-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Nekem anno azt mondták / tanácsolták a HDD-topikban, hogy az a legjobb, ha vízszintesen, fektetve mennek a HDD-k. Ha a hosszabbik élére állítod, az még so-so elmegy, de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták.
Néztem az új tervedet, nagyon tetszik, sokkal átgondoltabb az előzőnél, de én alulra, fektetve raknék két 3.5-ös HDD-t, a ház elejébe pedig 1-2 ventit, a 2.5-ös HDD-k helyett (azok mehetnének az alaplapi tálca alá, ahol most a 3.5-ösök vannak, 3 is elférne ott.).
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #28802 üzenetére
"...de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták."
Ez márpedig magyarázatért kiált, mert amennyire tudom, amíg vízszintes, vagy függőleges tengely mentén van elhelyezve, addig nincs gond. - Does Hard Drive Orientation Affect Its Lifespan?"Néztem az új tervedet, nagyon tetszik, sokkal átgondoltabb az előzőnél..."
"...de én alulra, fektetve raknék két 3.5-ös HDD-t..."
Egymás mellé keresztben, vagy egymás fölé? Előbbi a ház szélességét, utóbbi a magasságát növelné még számottevően."...a ház elejébe pedig 1-2 ventit..."
Ez esetben a perforáció miatt ugrana a minimalista előlap. Még ha az alaplapi tálca jobbra is megy ~20mm-t (2,5"-es meghajtó a 3,5"-es helyett), egy darab 120mm-es venti akkor is csak úgy férne el ha az alaplapi tálca a korábban látott módon élhajtásokkal kikerülné; vagy nőne a ház szélessége (~1cm-t). Ha pedig 2db 80/92mm-es venti menne előre, akkor az alsó a bővítőkártya ház előlapjáig történő előrenyúlását (max. 210mm-es nyákhossz) gátolná meg."...a 2.5-ös HDD-k helyett (azok mehetnének az alaplapi tálca alá, ahol most a 3.5-ösök vannak, 3 is elférne ott.)."
Ha az alaplapi tálca egyenes marad, akkor igen. Viszont akkor új helyet kellene keresni a Dell DA-2-es adapter tápcsatlakozásának, mert a ház jobb hátsó nyúlványának vékonyodása esetén nem férne el.Nem véletlenül írtam korábban (#26848), hogy: "Sokat merengtem, hogy ne váltsak-e 3,5"-es merevlemezhellyel nem rendelkező, kisebb kuckóra, ám végül arra jutottam, hogy felborulna az alkatrészek elrendezésének kényes egyensúlya, láncreakciószerűen kompromisszumok hadát magával rántva."
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
Ez márpedig magyarázatért kiált, mert amennyire tudom, amíg vízszintes, vagy függőleges tengely mentén van elhelyezve, addig nincs gond.
Megnyugtató cikk, köszi!Egymás mellé keresztben, vagy egymás fölé? Előbbi a ház szélességét, utóbbi a magasságát növelné még számottevően.
Egymás fölé, hosszanti irányba állítva őket.Ez esetben a perforáció miatt ugrana a minimalista előlap. Még ha az alaplapi tálca jobbra is megy ~20mm-t (2,5"-es meghajtó a 3,5"-es helyett), egy darab 120mm-es venti akkor is csak úgy férne el ha az alaplapi tálca a korábban látott módon élhajtásokkal kikerülné; vagy nőne a ház szélessége (~1cm-t). Ha pedig 2db 80/92mm-es venti menne előre, akkor az alsó a bővítőkártya ház előlapjáig történő előrenyúlását (max. 210mm-es nyákhossz) gátolná meg.
Ha az előlap fontos, akkor nem szóltam, pedig előre kerülhetne olyan rács, ami a tetején található (portokkal együtt), felülre meg egy nyomógomb és csatlakozó nélküli tésztaszűrő. Persze ez ízlés kérdése is.
A tálcát nem bántanám.Ha az alaplapi tálca egyenes marad, akkor igen.
Miért ne maradna egyenes?...felborulna az alkatrészek elrendezésének kényes egyensúlya, láncreakciószerűen kompromisszumok hadát magával rántva.
Bele se merek gondolni..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Három ponton rögzítve+ hajlítva:elöl-hátul a sarkoknál esetleg elöl-középen nem érzem elégnek a leszorító erőt amit így létre lehet hozni. A gumi gyűrű meg idővel engedhet, és akkor elöl már nem feküdne fel.
Az alu HTPC-men így van megoldva:[link] A fedlap háta hajlított, két szélén meghagyva a fül súlyésztett fejű csavarnak, elöl van egy "Z" profil felcsavarozva rá, ami alácsúszik az előlap mögött lévő lemeznek. Mindenhol jól illeszkedik, nem zörög sehol(ha benne vannak a csavarok), csak kellemetlen a hangja van amikor mozgatva van. viszonyítás képen 220x300mm-es alapterülete a háznak
Itt is mágnessel van megoldva:[link]
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Bocs ha már lerágott csont, de azért én is keresgettem a témában, ha már feljött. Megfelelően nagy mágnessel természetesen ki lehet végezni egy gépet de ehhez über mágnes kell (fincsi, hogy több réteg rétegelt lemezen keresztül és árnyékolással is hogyan gyűjti össze a tárgyakat maga körül), vagy ahogy nekifeszül a srác, hogy felemelhesse a gépháztól kb. 4 centire eltartó falapokról). Itt is kísérleteznek több féle mágnessel, végül az autókat is felemelő ipari mágnes győzött.
Nekem anno azt mondták / tanácsolták a HDD-topikban, hogy az a legjobb, ha vízszintesen, fektetve mennek a HDD-k. Ha a hosszabbik élére állítod, az még so-so elmegy, de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták.
Szerintem meg bullshit. Én az elmúlt 10-12 évben szinte mindenhogy építettem már be merevlemezt (csináltam is anno egy ugyanilyen kérdésre egy magyarázó ábrát) és még mindegyik működik hiba nélkül (az első gépem még most is a CNC gép mellett). Én úgy tartom, hogy csak az számít hogy a merevlemez "függőlegesen", vagy "vízszintesen" legyen amennyire lehet a vízszinthez képest, mert a csapágyak így kapják a legkissebb terhelést, valamint az evidencia, hogy működés közben ne változzon a helyzetük, amit mindenki tud, aki mozgatott már forgó testet a kezében, hogy mekkora erők léphetnek fel (sarokcsiszoló például jó példa).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
#28796) Duracellm...:
Pedig esküdni mertem volna, hogy offban írtam, de így akkor érthető.HookR:
Nem a deformáció miatt, hanem a le/átmágnesezés miatt. De ekkora távolságból inkább ionágyú kellene, hogy ez bekövetkezzen. Egyébként a sajtolt burkolólemeze a HDD-knek legtöbbször mu-metal névre hallgató anyagból van, ami kifejezette mágneses árnyékolásra van kitalálva
De szerintem amit először mondtál, illetve mások kiegészítették, az sokkal jobb és gyárthatóbb is; nevesül: elöl fülekkel akaszkodik be, hátul meg valami vinklivel és ugyanitt csavarral rögzíted, hogy ne csússzon vissza.Szerintem a lemezgörbítés nem a legelegánsabb. Legalábbis nálam még hengerítéskor sem lett elfogadható a végeredmény, de lehet hogy csak rosszul választottam alapanyagot
szerk:
Ha egyébként valahova tudsz tenni gumigyűrűt, akkor oda akár "emc gasket" valamit is rakhatsz, az eloxot meg lokálisan egy öntapis sablonon át kihomokfúvatod és akkor még gyári is lesz/marad a kinézete. Persze ez is el fog oxidálni idővel, de legalább nem egyből "rossz".[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #28807 üzenetére
"Bele se merek gondolni... "
Pedig érdemes , mert felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mit nyernél vele?
Azt értem, hogy egy elölről hátra fújó légcsatorna a vezérelv, ám ennek szvsz a topflow hűtők ventilátora nem kedvezne. Helyette valami töpörödött torony illene a képletbe (mondjuk ez a Prolimatech, ha egyáltalán kereskedelmi forgalomba került volna - #16403 ) . Az alulra helyezett házventi (talán legfontosabb) szerepe továbbá a dVGA bordájának legyezése a gyáriak helyett. Csendben. Ha ott HDD-k vannak, akkor a gyáriak is csak korlátozottan képesek a feladat ellátására. Az általam vázolt elrendezésen ez csak opcionális egy harmadik 3,5"-es HDD esetére, ha a ház rendeltetése eltolódna a NAS irányba. Ezzel szemben az elölről fújó venti esetén választani kellene a dVGA hatékony szellőzése és 3,5"-es HDD között.
Az egyetlen előnyét abban látom, hogy a bal oldallap is lehetne teli a tésztaszűrő helyett, de ez elég sovány vigasz tekintettel a kompromisszumokra.(#28808) Duracellm...: "Mindenhol jól illeszkedik, nem zörög sehol(ha benne vannak a csavarok), csak kellemetlen a hangja van amikor mozgatva van."
Mármint a fedlap levétele/felrakása során, ahogy súrlódik?
Wesena kapcsán: a sajtolás és a rajzos profil extrudálása jelen esetben sajnos nem opció.(#28809) imibogyo: Tanulságos videók. Ez is érdekes: youtube
(#28810) mintAdarab: "...elöl fülekkel akaszkodik be, hátul meg valami vinklivel és ugyanitt csavarral rögzíted, hogy ne csússzon vissza."
Igen, ez az irány lenne kívánatos, csak akad némi buktató. Az oldallapnak bele kell ülnie a furnér és az alu réteg szélességkülönbségéből adódó nútba (könnyebbség lenne, ha csak oldalról zárna mellé, de az esztétikailag egészen más eredményt ad) . Ami egyrészt jó, mert nem engedi azt a sík mentén elmozdulni. Másrészt rossz, mert ez esetben először az oldallap elejét kell beakasztani, majd a hátulját rázárni a házra. Vagyis a beakasztásért felelős megoldásnak tudnia kell kezelni ezt az oldallap első éle - mint forgástengely - mentén történő elfordulást úgy, hogy zárt állapotban se legyen laza, rezgésre hajlamos az illesztés. Már csak ezért is jól jött volna a hajlított oldallap, de elismerem, a gyakorlatban az esztétikus végeredmény erősen kétséges."Szerintem a lemezgörbítés nem a legelegánsabb. Legalábbis nálam még hengerítéskor sem lett elfogadható a végeredmény, de lehet hogy csak rosszul választottam alapanyagot"
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Igen. Én is rengeteg merevlemez mágnesét kiszereltem már. Azokból szoktam a műhelybe farudakra szerelve "csavarfelszedőt" készíteni. Csak benyúlok velük bárhova például az asztal alá, vagy szekrény mellé és ki tudok húzni minden apró fémes vackot (csavar, szeg, síndarab, satu, üllő).
A terved pedig nagyon tetszik, kíváncsi leszek a kész produktumra, de téged ismerve biztosan nagyon minőségi lesz. Én most más vizekre eveztem (ATX - de továbbra is teljesen passzívan), ebből készül most egy "lehető legkisebb méretű" gép. De nagyon húz vissza a szívem ITX vonalra is, így most azt tervezem, hogy beújítok 3. gépnek egy kis J1900-at, vagy ilyesmit, természetesen szintén passzív üzemben és mondjuk ezzel a "mac like" tervemmel (über lassan tölt be, nem tudom miért).
-
törölt tag
Ha az első részét etázsba préselt fülekkel oldod meg (ami mondjuk ragasztva van a nagy oldallaphoz), akkor a frontlemezbe lukasztott slotokba szépen bele tud ülni és az 5-10 fokos elfordulást is tudja kezelni. A rezgést megszüntetni meg pl emc spring strip -ből kitermelt alkatrésszel lehet, ami a fülecset feszíti neki az alaplapban lévő slotnak. (vezető ragasztóval még az EMC kérdésed is megoldottnak tekinthető)
Kisszériás gyártáshoz nekem ez jött ki a legnormálisabbra, igaz a járulékos költsége sem elhanyagolható. pl a ragasztósablonok külön legyártásaAlulnézetben a furnérban lévő furatok eléggé a szélén vannak, könnyen kiszakad egy-egy réteg. És most nem az orosz nyír rétegeltről van szó, hanem jól átimpregnált egzótákról. Talán, ha a rétegek ragasztásakor tocsog a gyantában az egész, akkor a többség túléli a megmunkálást, de az megint nem lesz olcsó. Bár a későbbi vetemedést is csak így tudod majd szinten belül tartani, tapasztalataim szerint...
-
törölt tag
"Mármint a fedlap levétele/felrakása során, ahogy súrlódik?"
Igen. Egy darabig ilyen alu szerkezeteket is építettem/bontottam és azóta "nem a kedvencem" az a hang
Van ismerős aki szépen hegeszt alu-t, ő be varja oda.. ha nem adná ki a tervezett technológia.
De a sarkokban van holt tér, amit ki kellene használni: akár műagyanyagból/ kemény fából is meg lehet oldani hogy illeszkedjen a sarkokkal, és a végére beleüljön a mágnes.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Deszkán lévő HDMI kimenet mivé alakítható át passzív kábellel büntetlenül? Max 1920x1200-ig használnám; bár első körben valami kisebb felbontású, régebbi, tán DVI-os, esetleg DisplayPortos monitort tolnék rá, ha ez technikailag megoldható
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #22145024 #28821 üzenetére
Nem tudom 100%-ra mondani hogy képminőség terén ugyan azt tudja mintha DVI-DVI kábellel. Mert nincs vele tapasztalatom. Nekem a DVI-DVI valahogy élesebb mint a HDMI-HDMI, mondjuk nem 20K-s kábelekkel próbáltam. De minőség kompromisszumokkal jó lehet a deszkádhoz.
Kapni lehet ilyen kábelt/átalakítót pl.:[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16939776 #28822 üzenetére
valami nagyon hasonlót néztem ki, csak ennek kevesebb a tüskéje. De gondolom ezen nem megy majd a hang (amit amúgy sem használnék)
-
törölt tag
válasz #22145024 #28823 üzenetére
Azért annyi, mert csak azokat a tüskéket használja Single link módban(pin8 az kakukktojás).
Van a lapon analóg kimenet, szerintem onnan is ki lehet hozni ha kellene...(#28825) imibogyo: mert mindkettőnél ugyan olyan virsli a kábel, a csatlakozók között.
Az elébb írtam hogy a single link 3 csatornája megy át rajta.ez megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz #22145024 #28823 üzenetére
Ilyesmi kábelt használtam én is egy időben (DVI (meg kell néznem otthon nem tudom pontosan melyik fajta, talán DVI-I Single Link) -> HDMI). Nem volt vele bajom és nem vettem észre minőségbeli különbséget, amikor lecseréltem HDMI-HDMI kábelre.
(#28824) Duracellm...: mármint, hogy jobb minőségű kábellel szerinted jobban kijött volna a különbség? Lehet, mondjuk még az is hogy egy jó szemű ember ezen két kábel között is észrevenné a különbséget. Sajnos az én látásommal ez nem sikerült, ezért nem is költöttem rá túl nagy összeget, mert "felesleges".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #16939776 #28824 üzenetére
+imibogyo,
Köszi mindkettőtöknek! Csak meg akartam nyugodni, hogy nem futok lukra totálisan és esetleg valami drága aktív doboz közbeiktatásával tudok csak másmilyen digit-bemenetű monitort rádugni. DVI-os 20" körülit elég sokat lehet venni a használtpiacon, régi darabok, normális árban vannak. Az analóg bemenetűt még 640x480-ra is csak nagy duzzogva, max egy install erejéig tudom elviselni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz imibogyo #28825 üzenetére
A sunmma annyi, hogy a monitorhoz adott alap dvi kábel konzisztensebb volt a kép, mint a 5-6k s "aranyozott" hdmi kábellel.
Vastag kábellel biztos hozná a hdmi-is ugyan ezt a szintet, de az nem lenne jó marketing, mert kirántaná a kábel súlya a csatlakozót[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz #16939776 #28827 üzenetére
Így már értem. Köszi az infókat. Én bevallom azt sem tudom milyen HDMI kábelt használok (talán HAMA), eddig nem tapasztaltam vele rosszat, de mint mondtam nem vagyok egy sasszem. Az biztos, hogy artefact-ok, vagy egyéb rendellenességek nem jelentkeztek.
Ja és egy 42"-os FHD monitorral használom/tam ezeket a kábeleket. Régóta tervezem azért, hogy egy minőségi HDMI kábelt is kipróbáljak, de nagyon szkeptikus vagyok magammal szemben, hogy észrevennék-e bármit is? A HDMI csatlakozója meg tényleg vicc....
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #28827 üzenetére
tudtommal digitális kábeleknél az aranyozás és árnyékolás csak paraszt vakítás, mert vagy van kép vagy nincs, maximum oxidációt jobban bír és jobban érintkezik, de javítsatok ki, ha tévedek
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #28830 üzenetére
csak azt hittem a konzisztensebb-el jobbra gondoltál, nem az állandóságra, sajnos HDMI-vel nálam gyakran előfordul, hogy nincs kép, vagy elmegy menet közben, sokszor nem is plug and play (TV nem érzékeli az eszközt csak ki és bekapcsolás után...) szóval én is jobb szeretem a DVI-t, ha nem kell hangot is átvinni, bár abból is van olyan ami hangot is visz
befejeztem az offot, csaksajnosengem minden érdekel és mindenben van megosztani való gondolatom
on is legyek: az alulfeszeléssel sikerült elérnem amit akartam, játék alatt max 70 fok, de átlag 65fok a proci, 1100-on pörög rajta a venti (92 mm swif2 fix 1100), hátul pedig 2db 80 mm swif2 ezek 1500-asok, de leszabályoztam 1200-ra őket, így az összes venti idle és load is hangtalan,
a GTX 960 idle passzívan üzemel, load is csak nagyon minimális hangja van, örő-bodotá[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Mercutio_
félisten
válasz kisza25 #28829 üzenetére
Annyiban tévedsz, hogy a kábel digitális jelnél is ugyanúgy szedhet össze zajt, és attól függően, hogy mennyire hibatűrő /-javító a formátum valóban kevésbé átmenetes a dolog és inkább van/nincs jel jellegű a hiba.
Aztán lehet én tudom rosszul.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #28832 üzenetére
Ezek szerint marad a konfig, és nem kell reszelni semmin!?
most kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy i7-3770k-ra, nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek
ezek után lehet inkább visszautasítom, mert megveszem, vehetek egy játék vizet is az tuti[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz imibogyo #28815 üzenetére
(#28816) mintAdarab: "...etázsba préselt fülekkel..."
Ezt a részt nem igazán értem."Alulnézetben a furnérban lévő furatok eléggé a szélén vannak, könnyen kiszakad egy-egy réteg."
A süllyesztés helyett végül is lehet sima átmenő furat is, míg a lencse helyett lapos fejű csavar.(#28817) Duracellm...: "De a sarkokban van holt tér, amit ki kellene használni: akár műagyanyagból/ kemény fából is meg lehet oldani hogy illeszkedjen a sarkokkal, és a végére beleüljön a mágnes."
Megfontolom, köszönöm.================================================
Elegance by MetallicAcid - [link]
================================================
-
kisza25
félisten
válasz #16939776 #28837 üzenetére
mondasz valamit, valahogy mindig ebbe a hibába esek, hogy előbb eladom, aztán veszek, de visszamondtam, mert számolgattam, hogy mini-ITX-ben 4Ghz feletti tuningot nem erőltetném, +200Mhz és HT miatt meg nem éri meg, mert az i5-3470 kb ~35eFt-ot ér, szóval +25eFt az sok lenne ennyi + teljesítményért
mondjuk, most nézegettem emiatt az aprót, 1napig volt egy i5-3570k eladó 45eFt-ért na az jó lett volna
most meg van egy i7-2600 45eFt-ért, áááá nem szabad nézegetni az aprótEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Felszámolom a gémer gépemet mivel nincs időm már játszani, de szeretnék egy csendes alacsony fogyasztású w8.1-es gépet.
Kritériumok amiket tudnia kellene. Lehetőleg passzív vagy nagyon halk. Internetre 3-4 ablak chrome alatt illetve 1080p (yt pl.) döccenés mentes lejátszása. Ugyan ez természetesen merevlemezről is filmekl terén. Korrekt hang kimenet. Office, viszonylag "erős" vga vagy IGP.
Néztem a brix sorozatot a gigabyte-tól de sokan nem ajánlották.
40-45e forintból mit lehet erre a célra kihozni?"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Pista0001
addikt
Az alapabb brixek gyakorlatilag intel nuc-k, nekem utóbbinak van az első szériája u-s ivy i3-mal. amíg nincs kánikula kis terhelésen halk, de hamar felpörgeti a hűtést. szerintem még nem elviselhetetlen a hangja, főleg a méreteihez képest. egy normál vastag notebookhoz lehet minden téren hasonlítani.
-
varmi2
nagyúr
Nézz körül az AMD AM1 platformon. Minden kritériumodra megfelel, alaplap+apu= 25k(25W TDP), vagy ugyan ez a konstrukció, csak alaplapra forrasztott verzóban (15W TDP) Íme Ehez már csak ram kell, meg háttértár, táp, és kész is a gép.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Pete55555
addikt
Hááát, mást nemnagyon.
J1900-at mondtam volna, de az RAM-al táppal, SSD-vel bőven túlmegy a kereten.
Esetleg használt dolgokban lenne érdemes gondolkodni.
HA-n 40 körül vannak egész jó ITX gépek, csak az Atom-osokat kerüld.RAM-ot HDD-t tápot nem akarod megmenteni a gamer gépből, vagy már el is adtad kompletten?
...Szeretem leracsniztatni...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest