Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #21842 üzenetére
Csak nem tudom, hogy azzal megoldható-e a passzív hűtés a procira értelmes méretben. Valamint Intel IGP-kkel jobb a tapasztalatom Linux alatt, mint az AMD félékkel. De persze ha valakinek van (frissebb, mint nekem) tapasztalata ezzel kapcsolatban szívesen veszem. Nekem már régen volt IGP-s Linuxom, jelenleg nVidia-val használok Xubuntut azzal nincs nagy bajom. A mostani ITX gépemen pedig Win 8.1-van. De nem szeretnék a jövőben két gépet, ezért lenne egy All in One gép Linux alatt, ami ráadásul passzív (ha megoldható). Vagyis ez a terv.
De most elbizonytalanítottál. Nézem tesztekben, hogy jól teljesít nagyon az AM1 pl. 5350-el és a kettő együtt (lap és proci) lenne együtt olyan 26-30k. Bár igazából itt most az ár lényegtelen, mert ha sikerül eladni a "nagy" gépemet, akkor abból bőven kijön.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #21800 üzenetére
A képen a jobb oldali 46mm, a bal oldali meg - ha minden igaz - 30mm magas. Hogy ez mekkora, azt nem tudom.
A Thermaltake SlimX3 pedig 36mm a 13mm magas ventivel együtt.
(#21801) kisza25: A linken látható gyári hűtő legfeljebb a felfogatással együtt 60mm. Biztos, hogy nem a CPU tetejétől számítva.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Patice
nagyúr
válasz Mercutio_ #21789 üzenetére
De a tervezett egyik virtuális gép egy "HTPC" lenne. Haswell is a pontos(abb) 23,976 miatt kellett.
Agyaltam a 1155-ös Ivy Bridge vonalon is, de mire rájöttem, hogy fogyasztásban az jobb lenne, addigra már megvolt a lap. Most már nem akarok variálni.
De lehet a szoftver tesztek után mégi 1155-ös vonal lesz a vége.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
agent_k
őstag
válasz Mercutio_ #21755 üzenetére
Node mindegy is.
Bios frissítés és legacy boot support bekapcsolása után szuperül települt a Win7.
Eddig jól muzsikál a gép, flash-es játékkal max 40°C-os Cpu-val, teljesen passzívan. 60W-os paneltáp.
Eddig jónak tűnik.
A fractal node házban a gumiágyak jó szolgálatot tesznek, mert sokkal halkabb a winyó, mint nélküle.
Ami nem tetszik a ventillátorok 3 vezetékesek. Ennyi erővel 4-esek is lehetnének, de talán ez a legkevesebb, hiszen úgysem csatlakoztattam őket. Viszont a ház maga nagyon tetszik. Kicsit nagy talán, de szép Látszik, hogy lehetne még bele pakolni.AISuiteIII_Win7-8-8-1_J1800I-A_Series_VER10058 nem hajlandó települni, de ez nem ennek a topicnak a témája.
[ Szerkesztve ]
-
storm4
aktív tag
válasz Mercutio_ #21618 üzenetére
Ha nem gond,akkor most nem rendelek be mindegyikből csak,azért,hogy ezt a "kicsikét" belepróbáljam,mert nem is menne bele.
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
Ruszki
senior tag
válasz Mercutio_ #21608 üzenetére
Ez is egy jó megoldás!Ez eszembe se jutott!
Nem de akkor is na.....
Alul szabályozva egy nagy 12cm jó levegő elszívó lehet!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Honkydoo
őstag
válasz Mercutio_ #21566 üzenetére
Ha jól emlékszem, olyan 6-7 ezer Forint volt, mindennel együtt. Az enyém 120W-os, eddig egy D945GCLF2-es lap + 3db green HDD + egy raid kártya volt rákötve. Van egy 100W-os ipari tápegységem, azzal tökéletesen megy. Az egész rendszer 40-50W-ot ehet átlagban.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
kisza25
félisten
válasz Mercutio_ #21465 üzenetére
amúgy pofás, csak megtévesztő
más: van egy Asrock Z68M-itx lapom benne egy i7-2600K tudja valaki, hogyan tudok CPU feszt állítani benne, mert én nem találok ilyen opciót, lefele szeretném mert auton túl sok feszt ad a procinak, pl. 4Ghz-hez 1,27V, fórumozók szerint elmenne 1,17V-vel is akár 4Ghz-etAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
TomiLi
addikt
válasz Mercutio_ #21441 üzenetére
Már annyi féle chipset, van meg a hozzá tartozó specifikáció, hogy bele lehet kavarodni elég gyorsan.
Főleg, amikor elő állnak a gyártók a saját megoldásaikkal, spéci lapjaikkal. Pl. pont az asrocknak van h87-es tuning lapja (tuningolható a "K"-s proci), holott ezt elvileg csak a "Z" tudja...Bogyorisz
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #21445 üzenetére
Szerintem menjünk át ide. Mert szinte érzem radi8tor szúrós tekintetét.
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz Mercutio_ #21441 üzenetére
"...van B85-ös verziója is GA-B85N néven, de még itthon nem igazán kapni..."
Lehetett már kapni, de ~2hete eltűnt...ne kérdezd miért....
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #21437 üzenetére
Mindenképpen jobb, mivel valamilyen szinten szűrt tápot ad alapból. Ráadásul van egy BIOS kapcsoló amivel megadható, hogy csak jelet továbbítson az adott port és ne kapjon tápot (ilyenkor logikusan szükség van egy külső tápegységre a DAC-hoz, persze ezt lehet gyárta(t)ni is).
Abban azonban nem vagyok biztos, hogy Xonar U1 szint esetén érdemes ezzel foglalkozni. Nálam HRT MS2+-nál is csak minimális javulást hozott, és azt is csak alapzaj tekintetében zenélés közben már fel sem tűnt a különbség. Persze ez én vagyok, nem tudom te milyen füllel vagy megáldva (megverve ).
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #21319 üzenetére
LGA1155-ös lapoknál inkább a magasabb felszereltségűekre volt jellemző az mSATA meghajtók fogadása. Például:
- Zotac Z68-ITX WiFi
- Zotac H77-ITX WiFi
- Zotac Z77-ITX WiFi(Illetve Zotac esetében a Z68-as és H77-es NVIDIA GPU-val egybeépített változatai is.)
Ó, találtam B75-öst is:
- J&W MINIX B75M-USB3[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
sb
veterán
válasz Mercutio_ #21283 üzenetére
Leszedni sem kell. De le lehet.
Múlt hétvégén én a 7750-ről átdugtam a DVI kábelt az alaplapra, BIOS-ban átállítottam és már ment is IGP-ről.
Utána Intel drivert felraktam azért, mert mérni akartam, de ment a Win8.1 által felrakottal is nyilván.Visszakapcsolás ugyanez volt. Intel drivert azért szedtem le, mert úgyse fogom használni kb. soha. Csak a próba miatt ment fel.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Mercutio_ #21279 üzenetére
Na meg a rekordgyorsan megszűnő szoftveres támogatás az Intel IGP-ihez. Nem tudom, hogy mostanában hogy írják meg a drivereket egyébként hozzájuk, de régen volt egy GMA900-as notim (Core2 Duo T5500), ott úgy értek el értékelhető teljesítményt néhány játékban (ami elindult egyáltalán), hogy driverből egyszerűen lebutítottak a grafikát.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
flashpointer
őstag
válasz Mercutio_ #21247 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani hogy ahhoz képest hogyan szól, én egy xears XE200pro -val használom, ( előtte volt még sennheiser cx 200 meg 300, hát ez azoknál jelentősen jobb) és nagyon meg vagyok elégedve, mert amire én használom pont arra jó (játék, zenére nagyritkán) . Egy csúcs mp3 lejátszó hangzását simán hozza (cowon j3-am volt) Meg amiatt is választottam mert elég sok reviwevben megemlítik hogy még a drágább hangkeltő cuccok (legyen az külső vagy belső) színvonalát is simán hozza.
-
sb
veterán
válasz Mercutio_ #21234 üzenetére
Fogyasztási adatok nem nagyon vannak, 1-2 netes saját tesztben láttam csak ilyeneket ill. tegnap a HTPC topicban linkelt regger ilyet.
A 24p-t szintén megnézték a HTPC topicban, elvileg szépen működik.
3D és az ezekhez tartozó fogyasztási értékek kérdésesek még.Általános sebességre 1-2 szintetikus teszt van szintén, Cinebench eredmény a táblázatban. Kicsit gyengébb, mint az 5350. Aida cpu queen-ben viszont erősebb. IGP erő töredéke az 5350-nek.
-
Honkydoo
őstag
válasz Mercutio_ #21203 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én egy RAID kártyát raknék a 16x-es slotba. 8x-es is elég, mert akkora a kártya, de gondolom az még ritkább, ezért írtam a 16x-et.
A mini pci-e csatoló a plusz gigabites hálókártyának kell. Mielőtt még írnád, hogy van olyan lap amin 2 db gigabites hálókártya van, én ki akarok próbálni, egy olyan hálókártyát ami tud tcp gyorsítást, és hogy a gyorsítás mennyit könnyít a cpu-n. A kártyán pci-e 4x van, de szerintem nem használja ki, mivel léteznek olyan típusú kártyák is ebből a szériából, amiken 4db ethernet port van nem 1db.Olyan lapot találtam jó áron, amin vagy 1db 16x-es csatoló van, vagy 1db pci-e 1x és 1db half mini pci-e. Gondolom az általad említett probléma miatt van így.. Jobban örülnék ha a RAID kártyát nem egy 1x slotba kellene tenni, de ha csak így tudom megoldani akkor marad az..
Szerk.:
Létezik olyan lap amit szeretnék, csak aranyárban.
Ha esetleg van 5let, hogy hogyan tudom megszerezni olcsóbban annak is örülnék.[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
PeterPH
senior tag
válasz Mercutio_ #21189 üzenetére
Na ez végre mondhatni kifogástalan felszereltségű darab (HDMI, optika, 4 SATA, 4 USB3).
Szinte már csak a 19V DC tápbemenet, és az integrált WIFI hiányolható, de csak szőrszálhasogatóknak.
Ha nem lennék teljesen megelégedve a GA-J1800N-D2H-val, akkor le is cserélném erre. -
sb
veterán
válasz Mercutio_ #21177 üzenetére
Hát az ilyen jellegű kompatibilitás szerintem 1:1000000 esélyű. Két otthoni házamnál már megnéztem egyszer, de nem lehetett volna cseréli. A Feel-t még konkrétan nem néztem.
Tudom, hogy el lehet adni... max marad az. Csak gondoltam így 3-4 év után szétnézek hátha van egyszerűbb megoldás: egy nem túl nagy, lapos, 3.5-ös HDD-t fogadó USB3-as ház. Hát olyan nagy kérés ez?!?!?
HookR, igen láttam, de őszintén szólva rá sem kerestem, mert alig kapni itthon őket. Viszont ahogy látom ML05 van és nem is horror áron. Kár, hogy elég magas.
Regger: Távoli terv.
Nálam marad az A6 most mert hozza ugyanazt, mint az 5350. Ha tényleg befért volna 25W-ba kompletten akkor jó lett volna mert úgy több HDD-t elbírna a rendszer kényelmesen, de talán még az is bele fog férni az A6 mellett is.Otthonra, szülőknek keresnék valami mást a 880G+Sempron @X2 helyett. Oda sincs szükség igazából semmilyen többletszolgáltatásra, megfelelne a mostani is, de pár apróság miatt a csere sem lenne rossz. Főleg a ház/körítés/fogyasztás miatt gondoltam: A TFX táp nem hangos, de azért van hangja, USB3 nincs rajta, egy élet átmásolni a filmeket. Fogyasztásban itt is gondoltam, hogy 15-30W-ból meg lehetne úszni Bay Trail-el vagy Kabinivel.
Na ide lenne jó valami hasonló felállás. Bay Trail sincs még elvetve, de végül is a fogyasztáskülönbség nem jelent annyit, hogy emiatt a Kabinit kizárnám. Tetszik ez a beépített tápos lap.szerk: De amúgy időm sincs most rá, majd talán év végén... csak gondoltam azért rákérdezek házakban mi most a felhozatal.
-
sb
veterán
válasz Mercutio_ #21147 üzenetére
Ha be is fér valami, szerintem a hátlap miatt nem fog menni a dual slot+single slot.
szerk: Nem használtam a Coolcube-ban, csak méregettem, hogy beférne-e a B75M-DGS. Méretre befért volna, de a Coolcube-nak az oldalán vannak az USB csatijai és azok útban lettek volna. 22.6 x 18.2 elvileg a mérete. Az E-D3-ban nincs gond az USB csatikkal sem mivel a ház tetején vannak, viszont a top venti miatt lentebb van csúsztatva az alaplap így nem hiszem, hogy magasságban beférne. (Ránézésre a 2 slot nagyon a ház alján van).
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Mercutio_ #21128 üzenetére
Ott a Black is CL9-cel, annak viszont csak a hűtője fekete, a nyákja nem. Corsairt nem írtam, mert éppen láttam valamelyik AMD-s topikban, hogy sokan panaszkodtak rá.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
storm4
aktív tag
válasz Mercutio_ #20994 üzenetére
Az E-D5 csak volt.
Hmm...,érzésre,mivel paneltáppal használom a konfigot,így kényelmesen elfértem a D5-ben is ( [link] ),anno egy kis vízzel.
Szerintem,ha egy ATX-táp van ezekben a házakban használva (E-D5,E-D3) bizony szűkös tud lenni a hely,illetve még,ha kerül egy videókártya is,akkor aztán....
Esetleg az a 2,7cm különbség a meghajtók szellőzésén tud segíteni.Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz Mercutio_ #20917 üzenetére
Köszönöm a válaszokat és a segítséget
Belsős HDD biztos nem fog bele kerülni később se mert külsősként használom az egy 2 terrás vinyómat hordozhatóság szempontjából!
Az ssd-ből pedig 64 gb - os lenne!
Tehát később is ugyanezek az alkatrészek maradnának......
Egy másik tápot tudnátok ajánlani?
Üdv.AnddreW
-
félisten
válasz Mercutio_ #20710 üzenetére
A Haswell Pentium-ok 53W-os TDP-vel bírnak.
Itt látni, hogy hogyan szerelte fel a panelt, de normál psu-t fogadó házban hogyan tudom elhelyezni?
(#20712) radi8tor1
Jogos, észben tartom![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #20655 üzenetére
A manual szerint (13-14. és 29. oldal) az a 7 pin-es csatlakozó az a LAN port és CPU foglalat között félúton.
"The custom solutions header provides access to signals that can be used for custom designs of embedded systems, All-in-One (AiO), and Home Theater PCs (HTPC). This header is also identified as the HTPC header or System ID header, depending on the board model." - intel.com
Az x4-es slot power limitjére vonatkozóan a szabványleírás a mérvadó, aszerint 25W. Itt egy rövid összefoglaló a wikipedia-n.
Na most azt látjuk az érintkezőkiosztásból, hogy a tápérintkezők rögtön a kártya legelején vannak. Hogy amúgy a szabványban lefektetetteken kívül van-e tényleges fizikai/elektronikai/biztonságos működést érintő akadálya annak, hogy az x16-osnál rövidebb kártyák is többet vegyenek fel, mint 25W, azt nem tudom.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #20630 üzenetére
Iponnál már 2 hete kapható az APU, napról napra olcsóbban.
kovsol: miért félsz ennyire a gyári hűtéstől? Ha zavar a venti hangja, akkor szedd le.
Osibaa: köszi az infót, Bluechip ezek szerint szeret úttörő lenni ezekben a dolgokban. ASUS majdnem csúcs ITX lapját is csak náluk lehetett előrendelni anno.
Ennyi infó neked kevés az APU kérdés eldöntésében?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
1110100
újonc
válasz Mercutio_ #20612 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek a gyors valaszt!
Integralt CPU-kat neztem csak, mert alapvetoen olcsobbnak tunnek, es tenyleg nincs szukseg teljesitmenyre. Viszont az inteles Giga lap szerintem rendben lesz, ugyis szemely szerint jobban preferalnam az intelt.
Just to make sure, a 840 EVO-bol MZ-7TE120BW tipus is rendben van? Mert majd' 10k-val kevesebb mint a K-s.
@rbalint88: Miert nem adnad 4GB ala? Nekem sincs olyan gepem, amiben kevesebb van 4-nel, de azert magamat - fejlesztokent - power usernek tartom, viszont ez a konfig egy idosebb urnak lesz, akinek most halt meg egy kb 8 eves Aspire laptop (1.6 os cerka, 512 mega ram), es semmi baja nem volt a sebessegevel. Persze - mivel kozel all hozzam - szeretnem, ha most leesne az alla az uj geptol, de nem hiszem, hogy o erezne kulonbseget a 2 es a 4 giga kozott. Bar lehet, hogy tevedek, szoval szivesen meghallgatnam az erveidet.
Koszi,
111 0100 -
sb
veterán
válasz Mercutio_ #20564 üzenetére
A másik topciban épp erről vitatkozunk, hogy mi mennyire éri meg.
J1900 24k-ból megvan, cpu erő ugyanaz, gpu-ban kb. fele, kétharmada.A körítés dönt szvsz.
- 24p-t még mindig nem tudjuk jó-e Bay Trailen.
- Fogyasztásban egyértelműen a Bay Trail jobb.
- Értelmes lapot viszont még nem láttam rájuk. 1db usb3, 2db sata mindegyiken.
- J1800 2 maggal szerintem felejtős, bár elég a célra, én ennyit már nem spórolnék, J1900-ból meg csak 1db lapot láttam eddig.
- Ha az Asrock AM1 lapot nézem, akkor plusszban ott a beépített DC-DC táp nagy előnye. Helyben, de árban is sokat dob rajta.
- AM1 BGA helyett: Beema talán belemegy majd, nem kell kukázni. -
Gabesz26
senior tag
válasz Mercutio_ #20564 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a kabini cpu+lap kombónál a Brazos e350 integrált cpu-s alaplapok magasabb áron nyitottak (az e450-ről nem is beszélve), akkor szerintem nem annyira vészes ez a nyitó ár (figyelembe véve a teljesítményt, későbbi fejleszthetőséget stb.).
Rögtön megírás után láttam, hogy félreérthetően fogalmaztam, ezért szerkesztettem. Arra gondoltam, h Kabini esetében a lap+cpu kombó is kevesebbe kerül, mint a brazos nyitó ára (még az asrock 350 lapja is 30 felett nyitott)
[ Szerkesztve ]
-
-
storm4
aktív tag
válasz Mercutio_ #20506 üzenetére
A másik két távtartó "szerűség" a tetejébe kell,arra lehet felfogatni a 12cm-is ventit.
Valahogy így: [link]
[link]A 2 műanyag távtartónak,szerintem a D3-ban nem igazán van szerepe,talán a D5-nél lenne szerepe egy mATX lapnál.
[ Szerkesztve ]
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
storm4
aktív tag
-
viperabácsi
addikt
válasz Mercutio_ #20412 üzenetére
Én úgy gondolom játékhoz ez kevés , ahhoz belépő szint a HD 7850 2gb
Lehet kapni olyan panel tápot ami kiszolgálna Stabilan egy ilyen kártyával megtoldott rendszert?
Szerintem el kell dönteni , hogy kis hely , kis fogyasztás vagy játék.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest