Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz #14787072 #131323 üzenetére

    Én nekem tutira nagy megváltás lesz, és alig várom hogy megfizethető legyen számomra is.
    Folyamatos nyűg és felesleges pazarlás ez a rengeteg szerviz amit a jelenlegiek igényelnek, ahhoz képest amit egy jó elektromos tud. Néhány ember biztos élvezi, hogy nyitogatja a motorháztetőt, matat benne, ilyesmi, de a legtöbb ember nem, sőt.
    Én is utálom, hogy rendszeresen kell nézegetnem a folyadékszinteket, lapozgatom a szervizkönyvet hogy épp mi következik, most épp ott szivárog az olaj, most épp ez szart be, jövő hónapban majd az fog. Be akarok ülni és eljutni a célhoz, számomra ennyi egy közlekedési eszköz rendeltetése.
    Az elektromost nem kell melegíteni, nem kell visszahűteni a turbót, beülsz és egyből hűt-fűt, egyből megy mint egy dodgem. A felhasználói hibák nagyon nagy részét nem is lehet vele elkövetni. Hány ember pihenteti a kezét a kéziváltón? Hány ember padlózik úgy, hogy még szinte teker az önindító? Hány ember áll a kuplungon percekig? Hány ember nyekteti 1100-as fordulatról az autóját? Hány ember jár dízellel napi pár km-t, mert az keveset fogyaszt? És még sorolhatnánk.

    Gondolj bele, hogy mi lenne, ha a telefonodat vagy laptopodat időszakosan kellene kötelezően szervizelni? Mondjuk kiadná a Microsoft, hogy félévente kötelező a Windowst újratelepíteni. Szakszervizben, különben ugrik a gari. Vagy az internet kapcsolatod már azért nem tudná a jó átviteli sebességeket, mert 5 éves a router és "sok benne a kilométer". Vagy a lakásban a gázkazánban cserélj valamit adott időközönként.
    Elképzelhetetlen. Nonszensz.
    Elvárás, hogy adott tárgyak mindig működnek, és nem kell hozzányúlni.

    Mégis mitől más egy autó? Miért más az emberek igénye egy közlekedési eszköznél?

    A hobbi az persze teljesen más.
    Nekem a motor az hobbi: a hang, a durrogás, a karakter, a váltogatás nagyon fognak hiányozni ha elektromosra állnak át a motorgyárak is. De őszintén szólva a szervizelés hiányáért itt sem fogok egy könnycseppet sem elmorzsolni.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák