett, pl ma ajánlották korzikát, 5 nap utassal, számolgatom, 1600 euró csak a félpanziós szállás (4 éjszaka) + túravezetés, minden más még költség, pl komp, 250 - 500 euró két főre?! 1600 km-re üzemanyag (kb 200 euró), egyéni fogyasztás, 0. napi szállás Modenában, illetve az 5. éjszaka is itt van, itt lehet hagyni a trélert, ha nem lábon hozod le a mocit eddig. (ez is 100, 100 euró két személynek)
    Összeadom, 2500 euró minimum (2 fő). Erre mondják a többiek, hogy ez jó ár, ez reális...

    Mi a fax??? Én ennyi pénzért egy szezont töltök a Balaton parton egy kempingben, igaz nincs félpanzió, de itthon is ennék, 15m-re csobog a víz, citeráznak a drótok a hajókon, nyugi van, stb, ja, mindezt 6 főre (IFA nélkül). 120 nap szemben 5 nappal. Hát hogy lehet ezt egymással összehasonlítani?? Igaz nem korzika, de na..

    És csodálkozunk, hogy nem motoroznak a fiatalok? Ez régen közlekedési eszköz volt, ma tisztán luxus hobbi. A motorok ára néha nem összevethető egy új autó árával, hanem egyenesen drágább. Persze nem egy Suzuki Vitarát kellene összevetni egy BMW-vel, de hát a Suzukit a Suzukival csak lehet, nem?
    Én mikor 18 voltam, nagyon vad voltam, a szüleim féltettek, több ismerős is meghalt motoros balesetben, nem akarták, hogy velem is ez történjen. Tiltották, de az nem ment igazán, mindennel motoroztam, a kis romettől a jawa 350-ig, ami volt a haveri körben.
    És hogy éltem túl? Fater nekem adta az egyik autóját használatra, azt mondta, fiam, a motoron egy nőt tudsz magaddal vinni, az autóban négyet :D. Bejött neki, mert 25 évre félre tettem a motorozást.. (pedig sosem volt négy nő velem - még egy autóban sem :( )

    Én támogatnám a gyerekeim motorozását, de nem igazán érdekli őket, a fiam azt mondta, hogy azért majd leteszi a jogsit, idén lesz 24, mehetne A-ra rögtön. Ma rákérdeztem, azt mondta, hogy az ő motorján most még én ülök :D, na mondom, így sem közölték még, hogy számítanak az örökségre. :)

    [ Szerkesztve ]

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák