Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Doky586 #16884 üzenetére

    Semmilyen jogszabály nem létezik, ami bárkit kötelezne bármire a másolásvédelem kapcsán. A sugárzás szolgáltatója és a tartalom szolgáltatója közti szerződés az ő saját belső ügyük. Az újabb, modernebb fajta titkosítási és tartalomvédelmi megoldás azért jött létre, hogy egyrészt nehezítse a megkerülését és a kártyamegosztást.

    Másrészt a ci+ sok olyan eszközt az a szolgáltatók kezébe, amivel tovább korlátozhatják a felhasználók tevékenységét. Kontrolálhatják, hogy milyen hdcp mellett lehet csak hd adást kiadni kijelzőre (ami amúgy hülyeség, mert 5 dolcsért kapni olyan hdmi switchet, ami leveszi a hdcp-t és rögzíthetővé teszi). Valamint magát a rögzíthetőséget és a rögzített anyag megnézhetőségének idejét is szorosan kézben tarthatják. Még azt is letilthatják, hogy a felvett műsorban lehet tekerni.

    A sugárzás szolgáltatónak talán azért érdeke bevezetni ezeket, mert talán úgy alacsonyabb árat tud kialkudni a tartalomszolgáltatónál. Ráadásul a ci+ önmagában csak a fizikai lehetőségeket jelenti, az előfizetések és a titkosítás kontrolja egy másik rétegben történik.

    ci plusról egyszerűen németül [link]
    Régebben linkeltem már neked a titkosítással kapcsolatos részletes magyar leírást [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák