Új hozzászólás Aktív témák

  • interstate76

    addikt

    válasz darvinya #12046 üzenetére

    2 opciót láttam magam előtt a vásárláskor:

    1. Vagy egy olcsó STB (csak a TV-nézéshez) plusz egy Samsung H-5500-as BD Player, ami gyönyörűen felskálázza a DVD-imet, lejátssza a néhány blu-ray lemezemet és hálózati médiaplayerként is nagyon szépen megállja a helyét, mégpedig kadenciahelyesen megjelenítve szinte az összes létező formátumot, sok drágább asztali médiaplayert kenterbe vágva. Ez kb. 28e Ft összesen, és a TV-hez plusz a lemezeimhez is célhardverem van, továbbá mindkettő új és garanciális, és egyben vettem egy kiváló asztali médiaplayert is. Magyarán a STB-tól én nem vártam semmit, "csak" szép képet és használható EPG-t, de az sem működik rendesen. Az, hogy a feliratmegjelenítésével bajlódtam, az nem igazán volt fontos, csak ki szerettem volna próbálni, hogy tudja-e. Még majd fw-frissítéssel próbálkozom, hátha megoldja.

    2. Veszek használtan egy CI foglalattal felszerelt BD Playert 30e Ft-ért (BD-E8300-as van ennyiért a vaterán, 6 hónap garival), ami mindazt tudja, mint a fent említett H-5500-as, plusz tud merevlemezre rögzíteni és nem kell mellé STB, csak egy CA Modul (és persze a Conax kártya). Ez a verzió 37e Ft-ba került volna és állandóan mennie kellett volna a BD Playernek, amit nem akartam, hanem arra gondoltam, hogy azt csak filmnézéskor izzítom majd be. Ezzel lett volna 2 helyett 1 eszközöm, de egyrészt féltem az öszvérmegoldástól, másrészt a használt cucc vásárlásától, harmadrészt még az energiafelhasználás is magasabb lett volna egy picit.

    Viszont most azt látom, hogy a Samsung Monitor/TV-nken sokkal jobban kézreáll minden, pontos az EPG, és egyszerűen szebb és használhatóbb az egész menürendszer. És nem azért, mert azt már megszoktam, mert nemrég cseréltem monitort (többek között a CI foglalat kedvéért), tehát a monitoron és a stb-on egyszerre kezdtem el "mindigtévézni".

    Bocs, ha hosszú lett, és persze kösz a használható STB-típusokra vonatkozó tippeket.

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

Új hozzászólás Aktív témák