Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totoka2
tag
válasz kocfika #1382 üzenetére
Én majdnem 2 hónapot vártam a Zotac-F-re (nagyker csak ígérgette a megjelenés után), és az első szállítmányból foglaltattam magamnak. Most tényleg csak a Synergy Edition, és az N230-as egymagos Atom elérhető, de egyiken sincs PCI, vagy PCIe.
Az F-es is van termékpalettán csak nincs raktáron. -
.mf
veterán
válasz kocfika #1396 üzenetére
Jó ventilátorokat árul pl. Scythe, Noctua és ebmPapst, de ezek jó drágák is. Emberi áron kapható viszont Yate Loon (idehaza leginkább Nexus illetve Chieftec névre átmatricázva kapható), meg úgy hallottam Glacialtechnek és Coolinknak is van még néhány jó szériája.
De ha nem zavar, nem hallod mert valami más alkatrész elnyomja a hangját, hagyjad.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz kocfika #1389 üzenetére
Ha már megvetted, mindegy. A Tt nem valami minőségi ventiket használ, idővel csapágyzajosak lesznek, néhány pedig motorzajos, amikor leszabályozzák / alacsonyabb feszültségről hajtják. Ha nem zavar, akkor végülis mindegy, csak vannak náluk jobb minőségű ventik is, főleg annyiért.
Az, hogy a tápot cseréled, helyes, bár szerintem az a táp feleslegesen nagy és drága bele, a mITX korlátozásai miatt ill. abban a házban (1-slotos vidkari, és mITX lapok ált. max 65-80W cpu-t fogadnak) a fele teljesítményt se fogod használni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz kocfika #1384 üzenetére
Azt írtam, hogy "egy / egy-egy nagyobb passzív bordára, és raksz föléjük egy alacsony fordulatszámú 8cm-es ventit"
Pl. két ilyen és gumi-távtartókkal rájuk rögzítve egy alacsony fordulatszámú 70-80mm-es ventit halkabb, hatékonyabb és olcsóbb, mint az a Spire hűtő.
Egyetlen nagy bordát csak barkácsolással tudnál arra a lapra rátenni, akkora méretre kéne igazítani, a mellette kiálló kondik, fojtások, venti-csatlakozó és órajel-generátor miatt.A kódgány házat remélem nem vetted még meg; ha már igen, akkor javasolt az ipari hulladék tápját cserélni valami normálisra. A "tizenhatdébé-termálték" ventik se túl jó választás.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
dabadab
titán
válasz kocfika #1384 üzenetére
"Egy-egy nagyobb passzív borda elégséges lenne? Tudnál ajánlani jól bevált típust?"
A Zotac IONITX-eken levo borda (ami a CPU-t meg a chipsetet is huti) pl teljesen bevalt Nem tudom, hogy mennyire surgos, de most a kinai uj ev utan lassan meg kell erkeznie az uj Zotac szallitmanyoknak.
Ja, es nem tudom, hogy mi lesz meg a hazban az alaplapon kivul, de - legalabbis a zotacos alaplapoknal - a tap ventije is eleg a komplett cucc hutesehez.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
.mf
veterán
válasz kocfika #1382 üzenetére
A venti nem a procit hűti, hanem a chipsetet
Talán megoldható. A képeken nem látszik a lefogatása, de valószínűleg állítható. De talán ha mindkét bordát lecseréled egy / egy-egy nagyobb passzív bordára, és raksz föléjük egy alacsony fordulatszámú 8cm-es ventit, jobban járnál zajilag, hűtésileg és még olcsóbb is lenne.Ha jól emlékszem, mindhárom lap x16 PCI-e portos. Sima PCI portosból nagyobb a kínálat, néhánynak alapból jobb hűtése van.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest