Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flashpointer
őstag
válasz PROTRON #57633 üzenetére
A huto deepcool AK 620 (ennek is kattogtak az eredeti ventijei.. nem tudom csak en vagyok ilyen balszerencses vagy mindenhonnan kihallom, noctuabol bezzeg nem ) (1 mm marad az oldallapig) .
Igen ez a tap a tartalekom mert mindenhova befer, ahelyett kene egy masik, habar 65w-os procival jatek kozben vitte siman a konfigot ugyhogy nem surgos, meg amugy is 80%-os poweren fut a kari ami kb -5% teljesitmeny.
ket 360-as radi is "befer" , majd meglatjuk mit hoz a ráérés : )[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Azert azt is emlitsuk meg mostmar kb csak a hutesnek kell hely mert maga a PCB alig foglal valamit, meg hogy egy dolog a meret es egy dolog hogy ki milyen zajszintet toleral, mert 4090-et is le lehet huteni egy 120-as ventivel (by linus).
Szoval instan meg redditen (meg itt a forumon) jol mutat a 8 literes 7950X+4090 konfigcsak rohadtul nem lehet elni mellette, vagy szuksegbol van (helyszuke/utazas).
"A nem fer el a monitor mellett az asztalon" temaban meg csak annyi hogy matx-ben is van aminek kevesebb footprintje van mint a majdnem barmelyik mitx-nek:
Ha mar ilyen lathatatlanul attertunk a temara: tegnap beleraktam a cuccokat az alta g1m-be :D
Sok a kihagyott lehetoseg, gyari allapotaban max egy kozepes, de kis reszelessel jo lehet (raadasul a 180-as gyari venti is kattog... mindegy ugyis noctua lesz helyette):
-
flashpointer
őstag
válasz apollo12 #57573 üzenetére
sfx-et nem akarok, irtam hogy sfx-l befer, meg a nagyobb venti miatt (120 slim a 80-90 slim helyett) inkabb arra esne a valasztas, amugy van egy corsair sf 650 , azzal siman megy , csak az a leghangosabb komponens, sf 750-t is probaltam de abban a teljesitmenytartomanyban ugyanolyan hangja volt.
-
flashpointer
őstag
válasz FireKeeper #57547 üzenetére
4090 ala kell a kakao
-
flashpointer
őstag
sfx-l tapbol van valami 750w+ extrem csendes fajta?
-
flashpointer
őstag
at lehetne lassan nevezni a topikot mitx/matx-ra : )
-
flashpointer
őstag
1300 w es meg csak nemis sfx-L , ez mar jofele!
-
flashpointer
őstag
válasz FireKeeper #57069 üzenetére
nem mindben, viszont a ryzenekben a 7-es sorozattol mindben.
-
flashpointer
őstag
válasz fatpingvin #56643 üzenetére
SAS merevlemez nem volt megkotes csak a te igenyed es mivel az ultrakompakt es a 5x3.5 onmaganak ellentmondo, a legelegansabb az en javaslatom :-)
Raadasul nem kell az utalatos mechanikus zajt sem hallgatni ha az eletterben van a cucc es a meretmegkotes erosen ezt sugallja. -
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #56577 üzenetére
hat nem sok reakciot valtott ki
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #56527 üzenetére
Jo hat egy 4080/90 (a kepen egy 4080 gainward Phantom) osszeszerelt helyzetben boooven elfer a sima NR200-ban , csak az a szar csatlakozo ideiglenesen igy kell kialljon, amig nem lehet hozza kapni forditot.
Amugy meg kb 6-7 mm marad hosszaban meg vagy 3-4 szelteben, ha valaki valami hasonlot akar bepasszirozni, de ez is ugy ment be hogy ki kellett kisse fesziteni az elejet meg a hatuljat hogy ferden be lehessen eroszakolni.
-
flashpointer
őstag
válasz rasotamas #56526 üzenetére
Semmi konkret meg, nezegetem mibe ferne be egy 4080 (ami pont akkora mint a 4090) csak a hulye csatlakozoja miatt amihez meg nincs 90 fokos adapter (majd lesz valamikor) egyedul az nr200 MAX-ba megy bele vertikalisan. A referencia kepet amire valaszoltam magamnak talaltam egyedul ami itx konfig es 4090 de ugye nem tul biztatoan nez ki az ismert problemak miatt.
Gondoltam feldobom a temat hatha mast is erint es kitalalt valamit
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #56465 üzenetére
háh csak ossze kell kombinalni:
-
flashpointer
őstag
Hat elvileg bele lehet nyomorgatni egy 4090-et is.
-
flashpointer
őstag
van valakinek nr200p-ben 4090 vagy 4080? fizikailag maga a kartya elfer de a hulye uj kabel a tetejen nagyon hajlana, ha egyaltalan tud annyit es meg nem letezik 90/180 fokos adapter hozza. Kerestem valami referenciat de nem nagyon volt meg sehol.
-
flashpointer
őstag
talalkozott mar valaki olyan riserrel ami 180 fokban visszafordul? Talan a lian li h20-ban van olyan, hogy a kari hatlapjan megy vissza. Vagy egy 90 fokos adapter meg egy 90 fokos riser csatlakozassal mukodhet?
-
flashpointer
őstag
Pont ezt akartam kerdezni hogy a "hamarabb megy tonkre" mit jelent, nekem is csak igy ferne be AIO, vagy egy tok alacsony leghutes... Nem talaltam rola semmit csak ennyit, de ha feleannyi ido alatt megy tonkre mint ajanlott beszereleskor akkor is tokmindegy mivel tobb tiz K ora egy ilyen uzemideje elvileg.
-
flashpointer
őstag
válasz Grave_444 #56010 üzenetére
ja jo, hat a normal vga mar siman ennyi, nezd meg a 4090- ket (varok valami mitx hazat hozza : ) nekem az nr200-ba a noctua 3070 nem fert bele. Persze le lehet huteni 200 wattot ket ventivel de az nem egy kellemes elmeny szerintem, persze kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
-
flashpointer
őstag
Hat ez a 2-3 slot utan jon a tap/takaroburkolat teljesen eletketkeptelen konstrukcio, ha meg nem kell normalis vga akkor minek ekkora haz.
-
flashpointer
őstag
válasz Garfield.37 #55336 üzenetére
ha ar-ertek aranyban a legjobbat keresed akkor matx iranyban kell keresni, mitx nem a koltseghatekonysagrol szol.
-
flashpointer
őstag
válasz Garfield.37 #55328 üzenetére
ha vga lenne bele melle akkor abban a hazban az atx tap az elegge hanyagolando, ha meg nem kerul bele kari akkor meg minek akkora haz.
-
flashpointer
őstag
válasz wassermann #54999 üzenetére
Pont ennyi kulombseg eleg lehet hogy CW-zik a grafkartya es a halalba idegesit vagy csendben van.
-
flashpointer
őstag
válasz hoffman_ #54304 üzenetére
Feher hazzal lett volna az igazi de ebben a hazban csak ilyen szin volt ugyhogy majd ha lesz valami alternativa akkor majd legkozelebb olyat : ) pl ez a sapphire haz sem lesz rossz csak az uveglap helyett lehetne valami perforalt.
Azt a karit nezegettem mar par hete, mindenhol 1300-1400+ volt, aztan kaptam egy spamot az asustol h akcioik vannak a webshopjukban amirol nem is tudtam h letezik ,gondoltam ranezek mert amugy ki sem adta sehol talalatnak (arukereso vagy google v barmi) hogy letezik VGA ott is, aztan veletlenul lattam hogy 1100 ojro Bundleben (most is epp kaphato, eddig nem volt, illetve a vasarlasom utan egy nappal mar 1050 volt). Azert vettem meg mert ez a legkevesbe tularazott, amugy is valami 800+ euro, igy csak huszon%-al kerult tobbe az MSRP-nel Na meg mindig is ilyen karira vagytam, sosem ertettem miert nem tesznek a VGA-kra nagyobb bordat mikor egy 100wattos procira racsapjak a kilos hutest... Ugyhogy remelem a jovoben tobb ilyen egyuttmukodes is lesz, full nyitottam nem hallottam _semmi_ szelzajt jatek kozben, elotte egy 3070 Suprim X volt de az ehhez kepest full zajos volt pedig arrol sem sporoltak le a hutest. Viszont igy mar a Corsair 650-es tap a gyenge lancszem mert annak meg porizik a ventije rendesen.
Persze coil whine van rendesen de mar kezdek vele megbaratkozni, harom 3070-es kari is volt mar nalam es mindegyik nyomta rendesen... max nem votl anynira feltuno mert elnyomta a venti zaja
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Par nap merlegeles utan az NR200 atalakitasat (hogy belemenjen a 3070) elvetettem mivel egy csomo munkaora utan ugyanott lennek meretben mint a Seep altal megemlitett im1 Pocket-tel olyan modon, hogy meg kellene hozza emelni a labakat is amitol eleg benan nezne ki aranyaiban.
Szoval mivel tegnap megjott a cucc es gyorsan beledobaltam mindent megosztanek nehany eszrevetelt:
Eddig azert is nem is vettem szamitasba ezt a hazat mert messzirol gagyi aliexpresszes masolatnak latszott kromos muanyag labakkal. A kollega javaslata utan megneztem par reviewt es ennyiert adtam neki egy eselyt:
(Mikor hazakat kerestem lattam ezt is de automatikusan kiszurtem igy nem is talaltam megfelelot, Ideiglenesen egy Fractal design r7 "compact"-ban volt a gep de az akkora hodaly mar hogy tenyleg sok volt ugyhogy az nem volt opcio.) szoval a labak meg mindig olyanok de ar/ertek aranyaban NR200-hoz hasonlo, amennyivel olcsobb annyival alacsonyabb a minosege (Tapegysegrogzito-ketrec bananba volt hajolva, festegreteg-miatti szorulas a menetben elso hasznalatkor, csattanassal rogzulo oldalfalak stb.)
Kb 20 mm-el magasabb az NR200-nal es ennyi, belso felepitese hasonlo, vannak pozitivumok es negativumok is:
+ A tap elolre valo rogzitesenel vegre normalis meretu kivagas van es levego is konnyebben jut oda (NR200-nal a ventilator felet is kitakarja raadasul csak alulrol szivja be a frontpanel a levegot.)
+ A Tap also pozicioja kisse kozelebb van a tetejehez (5 mm-el max) de pont eleg hogy ne nyomja a kabele a VGA-t (Nalam az NR200-ban problema volt) de ugy is elfer felette egy 25mm-es venti (Vekonyabb a teteje+nincs az a gumirogzito)
+ Teteje egyszerubben lepattinthato, nem kell nagy erovel feszegetni a vekony muanyagot az alaplap-feloli elerhetetlen rogzito miatt
+ 57 euro volt :D
+ A kis hozzaadott csavartarto dobozka tok jo, nem kerul semmibe es legkozelebb nem kell azosszevegyitett csavarok kozott keresgelni.
+a 4,3 slotos VGA ugy megy be hogy meg marad kb 10mm hely a venti es az also lemez kozott ami idealis a ventik zaja szempontjabol (nem kozvetlen a perforacion fekszik)
++Megfordithato teljesen oylan modon hogy a VGA legyen fent- Eredetileg csak keskenyebb hosszu VGA fer bele (kisebb a Frontpanel-fele eso kivagas a hazon, de ezen a Dremel segit, nekem pont rovidebb VGA ment bele)
- Perforacio a burkolaton szellozes szempontjabol elonytelenebb, a hozzaadott magneses porszurok sem olyan jol szellozoek mint CM hazanal, egymasra teve eleg durvan nez ki ugyhogy azokat ki is vettem belole.
- Az elso es hatso burkolatot osszetarto elek szegecseltek, nem szerelhetok, a Noctua 3070 igy eppen beszerelheto az alaplap kivetele nelkul.
- Rovidebb labak, gondolom nyertek par mm-t az osszmagassaghoz a rosszabb szellozes karara.
- feher csak aliexpresszrol van es ketszer annyiba kerul 2 honapos szallitassal :(osszessegeben nagyon kellemes meglepetes volt, pont ilyen hazat kerestem mindig is csak nem tudtam rola, HDD meg ilyen kokorszaki dolgok amugy sem kellenek mar, mATX lap a kedvezobb ar mellett a negy memoria-slottal (nalam majd AM5 ha megjelenik).
Raadasul ha a trend folytatodik a VGA-k is inkabb novekednek ugyhogy egy koverebb kartya mellett tenyleg semmi ertelme nincs az itx lapnak foleg ebben az esetben ilyen mereteknel hogy a pocket 2 centivel magasabb es kinyilnak a lehetosegek.Biztos vagyok benne hogy a CM is kiad egy matx verziot, mas nepszeru gyartonal is olvastam hogy keszul egy teljesen hasonlo felepitesu hazzal ugyhogy szerintem a jovoben biztos lesz valasztek is. (pl. hatso vertical slot helyere normalis szellozes ventivel) Nalam majd egy Slim Noctua megy majd a CPU huto fole, a teljes magassagu nem fer be, illetve az AMD platform hatranya hogy a hutot rajta nem lehet csak 180 fokonkent elforgatni es a procirol igy pont a backplatre kapja a meleg levegot.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz hszilard666 #54228 üzenetére
Feher , miota volt egyszer feher hazam azota mast nem veszek : )
A hatso lemezbol kell egy darabkat kivagni, Az also hajlitott tartot attervezni mert nem fer ki a ketto kozott a kartya (magasabb), uj also lemezt/labakat kitalalni. Szerencsere a modositasok nem lathato helyre esnek ugyhogy nem kell olyan nagy gonddal vegezni
-
flashpointer
őstag
válasz cinemazealot #54023 üzenetére
500 euro, forintban kicsit dragabb, a mostani MSRPk es valos arak alapjan.
-
flashpointer
őstag
aha tok jo legalabb megidegesitobb a coil whine.
-
flashpointer
őstag
válasz PROTRON #53791 üzenetére
Aha en is emiatt rendeltem ket kulonfelet, raadasul a karimon a backplate is vastag + a csatlakozok melletti szelesseg is korlatozott de mindeket verzio pont befer, az egyik muanyag hazas a masikon a pcb-n csak egy szivacsos ragacs van. Eddig jol mukodnek, kisse melegszik mindketto
aha va belole sok fele, nem csak hogy melyik oldalra fordul de a muanyag beakaszto pocke is jol kell alljon, raadasul ugye mindket csatlakozon allhat barmerre ugyhogy van vagy 15 féle, figyelmesen kell valasztani. -
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #52637 üzenetére
Volt nalam egy Asus strix 3070, az volt a legdurvabb:
kb 10! fps-tol cicergett, egyre magasabb hangon, oylan 40+ fps-tol mar nem volt hallhato kulombseg hogy 50 vagy 200. Nem csak a menuben, barhol (desktopon szerencsere nem) 10 fps-nel kicsit tobbre vagytam, foleg mivel 144hz-es monitor van hozza.
Undervolt, masik tap, masik gep, intel-amd proci stb semmi nem valtozott, szoval en tenyleg megprobaltam mindent, kalap szar (ilyen szempontbolt) es utanaolvasva 10 bol 9,5 nagy teljesitmenyu (70-80-90) kartya ezt csinalja, max nem oylan feltunoen (ezzel sem lenne semmi baj egy kozepesnel jobb hazban)
Eloszor direkt a legbrutalabb hutesu karit valasztottam hogy ne kelljen a ventinek hangosan menni , szoval ez a majd hallgatom a ventit a sipolas helyett otlet az anynira nem jon be : ) Ennel nagyobb szivas csak vizhutessel lenne...
Vegul ket megoldast talaltam: vagy a problemas alkatreszeket (VRAM) kell fizikailag szigetelni (plasti dip vagy valami hoallo szilikon, ami ugye tokjo hoszigetelo is...) vagy a haznak kell blokkolni.. az utobbi konnyebben jarhatonak tunik, kar hogy nincs itx meretben, egy ujabb piaci res! -
flashpointer
őstag
Ha valaki tudja ebben a meretben a megoldast ne tartsa vissza, mert azthiszem eljutottam egy ITXben megoldhatatlan problemahoz: mar tobb 3070-es karim volt de mindet visszakuldtem coil whine miatt, a mostani egy msi suprim, ez is zavaroan nyomja de eddig ez a leghalkabb. Mivel kb fel meterre van es nyitott (nr200) semmi nem csokkenti ezt a tipusu nagyfrekvencias zajt, valami szivacs betet lenne a legjobb de ugye hely az nincs, ha meg lenne is, oda a legaramlas... Ami egy nagyobb hazban nagy felatereszto felulettel vagy labirint-szeru rendszerrel megoldott pl, fractal design hazak.
-
-
flashpointer
őstag
letezik nem flexibilis 90 fokos 8 pines csatlakozo VGA-ra? Ilyen minten a kepen de csak 180 fokosat talaltam de az nem segitene, vagy egy rovid flexibiliset de az meg csunya:
-
flashpointer
őstag
Fektett pozicioba nem fer be sehogy mert a C14S pont annyira log ra/ki hogy pont nem jon ki pedig mikor neztem a videot rola megorultem hogy valaki ezzel hasznalta fektetve ( a Socket pozicioja a lapon pont a legrosszabb...) Ja es persze kb 3 mm hianyzik hogy a felso venti is beferjen tole, az elore eso felsore meg kb szinten 2 lamella (2-3mm) log at..
-
flashpointer
őstag
Valaki talalkozott mar egy 3D-s cad modellel az NR200-rol? Jo lenne ha nem nekem kene megcsinalni
-
flashpointer
őstag
válasz hszilard666 #52196 üzenetére
a 2 slot meg aftermarket coolerrel is necces, en valami kompatibilis halott karirol operalnam le a hutest vagy aftermarket cooler + kulso ventik ha a kinezet nem szamit .
-
-
flashpointer
őstag
válasz Chaser #50941 üzenetére
detto. Nemreg beneveztem az egyik legnagyobb hutos 3060ti-ra (3 slotos, Gainward phoenix) hogy majd gyarilag milyen nema lesz. 30 centis es a pcb kicsit hosszabb a felenel (ez is szempont volt a hutes miatt) Na most oke hogy felpassziv de mukodes kozben nagyon nem hozza a szamomra kivant zajszintet (pedig 30%os ventikkel 70 fokos) ugyhogy igy nem maradhat: Mar keszul hozza a lefogato a Morhpeus bordahoz csak mivel referencia pcb eleg trukkos, egyelore meg csak prototipus van : )
Ja meg ezek utan csak gagyi hutesu kartyat veszek mert ugyis megy ra a custom megoldas. -
flashpointer
őstag
válasz cinemazealot #50862 üzenetére
Böngeszni is kellemesebb 144hz-en .)
-
flashpointer
őstag
válasz HUN_Sector #50720 üzenetére
*az altalad beleprobalt radiator/ventilatormagassagnal
-
flashpointer
őstag
válasz #16939776 #50641 üzenetére
par nap utan este 10kor lett idom kibontani a karit es beleprobalni aztan szembesulni vele hogy valami nem passzol, ugyhogy amikor mar magadban egy hete letisztaztad hogy "na vegre ma este mehet a jatek" es egy ilyen problema jon szembe ott mar nincs leszoritas meg szepen csinalas
-
flashpointer
őstag
Van valakinek tapasztalata a teljesen zart passziv rendszerekben?
Valami kedvezo aru megoldas keresek egy olyan helyre ahol fempor is repked a levegoben. Az eszkozzel csak internetezes lenne, jutub ilyesmi, valami win10-es rendszer, szoval teljesitmenyben az ilyen integralt procis cuccok is jok, j4105 amit kineztem, ahhoz nem tudom csak eleg lenne a gyari borda rajta a hazban, vagy specko haz kene ami a falra vezeti a hot?
Esetleg valami normal lap+proci diy hazzal nagy alubordaval a tetejen ami majd viszsaveszi a teljesitmenyt ha tul meleg lenne?
Vagy ha nincs kozvetlen venti/legaramlas akkor a koszos kornyezet ellenere nyitva lehet hagyni porszurovel vedett szellozoket?
Nincs tapasztalatom az ilyen 10-20-30wattos cuccokkal, termelnek egyaltalan anyni hot hogy aggodni kelljen? -
flashpointer
őstag
@49247
en csak tovabbvittem a gondolatmenetet .)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest