- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Pityu89 #188912 üzenetére
A játék nevén felül megírhatnád a rendszered típusát is, melyik windows-t használod, milyen frissítéssel (esetleg build számmal). Akár egy képernyőkép is jöhetne a pontos hibáról. Ahogy előttem is írták: nem biztos, hogy egy VGA csere megoldaná a problémád. De láttunk már ilyen hibát tiédnél régebbi rendszer esetén is.
Egyébként redditen az egyik felhasználó úgy oldotta meg, hogy az eszközkezelőben megkereste a VGA adaptert és ott jobbklikk->uninstall törölte, ez után újratelepítette a VGA drivert, majd ellenőrizte a játék fájljainak integritását. De ez lehet sima DirectX hiba is. -
4264adam
veterán
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen konfigom, (ne nevessetek, nagyszerűen kiszolgál):
Intel Core i5–3470
NVIDIA GTX 1050 Ti 4GB
8 GB RAMMost belefutottam egy ilyen hibába, hogy nem indult egy játék:
DXGI_ERROR_UNSUPPORTED,
a GPU túl régi UE5.4-hez.Arra gondoltam vennék egy:
Gigabyte GTX 1060 Aorus 6GB GDDR5 kártyát.Kérdésem, hogy jó döntés lenne-e? Vagy mit javasolnátok használtan 40 ezer forintig.
Köszönöm a válaszokat.
-
kolopele
nagyúr
válasz
CJ4567 #188904 üzenetére
Nem igazán szeretem, vagy mondjuk úgy nem érdekelnek a sztori központú játékok, a sci-fi világa meg mondhatni számomra egyenlő egy ellenséggel
A Stalker 2 - vel pl. ki lehetne üldözni a világból. Az AC Shadows esetében is csak egy dolog nem tetszik, hogy tápolni kell magam mellékküldetésekkel (tudom, mind ilyen volt, ott sem tetszett, nem véletlen éltem a mikrotranzakciókkal), mert ilyen meg olyan nyersanyag kell a fejlődéshez. A túlbonyolított játékok amúgy soha nem tartoztak a kedvenceim közé, legyen akcióközpontú, a Rise pont elég ezen a téren. Amiket még imádok azok a Little Nightmares típusú játékok (Limbo, Unravel, Inside, stb.).
BerserkGuts: A Last 2 jól el van DLSS nélkül is a 4070 - essel. -
BerserkGuts
addikt
válasz
kolopele #188903 üzenetére
The Last Of Us 2 meglepően jó és még RT sincs benne
bár videókban sokkal jobb a minősége:
(DLSS-ről "quality" minőség
meg Dept of Field=Mély élesség effektek nagyon rosszak.)(direkt ilyen ellent mondásos nevet adtak nekik mert az élességhez semmi közük nincsen)
(A mesterlövész résznél amikor kiscsaj sniper puskát kapja tomy-tól kölcsönbe: Akkor távolra a homályos effektek előjönnek amik addig közelre nem okoztak problémát. DLAA vagy fsr 3.1nativAA is sokkal szebb.)Sok beállítás van benne így is tükröződés vagy fényekre vonatkozóan:
-
hahakocka
őstag
Van pár HA-s ismerősöm volt akiktől 2 gépet is vettem korábban egytől pedig tervezem egy ideje. Hát mindegyikük azt mondja Nvidia kártyát alig visznek 9070-9070XT t meg ezerrel itthon. Ez ugye sokszor nincs a statisztikákba hogy fórumok, kis boltok, vállalkozók vagy csak átlagemberek sora mit hogyan hol vásárol stb. Csak Steam csak pár német, amcsi bolt stb
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #188902 üzenetére
1.5-1.6-2.0-2.1-el szépen folyamatosan jöttek a változások, amikkel egyre jobban élt a világ, cserébe egyre CPU igényesebb lett a játék.
#188903 kolopele Egyik legjobb sztori és világ az elmúlt pár évből, nagyon jó fő és mellékküldetésekkel, és 2.0 óta elég jó és változatos játékmenettel, igazából úgy tudnám leírni, mint egy nyílt világú Deus Ex. Ha nem akarsz RT-el játszani, akkor belövöd a magas beállításokat, és a Cyberpunk is a legtöbb mai gépen 60FPS-el fog futni 1080p-ben, már messze van attól a játék, ahogy megjelent.
Számomra a Last of Us Part 1 volt olyan, hogy játszottam, a felénél tartok, viszont az isten se tud rávenni arra, hogy folytassam, hiába gyönyörű a játék, meg fut tűrhetően, meg hiába nem rossz a sztori, ha a játékmenet már a felénél kezd ellaposodni. Helyette inkább PS2 emulátorban végigjátszottam a Midnight Club 3-at, mert az kimaradt az életemből, a TLOU1-re meg valamikor visszatérek
A Rise az tényleg egy nagyon eltalált játék lett, grafikailag is, és játékmenet terén is. -
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #188902 üzenetére
Sosem értettem miért ez a nagy Cyberpunk őrület, számomra egy nulla az a játék, bár így voltam a GTA szériával is. Az AC Shadows, The Last Of Us 2, Souls of midnight, stb., na azok igen, nem is kell tökölni mindenféle beállításokkal, mégis gyönyörűek és úgy futnak ahogyan kell. Kicsit újra elővettem a Rise of the tomb raidert, mai szemmel is elképesztő minden téren. Talán nem kellene erőltetni ezt az UE 5 - öt. Egy játékban nem az a lényeg hogy ne lehessen rendesen futtatni egy erőművön sem csak azért hogy minden pocsolya árnyékot adjon.....Ezek csak játékok, nem a valóság, rossz ez az irány.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
CJ4567 #188900 üzenetére
Melyik patch-ről van szó? Mert van pár verzió nekem is volt szerencsém hozzá semmi extrát nem adott még akkor csak fps-t vette el.
A phantom liberty már fullos recskatrészintes azon néztem.
Csak a DLAA volt tiszta mert a dlss elég homályos volt még akkor.Meg azt is tudom a legújabb 2025 patch-el (2.21) működik csak az MFG4x mert kérdezte valaki miért nem megy a virágboltin xD
-
PuMbA
titán
válasz
BerserkGuts #188897 üzenetére
Ezzel nem tudom, hogy mit akartál mondani
A időközben belekerült Path Tracing mód is megfekteti a mostani RTX5090-et is, ami 6 évvel ezelőtt ugyanúgy nem létezett. A Cyberpunk 2077 a mai napig a legszebb játékok között van RT-vel, mert nagyon a jövőt célozták meg vele, amikor csinálták és tavalyig folyamatosan fejlesztették. A játéknak már köze sincs a 2019-es állapothoz.
Most, hogy 6700XT-ről váltottam 9070-re és be tudom kapcsolni az RT-t, vissza kellett vennem a Crowd Density-t Medium-ra High-ról, hogy megkapjam ugyanazt az fps számot. Váltani is fogok Ryzen 7700-ra, mert kevés a Ryzen 7600 a Radeon 9070-hez.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
2020-ban jelent meg, és akkoriban a játékban a tömegsűrűség és komplexitás sehol nem volt az 1.5-ös, és 2.0-s szinthez képest, Dogtown ráadásul még proci igényesebb, és erre a RT is rájön. Akkoriban ráadásul 8GB VRAM is elég volt a játéknak RT mellett, most már 10 a minimum közepes textúrákkal, 12 magassal.
-
kovsol
titán
válasz
Én kb fél éve vittem végig, akkor beton stabil fix 60FPS -re belőve, és az 5900X köszöni szépen bőven elboldogult vele különösebb izzadás nélkül is High Crowd Density-vel persze. Akkor még csak 60Hz-es monitorom volt, igy nem erőltettem többet.
-
4264adam
veterán
válasz
-
PuMbA
titán
válasz
4264adam #188887 üzenetére
CP2077 nagyon prociigényes valós játék közben. Nekem Ryzen 7600-zal 50 körül van a min fps a legsűrűbb területeken RT-vel úgy, hogy csak Medium-on van a Crowd Density. Kimegyek a sivatagba ott megvan a 100-120 fps, de ott nincs is sok minden
Aki végig 60fps-t akar, annak egy Ryzen 7700 a minimum. Aki pedig 60fps-t akar High Crowd Density-vel oda egy 7800X3D a minimum. DigitalFoundry-nak van erről jó videója, hogy a Tom's Diner mögötti rész egy 9800X3D-vel 80 fps körül van maximum.
-
-
-
Vesa
veterán
Üdv,
Abban kérnék segítséget, hogy az alábbi, nem éppen mai konfigba melyik a legerősebb VGA, ami még betehető és nem lesz CPU limites? Jelenleg egy 3070Ti van benne.
- I7 11700k
- Gigabyte Z590 Vision D
- Seasonic 750W Focus GX 80+ Gold
- G.Skill Aegis 3200, 64GB RAM1440p-ben játszom, új és használt GPU is mehet. Pénz mindegy.
-
Headshot
tag
válasz
BerserkGuts #188884 üzenetére
Inkább a tüskék miatt kell erősebb PSU nem az átlag fogyasztás miatt. (Bár ebből a szempontból sokat javult a helyzet)
Szerintem sincs értelme 650W és 750W között spórolni, mikor 10e Ft alatt van a különbség árban. -
BerserkGuts
addikt
válasz
KAMELOT #188883 üzenetére
köszi 4090-em van légkavaróval szóval tudom
meg a témától rendesen eltértünk hány embernek van 5090-e ami miatt feltétlen szükséges szegénynek 700W-os tápot vennie.
Sokaknak még sok is lesz a 650W amikor max 300W-os gpu van benne egy 150W-os cpu-val erre akartalak fókuszálni nem arra hogy van pár ember akinek kell nagyobb táp mert vesz egy 4090-et vagy 5090-et ezt kevesen tehetik meg.
RTX 5090 3330Mhz 550W @33C Nem throttlingol semmi.
De nem is ad semmi plusz fps-t játékban semmi értelme túl húzni. Topikban játéktesztelünk pl wukong bench vizes oc +1fps
De hub tesztektől se tértem el Stalker2 4k max DLAA-val ugyan úgy 59fps körüli mint nekik méregdrága fullos alkatrészekkel.1.065V 2985MHz (3000MHz-et nem tartotta throttlingolt)
0.975 2655MHzStalker2:
-
KAMELOT
titán
válasz
BerserkGuts #188882 üzenetére
Azért kell rendes hűtést tenni rá és nem ilyen levegőkavarókat.
Ha még nem teszteltél ilyet akkor fogalmad sincs róla.
RTX 5090 3330Mhz 550W @33C Nem throttlingol semmi. -
BerserkGuts
addikt
válasz
KAMELOT #188868 üzenetére
Ne vicceljél már mindenkinek ez a legnépszerűbb, legtöbbet használt konfig ugye 4090 van mindenkinél legalább meg 200W-os cpu
Hol van 500W
ja giga kártya azt le is égeted vele 400W-ot nem fogja meg az a hűtés lehet szépen vissza is venni semmi értelme.
Mindenki undervoltolta a topikban semmivel nem ad több fps-t csak jól fog melegedni aztán throttlingolni.Ez a baj hallomásból hogy vannak dolgok indul egy jó kis szóbeszéd de valójában meg teljesen más a valóság néha nem ártana utána nézni.
-
parandroid
félisten
válasz
gabesszor1 #188880 üzenetére
Yep, az bukta, az eladó csak a németországon belüli szállítást állja visszaküldésnél is.
p
-
gabesszor1
tag
válasz
parandroid #188865 üzenetére
A garancia gondolom így ezzel a boxszal elég szívás (?)
-
Egy kicsivel kevesebb indulatot, ha kérhetjük. Csak nyugodtan, ez nem csatatér. Intelligens fórumtársak vagyunk, minden nyugodt hangnemben is meg tudunk beszélni. Köszönjük szépen!
Más: amúgy nagyon okos és jó hozzászólások vannak, sokat tanulunk belőle minannyian, csak így tovább ezt a részét. -
kolopele
nagyúr
válasz
parandroid #188857 üzenetére
"Tápból 750-850W körülit kell venni, ami kisebb, az később visszaüt"
Feltéve ha az ember nagyobb fogyasztású kártyát akar venni, bár vissza nem üt, mert akkor vesz majd nagyobbat. Nekem jó 5 éve ugyanaz az Corsair RMx 550 - es van, jelenleg a 4070 meg 200W - nál többet nem eszik, UV - val 60HZ - en meg 130W körül, szóval.....Majd ha kevés lesz FHD 60 fps - re veszek nagyobb kártyát meg tápot is.
"kinek hány FPS a felesleges"
Ez oké, mindenkinek a saját dolga nyilván. Nekem nem kellett 60 - nál több soha, úgysem láttam különbséget felette, van aki azt állítja még az ezret is észrevenné (ez már a placebo hatás ugye). Aztán vannak akik a 30 - at is folyamatosnak látják. Ezen kár szerintem vitázni, mindenkinek a saját dolga, igénye. Ennyit erről, nincs több hozzáfűznivalóm, off ez a téma itt és már meg is vagyunk fenyítve -
Headshot
tag
válasz
jimpo #188869 üzenetére
Azért az sem mindegy hogy milyen multi.
Én pl inkább stratégiai játékokkal meg RPG-kel játszom, ahol teljesen felesleges a 200+ FPS. Fel sem merül, hogy visszavegyem a grafikát, mert kéne több képkocka. Eleve azért költök sok pénzt PC-re mert nem mediumon akarok játszani -
jimpo
senior tag
válasz
cibus #188862 üzenetére
Szerintem legtöbb game-ben bőven 60+ még egy 7700xt is manapság. Persze vannak ahol nem, de ott erősebb vga-n is lejjebb esik az fps. Plusz aki fhd-n akar, ő biztos túl sokat nem akar költeni és hajlandó kompromisszumokat kötni. Én pl simán ultráról visszahúznám high vagy mediumra egy-két dolgot és megvan a fix magas fps
Milyen igaz!
Azért tervezem hogy belelocsolok még párszázat a platformváltásba is, mert hajlandó vagyok kompromisszumot kötni.Kinek mi a magas....
1080p Mediumon tolom a multit, a 200 átlagban már élég jó képkockaszám.Azonban ha ez 100 körüli minimumokal jár, akkor nekem már annyira nem okés!
Bizony, az 5800X3D limitál minimum FPS terén a 7800 XT mellett...Ennél (RX 7800 XT / RTX 4070) én semmiképp sem tennék erősebbet a R5 7500 / 7600 és R7 7700 mellé sem. Már ha főképp 1080p Medium Multi a cél.
Single cím az más. Bár az újabb UE5 címek esetén lehetnek ugyanúgy bajok... Főleg ha valaki még egy kis felskálázással is megborzolja, megnöveli a képkockaszámot.
Delta Force esetén 70% alá is beesik néha a kihasználtság, ha valami komolyabb akció van. Főképp nyugisabb helyeken van 90% felett persze, de nem ott szoktak eldőlni a harcok...
-
KAMELOT
titán
válasz
BerserkGuts #188866 üzenetére
1.Van 500W bios + peakek
2. Cpu fogyasztás
3. Többi komponens fogyasztás
650W táp ide édes kevés! -
cibus
senior tag
válasz
BerserkGuts #188866 üzenetére
A kérdező azt írta 7500F-je van, ahogy nekem is. Szerintem elég
-
BerserkGuts
addikt
válasz
cibus #188858 üzenetére
Enyhe túlzás mert az egy az egyetlen az egy mind felett az az 5090 ami képes 600Wattot bezabálni.
Na az miatt kell minden fityf@ kis 200wattos kártyára is rábaszni a 12VHPWR csatlakozót vicc az egész.
Még a 4090 se eszik ennyit 400W ha szét tuningolod is 450W+ egy baszos cpu 9800x3d 200W mert azt is szanaszét tuningolod is 650W lesz a fogyasztásod jobb esetben szóval kár eldobni egy csak 650Wattos tápot mert ilyen álom konfigok léteznek.Aki csak fhd-ban gondolkodik annak ajánlott jó cpu-t is használnia aztán itt van a kutya elásva mert azt gondolná lehet spórolni
.
-
parandroid
félisten
válasz
gabesszor1 #188863 üzenetére
Én mindfactoryról szoktam rendelni, de vettem már alternate, cyberportról is. MF általában árban a legjobb, persze mindig vannak akciók mindnehol.
Esetleg még amazon.de, árban ritkán van elmaradva, és küld Mo-ra is. Ellenben ők biztosan ráteszik az áfa-különbözetet is, amit pl egy mailboxde-vel megúszol. Utóbbit többen használták már itt a fórumon, nem csak hardverre, de biciklis topikban is. Nekem nem releváns, van saját német címem.
p
-
gabesszor1
tag
válasz
parandroid #188861 üzenetére
Ez a mailbox megbízható? Jó ötletnek tűnik lol
-
gabesszor1
tag
válasz
parandroid #188861 üzenetére
Geizhals-ot nézegetem rendszeresen, alternate/jacob/caseking ami küld közvetlen, de azokon nem találtam jó áron. Eddig ez a notebooksbillinger volt a legjobb, de nem küld ide...
-
cibus
senior tag
válasz
parandroid #188859 üzenetére
Szerintem legtöbb game-ben bőven 60+ még egy 7700xt is manapság. Persze vannak ahol nem, de ott erősebb vga-n is lejjebb esik az fps. Plusz aki fhd-n akar, ő biztos túl sokat nem akar költeni és hajlandó kompromisszumokat kötni. Én pl simán ultráról visszahúznám high vagy mediumra egy-két dolgot és megvan a fix magas fps
-
parandroid
félisten
válasz
gabesszor1 #188860 üzenetére
Amúgy is ott van még a mindfactory, a cyberport, és az alternate is. De érdemes geizhals.de-n árakat csekkolni.
p
-
cibus
senior tag
válasz
parandroid #188857 üzenetére
De aki csak fhd-ban gondolkozik, mint pl én is, akkor nem járna jobban most egy kisebb vga-val és majd ha 2-3 év múlva pl eljön az ideje, akkor megint cserélni egy vga-t? Anyagilag lehet kifizetődőbb. Pláne a mai VGA árak mellett... Főleg ha használt néz, 7700xt 7800xt-ig pl. De még akár 6700xt 6800 6800xt..
-
parandroid
félisten
válasz
Sgr_A #188854 üzenetére
A 70-es szériákat még nyugodtan nézheted hozzá: 5070(Ti), 9070(XT).
Lehet, hogy lesz játék, ami proci limites lesz, de nem súlyos, no meg később lehet bármikor upgrade-elni, ez még csak a belépő szint AM5-nél.Tápból 750-850W körülit kell venni, ami kisebb, az később visszaüt, árban meg max egy 10-es a felár az azonos minőségű 650-eshez képest, ami viszont a minimum manapság egy új játszós gépbe.
p
-
gabesszor1
tag
válasz
ggbuffon1897 #188785 üzenetére
A táp már megvan, és egy 4070-et cserélnék le 5070ti-re. Azért nem vennék új tápot. BTW, sose volt ilyen hpwr-es vga-m, vajon a tápomhoz lennie kellene ilyen kábelnek? Vagy ezt külön kell venni?
-
Hi
ryzen 5 7500f proci mellé mi a legerősebb új vga ahol még nincs proci limit?
full hd 180hz monitorés mekkora táp kéne hozzá?
-
-
jimpo
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #188850 üzenetére
Ennek nem tudom mi értelme, de hajrá!
Szerencsére nem én fogom használni.Egyébként írni akartam hogy egy RX 6800 kell oda, de aztán láttam az értékelések között... Úgy gondolom, jót nem tudok, rosszat meg nem akarok mondani.
Sok sikert a projekthez.
-
Sziasztok!
Lossless Scalinggel szeretnék második videokártyával frame generationt csinálni (erre jut max 4 PCI-E lane egy alaplapon és ez elég is rá)
Van egy táblázat ami megmutatja, hogy milyen kártyával meddig lehet felskálázni, mindegy milyen base fps-ről, hogy ez duplázva, triplázva vagy 5-szörözve lett az nem számít (bár 40 base fps jó ha van a latency miatt).
Előnye, hogy nem terheli a fő GPU-t és kisebb a latency, tehát mondjuk ha a fő GPU egyedül tudna 40-ről 80-ra, ahelyett így ez tudhat 60-ról 120-ra.
Ez a táblázat, ez már az upscalelt FPS érték:
Ez alapján belőttem egy 5500XT, 5600XT, 6400, 6500XT szintet, tehát ha egyszer úgy lesz hogy 4K-ra tudok upscalel-ni a fő GPU-mmal mindegy hogy DLSS vagy FSR (a mostani még ehhez kevés) és úgy adódna hogy majd esetleg egy 120Hz-es tévére kössem ahhoz is elég legyen. Ezek a kártyák 30-50 közt kaphatóak.
Épp alkudozom egy 6500XT-re, de jól érzem-e hgoy a 4GB vram meg a 4 pci-e lane kb eladhatatlanná teszi, mert budget gépbe nem fogják megvenni mert abban nem lesz pci-e 4.0 ami használhatóvá teszi X4 módban, valamint még fullHD-ra is kevés a 4 giga.
10-zel többért van 5600XT, ami ugyan egy évvel öregebb, de 6 giga vram és kicsit gyorsabb is.
6400 is jó lenne, mert kb ugyan ezt tudja Frame Generationben, de sokkal kevesebbet fogyaszt és van belőle LowProfilehogy rendesen kapjon levegőt a fő GPUNa de az 5600XT már nem sokkal gyengébb az 5700XT-mnél, ennyi erővel veszek egy erősebb GPU-t és marad ez frame generálni. jó lenne30-ból megúszni, mert még kell 10 egy m.2 --> pci-e x4 átalakítóra is
-
jimpo
senior tag
válasz
parfish #188845 üzenetére
ACC esetében elég jó kombó lesz a Ryzen 5 5600 és a többiek által ajánlott RX 6600
Itt van némi mérés Assetto Corsa Competizione, Ryzen 5 5600 és Ryzen 7 5800X3D mellett egy RX 6600 XT kártyával.
Tehát, ha valami oknál fogva jobban rákattannál X3D, nagyon szereti a játék. De nem csak ez, a szimulátorok jó része.
Bár anyagi csőd... Még egy 5700X3D is 95 ezer körül van. -
parfish
tag
Szeretném lecserélni a régi rx 470-emet, ebben kérnék segítséget.
1, MSI B550M PRO-VDH
AMD Ryzen 5 5600
Seasonic B12 BC tápegység 650W 20+4 pin ATX ATX
Zalman S2 TG számítógép ház
2, 4k az egyik fhd a másik monitor amivel használnám. Kevés autós szimulátor fhd felbontásban, mint pl assetto corsa competizione, le mans ultimate.
3, teljesen általános munka, plusz a fenti ritka játék.
4, 50k alatt szánok rá.
5, Használtat vennék. -
parandroid
félisten
válasz
hahakocka #188830 üzenetére
Német asus store akció volt az új sorozat debütje előtt. Valszeg kicsit elszámolták a fiúk, de én jól jártam, 657 euróra jött ki, ingyen szállítással: [link]. Eedetileg 7800Xt-t akartam en is, vagy megvárni a 9070-eket, de így utólag nem bántam meg, hogy beleugrottam.
p
-
hahakocka
őstag
válasz
F-ECT$ #188839 üzenetére
FG (4x es) szar sajnos hiába ad 300 fps t akár ha szar a kép meg mozgásnál animációnál stuterringel meg hibás. Hú hány videó van erről. A legdrágább kártyáknál jó ahol 80-100 fps megvan pl 4K ba és kapsz 200 fps t vele 5080-5090 ekkel így. Ott nincs akkora képhiba de pont a kis kártyák nem bírják néha a 60-80 fpst sem s akkor már nem ér sokat. Amúgy az AMD FG je (ez 2x eres csak) szebb képet ad de viszont kevesebb FPS-t bár így is bőven elég amit ad FPS ben is. Én tuti nem használom egyelőre egyiket se. RT meg szintén sokszor nem ad annyi plusz látványban amennyit elvesz FPS ben. (40% ot gyakran elvesz). pár játék a kivétel talán egy kezemen meg tudom számolni. De AMD most RT ben is jobb lett azért most már átlag 15-20% a difi RT ben.
HA n hol láttál ennyiért 380- 390 ért 5070 Ti t? 4070 ti supert találtam ennyiért pont. 426e FT 430e 447e 455e 5070 Ti most. Ezek a legolcsóbbak amiket 3 helyen találtam. Amazonon lehet van 5070 ti olcsóbban 390e ért akár mondjuk, de ott a 9070XT is 305-310 pl Asus Prime, Sapphire. -
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #188833 üzenetére
No HA aprón találtam 199.900 ért vadiúj 7800xt Nitro-t
most. De nekem 9070 lesz a választás vagy 9070 XT ha nagyon lemennek az árak
-
cibus
senior tag
válasz
F-ECT$ #188835 üzenetére
na ezek már vállalható árak lennének számomra is.mármint nem úgy értem, hogy amit ki tudok fizetni, vagy a keret (nincs ez hogy gyűjtsek még hozzá pl), hanem amennyit még jó szívvel adnék egy kártyáért, többet nem. pláne hogy csak 1080p-r ekellene. mert jelenleg ilyen 130-150ben elég gyenge szerintem a felhozatal.
-
hahakocka
őstag
válasz
447-465e ért láttam HA n is még 5070Ti ket az nem egál a 315-335e vel. (9070XT)
-
hahakocka
őstag
válasz
HA - n rendes számlával 3 év garival 315-335e közt vannak a 9070XT k de Amazonon még ennél is olcsóbbak. 5070Ti is már ennyiért van? 400e körül van inkább meg 440e ért láttam nemrég.
5% ha jobb amúgy csak főleg RT ben jobb de ott is 15-20% nál nem többel.
Sima 9070 már 267e-280e közt van. -
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #188831 üzenetére
7800xt t sokan vették és veszik most is te is azt vetted végül. A +vram s a raszterben erősebb volt a 4070 nél s RT be se volt hatalmas difi azért. Egy fél vagy 1 szint difi ha volt RT be. Árban is általában jobb volt. A 4070 super volt ami később kijött s jobban megérte NV oldalon talán ha jó árban fogta ki az ember.
Most lesz majd annyi a nitro azt írtammost is van már 220-230e körül. De Sapphire van 205e ért is csak a pulse.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
hahakocka #188829 üzenetére
Sose volt a nitro boltban 200.. max afa nelkul. Tavaly volt egy idoszak amikor 220-230korul kilehetett fogni nitrot de en annal leljebb nem lattam. Nagy, de melyik nem az manapsag... Nekem az uj szeria a hutoracsaval meg megjobban bejon.
9070: az egy jo kartya, csak az ara sz*r. 5070ti elleneben aki 9070xt-t vesz uazon az aron, az meg magara vessen.
-
4264adam
veterán
válasz
ggbuffon1897 #188831 üzenetére
Le fog menni oda csak még nem korrekciózott az AMD.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
cibus #188824 üzenetére
Olyan brutalis aresesekre ne szamits. Amd oldalan abban a kategoriaban nincs es varhatoan nem is lesz nagyon semmi ahol most a 7800xt van. A 9060 eleg nagy kerdojel a pletykak alapjan, en azt inkabb az 5060 parjanak saccolom.
Inkabb az uj kartyaik vannak brutalisan tularazva. Bar igazabol generaciok ota ezt csinalja az amd, aztan pislognak h a kutya nem veszi. 7800xt se volt annyival olcsobb h a 4070 elleneben egy billego vasarlo ne az utobbit vegye, mar csak a kevesebb fogyasztas + dlss okan is.A 7700xt lehetett vna egy oriasi nepkartyajuk, de nagyon elcsesztek h rogton a 7800xt ala araztak h mindenki a nagyobbat vegye (mint most a 9070el) , a 4060tinel meg jobb kartyanak gondolom, de arban meg felette volt tobb vram ide vagy oda.
A 9070ek realis ara 230-250 kornyeke kellene legyen, az xt is bekellene ferjen 300 ala h vegyek. De az amd is penzt akar keresni.
-
hahakocka
őstag
válasz
parandroid #188804 üzenetére
Netto volt annyi? Jó ár! Vagy csak nagy akció volt?
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #188803 üzenetére
267e most a 9070 (nem mondom melyik
) és 220W (7800xt 263W) watt max nagy fogyasztás az ma? 5070ti meg a 9070 xt 10-15% al jobb átlagba és 300 W felett esznek sokszor.
7800xt most már 200e a nitro sok helyen. Mikor vetted? Akkor lehet jó árban volt épp amúgy Nitro nem böhöm nagy? 9070 eseknél az.
-
4264adam
veterán
válasz
workin #188821 üzenetére
5800X3D szintet "7500F" használok 1440p-n RTX5070TI-al. Hasonlóan ahogyan te. Talán van CPU limitem de nem érdekel. 100-180FPS között van a CP2077.
Az hogy ez az érték nem 130-200 között van nem érdekel.
szám adatokban 30% botleneck van. --> 100FPS is élhető számomraJól tudod hogy nem támogatja "még": jelenleg 30db cím van ahol megy az FSR4, augusztusra készül el a kód amit implementálhatnak a fejlesztők és idénre 45 cím van bejelentve ahol hozzá lesz adva.
De 240k felett érdemes azt venni "megvárni".
Firstshopban az RTX5070 tegnap már volt 270-280k között.
Palit RTX5070 - Infinity 3 265k
érdemes kártya támasztékot venni, Aliexpress / Temu ha rendelsz valamit vagy ismerős kb 1500ft az ára, de itthon is max 3-4k
-
workin
senior tag
válasz
F-ECT$ #188820 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, nem terveztem a 4K játékokat egyelőre, mert ahhoz tényleg teljesen le kéne cserélnem mindent, és még szeretnék pár évet élni.. ha pedig most elkezdenék 4K -ra vásárolni, a feleségem tuti eltenne lábalól.
Jelenleg ezt a monitort használom, nekem tökéletesen megfelel játékra:
https://www.lg.com/hu/monitorok/ultragear-gaming-monitor/27gs85q-b/ -
workin
senior tag
válasz
4264adam #188819 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a kimerítő választ, akkor várok egy kicsit vele. Bár az R9070-et nem is néztem, pont azon okból, mert a procit tartottam kevésnek hozzá, de akkor még éppen megfelelhet. (A játékok java része, úgy tudom, még egyáltalán nem támogatja az FSR4-et, bár most azért 3-4 évre tervezem a kártyát
)
Ezek alá kell már kártya támaszték, amivel stabilitást kell adni a kártyának a súlya okán, vagy az csak "bizonyos" kártyákhoz szükséges?
A tápegységet megrendeltem, köszönöm! -
4264adam
veterán
válasz
workin #188817 üzenetére
Jól gondolod. Az RTX4060 hoz képest a 7800XT egy űrugrás.
A helyedben viszont várnék pár hetet. Mert az RTX5070 is megérkezett a 250-270k-s ársávba amire az AMD-nek lépnie kell az RX9070 - 9070XT-vel.
RX7800XT helyett mindenképp az RX9070-et akarom javasolni, mert sokat erősödött az RT képessége is az RX90xx szériában. Főleg hogy 240k-t tervezel kiadni és ott kell lennie hamarosan az RX9070-nek.
Illetve az RX90xx kártyákon van csak FSR4 ami már nagyon jó minőségű eljárás. RX7800XT-t nem lehet mert hardware-hez kötött.
A procid elegendő lesz hozzá.
Tápnak ezt ajánlom: [FSP VITA GM 850W 80 PLUS Gold] 47k
Minden mai szabványt támogat és a legtöbb tápegységben is ez van átmatricázva más ventivel. pl: Be quiet (be quiet ventivel)Ház: S5 házad 34cm kártyát tud fogadni, nem kicsi. De oda kell figyelni milyen hosszú VGA-t veszel.
VGA: [ASRock Radeon RX 9070 Challenger 16GB GDDR6] 288k
Ezeknek a 9070-eknek kell kicsit lejebb menniük az RTX5070 280k léte miatt.
-
jimpo
senior tag
válasz
kolopele #188815 üzenetére
A gyártó eleve túllövi a feszt, nehogy véletlenül is instabil legyen a hardver
A gyártó érdeke hogy minél több Chip "Pass"-os legyen, azaz átmenjen a teszten. Ezt a célt szolgálja a "túlfeszültség", ugyanis az eladható GPU-k száma nem mindegy.Ilyen az üzlet, a pénz, haszon a lényeg. Nem pedig az hogy mindenki jól járjon, illetve elégedett legyen.
Vegye meg, működjön, ne reklamáljon a júzer hogy kifagy. Az se baj, ha megy a Bányába a motyó, vagy AI csak vegye valaki. Abból van bevétel.
A coil whine engem momentán nem zavar, lefoglal a képi világ amikor játszom.A fogyasztás terén, a kártya csak egy része a történetnek...
Saját példa, PUBG 200 FPS LOCK. Nem minden esetben fogyaszt kevesebbet az 5800X3D mint az 5600, aztán mégis hatékonyabb a történet. Pusztán azért mert a minimum FPS megugrott, elég csak az FPS/W értéket figyelni...
Mondjuk a hőfok már más tészta, mivel a GPU is többet fogyaszt.De ez ilyen... Ha meg van tekerve a kártya és tolja a képeket, akkor azért az étvágya is megjön.
-
workin
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem is lenne.
Az első szeretnék egy RTX4060-as VGA -t cserélni egy RX7800XT -re, mert ahogy látom, elég szép javulás lehet a grafikai teljesítményt illetően,de nem vagyok benne biztos, hogy ezt jól látom.Amit kinéztem :
https://aqua.hu/alkatreszek/sapphire-radeon-rx-7800-xt-16gb-nitro-videokartya-11330-01-20g-t1401428Amire szeretném használni :
- Elsősorban játékok.
- Jelenleg a monitorom 1440P -s, de nyilván hajlandó vagyok lejjebb menni, ha a teljesítmény ezt követeli meg.
- Javarészt stratégiai játékokkal játszom, illetve 1-2 újabb RPG- t. (expedition 33, diablo4, más címeket PS5-ön játszom inkább).A másik erre vonatkozó kérdés, hogy a jelenlegi konfigom ezt képes e kihajtani bottleneck nélkül:
Alaplap: B550M - Plus
Proci: Ryzen 7 5700X
Memória: 2x16GB DDR4
Tápegység: jelenleg 600-as de ezt tervezem cserélni egy 750W -os tápegységre.(moduláris, Seasonic).
Ház: Zalman S5 (elméletileg belefér, de kicsit azért aggódom) .Köszi szépen a segítséget, javaslatokat.
ui: Igen, igen, néztem teszteket, de nyilván szeretném olyan emberek véleményét is meghallgatni, akik nálam jobban értenek hozzá
-
cibus
senior tag
Utolsó hozzászólás! [link]
CSAK HASZNÁLT!! -
kolopele
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #188814 üzenetére
Sajnos az UV már mindkét oldalon mondhatni kötelező. A gyártó eleve túllövi a feszt, nehogy véletlenül is instabil legyen a hardver, és van hogy ezért szöknek a hőfokok is magasabbra mint kellene (persze a gari időt kibírják, csak sokszor a ventik is túl hangosak lesznek). Aztán ott a sokszor magas fesz okozta coil whine, amit nem lehet elviselni, ezt is csökkenti az UV. Amúgy nem egy nagy dolog, én a 4070 - nél csak 1100 mv - ról 1000 mv - ra állítottam a feszt, ennyi már elég, de aki rámegy a fogyasztásra is az általában ennél tovább megy, ott a legtöbbször inkább az a baj hogy akár 10-15% - ot is lehet veszíteni a teljesítményből ha túlzásba viszi az ember. Saját tapasztalat, 950mv és 2720 mhz mindössze 5% mínusz, a 200W meg 160W így, stabilitás rendben, de mivel alapból hűs és csendes a kártyám maradtam az 1000 mvoltnál és az eredeti 2800 mhz - nél.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid #188813 üzenetére
Se OC se UV nem erdekel engem se. A korabbi 7800xtmet is mar kinomban probaltam UVzni, hatha segit, de nekem ezekhez mar nincs turelmem, na meg rajottem h nem is ertek hozza.
A fejemet majdnem leszedtek az amd topikba amikor azt mertem mondani h nemertem ezt a hatalmas UV szerelmet, cpuiknal meg gpuiknal mert istenigazabol azt ugy hivjak jobbhelyeken h optimalizalas. Amit a gyarto b*szott megcsinalni 350k-ert, a user meg orul mint majom a farkanak, h o itt most majd optimalizalhat is. Eszem megall, aztan csodalkoznak h egyre pofatlanodnak a gyartok mind arban mind mindenben. Most is veszel egy felmillas kartyat es kapsz egy dobozt meg egy zacsit a kartyaval. Vicc a kobon.
-
parandroid
félisten
válasz
ggbuffon1897 #188809 üzenetére
Fogyasztás sosem érdekelt. Az a dolga, hogy zabáljon, hűtés megvan hozzá, nekem meg szép színes legyen a kép. 330W körül megy amúgy, néha belenyal a 350-be, de én a feszekhez sem nyúltam, mert nem érdekel. Persze ez egy gyárilag OC-zett példány, ha foglalkoztatna a fogyasztás, meg a beállítások, nyilván nem ilyet veszek. De finomhangolgatni se türelmem, se kedvem nincs sose. Szerencsétlen procit-ramot is azóta be akarom állítani, hogy megvettem, annyira telt, hogy feltettem a ramokat a névleges 3600-ra valami uncsi vasárnap délután, de mar az is nyűg volt, hogy emiatt újraindítgatni, meg bios, meg ahhhh, nem nekem való ez. Tesztelgetni is utálok.
p
-
Def26
félisten
válasz
parandroid #188811 üzenetére
Na abból kéne egy 5060 12gb kb, 130k -ért.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Def26 #188807 üzenetére
Az AMD igergeteseit a helyen kell kezelni. Ha nagyjabol tudomasul veszed h a fele se igaz a hulyesegeiknek meg azoknak a featureoknek amiket Abu bevizional (legalabbis gyakorlati hasznuk nem sok van) akkor nem ér csalódás.
En a magam reszerol azota se ertem azt a nagy hurraoptimizmust amit lemuveltek egyesek a 9xxx szeria megjelenesekor. Az ár is csak az nV hez kepest volt rendben, onmagaban egy vicc volt az is, meg amit az nV is lemuvelt.
Driverek tekinteteben az amd nem nagyon szeret whql drivereket surun frissitgetni, az nV meg balf*szkodik most rendesen. Szval nincs konnyu helyzetben aki most vesz kartyat mert egyik gyarto sincs a toppon.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid #188804 üzenetére
Azt a fogyasztast en a korabbi hszemben leirtak alapjan nem mertem bevallalni. Nalam a 7800xt a hatar ilyen szinten, bar ahogy lattam a normalisabb peldanyok egyaltalan nem melegebbek ennél, hiába falnak 300w felett. 7900xtrol mondjuk semmi sem szol semmilyen valtas mellett. Van ero, van ram, mibaj lehet..
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
jimpo #188805 üzenetére
En tavaly januarban egy nitro 7700xtvel nyitottam, azota volt mar kb minden is. Meg uailyen 7800xtm is nitroban mint most, csak nyaron es valszeg egy nagyon fos peldanyt sikerult kifognom mert az uv se segitett, melegedett mint a dog, a ventivezerles is rohadt fura volt, nalam siman porgott terhelesen 2000et is stock. Alig vartam h eladjam a francba.
Most vmi normalisabb peldanyt fogtam ki, a hazventiket visszaraktam silentbe, emiatt befixaltam a kartyat 900-1000rpmre terhelesnel, igy orom boldogsag. Mondjuk en gyakran nem is engedem el a lovakat 144hz ide vagy oda, fix 60am minimum legyen aztan csokolom.
Nekem most eloszor volt a 12600kf-el erzekelheto fps droppom, mert ghost of tsusima alatt telepitettem vmi fos win update-t, na ott siman bedroppoltam 10-15mpre is 30fps ala.
-
-
thomeef
őstag
válasz
parandroid #188798 üzenetére
-
jimpo
senior tag
válasz
Én nem gondolkodtam, filóztam sokat a dolgon megjelenés után egy nappal rendeltem.
Kellett két hét mire megjött, de azóta is teszi a dolgát a Sapphire Radeon RX 7800 XT Nitro+Az árát hagyjuk... Mindenesetre egy RX 5600 XT -ről volt némi FPS növekedés.
Már egy 5600 -> 5800X3D csere volt mellette, most jön egy platformváltás...Drága móka lesz.
Az átlagos képkockaszámmal egyébként elégedett vagyok, csak azok a fránya minimumok.
200 felett van az átlag, aztán mikor jön a felezés akkor az fáj. Főleg ha épp akció van, akkor nagy eséllyel végem.
-
parandroid
félisten
válasz
Bennem is ott volt a félsz, amikor januárban megvettem az asus store kiárusításban a TUF 7900XT-t 650 EUR-ért, hogy megbánom, amikor megjelennek az új VGA-k, de azóta is áldom az eszem, hogy megléptem, mert most sima 9070-et sem kapnék ennyiért. Egy alap 5070-et lassan már talán.
Inkább azt bánom, hogy nem a 810 eurós XTX-et vettem. Nem mintha ez a sima XT nem lenne már így is jóval erősebb, mint amire szükségem van, és nem adtam volna így is úgy ki a pénzt érte, mintha a fogamat húznák.
De ami most megy az árakkal, meg az egyes árszintekhez tartozó teljesítményekkel (vagy teljesítményszintekhez tartozó árakkal) az egy kabaré. Abból is a transzvesztitás, kínos poénos, kicsit sem vicces változat.
p
-
ggbuffon1897
őstag
Nem gondoltam vna h 230ert ilyen jo vasart csinalok 2 honapja a nitro 7800xtmmel. En sokszor csereberelek, de most nem visz ra a lelek, mert egyreszt rohadt csendes masreszt jol nez ki, harmadreszt most egesz sokat kellene rapotolni akarcsak egy 5070re ami lenyeben hasonlo teljesitmenyt hoz, hasonlo fogyasztason kevesebb rammal. Egyedul ugye az rt + dlss kombo nincs.
9070 draga es nem akkora ugras, xt is egy vicc annyiert a fogyasztasaval egyutt.
-
jimpo
senior tag
válasz
Def26 #188800 üzenetére
Jelenlegi árak mellett tényleg!
Nagy üzlet.... De legalábbis ZÖLDAzt mondjuk nem értem 1080p felbontáson a Hardware Unboxed miért nem tesztelte
20%-al erősebb kártyával nem megyek neki az 1440p-nek. Mondjuk főképp multizom, na meg aztán Stalker 2...
Velem van a baj tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest