-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerazim
őstag
válasz energy4ever #40300 üzenetére
Ezen is filozgattam, de nem jutottam elorebb. Sztem a Metis mernokei a fantaziankra bizzak hogy oldjak meg a felhasznalok. Komolyra forditva, ha talalgatnom kellene akkor azt mondanam, hogy inkabb a kisebbik rosszat valasztottak. Ha befele fujna akkor a tapon es alkatreszein kereaztul nem tul olyan hatekonyan tavozni a meleg levego mintha csak egyszeruen kiszivja a hazbol. Csak talalgatok
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Elterveztem, hogy építek magamnak linux alapon. itx méretben egy home server/felhő, htpc gépeskét.
A következőkre jutottam eddig a többi topicos segítségek és az itt olvasottak alapján.
Erről szeretném véleményeteket kérni.Egy metis plusba vagy node 304-be építeném a gépet (a metis nyerőbb egyelőre a mérete miatt)
CPU: Intel G4600/G4600T/G4560T
Itt kérdés, hogy kell-e a T vagy sem, mert 27/7-be menne és nehéz lenne beszerezni a G4600T-t, ezért van felsorolva a G4560T.
Alaplap: Asrock H270M-ITX/ac/Asus ROG Strix H270I Gaming
Utóbbi szebb, és takarva van az M.2 foglalat. Viszont az ára majdnem a CPU duplája.
RAM: 2x4 GB 2400MHz
SSD: 120GB kb és jó lenne M.2 (Samsung 850 EVO, ami zöld és ablakos házban nem szép. 950 PRO fekete, de elég drága)
HDD: 2x2TB 2,5" HDD
1 a NAS/felhőnek, 1 a médiatárnak, aminek lehet, hogy jobb lenne SSD?
Táp: EVGA B3 450W
Tudom, hogy overkill, de ez a legkisebb általam ismert és megbízhatónak ítélt moduláris táp. Valószínűleg saját kábelezést kapna, úgyis meg akarom csinálni a másik gépemet is.
VGA: ez egy nyitott kérdés számomra. Elméletileg fHD tartalmakhoz nem szükséges, mert elég az igp is.Köszönöm a javaslataitok és tanácsaitokat előre is!
-
Seep
senior tag
-
Pista0001
addikt
válasz #16939776 #40269 üzenetére
Nálam ez a menő LP videókártyához Csak akkor tetszene még jobban, ha nem lenne ODD nyílás, de amúgy szerintem mindent tud, ami napjainkban kell
-
törölt tag
válasz Pista0001 #40305 üzenetére
raadasul flexelessel beteheto a dupla slotos is, mert hely van, csak kialakitva nincs
a wifi antennak helyeit en nem hasznalom, mert van az alaplap hatoldalan, a betapot pedig atkoltoztettem az egyik soros csatlakozohelyre.
mod: egyedul a gyari dc-dc, ami eleg kornyadt, a kulso kockaval egyutt. azt muszaj lecserelni jo esellyel, akar a minosege, akar a teljesitmenye miatt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AusWolf #40299 üzenetére
Hát igen, az már számottevő fogyasztással jár.
1060/6GB-ból jó az az MSI Aero, de valahogy a Giga abból is jobban tetszik: GTX 1060 Mini ITX OC 6G (GV-N1060IXOC-6GD)(#40304) Seep
Perfekt.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
picur10
aktív tag
Épphogy, de befér a Q03-ba a két slotos 1050 is. Kb. 4.5 cm van a nyák és az alsó lemez között, oda még pont befér a vga. Igaz csak 1 cm marad, de talán elég lenne a szellőzésre.
Viszont láttam olyan kártyát (msi, palit, gigabyte) ahol az összes csatlakozó egy slot-ban van, a másik csak szellőzés miatt van. Ha egy ilyen kártyát találok olcsón, akkor csak a másik slot rögzítő fülét kellene meghajtanom, hogy a házon belülre kerüljön. Szerintem működne.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
Hogyan nem költöztem be a Jonsbo V6-ba. Tragikomédia egy felvonásban.
A múltkori impulzusvásárlás után most jött el az idő, háromnegyed kettőkor, hogy az ágyból kipattanva átépítsem a Node 202 konfigot ebbe a kockaházba, mondván micsoda értékes időtöltés lesz ez, az álmatlan forgolódás helyett.
Mivel a gépet nem kapcsoltam már vissza holmi specifikációk csekkolása miatt, ezért egyből a szétszereléssel kezdtem. Rutinosabbak itt már sejthetik a hatalmas buktát.
A dög leterítve, minden alkatrész pedáns rendben sorakozik az asztalon, por letörölve mindenhonnan, a ház csavarjai visszacsavarozva, bezacskózva, kábelek összekötegelőzve várják a dobozolást, amikor a szemem a viszonylag rövid, ámde két ventilátorral szerelt Asus Expedition 1050 Ti-re téved. Aztán a Jonsbo házra. Aztán vissza a kártyára. Gyűlnek a fellegek, gyorsan megszabadítom a V6-ot a HDD-tartó keresztmerevítőktől, itt még kicsit reménykedve, hogy átlósan beleügyeskedhető. Akárhogy forgattam, sajnos minden igyekezetem ellenére még az üres házban sem tudtam belegyömöszölni a PCI sínekbe. Alaplapostól végképp lehetetlen lett volna. 12 milliméteren múlt...
Öröm az ürömben, hogy ilyen tiszta még sosem volt a gép a februári építés óta, illetve az előlapi USB- és hangkábeleknek is sikerült kicsit szebb elvezetést találni a meghajtók mögött, ha egyáltalán egy ilyen házban lehet kábelmenedzsmentről beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Nixon18 #40303 üzenetére
Csak néhány gondolat, de hallgass meg másokat is:
A CPU+alaplap teljesen jó lesz szerver feladatokra és Full HD videó lejátszáshoz. Nekem i3-6100-am van, amiben egy HD530 iGP ketyeg, és remekül visz minden Full HD anyagot. A G4560T-ben HD610, a G4600(T)-ben pedig már HD630 van, nem lesz velük gond, dedikált VGA-ra nem lesz szükséged. Viszont ezek már Kaby Lake-ek, nem kizárt, hogy csak BIOS frissített alaplapokba fogod tudni őket beletenni, erre majd figyelj oda.
A 2 TB méretű 2,5"-es merevlemezek tartósságáról és megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni, én ilyen méretben inkább 3,5"-es darabokat választanék, viszont azok már nem biztos, hogy beférnek a Metis-be (ezt a többiek majd megmondják). Azt viszont megfontolnám, hogy adatbiztonság és adatsebesség szempontjából nem érné-e meg inkább több HDD-t RAID-be kötni. Nem szerverbe szánt SSD-t én nem feltétlenül alkalmaznék médiatár célra.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha szervert építek, akkor nálam a küllem (SSD megjelenése, színe) sokadlagos szempont. Ráadásul ha tényleg szerverként (tehát 24/7-ben) fog üzemelni a vas, talán nem szükséges M.2 SSD-t rakni az OS alá, hiszen ideális esetben egyszer (esetleg a komolyabb frissítések alkalmával) fog be-boot-olni egész életében.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Nixon18 #40303 üzenetére
Üdv!
Ha tudod biztosítani minimálisan a ház keresztszellőzését, akkor szerintem nem kell T-s CPU.
Alaplapból nem hiszem, hogy egy HTPC-be érdemes lenne betenni a Asus ROG Strix H270I Gaming-et, főleg hogy mint írtad is, nem olcsó, nem is volnál vele előrébb multimédiás felhasználásnál semmivel se, mint a Asrock H270M-ITX/ac-val...
Nekem Asrock Z270M-ITX/ac lap + G4560 Pentium CPU páros van, 2*8 GB DDR4 3000 MHZ G.Skill Rip Jaws V ram kit-tel.
Ha nem terveztem volna később "K"-s Core i5/7-re váltani, nekem is elég lett volna az Asrock H270M-ITX/ac.
16 GB RAM is csak a játék miatt van, amúgy elég a 8 GB is multimédiás tartalmakhoz.
16 Gb vagy több RAM akkor kellhetne, ha olyan szoftverekkel dolgoznál (pl. video, kép vágó és szerkesztő), amikhez szükséges.
A G4560 Pentium integrált HD VGA-ja FHD-ig bizonyosan elég, amennyiben a játék (nem a pasziánszra gondoltam, rendesre pl SC2, GTA5, DOOM 2016, stb.) nem cél.
Nekem a kis Pentiumon a gyári aprócska hűtő van, játék alatt sem lépi meg az 55 fokot (igaz nekem AeroCool Xpredator Cube házban van, a jó szellőzés ebben az mATX házban adott, és gyárilag két potival is tudom szabályozni az első 200mm-es és a hátsó 140mm-es ventit).
Elképzelhető, hogy szükséged lehet egy hatékonyabb hűtőre, de ezt majd a rutinos METIS felhasználók elmondják.
A háttértárak ezzel a leosztással szerintem OK.
Tápon meg nem spórolunk, jó a minőségi, meg kell is. Mondjuk azzal a táppal, a későbbiekben gond nélkül bővítheted dVGA-val, pl: RX 550, RX460, 1050, 1050 Ti, sőt szerintem kiszolgálna még egy GTX 1060-at is.
Dióhéjban ennyi.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Nixon18
senior tag
válasz cinemazealot #40316 üzenetére
A h270 chipset nem direkt a kaby lakehez van?
De egyébként van skylakebprocim, szóval nem lenne gond a biosfrissítés. Lehet, hogy ha ezt bevállalom, akkor lenne olcsóbb lap is h170-es lapkakészlettel.
Amit nem tudok még, hogy ezek a kis pentiumok mennyire bírják a 24/7 terhelést.
A node 304-ben valóban több 3,5" HDD hely van, mint a metisben. De akkor is szétválasztanám a felhőt és a médiatárat. Esetleg két 2 lemezes raid-tömbre (raid 1 és raid 0). A médiatárra amúgy is csak később kerülne sor megjelenítő hiányában. -
nagyúr
válasz cinemazealot #40316 üzenetére
Üdv.
270-es vezérlőhíddal szerelt alaplapoknál nem kellene hogy gondot okozzon a kaby lake CPU használata, persze ha van rá lehetőség, akkor jobb a lapot a legfrissebb BIOS-al kérni.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Nixon18 #40319 üzenetére
Bírják a folyamatos gyűrődést.
Nálam mondjuk nem 24/24-ben megy, csak napi szinten olyan 12-16 órát, ebből 4-5 óra intenzív játék (SC2 - CPU gyilkos a game. ), a többi részben letöltés, multimédia, javarészt filmezés.
-
Nixon18
senior tag
Elnézést, kifutottam a szerkesztési időből, mire ránéztem újra a topicra.
Köszönöm az alaplap ajánlást. Ez elkerülte a figyelmemet, de tökéletesen megfelel ez a lap is.
Utólag már én is 2,5" HDD-kre gondoltam, de akkor lehet hogy azt is az előző hozzászólásomban említett felállásban.
jokeph: köszönöm, akkor már ezen sem kell aggódnom!
Talán lassan összeáll a koncepcióm!
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
-
shteer
titán
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Így nézne ki végül a konfig, egy-két héten belül venném meg.
A javasataitok alapján igyekeztem frissíteni, itt-ott drótozni-foltozniASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
MSI GeForce GT 1030 2GH OC GeForece GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIE
(esetleg egy GT 1050TI 4GB, de abból nem láttam olcsón passzív hűtésest és méricskélni sem méricskéltem)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)TOSHIBA P300 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 HDWD120UZSVA
helyette: Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)FRACTAL DESIGN Define Mini C ablakos fekete
helyette: Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
BE QUIET! Pure Power 10 500W CM
+ LEPA LPBOL12PÉs ha nagyon zajos a gyári venti, akkor azt is cserélem még egy LEPA LPBOL12P-ra.
Tudnátok véleményezni? Előre is nagyon köszönöm
Péter -
AusWolf
őstag
válasz Peterhappy #40332 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a GT 1030 és a GTX 1050 Ti között ég és föld a különbség. Ha tervezel új játékokkal játszani, akkor nem kérdés az 1050 Ti előnye (vagy akár csak a sima 1050-é). Ilyet találtam belőle, ha mindenképpen passzív hűtéses kell, bár én a helyedben nem félnék az aktívtól sem. Nekem pl. egy egyventis MSI 1060 Aero ITX-em van, és még egyszer nem sikerült hallanom a hangját, pedig eleinte füleltem nagyon.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
AusWolf
őstag
válasz Peterhappy #40335 üzenetére
Bocs, a méretét nem néztem. Ez egy meglehetősen rövid darab, bár nem tudom, az EVGA-k mostanában milyenek (utoljára 750 Ti-m volt tőlük, azzal nem volt gond).
M.2-es SSD-n szerintem gondolkodni is felesleges (főleg az ADATA-d mellé). Otthoni körülmények között lehetetlen kihasználni az előnyeit.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
félisten
válasz Peterhappy #40332 üzenetére
VGA-nál mennyire számít, hogy teljesen passzív legyen? GTX1060-at is emlegettél a későbbiekre...
SFX tápokat nem néztél?
Manual-t nézegetve a lapod PWM és feszültségalapú szabályozásra is képes, szóval mindegy milyen ventiket veszel:
1db Akasa AK-CBFA04-15 + 2db ugyanolyan 120mm-es ventit ajánlanék a listából."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Peterhappy
őstag
válasz AxBattler #40337 üzenetére
Nem fontos, a lenyeg hogy csendes legyen. Ugy gondoltam kb 2 ev mulva cserelnem a 1030-t 1060-ra, de eljatszottam a gondolattal hogy most egy 1050 4gb-s es akkor hosszabb tavon marad.
Megnezem a ventiket ha gep ele jutok, koszonom. Akkor csereljem a gyarit es plusz ket venti bele?
Akkor viszont lesz olyan husi, hogy a vinyo megis pl egy 3TB-s WD Red legyen, jol gondolom?Francba, a tap kiment a fejembol. Akkor utananezek mi az az SFX, ha mar vegre tudom, mi a CM es a PWM
Nagyon koszonom a turelmet es a segitseget. En meg mar azt hittem kesz vagyok...
-
Peterhappy
őstag
válasz AxBattler #40337 üzenetére
OK felfogtam mi az a Akasa AK-CBFA04-15. Nem ciki, hogy nem tudtam. Biztosan nem ciki. (Ugye nem ciki?)
Akkor két darab LEPA LPBOL12P-t veszek még. Az egyiket a gyári venti helyére kell tennem?
M2-ről meggyőztetek, letettem róla végérvényesen.
Utánajártam közben az SFX tápnak is, ahogy nézem, a legtöbben a Corsair SF450 450W (CP-9020104-EU)-t ajánlották.
full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 7 év garancia, félpasszív. (nem kapcsolható)
/vagy Chieftec Smart 500W (SFX-500GD-C)/Ez elég lenne ehhez a konfighoz? És ezek szerint jobb választás lenne, mint a BE QUIET! Pure Power 10 500W CM? (árban belefér)
Nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget!
Már megint/még mindig.[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Mercutio_ #40294 üzenetére
Nos Alpenföhn WB 2 Plus ventivel leteszteltem gyorsba, és maxon (kb 1500 rpm) valóban van rendesen szélzaj. De nem mondanám vészesnek 1100 körül meg nagyon is barátságos. Majd ha zavar nagyobbítok a lyukakon.
Amúgy milyen érdekes ez is, a korábbi Spire Powercube 712 háznál hátul a kifújó ventinél méhsejt alakó vágat volt, annál ugyan ezzel a ventivel sokkal csendesebb volt.
Valaki linkelt is korábban erről egy tesztet, mármint hogy alakul a szélzaj különböző nyílásokon.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Peterhappy #40341 üzenetére
Sokszor jönnek mesélni a topikokba a friss tulajok, az ilyen-olyan új hardvereikről, meg az azokkal kapcsolatos problémáikról, és hogy ugye azért jót vettek? (Nem.)
Na, az a ciki.Igen, akkor a gyári venti pihenőre kerül.
M.2-ről én nem feltétlenül beszélnélek le, aprón jó áron mennek a SATA-s NGFF modulok, de Te tudod.
SFX tápból, ha a drágábbak közül válogatsz, akkor Zalman ZM-450FX, vagy a Corsair SF450 ajánlott nálam.
VGA-ból meg attól függ: ha a ház tetejében lévő HDD-keretet akarod használni, akkor rövid, egy ventis kártyára lesz szükséged.
Giga 1050Ti D5 (ez félpasszív), Zalman 1050Ti Mini"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Seep
senior tag
válasz Peterhappy #40341 üzenetére
M2 esetén a mínusz két kábel per diszk szinten nem elhanyagolható. Én a két sata Ssd-m cseréltem le egy M2 re. Jobb lett a levegő áramlás a gépben a négy kábel nélkül.
-
hegegabi80
addikt
válasz hegegabi80 #40342 üzenetére
-
Peterhappy
őstag
válasz AxBattler #40343 üzenetére
Épp azon agyaltam, hogy napok óta itt tipródok és "játszom" az idiótát. Ha viszont nem mertem volna többször írni, jó pár hülyeséget elkövettem volna már és az biztos, hogy jó pár okot adtam volna magamnak, hogy verjem a fejem a falba. Így inkább kérem még két-három üzenetnyi türelmeteket, viszont cserébe olyan gépet tudok összepakolni, amire mindig jó érzés lesz ránézni. ÉS amiben az érdemeitek elvitathatatlanok lesznek.
A Corsair táp győzött. És ha jól értem, azzal, hogy az csak 125mm, nyertem 25 mm-t és azáltal befér a Giga videókártya, ami 172 mm hosszú.
Azon gondolkodnom kell még, megéri-e a 1050Ti a 1030-hoz képesti kb. +25K-t. Alszom rá egyet.
(az biztos, hogy akkor ahhoz évekig nem nyúlnék, nem váltanék egy-két év múlva 1060-ra)Tippre úgy 20-22K-ért tudom elpasszolni a mostani SSD-t, szintén kérdés, az megér-e +10K-t, hogy legyen egy ugyanakkora és ugyanolyan gyors M2-es SSD-m (vagy kb. +20K-ért egy kétszer akkora)
Most amondó vagyok, inkább várok pár évet és akkor bekerül a kockába egy 500GB+-os M2-es.
De holnap reggel tuti megint máshogy fogom látni. Általában estére lehiggadok.Így állok most:
ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 1300X 3.50GHz AM4 BOX
(ha visszaesik 60K-ig az ára akkor AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX)
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
MSI GeForce GT 1030 2GH OC 2GB GDDR5 OC PCIE
(vagy GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB GDDR5 128bit)
A-DATA SP920 256 GB-s SSD (ez már meg van)
Seagate 2.5" 2TB SATA 3 (ST2000LM007)
Raijintek Metis PLUS -Fekete, plexis
Corsair SF450
+ 2db LEPA LPBOL12P
+ Akasa AK-CBFA04-15Kimaradt még valami?
Ha magam szeretném összeállítani a gépet, mire lehet még szükségem? (pl. paszta)Sokat haladtunk ma, nagyon köszönöm a segítségeteket! Már tényleg nem sokáig kell elviselnetek
Még azon is morfondírozok, hogy a 2,5"-ös 2TB-s vinyó helyett mégis egy 3,5"-ös WD RED 3TB kerüljön, de szerintem ezt is el fogom hessegetni.
@Seep: neked is köszönöm! Egyelőre elképzelni sem tudom, mennyire lesz a gép csendes és hűs és szükséges lenne-e a további két kábeltől megszabadulni.
Jó éjszakát kívánok!
-
félisten
válasz Peterhappy #40346 üzenetére
Hát, talán a gyári helyett valamilyen utángyártott AM4-es hűtő nem lenne rossz, de ezekkel nem vagyok képben... lehet hogy az AMD-s is megfelel.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Devas
őstag
Szevasztok!
Mit gondoltok, egy PHANTEKS Enthoo Evolv ITX házban mennyire érezné magát kényelmetlenül egy Ryzen 5 1500X (gyári Spire hűtővel), egy GIGABYTE GV-N1060IXOC-3GD GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 Mini ITX OC PCIE társaságában?
Alaplapnak mondjuk egy GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI-re gondoltam.
Memóriának lehetne a G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVGB az ára miatt, nem tudom elférne-e.
Tápnak az FSP Hyper M 500-ra gondoltam.
SSD-nek lenne mondjuk a SAMSUNG 500GB 850 EVO SATA3 2.5" MZ-75E500B/EU.
Kuckóba még kéne talán venni azért 1-2 propellert, de lövésem sincs milyet.
Mit gondoltok erről? Félek a Mini-ITX-től, hogy rosszul választok meg valamit.
Játékra lenne, stream-re, néha vágni videókat ilyesmik.
Köszöntem!Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
hegegabi80
addikt
Nem kell a mini-ITX-től félni nem harap az. Ha egyszer belekóstol az ember, nem akar többet nagy házat.
Csak jól kell megválasztani a konfigot.
Szerintem jó lenne így, de majd jönnek a jobban hozzáértők és megmondják. Talán vga-ból 2 ventis jobb lenne, ugyan is a táp fölött közvetlen helyezkedik el a vga, nagyon betakarna az egy ventisnek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Láncfűrész topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nyomtató topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...