-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
kicsit off, de azert eleg melyviz.
tehat vagy mini itx meretu minel kisebb hazba szeretnek belezsufolni halokartyat vagy pedig lemenni akar a NUC mereteig es es abba belegyogyitani egyet. a tipikus halokartyak altalaban low profile felhosszu darabok, amiket hasznalunk.
ezzel szemben letezik viszont a HP flexibleLOM megoldasa, ami gyakorlatilag megkisebb meretben szallitja sokszor ugyanazt pl 4x1G vagy 2x10G-t.
a fizikai csatlakozo pcie x8. viszont ugy nez ki h elektromosan nem stimmel. sot, talalni neten olyan esetet is, amikor valaki bedugta hagyomanyos pcie slot-ba es tonkretette a szervert.
a HP dokumentacio eleg vegyes. altalaban pcie x8-nak irjak ezeket a kartyakat. pl a 331FLR NIC-re (a 4x1G-sre) azt irjak h x4 modban elindul sima pcie slot-ba dugva. hat az enyem tuti nemtehat a kerdes az, hogy valaki tudja-e a flexibleLOM labkiosztasat vagy hallott/latott-e mar pcie atalakitot hozza (ha lehetseges megcsinalni)
nevezzetek benanak, de eleg sokat gugliztam, megsem talaltam ilyesmitkoszi,
&rew -
dugo_
veterán
válasz lorincz92 #39252 üzenetére
Asus Rog Strix B250I Gaming vagy MSI B250I Gaming Pro. Ezek viszonylag jobban felszerelt még elérhető árú lapok. Ha nagyon budget gépet akarsz, akkor esetleg egy Asrock H110M-ITX(/AC) is megteszi, amihez viszont kell bios frissítés.
HyperX Fury DDR4 2133 vagy 2400 MHz, 2x4 vagy 2x8GB, ami belefér.
Sima nonK i5-7500.Ezzel lehet egy kicsit fogni.
-
nagyúr
Jó az kis Asrock ITX deszka.
Nekem G4560 pentium csücsül benne 2*8 GB 3000 MHZ-s G.Skill Rip Jaws V memória társaságában
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
törölt tag
válasz #25954560 #39253 üzenetére
Nagyon erősen néztem a képeket, szerintem 1:1 szabványos pci-express port. Különben nem írnák rá, hogy kompatibilis vele, de csak a gen.8 rack-ekben!
A 4x-es-8x-es kártyák között az adatcsatorna számában van különbség, tápellátásban semmi. Szerintem ez is egy szoftveres korlátozás, hogy ne használd arra amire van másik termék, vegyél drágább vasat.Ha gondolod van egy HP szervizes ismerős, ha felveszi a telefont, megkérdezem mit gondol róla.
(#39249) sati: Maga a funkció amit szántak neki azt betölti, de a ház élvezeti értékét erősen csökkenti, majdnem tákolás. Aka: FT-05S
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #39260 üzenetére
Maga a funkció amit szántak neki azt betölti
Igen nagyjából én is ennyit látok benne, de valójában nekem sem tetszik meg amúgy is, nálam a polc amin a vas áll alul ki van vágva (nem látszik) így nincs ilyen jellegű problémám
más:
Nem bírtam tovább, megskalpoltam a 7700K-t:4.5 GHz_1.220 Vcore_CLU_MX4_U9S custom FAN profile / IBT 10 kör nem éri el a 70 fokot.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
bp3tson
csendes tag
válasz enginev3.0 #37968 üzenetére
Helló!
Én is Core V21 házban gondolkozok, tudnál még képeket küldeni, hogy hogyan rendezted el benne a kábeleket? Ami a tápegységből megy 24 pines csatlakozó az milyen hosszú nálad? Egyedi kábeleket akarok bele venni, azért szeretném tudni a méretét kb, hogy mekkorát kéne rendelnem. Köszi!
-
Kvelstadt
veterán
Sziasztok!
Itx-es gépet szeretnék építeni de a tudásom elég hiányos hozzá.
Ráírtam tegnap egy jóbarátomra akiről tudom hogy nagy itx fan és ide űzött hajtott zavart ebbe a topikba merthogy itt olyan segítséget fogok kapni hogy csak na.
Na és akkor most próbálom vázolni a helyzetet.
Külföldön élek és itt is fogom megvenni a gépehez valókat. nevezetesen anglia.
Magamtól nézegettem az alkatrészeket szóval nem röhögni nem bántani de bedobom eddig hogy néz ki és ebben még minden változhat.Lap: ASROCK Z270M-ITX/ac 155
Proci: Intel i5-7500 200
Hűtő: Be quiet shadow rock 2 44
SSD: Kingston hyperx fury 204gb 100
VGA: MSI 1050Ti 150
Táp: BE QUIET! Pure Power 10 400W 56
Ház: Silverstone SST-SG05BB-Lite Sugo 43
Ram: Kingston Savage Black 16GB 150Ami fix az a i5-7500 és a 1050ti.
Az hogy vga-ból melyik megy bele én nem tudom a lényeg hogy 1050ti.Szóval az összes többiben kérném a segítségeteket.
A számok az alkatrészek után az árak fontban.
Az az ár ami végösszegben kijön vagyis kb 870font az a keret. Felé nem nagyon szeretnék menni.Na és akkor most jöhetnek az ajánlatok hogy annyiért az egy jó ház meg olyan tápot, kártyából melyik jó és melyik meg bele stb.
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
HookR
addikt
válasz Kvelstadt #39265 üzenetére
A Silverstone SG05-tel sem a táp, sem a hűtő nem kompatibilis. Van-e valami szempontod a ház kapcsán? Mert abból kellene másikat választani.
Az alaplapon a CPU-hűtőtől a kiszemelt RAM elfér, viszont a hűtő az alaplapról felfele le fog lógni ~7mm-t, amit a ház kiválasztásánál is szem előtt kell tartani.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Kvelstadt
veterán
Na ezért vagyok itt. Hogy jól összecsiszoljuk az alkatrészeket.
Azt a házat csak beírtam magasság alapján hogy legyen egy ár ott is.
Annyi szempontom van hogy szellős és letisztult egyszerü külsejü ház legyen szóval szöges ellentéte az ilyen túldizájnolt transformers kinézetű világító hülyeségnek.Akkor nézzünk egy házat majd bele egy hűtőt majd a ram is változni fog mert jobb szeretnék hyperx-et.
Cpu hűtőből egyébként jó lenne valami olcsóbb noctua de ha teljesen felesleges pénzkidobás akkor nem fontos csak régi vágyam.Közben azt is megtudtam hogy z270es lap tuninghoz jó, az meg nekem nem leszszóval abból is valami más lesz csak még nem tudom mi lenne jó.
-
Ispy
veterán
válasz Kvelstadt #39268 üzenetére
Mondok én neked házat: Rijintek Metis Plus
Csak akkor nem fér be ATX táp (max. 170mm VGA), hanem venned kell egy SFX tápot. Pl. corsair SF450, minőségi félpasszív, moduláris. Igaz ez már egy drágább darab.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kvelstadt
veterán
Tápon nem fogok spórolni.
De mondjuk nem tudom mennyi hely van egy ilyen gépben ha mondjuk nem moduláris és nem sfx és max 28cm magas a ház.Amúgy megnéztem ezt a házat és tetszik csak így rögtön két tétel is drágább.
Ha van olyan opció hogy a korábban írt ház szempontok mondjuk egy nem moduláris táppal ami akár még atx-ez is és elférnék akkor megnéznék egy olyan opciót.
Nincs bajom a moduláris táppal csak ott gondolom azért is fizetek pluszt hogy moduláris.
Én egyébként ezt néztem ki magamtól.
Nem tudom jó e, passzol e bármi itx házhoz vagy hogy szerepel most a ranglistán de otthoni gépembe egy fsp aurum van évek óta és köszöni jól van."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Ispy
veterán
válasz Kvelstadt #39270 üzenetére
Nem SFX táp esetében 170 mm lehet a VGA max.
Nekem a tápos topikban EVGA B3 450W tápot ajánlottak, ez is full moduláris, ATX táp, kapcsolható passzív moddal, jó belsővel, igaz csak bronz +-os. Vagy ha nem kell moduláris és az ár a fontos, akkor FSP hexa 400+, az fele annyiból megvan. Vagy irány a tápos topik.
Mondjuk először a házat kéne megtalálnod, pl. Thermaltake Core V1 is az ajánlott házak között van, ez szellősebb, mint a metis.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kvelstadt
veterán
Az sfx táp mellé amit ajánlottál mekkora kártya menne be a core v1 házba?
Csak mert most rá néztem néhányra több méretben.
Pl ez tuti befér mindenhova.
Ez pedig a 174mm-jével már inkább sfx-hez menne az alapján amit írtál.
Vagy itt van ő. 184mm. azt sem tudom hogy ilyen játszik e itx házban de próbáltam minden méretben összeszedni egyet.Ez a thermaltake core v1 ház volt amit először ajánlottak és néztem. Jó lesz ez. Ebbe megy ez is az is.
-
Kvelstadt
veterán
válasz shteer #39273 üzenetére
Mint mondjuk ez?
Annak függvényében hogy mi fér be 1050ti-ból a házba mely márkák jók most?
Olyanokat látok hogy: Giga, evga, zotac, asus, msi, és ezeket legalább névről ismerem.
De pl az hogy inno3D meg Palit nekem nem mond semmit szóval eddig azokat nem is néztem."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
Grave_444
nagyúr
Megjött a kártya, összeállt a gép.
Persze, hogy nem jó.
A táp a vga fele néz és kb egyből bekapcsol rajt a venti, ezzel nincs is gondom.
Viszont játék alatt már magasabb fordulaton megy és a leghangosabb része lett a gépnek az SF450.
Vagy megpróbálom megfordítani, az előlap fele lesz a venti.
Vagy vissza az egész és jobb oldalon lesz az ablakos rész, fejjel lefele a lap.
Vagy eladom a tápot és berakok egy normál ATX-et, elvégre hely az van ezzel a kártyával. -
Kvelstadt
veterán
válasz shteer #39276 üzenetére
Remek.
S nem fogok úgy járni mint ahogy írja pont előtted Grave? Vagy ebben a házban más az elrendezés?
mert egyébként akkor eljutnánk oda hogy a ház, a kártya, proci és a táp megvan.
Ez után találjunk egy lapot.
Foggalam nincs hogy milyen chipsetesbe nézelődjek szóval szivesen várom a javaslatokat ismét."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
NAS helyett szeretnék összerakni egy kicsi, megbízható, csendes gépet. Mit ajánlotok, és kb. mennyibe fog kerülni? -
Kvelstadt
veterán
Kicsit rásegítek a dologra elvégre az én érdekem hogy alakuljon a történet.
Szóval bedobok pár lapot ami itt kapható és árban is okés.
Elsőnek mondjuk itt egy H270es Asrock.
Vagy itt egy B250es giga
Vagy itt egy H270es msi.
Ezekhez mit szóltok?
Részemről annyi hogy régebben volt giga lapom és emiatt nem bízom bennük. tudom hogy ez mindnél előfordul de nekem egy zsír új giga ment ki igen rövid idő alatt amit aztán asrockra cseréltem ami tette a dolgát mint az álom."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
törölt tag
válasz Grave_444 #39284 üzenetére
Megnézném hogy az energiagazdálkodás aktív-e a GPU-n CPU-n.
Egy egyszerű fogyasztásmérő fog segíteni, addig max. találgatni lehet hogy mi okozza. (táphiba, vagy indokolatlan fogyasztás.)(#39261) sati: elég barátságos értékek, IBT tudna többet is, (4,5@1,26V-os i5-ön 127 Gflops a vége, picitt több (12GB) rammal, 8 perc körüli köridőkkel, ~80-as peek-el) ezek szerint megtartod a cpu-t ?!
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz kelna91 #39280 üzenetére
Hány és milyen méretű (2,5 vagy 3,5) lemezzel akarsz NAS-t építeni? Ez a válasz a legfontosabb komponens: a ház kiválasztásához kell, mert ezt a legnehezebb megtalálni/kiválasztani.
Bónusz kérdés: mi lesz az OP rendszer?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Archttila
veterán
válasz Grave_444 #39287 üzenetére
Már egyszer le lett írva miért nem kapcsol be nem kell visszaküldeni nekem OC 7700K/GTX1070 nem kapcsol be úgy, hogy párhuzamosan fut egy IBT és egy Heaven mert nem csak a terheléstől függ, hogy bekapcsol-e hanem a táp belső hőmérsékletének is el kell érnie egy bizonyos magasságot, hogy felpörögjön a venti.
Zero RPM mode allows the fan to remain off during low to medium loads. This technology uses various temperatures from inside the PSU and the power output level to determine when active cooling is needed for the PSU.
(#39290) Duracellm...
Nem nagyon kapkodnak a lapom után talán majd a következő generációnál visszatérek a témára...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nagyúr
offba teszem, mert fék, mint állat. de akkor is...
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz #16939776 #39297 üzenetére
hát igen, sata portok nélkül kissé korlátozott lenne a használhatósága.
bár gamer deszkának így is tökéletes lenne, ha nyakonöntenék fél kiló rgb leddel.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- További aktív témák...